Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › I screwed something up
New Posts  All Forums:Forum Nav:

I screwed something up

post #1 of 2
Thread Starter 
Never had a problem in my system running different RAM. Right now I am using some HyperX which has always been pretty solid. I have two sticks of 4GB and one of 8GB.

When I set it to 1600Mhz though, windows shows 3.5GB available.... as if I am using 32 bit OS or something

I have never had any issues before mixing and matching RAM, why all of a sudden would this happen?

thanks in advance

Edit: all RAM works great independently
Edited by FXTOi7 - 4/26/14 at 11:09am
From FX to i7
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-7700K 5ghz delid MSI Z170A Gaming M7 1080Ti 32GB Trident Z @ 3600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung PM961 M.2 850 Evo LG Bluray Drive Phanteks PH-TC14PE 
OSMonitorPowerCase
Win 10 x 64 P2715Q 4K  EVGA SuperNOVA 750G2 Phanteks Enthoo Pro  
  hide details  
Reply
From FX to i7
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7-7700K 5ghz delid MSI Z170A Gaming M7 1080Ti 32GB Trident Z @ 3600 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung PM961 M.2 850 Evo LG Bluray Drive Phanteks PH-TC14PE 
OSMonitorPowerCase
Win 10 x 64 P2715Q 4K  EVGA SuperNOVA 750G2 Phanteks Enthoo Pro  
  hide details  
Reply
post #2 of 2
I'm using mushkin radioactive 1600 MHz along with some Patriot 2000 Mhz, all set to 7-9-7-27 CR1 latencies at 1600 MHz, never had any problem, of course I've bump voltage for the ram a little bit

what are the spec. of those ram sticks your mixing?
My System
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X6 1055T GA-890FXA-UD5 Sapphire Nitro 390 Mushkin  
RAMRAMRAMHard Drive
Mushkin  Patriot Memory  Patriot Memory  Intel SSD VMs 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WD Caviar black Kingston Fury x2 Raid 0 Optiar DVD-CD combo Thermalright Ultra-120 xtreme 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 pro x64 Acer H243H 24" Razer Lycosa Corsair TX850 
CaseMouseMouse Pad
Coolermaster HAF 932 Razer Lachesis Razer Vespula 
  hide details  
Reply
My System
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X6 1055T GA-890FXA-UD5 Sapphire Nitro 390 Mushkin  
RAMRAMRAMHard Drive
Mushkin  Patriot Memory  Patriot Memory  Intel SSD VMs 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
WD Caviar black Kingston Fury x2 Raid 0 Optiar DVD-CD combo Thermalright Ultra-120 xtreme 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 pro x64 Acer H243H 24" Razer Lycosa Corsair TX850 
CaseMouseMouse Pad
Coolermaster HAF 932 Razer Lachesis Razer Vespula 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD - General
Overclock.net › Forums › AMD › AMD - General › I screwed something up