Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › [Official] - X58 Xeon Club -
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] - X58 Xeon Club - - Page 646

Poll Results: How many years have you owned your X58 - Tylersburg platofrm?

 
  • 10% (49)
    More than 1 year
  • 5% (24)
    More than 2 years
  • 8% (41)
    More than 3 years
  • 11% (53)
    More than 4 years
  • 23% (113)
    More than 5 years
  • 41% (200)
    More than 6 years
480 Total Votes  
post #6451 of 12869
Quote:
Originally Posted by voxson5 View Post

Hi all,

I'm unfortunately seeking clarification that I've killed by beloved x58 :/

Here is the story:
I have an x58 EVGA SLI LE m/b and a QSES Xeon hex which clocked up to 4.2 (turbo'ed to 4.6!) with NO issued with one stick of 4gb 1866 ram. Back to back IBT max x10 runs.

All voltages were equal to or below the recomendations (1.41 vcore, 1.35 QPI, 1.9 PLL, +300mv VTT, 1.25 IOH & ICH, 1.6 DRAM)

I put in a second stick to run dual channel and it started crashing left & right just trying to install Starcraft 2. I rebooted & double checked everything was ok in BIOS and then started an IBT run.

PC turned off. Does not start. sadsmiley.gif

Things I have tried:
Disconnected everything and breadboard'ed the motherboard
Re-seat CPU (No bent pins on socket or burn marks on CPU pads)
Different PSU
Unplug all (inc CMOS battery) and left for 3 days
Reset CMOS via M/B buttons
Blown air around the M/B

There is no obvious burned/dead smell from anywhere on the M/B, and no obvious damage (balloning capacitors or burnt tracks/transisters).

When plugged in, the M/B power LED's will light up (Green and Yellow) and when power is turned on the fans will spin for 1/2 a second or so (regardless of what fan port they are plugged into). Nothing else happens.

From poking around with Mr Google this appears to be a short somewhere? (or a dead M/B...)

Any ideas? I would be eternally grateful if anyone can help!


x58 boards are rare as hens teeth here in NZ frown.gif and I really cannot go out & buy another CPU & MB

Second cpu to check? Try diff ram slots, maybe a either the chip or the ram bank/channel (forgetting technical term) isn't working right, try a different slot or various different ones and a different chip, see if any combination of that shines more light on the issue. I would give my normal recommendation of unplugging all USB headers but you said you already pulled the MB entirely out of the case so that already rules out any funny business. You CPU fan is plugged in? You tried a new power supply so that rules out lose power cables also... GL man.
post #6452 of 12869
Quote:
Originally Posted by Kana-Maru View Post

Are you just finding all of the reasons to complain about Windows 10? If so, even for the "bloatware" apps there are ways to remove those as well [nearly all of them]. As I said if you aren't used to going deep into Windows settings or the registry then it might be a bit more complicated. As an enthusiast this should be fun and not a challenge. Then again not all enthusiast are certified IT techs etc. To be honest the bloatware doesn't effect me at all and it doesn't cause issues with my everyday usage or gaming.
My boot times are literally <2 or 3 seconds. Restart\Shut Down times have always been <5 seconds with Windows 7 & 10. I've had to setup wireless conncections on Windows 10 and I had 100% NO issues. What issues are you running into? The interface is literally the same as Windows XP\Vista\7\8.1. I have a list of all of my connections. As I said it looks exactly like Windows 7 and the actual folder is just like previous versions of Windows. So what issues are you having. I can probably help you.

The interface is completely different. There's no advanced options, no options to edit the settings, only add and remove. Am I missing features or something because there's nothing even remotely close to the way it is in 7 and 8. The only way to edit the connection is to delete it and re add it.

We're using 802.1x. Somehow it's working now and I haven't touched it for like 2 weeks...
post #6453 of 12869
Thread Starter 
^Are you using any special software or are you attempted to setup the wireless connection directly in Windows 10? I literally have every option that I'm used to seeing. Well it's good to see that it's working now. I was going to ask you to post a picture of what you were talking about [missing options\settings].
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon 5660 @ 4.8Ghz [Highest OC 5.4Ghz] ASUS Sabertooth X58 AMD Fury X 24GB - 1600Mhz Triple Channel 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
SSD 128GB RAID - A SSD 128GB RAID - A SSD 256GB  Antec Kuhler H2O 620 [Pull] 
OSMonitorPowerOther
Windows 10 Professional  Dual 24-inch Monitors EVGA SuperNOVA G2 1300W x2 Delta FFB1212EH-F00 Fan 4,000rpm  
Other
x4 Scythe Gentle Typhoon D1225C12BBAP-31 Fan 54... 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon 5660 @ 4.8Ghz [Highest OC 5.4Ghz] ASUS Sabertooth X58 AMD Fury X 24GB - 1600Mhz Triple Channel 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
SSD 128GB RAID - A SSD 128GB RAID - A SSD 256GB  Antec Kuhler H2O 620 [Pull] 
OSMonitorPowerOther
Windows 10 Professional  Dual 24-inch Monitors EVGA SuperNOVA G2 1300W x2 Delta FFB1212EH-F00 Fan 4,000rpm  
Other
x4 Scythe Gentle Typhoon D1225C12BBAP-31 Fan 54... 
  hide details  
Reply
post #6454 of 12869
How come every time I try to troubleshoot things they magically start behaving? Now 10 only take 10 to 15 seconds to start., when before it was taking over 30 seconds just to get past the windows loading screen. headscratch.gif

Anyway, I can't figure out how to edit the wireless connection setting once you add it. Like on 7 you can view and change the known network's properties, on 10 I only have the "Forget" option. I can goto advanced options, but it only lets me view the connect settings.
post #6455 of 12869
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by xxpenguinxx View Post

How come every time I try to troubleshoot things they magically start behaving? Now 10 only take 10 to 15 seconds to start., when before it was taking over 30 seconds just to get past the windows loading screen. headscratch.gif

Anyway, I can't figure out how to edit the wireless connection setting once you add it. Like on 7 you can view and change the known network's properties, on 10 I only have the "Forget" option. I can goto advanced options, but it only lets me view the connect settings.

I think I see your issue. There are many ways to get there, but the easiest way for you would be to copy and paste this in your folder address bar:
"Control Panel\All Control Panel Items\Network Connections"

^Copy and paste that or follow those directories.

That should look familiar to you. Just like Windows 8, sometimes things take a little more time to find, but that's a direct location. Everything should look familiar.

An easier route is the click the Start\Windows Bar and select "Settings". From there select "Network & Internet". Then "Wi-Fi". IF you scroll down you'll find things like Advanced Options etc.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon 5660 @ 4.8Ghz [Highest OC 5.4Ghz] ASUS Sabertooth X58 AMD Fury X 24GB - 1600Mhz Triple Channel 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
SSD 128GB RAID - A SSD 128GB RAID - A SSD 256GB  Antec Kuhler H2O 620 [Pull] 
OSMonitorPowerOther
Windows 10 Professional  Dual 24-inch Monitors EVGA SuperNOVA G2 1300W x2 Delta FFB1212EH-F00 Fan 4,000rpm  
Other
x4 Scythe Gentle Typhoon D1225C12BBAP-31 Fan 54... 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon 5660 @ 4.8Ghz [Highest OC 5.4Ghz] ASUS Sabertooth X58 AMD Fury X 24GB - 1600Mhz Triple Channel 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
SSD 128GB RAID - A SSD 128GB RAID - A SSD 256GB  Antec Kuhler H2O 620 [Pull] 
OSMonitorPowerOther
Windows 10 Professional  Dual 24-inch Monitors EVGA SuperNOVA G2 1300W x2 Delta FFB1212EH-F00 Fan 4,000rpm  
Other
x4 Scythe Gentle Typhoon D1225C12BBAP-31 Fan 54... 
  hide details  
Reply
post #6456 of 12869
I know how to get to where you manage your wireless connections, but there is no option to EDIT them. Advanced Options only shows you the current settings, but does not let you change them. All you can do is delete it and start over. I've gone through these menus like 20 times, and not even google is giving me an answer.

Like I said it works now so I'm just going to leave it, but it would of taken 1/10 the time to correct the connection problem if I could of just been able to edit the existing connection.
post #6457 of 12869
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by xxpenguinxx View Post

I know how to get to where you manage your wireless connections, but there is no option to EDIT them. Advanced Options only shows you the current settings, but does not let you change them. All you can do is delete it and start over. I've gone through these menus like 20 times, and not even google is giving me an answer.

Like I said it works now so I'm just going to leave it, but it would of taken 1/10 the time to correct the connection problem if I could of just been able to edit the existing connection.

I see. Well I was just trying to figure out what the problem was and hopefully you could find the settings you wanted. I can't remember the last time I needed to modify the actual settings, but even on Windows 10 I can modify my wireless settings. What "exact" setting are you looking for sir. When you say; "Options only shows you the current settings, but does not let you change them".....what specific settings are you looking to change????????????

I can still change my wireless settings easily.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon 5660 @ 4.8Ghz [Highest OC 5.4Ghz] ASUS Sabertooth X58 AMD Fury X 24GB - 1600Mhz Triple Channel 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
SSD 128GB RAID - A SSD 128GB RAID - A SSD 256GB  Antec Kuhler H2O 620 [Pull] 
OSMonitorPowerOther
Windows 10 Professional  Dual 24-inch Monitors EVGA SuperNOVA G2 1300W x2 Delta FFB1212EH-F00 Fan 4,000rpm  
Other
x4 Scythe Gentle Typhoon D1225C12BBAP-31 Fan 54... 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon 5660 @ 4.8Ghz [Highest OC 5.4Ghz] ASUS Sabertooth X58 AMD Fury X 24GB - 1600Mhz Triple Channel 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
SSD 128GB RAID - A SSD 128GB RAID - A SSD 256GB  Antec Kuhler H2O 620 [Pull] 
OSMonitorPowerOther
Windows 10 Professional  Dual 24-inch Monitors EVGA SuperNOVA G2 1300W x2 Delta FFB1212EH-F00 Fan 4,000rpm  
Other
x4 Scythe Gentle Typhoon D1225C12BBAP-31 Fan 54... 
  hide details  
Reply
post #6458 of 12869
Things like connect automatically when not broadcasting, security type, authentication type, the normal settings. I can set them when adding the connection, it just got really annoying when the connection wasn't working and I couldn't simply edit the current one.
post #6459 of 12869
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by xxpenguinxx View Post

Things like connect automatically when not broadcasting, security type, authentication type, the normal settings. I can set them when adding the connection, it just got really annoying when the connection wasn't working and I couldn't simply edit the current one.

As I said you can still modify those settings even after setting up your connection. So if you are having issues yes you can change the Security Type if you need to or the Encryption Type etc. You have access to more 802.11 settings as well. I also have the option that you were looking for about connecting even if not broadcasting. I posted how to get to those options. You can do all of those things easily without starting over from the beginning.

Once again that's not a flaw with Windows 10. All of the options are still there. It's very much like Windows 7.
Edited by Kana-Maru - 10/21/15 at 12:02pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon 5660 @ 4.8Ghz [Highest OC 5.4Ghz] ASUS Sabertooth X58 AMD Fury X 24GB - 1600Mhz Triple Channel 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
SSD 128GB RAID - A SSD 128GB RAID - A SSD 256GB  Antec Kuhler H2O 620 [Pull] 
OSMonitorPowerOther
Windows 10 Professional  Dual 24-inch Monitors EVGA SuperNOVA G2 1300W x2 Delta FFB1212EH-F00 Fan 4,000rpm  
Other
x4 Scythe Gentle Typhoon D1225C12BBAP-31 Fan 54... 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon 5660 @ 4.8Ghz [Highest OC 5.4Ghz] ASUS Sabertooth X58 AMD Fury X 24GB - 1600Mhz Triple Channel 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
SSD 128GB RAID - A SSD 128GB RAID - A SSD 256GB  Antec Kuhler H2O 620 [Pull] 
OSMonitorPowerOther
Windows 10 Professional  Dual 24-inch Monitors EVGA SuperNOVA G2 1300W x2 Delta FFB1212EH-F00 Fan 4,000rpm  
Other
x4 Scythe Gentle Typhoon D1225C12BBAP-31 Fan 54... 
  hide details  
Reply
post #6460 of 12869
WHERE!!!??? Like I said, I have the options when I add the network, but not on an existing network.

At least I'm not the only one:
http://answers.microsoft.com/en-us/insider/forum/insider_wintp-insider_web/windows-10-enterprise-where-is-the-manage-wireless/c533088d-953c-45c2-95ac-e86326eb5b05?auth=1

Sorry to turn this into a Win 10 thread...
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › [Official] - X58 Xeon Club -