Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › [Official] - X58 Xeon Club -
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] - X58 Xeon Club - - Page 654

Poll Results: How many years have you owned your X58 - Tylersburg platofrm?

 
  • 10% (49)
    More than 1 year
  • 5% (24)
    More than 2 years
  • 8% (41)
    More than 3 years
  • 11% (53)
    More than 4 years
  • 23% (113)
    More than 5 years
  • 41% (200)
    More than 6 years
480 Total Votes  
post #6531 of 12869
Here is a good read. Some good DX12 about using AMD and NVIDIA cards together in dual GPU set ups. It is gonna be awesome seeing how this all plays out over the next year or two with developers getting it all figured out and implemented.

http://www.anandtech.com/show/9740/directx-12-geforce-plus-radeon-mgpu-preview/5
post #6532 of 12869
Thread Starter 
Now let's see if Nvidia updates their contracts [or hardware\software] that won't allow devs to combine Nvidia and AMD GPUs months or years from now.
Edited by Kana-Maru - 10/28/15 at 1:50pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon 5660 @ 4.8Ghz [Highest OC 5.4Ghz] ASUS Sabertooth X58 AMD Fury X 24GB - 1600Mhz Triple Channel 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
SSD 128GB RAID - A SSD 128GB RAID - A SSD 256GB  Antec Kuhler H2O 620 [Pull] 
OSMonitorPowerOther
Windows 10 Professional  Dual 24-inch Monitors EVGA SuperNOVA G2 1300W x2 Delta FFB1212EH-F00 Fan 4,000rpm  
Other
x4 Scythe Gentle Typhoon D1225C12BBAP-31 Fan 54... 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon 5660 @ 4.8Ghz [Highest OC 5.4Ghz] ASUS Sabertooth X58 AMD Fury X 24GB - 1600Mhz Triple Channel 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
SSD 128GB RAID - A SSD 128GB RAID - A SSD 256GB  Antec Kuhler H2O 620 [Pull] 
OSMonitorPowerOther
Windows 10 Professional  Dual 24-inch Monitors EVGA SuperNOVA G2 1300W x2 Delta FFB1212EH-F00 Fan 4,000rpm  
Other
x4 Scythe Gentle Typhoon D1225C12BBAP-31 Fan 54... 
  hide details  
Reply
post #6533 of 12869
I think my x5690 is dead.

Yesterday morning my computer started for a second, then restarted, again and again and again. No post, no beeps, no bad lights apart from the usual green and amber phase LEDs warning about the overclock.
I pulled bits and retried and finally found it would start but not post of course when I pulled the CPU power.
I put an old i920 in and it works fine.
****! haha.
I was running it at 4.4ghz with 3.5 vcore. Nice low temps under water and stable for a couple of months since I got it.

Anybody had this issue and am I correct??
post #6534 of 12869
Quote:
Originally Posted by surfinchina View Post

I think my x5690 is dead.

Yesterday morning my computer started for a second, then restarted, again and again and again. No post, no beeps, no bad lights apart from the usual green and amber phase LEDs warning about the overclock.
I pulled bits and retried and finally found it would start but not post of course when I pulled the CPU power.
I put an old i920 in and it works fine.
****! haha.
I was running it at 4.4ghz with 3.5 vcore. Nice low temps under water and stable for a couple of months since I got it.

Anybody had this issue and am I correct??

Restart again and again... yeah, might not be dead might just be a failed overclock from degradation. Have you put it back in the system? Shows you are on a Gigabyte board so it probably behaves just like mine. Mine will do that sometimes.... you just have to rub the genie lamp the right way.

Hopefully its that and not a dead chip. I posted this a few days ago....
Quote:
Originally Posted by DunePilot View Post

That is a sexy build.

When mine has a failed overclock it will attempt to post, I will see C1 the entire time, C3 will never flash and then it will shut right back off after about 3-5 seconds of showing C1. Sometimes you can kick the power switch on the back off after it fails to boot, wait about 5 seconds until the l.e.d.'s near the ram flash back off and then switch it back on and push power and it will boot right up. Maybe that'll be useful to you. Sometimes if you don't shut it off it would do that indefinitely, sometimes it will do that about three times and then boot up after it has gone to the backup BIOS.
Quote:
Originally Posted by greywarden View Post

Geez, of all the things I tried, that did it. Took a few seconds, lol.

Thanks for the compliment! I've put a lot of time in effort (and money, ugh.) into it and I love it! Can't wait to get my X34 Predator monitor!
post #6535 of 12869
Quote:
Originally Posted by surfinchina View Post

I think my x5690 is dead.

Yesterday morning my computer started for a second, then restarted, again and again and again. No post, no beeps, no bad lights apart from the usual green and amber phase LEDs warning about the overclock.
I pulled bits and retried and finally found it would start but not post of course when I pulled the CPU power.
I put an old i920 in and it works fine.
****! haha.
I was running it at 4.4ghz with 3.5 vcore. Nice low temps under water and stable for a couple of months since I got it.

Anybody had this issue and am I correct??

wha-smiley.png

Hope you meant 1.35. I would just do a CMOS reset and stick the X5690 back in and see if it posts. Check the CMOS battery too, maybe it's low and it forgot some settings.
post #6536 of 12869
Quote:
Originally Posted by DRKreiger View Post

that's crazy golden voltage for that speed. I need 1.325 @ 2000mhz, 6 dimms full 12 gig.
The ram I'm using can go much higher on newer platforms (2500-2600MHz+ @ CL10). The highest I've gotten it to on the X58A-OC with the X5650 was 2100MHz CL9 1.6V @ 1.22-1.24V VTT. I haven't tried pushing it on the X5670 yet though.
The Banshee
(23 items)
 
Under the DICE
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1700 ASRock X370 Taichi Zotac GTX 780 Ti OC @ 1250/1950MHz 1.212V G.SKILL Trident Z Black/White 2X8GB DDR4-3200 C... 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Corsair Force LS 120GB WD Blue 1TB Phobya UC-2 LT XSPC Razor GTX 780 Ti Waterblock w/ Backplate 
CoolingCoolingCoolingCooling
Darkside LP 360mm Radiator Alphacool ST30 240mm Radiator Darkside D5 Vario @ 12V Setting 5 Bitspower Z-Multi 150 Red Reservoir  
CoolingCoolingOSMonitor
Darkside (TFC) 3/8 ID X 5/8 OD Red UV tubing TFC Black straight barb fittings Windows 8.1 Pro 64-bit LG 25UM57-P 
KeyboardPowerCaseMouse
Thermaltake Challenger  EVGA 1300 G2 Fractal Design Arc XL Evga Torq X3 
Mouse PadAudioOther
Steel series QCK+ Turtle Beach X12 Logitech G27 
CPUCPUCPUCPU
1150: i7 4770K & G3258 939 & 754: Many Athlon's, Opteron's & Sempron's  775/771: Many C2's, Pentiums, Celerons & Xeons 1366: i7 920 D0 and many 4c & 6c Xeon's 
CPUMotherboardGraphicsRAM
A bunch more Slot 1, S370 & S462/A CPU's. Z87 OC Formula. Plus 30 or so other mobo's. Waaaay too many to list... A table full of SDR, DDR1, DDR2 & DDR3 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
500GB WD Caviar Blue  Bartx DICE/LN2 CPU Pot Sub-zero A/C waterchiller (-26C) CM Hyper 212+ (Troubleshooting) 
OSMonitorPowerCase
All of them. ;) Samsung S20B300 Evga SuperNova 850 B2 Homemade wooden test bench 
Mouse
Microsoft comfort mouse 3000 
  hide details  
Reply
The Banshee
(23 items)
 
Under the DICE
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1700 ASRock X370 Taichi Zotac GTX 780 Ti OC @ 1250/1950MHz 1.212V G.SKILL Trident Z Black/White 2X8GB DDR4-3200 C... 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Corsair Force LS 120GB WD Blue 1TB Phobya UC-2 LT XSPC Razor GTX 780 Ti Waterblock w/ Backplate 
CoolingCoolingCoolingCooling
Darkside LP 360mm Radiator Alphacool ST30 240mm Radiator Darkside D5 Vario @ 12V Setting 5 Bitspower Z-Multi 150 Red Reservoir  
CoolingCoolingOSMonitor
Darkside (TFC) 3/8 ID X 5/8 OD Red UV tubing TFC Black straight barb fittings Windows 8.1 Pro 64-bit LG 25UM57-P 
KeyboardPowerCaseMouse
Thermaltake Challenger  EVGA 1300 G2 Fractal Design Arc XL Evga Torq X3 
Mouse PadAudioOther
Steel series QCK+ Turtle Beach X12 Logitech G27 
CPUCPUCPUCPU
1150: i7 4770K & G3258 939 & 754: Many Athlon's, Opteron's & Sempron's  775/771: Many C2's, Pentiums, Celerons & Xeons 1366: i7 920 D0 and many 4c & 6c Xeon's 
CPUMotherboardGraphicsRAM
A bunch more Slot 1, S370 & S462/A CPU's. Z87 OC Formula. Plus 30 or so other mobo's. Waaaay too many to list... A table full of SDR, DDR1, DDR2 & DDR3 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
500GB WD Caviar Blue  Bartx DICE/LN2 CPU Pot Sub-zero A/C waterchiller (-26C) CM Hyper 212+ (Troubleshooting) 
OSMonitorPowerCase
All of them. ;) Samsung S20B300 Evga SuperNova 850 B2 Homemade wooden test bench 
Mouse
Microsoft comfort mouse 3000 
  hide details  
Reply
post #6537 of 12869
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by surfinchina View Post

I think my x5690 is dead.

Yesterday morning my computer started for a second, then restarted, again and again and again. No post, no beeps, no bad lights apart from the usual green and amber phase LEDs warning about the overclock.
I pulled bits and retried and finally found it would start but not post of course when I pulled the CPU power.
I put an old i920 in and it works fine.
****! haha.
I was running it at 4.4ghz with 3.5 vcore. Nice low temps under water and stable for a couple of months since I got it.

Anybody had this issue and am I correct??

Geez 3.5vCore? Asking for sudden death eh? wink.gif When I overclocked my PC to 5.4Ghz - 5.5Ghz I had the same issue. It took nearly an hour before my CPU would POST, but it was degraded and took awhile to work normally afterwards [coil whine, degradation, requires more Vcore etc]. Make sure everything is set to stock settings and keep trying. If it doesn't POST then it's pretty much dead. Even if it starts working again it's 100% and you'll probably have to buy another CPU sooner than you'll want to anyways.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon 5660 @ 4.8Ghz [Highest OC 5.4Ghz] ASUS Sabertooth X58 AMD Fury X 24GB - 1600Mhz Triple Channel 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
SSD 128GB RAID - A SSD 128GB RAID - A SSD 256GB  Antec Kuhler H2O 620 [Pull] 
OSMonitorPowerOther
Windows 10 Professional  Dual 24-inch Monitors EVGA SuperNOVA G2 1300W x2 Delta FFB1212EH-F00 Fan 4,000rpm  
Other
x4 Scythe Gentle Typhoon D1225C12BBAP-31 Fan 54... 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon 5660 @ 4.8Ghz [Highest OC 5.4Ghz] ASUS Sabertooth X58 AMD Fury X 24GB - 1600Mhz Triple Channel 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
SSD 128GB RAID - A SSD 128GB RAID - A SSD 256GB  Antec Kuhler H2O 620 [Pull] 
OSMonitorPowerOther
Windows 10 Professional  Dual 24-inch Monitors EVGA SuperNOVA G2 1300W x2 Delta FFB1212EH-F00 Fan 4,000rpm  
Other
x4 Scythe Gentle Typhoon D1225C12BBAP-31 Fan 54... 
  hide details  
Reply
post #6538 of 12869
Quote:
Originally Posted by Kana-Maru View Post

Geez 3.5vCore? Asking for sudden death eh? wink.gif When I overclocked my PC to 5.4Ghz - 5.5Ghz I had the same issue. It took nearly an hour before my CPU would POST, but it was degraded and took awhile to work normally afterwards [coil whine, degradation, requires more Vcore etc]. Make sure everything is set to stock settings and keep trying. If it doesn't POST then it's pretty much dead. Even if it starts working again it's 100% and you'll probably have to buy another CPU sooner than you'll want to anyways.

Yes it was 3.5 v

Naaa 1.35 tongue.gif

I've had a 5960x in the drawer for a month waiting for an EVGA micro 2 from ebay which turned up today!
It's weird I'm replacing an x5690 with a 5960x.... Just realised.

I suspect my 5690 is sentient and knows what's about to happen.

Anyway, thanks for the replies guys. I won't give up hope just yet then. Although it might have to go on the backburner for a few days.
post #6539 of 12869
Thread Starter 
^ Haha yeah I'm sure we all figured out 1.35v. It could've died from several reasons, but I'm seeing more and more people CPUs dying on the very edge on the recommendation. Follow Intel guidelines and disabled LLC if possible. That's not going to happen and I must be the only overclocker that at least attempts it higher than 4.2Ghz+ lol. Very nice CPU. I think you'll enjoy that 5960x more. I'm pretty sure the X58 is going on the back burner since you have a high end Haswell-E.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon 5660 @ 4.8Ghz [Highest OC 5.4Ghz] ASUS Sabertooth X58 AMD Fury X 24GB - 1600Mhz Triple Channel 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
SSD 128GB RAID - A SSD 128GB RAID - A SSD 256GB  Antec Kuhler H2O 620 [Pull] 
OSMonitorPowerOther
Windows 10 Professional  Dual 24-inch Monitors EVGA SuperNOVA G2 1300W x2 Delta FFB1212EH-F00 Fan 4,000rpm  
Other
x4 Scythe Gentle Typhoon D1225C12BBAP-31 Fan 54... 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon 5660 @ 4.8Ghz [Highest OC 5.4Ghz] ASUS Sabertooth X58 AMD Fury X 24GB - 1600Mhz Triple Channel 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
SSD 128GB RAID - A SSD 128GB RAID - A SSD 256GB  Antec Kuhler H2O 620 [Pull] 
OSMonitorPowerOther
Windows 10 Professional  Dual 24-inch Monitors EVGA SuperNOVA G2 1300W x2 Delta FFB1212EH-F00 Fan 4,000rpm  
Other
x4 Scythe Gentle Typhoon D1225C12BBAP-31 Fan 54... 
  hide details  
Reply
post #6540 of 12869
After much tinkering, I've discovered that my motherboard (GB EX-58-UD3R) has ridiculous VDroop and with LLC off was giving the CPU 1.296v under load all the way up to VCore settings over 1.35v. With LLC off, I needed to set VCore to at least 3.6875v for the CPU to see 3.12v under load. Some googling revealed I'm not the only one to see that with this board. More like Grandmotherboard, if you ask me.

Turned LLC on and while there is still significant VDroop it's more workable and I'm able to get stable at around 4.2 gHz with a few different clock and multi combos. This board, with LLC on, and 3.5 VCore delivers 3.12v under full load. A setting of 3.335v and under fluctuates between 2.96v and 3.12v to the CPU under load.

For now the best stable setting I've found seems to be 4.2 gHz via 200x21 with 3x8GB of memory at 1600 mHz (x8) CL9 2T, uncore at 3200 mHz (x16).

Voltage settings: VCore = 1.337 (heh), Vtt-=1.295, DRAM = 1.58, IOH = 1.14, ICH=1.2
(this board does seem to need the IOH and ICH voltages set manually, auto set lower voltages and produced failures).

Volts seem OK if not ideal, but temps are a bit high under full load (upper 70s) unless I crank the fans way up, so I'm going to try to swapping out my cheapo Corsair HSF for a Noctua D15.

Once that's done I may revisit some of the other combinations I tried.

Subjective impressions are extremely positive so far.My huge pile of Skyrim mods loved all the extra grunt. Then I put in the new GPU and a Predator SSD and...wow.
Edited by innatetech - 10/29/15 at 9:19am
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › [Official] - X58 Xeon Club -