Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › [Official] - X58 Xeon Club -
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] - X58 Xeon Club - - Page 853

Poll Results: How many years have you owned your X58 - Tylersburg platofrm?

 
  • 10% (49)
    More than 1 year
  • 5% (24)
    More than 2 years
  • 8% (41)
    More than 3 years
  • 11% (53)
    More than 4 years
  • 23% (113)
    More than 5 years
  • 41% (200)
    More than 6 years
480 Total Votes  
post #8521 of 12864
Quote:
Originally Posted by Vipu View Post

Ok so I tried playing some games and I noticed my fps is about -50% in dual channel than in tri channel... it cant be that huge difference?
I also tried IBT: in tri I get about 60 flops, in dual I got about half of it.

And I tried to put that last memory in different slots if I can get tri channel somehow else but nop, only in that 1 slot that have issues.
But im stunned how big difference it have and I was checking from google and all there was that its no difference to run in dual-tri-quad channel... What is wrong with this now?

Did you try in tri-channel again to make sure? I have a feeling your memory controller may be on it's way out unless something is up with the board.

Edit: If that is still running at 1333mhz you could be running into a bottleneck. I've never really tried running too many tests in anything less than triple channel.
Edited by tbob22 - 6/24/16 at 3:23pm
Main
(15 items)
 
Server
(8 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
E5-1660 @ 4.6ghz 1.275v Asus x79 Deluxe Gigabyte GTX 1080 Windforce 32gb Patriot Viper III @ 2400 11-12-11-24 1t 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
4x4tb, 2x5tb, 2x8tb 7200rpm 850+840 Evo 500gb, BX100 500gb, 960 Evo 500gb Noctua NH-D15S Windows 10 Pro 
MonitorPower
2x Lenovo L220x, Hisense h8c 55" Corsair RM850i 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2x Xeon x5670 ASUS Z8NA-D6C Windforce 7950 48gb NANYA DDR3 1333mhz 
Hard DriveCoolingPowerCase
2x Toshiba 2tb 7200rpm Raid 1 2x Raijintek Aidos 750w ToughPower Gold DIYPC D480-BK 
  hide details  
Reply
Main
(15 items)
 
Server
(8 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
E5-1660 @ 4.6ghz 1.275v Asus x79 Deluxe Gigabyte GTX 1080 Windforce 32gb Patriot Viper III @ 2400 11-12-11-24 1t 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
4x4tb, 2x5tb, 2x8tb 7200rpm 850+840 Evo 500gb, BX100 500gb, 960 Evo 500gb Noctua NH-D15S Windows 10 Pro 
MonitorPower
2x Lenovo L220x, Hisense h8c 55" Corsair RM850i 
CPUMotherboardGraphicsRAM
2x Xeon x5670 ASUS Z8NA-D6C Windforce 7950 48gb NANYA DDR3 1333mhz 
Hard DriveCoolingPowerCase
2x Toshiba 2tb 7200rpm Raid 1 2x Raijintek Aidos 750w ToughPower Gold DIYPC D480-BK 
  hide details  
Reply
post #8522 of 12864
Quote:
Originally Posted by tbob22 View Post

Did you try in tri-channel again to make sure? I have a feeling your memory controller may be on it's way out unless something is up with the board.

Edit: If that is still running at 1333mhz you could be running into a bottleneck. I've never really tried running too many tests in anything less than triple channel.

Yeah I made sure with putting tri channel again and got my normal score.
post #8523 of 12864
Finally got my x5660! Looks in 100% condition and well packed and its working so far. I think i did a bad job applying thermal tho since I'm seeing some 10C diff between cores when running prime at full load. Did try to raise the multiplier alone so far and it seemed windows didn't recognize it, is that normal?
post #8524 of 12864
Quote:
Originally Posted by Lundy View Post

Finally got my x5660! Looks in 100% condition and well packed and its working so far. I think i did a bad job applying thermal tho since I'm seeing some 10C diff between cores when running prime at full load. Did try to raise the multiplier alone so far and it seemed windows didn't recognize it, is that normal?

10'C between cores is very common and is normal.

My x5670 does the same thing.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5-1680 V2  R4BE  TITAN X (Pascal)   2666 Dominator Platinum CL10 
Hard DriveCoolingCoolingOS
750 NVMe 1.2TB EK HF/rx360/rx120 EK FC/GTs/mcp655 Windows 10 Pro  
MonitorPowerCaseAudio
BL3200PT 1600 T2 800d Pro Audio 2.1 + DragonFly Red 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5-1680 V2  R4BE  TITAN X (Pascal)   2666 Dominator Platinum CL10 
Hard DriveCoolingCoolingOS
750 NVMe 1.2TB EK HF/rx360/rx120 EK FC/GTs/mcp655 Windows 10 Pro  
MonitorPowerCaseAudio
BL3200PT 1600 T2 800d Pro Audio 2.1 + DragonFly Red 
  hide details  
Reply
post #8525 of 12864
Really struggling to hit 200blck! Any tips?
My system is incredibly unstable after 180blck. I tested at x12 10mhz(5-10mins of prime each step) at a time until 180. 180 would end up running at QPI to 1.3 and IOH to 1.3 but going anything past that even with 1.35 qpi would get me to crash under prime95. Is it safe to go above 1.35QPI?
post #8526 of 12864
Quote:
Originally Posted by Lundy View Post

Finally got my x5660! Looks in 100% condition and well packed and its working so far. I think i did a bad job applying thermal tho since I'm seeing some 10C diff between cores when running prime at full load. Did try to raise the multiplier alone so far and it seemed windows didn't recognize it, is that normal?

If you have speedstep enabled it will only ramp up the multiplier when under load. also one thing to check is if your board has a turbo power limit option. Will lock the turbo multiplier on.

the core temperature is also normal. I tried multiple times to re apply the TIM, and always got close to the same result.

Post a CPU-Z screeny of each tab. see if there is room for improvement.

EDIT: fill out the rig builder. makes things really simple for everyone to lend a hand
ROGBeast RIP
(16 items)
 
- X58 Xeon Club -
(22 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon W3680 asus ramage iii extreme Galaxy GTX 780 Hall of Fame Crucial Ballistix Tactical LP 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2x Samsung 850 evo raid 0 raptor 10k blueray something EK Supremecy Evo 
CoolingMonitorMonitorKeyboard
EK 780-FC HOF asus pg279 Asus pg279 Corsair Strafe RGB 
PowerCaseMouseAudio
Cooler Master V1200 Platinum  Corsair Carbide 760T Corsair Scimitar Sound Blaster 3D recon 
  hide details  
Reply
ROGBeast RIP
(16 items)
 
- X58 Xeon Club -
(22 photos)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon W3680 asus ramage iii extreme Galaxy GTX 780 Hall of Fame Crucial Ballistix Tactical LP 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
2x Samsung 850 evo raid 0 raptor 10k blueray something EK Supremecy Evo 
CoolingMonitorMonitorKeyboard
EK 780-FC HOF asus pg279 Asus pg279 Corsair Strafe RGB 
PowerCaseMouseAudio
Cooler Master V1200 Platinum  Corsair Carbide 760T Corsair Scimitar Sound Blaster 3D recon 
  hide details  
Reply
post #8527 of 12864
Quote:
Originally Posted by DRKreiger View Post

If you have speedstep enabled it will only ramp up the multiplier when under load. also one thing to check is if your board has a turbo power limit option. Will lock the turbo multiplier on.

the core temperature is also normal. I tried multiple times to re apply the TIM, and always got close to the same result.

Post a CPU-Z screeny of each tab. see if there is room for improvement.

EDIT: fill out the rig builder. makes things really simple for everyone to lend a hand

Appreciate you helping me out!, here is the image, I also updated my rig builder. Almost all my crashes so far involve windows simply locking itself and I have to force reboot.
post #8528 of 12864
I have a Rampage III Formula. Try this:

21×CPU Multi
200 BCLK
DRAM 1603
UCLK Frequency leave on Auto for now.
QPI 7218MT/s
Set your DRAM timing as much as you can manually if you know it. You can run the CPU at base frequency and run AIDA64 to get more of your XMP timings
CPUv to 1.3v
CPU PLL 1.8
QPI to 1.3 for now (you will tweak this later)
DRAM at XMP voltage
IOHv to 1.1
IOH PCIEv 1.5
ICHv 1.1
ICH PCIEv 1.5
Both spread spectrums off

See how well you get. Also, how many sticks of memory are you running?
Nate's Rig
(22 items)
 
   
Reply
Nate's Rig
(22 items)
 
   
Reply
post #8529 of 12864
Quote:
Originally Posted by srialmaster View Post

I have a Rampage III Formula. Try this:

21×CPU Multi
200 BCLK
DRAM 1603
UCLK Frequency leave on Auto for now.
QPI 7218MT/s
Set your DRAM timing as much as you can manually if you know it. You can run the CPU at base frequency and run AIDA64 to get more of your XMP timings
CPUv to 1.3v
CPU PLL 1.8
QPI to 1.3 for now (you will tweak this later)
DRAM at XMP voltage
IOHv to 1.1
IOH PCIEv 1.5
ICHv 1.1
ICH PCIEv 1.5
Both spread spectrums off

See how well you get. Also, how many sticks of memory are you running?
I tried every setting on here but it won't post, I have 3 sticks for 12gigs total.

EDIT: I just udpated the bios to the latest version and I was able to hit 200bclk! I'm currently stress testing at 12x but I'll let you guys know how it goes.
Edited by Lundy - 6/26/16 at 10:50am
post #8530 of 12864
getting a litte discourage, my computer tech with 20 yrs experience and who originally put together my x58 with i7 950 is fighting hard to get a windows 7 install to take and finish with my build , nib asus sabertooth x58, x5675 , 12g corsair ddr 3 1600 , mushkin 240g ssd, asus strix gtx970, he flashed bios to ver. 1402 still no luck , bad x5675? keeps freezing on the install at the point where it configures devices he thinks. hoping he sorts it out.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › [Official] - X58 Xeon Club -