Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › [Official] - X58 Xeon Club -
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] - X58 Xeon Club - - Page 876

Poll Results: How many years have you owned your X58 - Tylersburg platofrm?

 
  • 10% (50)
    More than 1 year
  • 4% (24)
    More than 2 years
  • 8% (41)
    More than 3 years
  • 10% (53)
    More than 4 years
  • 23% (113)
    More than 5 years
  • 42% (208)
    More than 6 years
489 Total Votes  
post #8751 of 13159
I have used the information on the i7 in the excerpt from the link I posted above:
Quote:
The default PLL voltage is 1.8 V, and Intel's absolute maximum for this is 1.98 V, but you shouldn't need to get anywhere near that. Intel's new i7, i5, and i3 CPUs don't require much of an increase in PLL, so you can probably get by increasing it to at most 1.9 V.

Try 1.81V first and see if it posts, up with 0.01V after each failure. When at 1.9V and it still doesn't work I tried upping the Vcore and starting with a lower CPU PLL.

Maybe a more experienced overclocker can comment?
post #8752 of 13159
Thread Starter 
Be careful with the CPU PLL. I've hit very high clocks on several CPUs without touching the CPU PLL. It can kill your CPU quicker than high vCore.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon 5660 @ 4.8Ghz [Highest OC 5.4Ghz] ASUS Sabertooth X58 AMD Fury X 24GB - 1600Mhz Triple Channel 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
SSD 128GB RAID - A SSD 128GB RAID - A SSD 256GB  Antec Kuhler H2O 620 [Pull] 
OSMonitorPowerOther
Windows 10 Professional  Dual 24-inch Monitors EVGA SuperNOVA G2 1300W x2 Delta FFB1212EH-F00 Fan 4,000rpm  
Other
x4 Scythe Gentle Typhoon D1225C12BBAP-31 Fan 54... 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon 5660 @ 4.8Ghz [Highest OC 5.4Ghz] ASUS Sabertooth X58 AMD Fury X 24GB - 1600Mhz Triple Channel 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - B Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C Seagate Barracuda 7200 1TB RAID 0 - C 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
SSD 128GB RAID - A SSD 128GB RAID - A SSD 256GB  Antec Kuhler H2O 620 [Pull] 
OSMonitorPowerOther
Windows 10 Professional  Dual 24-inch Monitors EVGA SuperNOVA G2 1300W x2 Delta FFB1212EH-F00 Fan 4,000rpm  
Other
x4 Scythe Gentle Typhoon D1225C12BBAP-31 Fan 54... 
  hide details  
Reply
post #8753 of 13159
Honestly you should NEVER touch PLL. Only time i ever touched PLL was when I blew up an Engineering sample 990x at 8 something ghz(lol cooled my CPU with 2 A/C compressors and a custom block) and even then, my PLL wasn't over 1.82. at 6Ghz, we were posting with PLL on AUTO, which when we checked the voltage with a probe, it reported 1.8ish V


wish i still had pictures of the RIG. That thing looked like it belonged in Tron
post #8754 of 13159
I just set the CPU PLL to 1.7v and forget about it.
post #8755 of 13159
mine doesn't allow 1.7, just 1.8
post #8756 of 13159
Hey Guys, x58 and USB 3.0 question

Please raise your hand if you have a x58 motherboard and can boot USB media on a USB 3.0 or 3.1 port, using a USB 3.0 flash drive. I have a Rampage III Extreme, it has on board USB 3.0, probably first usb 3.0 chipset ever, but it is NOT seen in my BIOS. No matter what usb device I connect it is never listed in the BIOS as something I can boot off. I can only boot from my USB 2.0 ports, even using the USB 3.0 drives, they only boot from the 2.0 ports. However, a friend of mine also has the same (NEC I think) chipset on his x58 mobo and has always been able to boot off of it.

I have a aftermarket USB 3.0 PCIe card as well, and also it is NOT seen in the bios when bootable media is present. I just purchased a USB 3.1 PCIe x4 card (Gigabyte GC-USB3.1) and wondering now if I will finally be able to boot off of it. I sure hope so.

Is ANYONE here capable of booting off USB 3.0 or 3.1 ports on your x58 based system, and if so what is your setup and exact usb devices? What are the pre-requisites for USB 3.0 booting? I feel like I am the only one who can't boot on USB 3.0 media, what gives?

EDIT: I think I figured it out finally. Had to do some serious testing with a USB 2.0 cable. My On board USB 3.0 do not see USB 3.0 devices (in BIOS anyway) UNTIL after I connect them to a USB 2.0 extension cable. This tells me I have a defective USB 3.0 chip or bad traces on the board or two bad ports. However, it still doesn't explain why I can't boot USB 3.0 media from USB 3.0 PCIe cards.

Anyone at all please?
Edited by }SkOrPn--' - 7/23/16 at 12:39pm
The }SkOrPn--'
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon X5650 @ 4.0 Ghz Rampage III Extreme w/latest Xeon microcode Asus Radeon HD 5870 12GB G-Skill RipJaws 1600 mhz 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung SM961 Swiftech Apogee GTZ EK FC5870 Acetal+Copper Swiftech MCP655 
CoolingCoolingCoolingCooling
ThermoChill PA120.3 6 Gentle Typhoons AP-15 XSPC Dual Bay "EyeBall" Res PrimoFlex Pro LRT UV Green 1/2" 
OSOSMonitorMonitor
Windows 10 Pro 64bit Manjaro Linux Custom 2560x1440 Debezelled IPS Dell UltraSharp 2405FPW 24" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech K800 Ultra X3 1kW SilverStone TJ07 Logitech Performance MX 
Mouse PadAudioOther
Razer ExactMat "X" Control Logitech Z5500 USB 3.1 x4 PCIe 
  hide details  
Reply
The }SkOrPn--'
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon X5650 @ 4.0 Ghz Rampage III Extreme w/latest Xeon microcode Asus Radeon HD 5870 12GB G-Skill RipJaws 1600 mhz 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung SM961 Swiftech Apogee GTZ EK FC5870 Acetal+Copper Swiftech MCP655 
CoolingCoolingCoolingCooling
ThermoChill PA120.3 6 Gentle Typhoons AP-15 XSPC Dual Bay "EyeBall" Res PrimoFlex Pro LRT UV Green 1/2" 
OSOSMonitorMonitor
Windows 10 Pro 64bit Manjaro Linux Custom 2560x1440 Debezelled IPS Dell UltraSharp 2405FPW 24" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech K800 Ultra X3 1kW SilverStone TJ07 Logitech Performance MX 
Mouse PadAudioOther
Razer ExactMat "X" Control Logitech Z5500 USB 3.1 x4 PCIe 
  hide details  
Reply
post #8757 of 13159
Quote:
Originally Posted by }SkOrPn--' View Post

Hey Guys, x58 and USB 3.0 question

Please raise your hand if you have a x58 motherboard and can boot USB media on a USB 3.0 or 3.1 port, using a USB 3.0 flash drive. I have a Rampage III Extreme, it has on board USB 3.0, probably first usb 3.0 chipset ever, but it is NOT seen in my BIOS. No matter what usb device I connect it is never listed in the BIOS as something I can boot off. I can only boot from my USB 2.0 ports, even using the USB 3.0 drives, they only boot from the 2.0 ports. However, a friend of mine also has the same (NEC I think) chipset on his x58 mobo and has always been able to boot off of it.

I have a aftermarket USB 3.0 PCIe card as well, and also it is NOT seen in the bios when bootable media is present. I just purchased a USB 3.1 PCIe x4 card (Gigabyte GC-USB3.1) and wondering now if I will finally be able to boot off of it. I sure hope so.

Is ANYONE here capable of booting off USB 3.0 or 3.1 ports on your x58 based system, and if so what is your setup and exact usb devices? What are the pre-requisites for USB 3.0 booting? I feel like I am the only one who can't boot on USB 3.0 media, what gives?

EDIT: I think I figured it out finally. Had to do some serious testing with a USB 2.0 cable. My On board USB 3.0 do not see USB 3.0 devices (in BIOS anyway) UNTIL after I connect them to a USB 2.0 extension cable. This tells me I have a defective USB 3.0 chip or bad traces on the board or two bad ports. However, it still doesn't explain why I can't boot USB 3.0 media from USB 3.0 PCIe cards.

Anyone at all please?

Not sure, my laptop has the same USB 3.0 NEC chipset and I can boot from it as well

What are your bios settings for USB?
post #8758 of 13159
Quote:
Originally Posted by GENXLR View Post

Not sure, my laptop has the same USB 3.0 NEC chipset and I can boot from it as well

What are your bios settings for USB?
The BIOS settings are what ever I happen to have them at, besides the settings don't matter, I've tried every possible setting including turning it off (because). You said you can boot using the USb 3.0 port, you mean with a USB 3.0 flash device right? I can also boot on the USb 3.0 port, but only with USB 2.0 flash devices, which defeats the purpose for me.

NOTHING USB 3.0 is seen by my BIOS when connected to the USB 3.0 ports. So I give up until the new 3.1 card comes in.
The }SkOrPn--'
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon X5650 @ 4.0 Ghz Rampage III Extreme w/latest Xeon microcode Asus Radeon HD 5870 12GB G-Skill RipJaws 1600 mhz 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung SM961 Swiftech Apogee GTZ EK FC5870 Acetal+Copper Swiftech MCP655 
CoolingCoolingCoolingCooling
ThermoChill PA120.3 6 Gentle Typhoons AP-15 XSPC Dual Bay "EyeBall" Res PrimoFlex Pro LRT UV Green 1/2" 
OSOSMonitorMonitor
Windows 10 Pro 64bit Manjaro Linux Custom 2560x1440 Debezelled IPS Dell UltraSharp 2405FPW 24" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech K800 Ultra X3 1kW SilverStone TJ07 Logitech Performance MX 
Mouse PadAudioOther
Razer ExactMat "X" Control Logitech Z5500 USB 3.1 x4 PCIe 
  hide details  
Reply
The }SkOrPn--'
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon X5650 @ 4.0 Ghz Rampage III Extreme w/latest Xeon microcode Asus Radeon HD 5870 12GB G-Skill RipJaws 1600 mhz 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung SM961 Swiftech Apogee GTZ EK FC5870 Acetal+Copper Swiftech MCP655 
CoolingCoolingCoolingCooling
ThermoChill PA120.3 6 Gentle Typhoons AP-15 XSPC Dual Bay "EyeBall" Res PrimoFlex Pro LRT UV Green 1/2" 
OSOSMonitorMonitor
Windows 10 Pro 64bit Manjaro Linux Custom 2560x1440 Debezelled IPS Dell UltraSharp 2405FPW 24" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech K800 Ultra X3 1kW SilverStone TJ07 Logitech Performance MX 
Mouse PadAudioOther
Razer ExactMat "X" Control Logitech Z5500 USB 3.1 x4 PCIe 
  hide details  
Reply
post #8759 of 13159
I have a 128gb sandisk ultra plugged in, I can boot from it only when legacy USB is set to enabled, I think, I'd have to test again and I hate wiping that flash drive to test stuff, cuz its full
post #8760 of 13159
Quote:
Originally Posted by GENXLR View Post

I have a 128gb sandisk ultra plugged in, I can boot from it only when legacy USB is set to enabled, I think, I'd have to test again and I hate wiping that flash drive to test stuff, cuz its full

Yeah Legacy USB is enabled on mine as well (although I don't have any USB 1.1 devices to care about that legacy mode), but I've tried it with it disabled too = No change, USB 3.0 is not seen as a bootable device.

I assume now its just a BIOS modification I need to hunt down somehow.
The }SkOrPn--'
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon X5650 @ 4.0 Ghz Rampage III Extreme w/latest Xeon microcode Asus Radeon HD 5870 12GB G-Skill RipJaws 1600 mhz 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung SM961 Swiftech Apogee GTZ EK FC5870 Acetal+Copper Swiftech MCP655 
CoolingCoolingCoolingCooling
ThermoChill PA120.3 6 Gentle Typhoons AP-15 XSPC Dual Bay "EyeBall" Res PrimoFlex Pro LRT UV Green 1/2" 
OSOSMonitorMonitor
Windows 10 Pro 64bit Manjaro Linux Custom 2560x1440 Debezelled IPS Dell UltraSharp 2405FPW 24" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech K800 Ultra X3 1kW SilverStone TJ07 Logitech Performance MX 
Mouse PadAudioOther
Razer ExactMat "X" Control Logitech Z5500 USB 3.1 x4 PCIe 
  hide details  
Reply
The }SkOrPn--'
(23 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Xeon X5650 @ 4.0 Ghz Rampage III Extreme w/latest Xeon microcode Asus Radeon HD 5870 12GB G-Skill RipJaws 1600 mhz 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung SM961 Swiftech Apogee GTZ EK FC5870 Acetal+Copper Swiftech MCP655 
CoolingCoolingCoolingCooling
ThermoChill PA120.3 6 Gentle Typhoons AP-15 XSPC Dual Bay "EyeBall" Res PrimoFlex Pro LRT UV Green 1/2" 
OSOSMonitorMonitor
Windows 10 Pro 64bit Manjaro Linux Custom 2560x1440 Debezelled IPS Dell UltraSharp 2405FPW 24" 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech K800 Ultra X3 1kW SilverStone TJ07 Logitech Performance MX 
Mouse PadAudioOther
Razer ExactMat "X" Control Logitech Z5500 USB 3.1 x4 PCIe 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel - General
Overclock.net › Forums › Intel › Intel - General › [Official] - X58 Xeon Club -