Overclock.net › Forums › Components › Memory › ram shows up in hwmonitor but not in task bar manager ?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ram shows up in hwmonitor but not in task bar manager ?

post #1 of 11
Thread Starter 
it still says I am using 4gb

I have just installed a 4gb stick

post #2 of 11
Could you explain a little further? all i can tell is that youve installed 4gb and it says you have 4gb?
post #3 of 11
Thread Starter 
I definitely have 8gb in my system
post #4 of 11
What version OS are you using 32 bit or 64 bit?
post #5 of 11
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Sals View Post

Could you explain a little further? all i can tell is that youve installed 4gb and it says you have 4gb?

I have 4gb in my system


I then put in another 4gb , totalling 8gb

My system says i only have 4gb, the other 4gb shows up in hwmonitor though ?

so I have 8 gb in system, 4gb is being used, other 4gb isn't but shows up in hwmonitor

windows 7 64 bit
post #6 of 11
have you got cpu-z? if you have could you print screen memory and SPD tabs? and a print screen of task manager ram/mem tab

also, on boot, how much ram does your pc show? it should flash up
post #7 of 11
Thread Starter 
Nevermind, I have simply decided to get rid of it and sell it on ebay.

I tried starting the pc with just that stick of ram, it didn't work.

But the other one did.

Probably not compatible with my pc anyway
post #8 of 11
okay, it would be worth buying a kit of 2x4gb matching sticks if you do want 8gb ram.

probabaly got a dead stick, return it back to the seller if there's a returns policy
post #9 of 11
Thread Starter 
Why would it be dead if it showed in hwmonitor ??

I suppose it was strange that even showed up in hwmonitor, no ram I have ever installed has before.
post #10 of 11
Thread Starter 
okay i tried it once more

New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Memory
Overclock.net › Forums › Components › Memory › ram shows up in hwmonitor but not in task bar manager ?