Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › [Official] ASUS ROG Swift PG278Q Owner's club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] ASUS ROG Swift PG278Q Owner's club - Page 616

post #6151 of 6153
Guys I would like some guidance.

Please check out my issue in the linked videos

https://www.youtube.com/watch?v=mSnoQ1ZGObk

https://www.youtube.com/watch?v=ZwJtiiO5LZg


This screen is a recent RMA replacement that I received from Asus. My previous one had a bright patch but didn't have this issue what-so-ever. Nothing else about my setup has changed in between using these 2 PG278QR monitors. I literally unplugged one and handed it to the courier, then plugged this one straight in and it immediately started doing this.

To clarify, I have a PG278QR and when I change the refresh rate in Nvidia control panel, it can cause the colours to go absolutely horrendous, like weird amounts of saturation and / or gamma or something (I'm very new to this high-end panel world). It can be triggered by selecting the 165hz overclock on the screen when I don't tend to use.


I'm using an EVGA GTX 1080 connected via the display port cable which came with the monitor.


I heard there was a firmware update to fix a vertical banding/scanning issue which was available by sending your monitor back to Asus. Is it possible that this update has done something to trigger this fault?

I'm fairly certain that this is a fault with the screen itself as I was using a PG278QR 1 hour previous to this and it was not doing anything of the sort

Should I send it back straight away?

Please let me know if any further information would be helpful.


Thanks in advance for your time
post #6152 of 6153
Quote:
Originally Posted by invectus View Post

I have my monitor for a while. The first one they gave me was sent to RMA, weird screen problem, blurry text half of screen etc..

The new one.. refurbished.. I insisted on getting a brand new but it was impossible.

THE PROBLEM: Black Flicker from time to time, very odd, happens one an hour, happens twice at a time sometimes happens 3 times in a row. Black black black miliseconds.

Sometimes i get the feeling that it does this more often when i leave PC and put down the headset, first i thought it was a accelerator in my Logitech artemis and that it was some application switching settings or what not.. but it dosnt seem to be like this. The flicker goes on even if the headset is unplugged. Any ideas??

For those experienceing this same problem like
  • Random flickering or display goes off / on.
  • Can't power on back when powered off.
  • Display off / on when you unplugged any related device on the pc
  • Display off / on when power on / unplugged any device from the same power source.

Mostly, this is all relating to the swift's power supply, get a similar brick like this
https://www.amazon.com/UpBright-Adapter-PG278Q-Monitor-Charger/dp/B00MH9YSCS

biggrin.gifthumb.gif
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD™ Phenom II X4 955 BE Asus™ Crosshair III Formula Asus™ EAH5850 Kingston™ HyperX DDR3 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate™ Barracuda | Western Digital™ Caviar Blue LiteOn™ RW-DVD/CD Windows 7 Home Premium x64 Dell™ Ultrasharp U2311H 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech™ G11 Corsair™ HX620 Cooler Master™ RC-690 Logitech™ G9x 
Mouse Pad
Xtrac™ Ripper XXL 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD™ Phenom II X4 955 BE Asus™ Crosshair III Formula Asus™ EAH5850 Kingston™ HyperX DDR3 4GB 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
Seagate™ Barracuda | Western Digital™ Caviar Blue LiteOn™ RW-DVD/CD Windows 7 Home Premium x64 Dell™ Ultrasharp U2311H 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech™ G11 Corsair™ HX620 Cooler Master™ RC-690 Logitech™ G9x 
Mouse Pad
Xtrac™ Ripper XXL 
  hide details  
Reply
post #6153 of 6153
guys any fix for blurry text or i have to rma it?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Monitors and Displays
Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › [Official] ASUS ROG Swift PG278Q Owner's club