Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asus Rampage V Extreme Owners thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Asus Rampage V Extreme Owners thread - Page 160

post #1591 of 10621
tongue.gif

Gear mentioned in this thread:

post #1592 of 10621
Quote:
Originally Posted by Yuhfhrh View Post

Honestly, adaptive should be removed as an option for cache until it's fixed. It's very broke.

Right so I've gone from 3.5 1.1v to 4.0 uncore and gone for 1.23v Reason 1.23v is I tried lower and got a couple of shut downs on boot. Literally, complete shut down. No safe mode OC failure error on firing up again. Really not sure what the crack with that is. Just running AID64 but seems stable on offset here. Maybe you just have a chip with fairly poor cache
post #1593 of 10621
Quote:
Originally Posted by Silent Scone View Post

Right so I've gone from 3.5 1.1v to 4.0 uncore and gone for 1.23v Reason 1.23v is I tried lower and got a couple of shut downs on boot. Literally, complete shut down. No safe mode OC failure error on firing up again. Really not sure what the crack with that is. Just running AID64 but seems stable on offset here. Maybe you just have a chip with fairly poor cache

I'm a bit confused on what you're saying.

Offset cache works perfectly up to 0.5V, but adaptive does not. Adaptive is not applying the proper voltages set in the bios.
X9969X
(7 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6950X @ 4.5GHz (Silicon Lottery 4.4 delid) Asus Rampage V Extreme  Nvidia Titan X Pascal Corsair Dominator Platinum 16GB DDR4 @ 3200MHz 
Hard DrivePowerCase
Intel 750 1.2TB SSD Corsair AX1200i Corsair Obsidian Series 900D 
  hide details  
Reply
X9969X
(7 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6950X @ 4.5GHz (Silicon Lottery 4.4 delid) Asus Rampage V Extreme  Nvidia Titan X Pascal Corsair Dominator Platinum 16GB DDR4 @ 3200MHz 
Hard DrivePowerCase
Intel 750 1.2TB SSD Corsair AX1200i Corsair Obsidian Series 900D 
  hide details  
Reply
post #1594 of 10621
Oh, so you're just having issues with adaptive? I thought you weren't able to get anything stable with offset either
post #1595 of 10621
Quote:
Originally Posted by Silent Scone View Post

Oh, so you're just having issues with adaptive? I thought you weren't able to get anything stable with offset either

That was tistou77, not me. tongue.gif
X9969X
(7 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6950X @ 4.5GHz (Silicon Lottery 4.4 delid) Asus Rampage V Extreme  Nvidia Titan X Pascal Corsair Dominator Platinum 16GB DDR4 @ 3200MHz 
Hard DrivePowerCase
Intel 750 1.2TB SSD Corsair AX1200i Corsair Obsidian Series 900D 
  hide details  
Reply
X9969X
(7 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6950X @ 4.5GHz (Silicon Lottery 4.4 delid) Asus Rampage V Extreme  Nvidia Titan X Pascal Corsair Dominator Platinum 16GB DDR4 @ 3200MHz 
Hard DrivePowerCase
Intel 750 1.2TB SSD Corsair AX1200i Corsair Obsidian Series 900D 
  hide details  
Reply
post #1596 of 10621
Problems, problems, problems;
Rampage V Extreme
Xeon E5-2630v3
F4-3000C15Q-16GRR (A1 B1 C1 D1)
Asus Gtx 690
Creative Zxr
Vertex 4
Pioneer Optical Driver
Avermedia HD Capture was installed on motherboard;
First startBIOS(0603) Q-Code 53 (Memory initialization error);
Removing/replacing rams; able to get into BIOS but rams were not recognized (Total memory: 16 Mb)
Since rams are not listed in manual but listed in QVL(which was updated later than manual) and 0706 is the one which is updated last, I have tried update the BIOS. Attempting to update via Dos, everything went fine on DOS but when computer rebooted itself I had waited 30-45 mins since it was saying "Updating BIOS, do not power off etc" but after half an hour I powered off pc by manually since clearly it stuck. Then powered on the system it didnt displayed anything, after 10-15 sec it rebooted and same "Updating BIOS, do not power off etc" again it stuck for 5-10 minutes so I powered off and on manually, this time Q-Code 04 showed up and waiting 10-15 it rebooted itself, same cycle for 3-4 times. I have removed Zxr and HD capture but left 4 slot rams to see if its due to PCI slots, but still same.
So what should I do now?
Fist step will be removing 3 sticks and testing each stick.
Question; Did I damaged BIOS1 chip? Can I reset it by Clear CMOS and turn back to 0603 or is it gone for ever? If its not gone I will try USB BIOS Flashback that is with ROG connect button?
Any comment will be appreciated, I am looking forward especially for Raja's help since he is the offical person.
Edited by inuh - 10/21/14 at 12:07pm
Pruva Titanium
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5-2630v3 Asus Rampage V Extreme Asus GTX 690 G.SKILL Ripjaws4 16 Gb 3000 Mhz Cl15 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Vertex 4 Pioneer Corsair H100i Win7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VG278HE Logitech G19 EVGA SuperNova 1600W G2 Corsair Obsidian 900D 
MouseMouse PadAudioOther
Razer Ouroboros Razer Destructor 2 Logitech Z5500 Asus G750JH 
  hide details  
Reply
Pruva Titanium
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5-2630v3 Asus Rampage V Extreme Asus GTX 690 G.SKILL Ripjaws4 16 Gb 3000 Mhz Cl15 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Vertex 4 Pioneer Corsair H100i Win7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VG278HE Logitech G19 EVGA SuperNova 1600W G2 Corsair Obsidian 900D 
MouseMouse PadAudioOther
Razer Ouroboros Razer Destructor 2 Logitech Z5500 Asus G750JH 
  hide details  
Reply
post #1597 of 10621
Quote:
Originally Posted by inuh View Post

Problems, problems, problems;
Rampage V Extreme
Xeon E5-2630v3
F4-3000C15Q-16GRR (A1 B1 C1 D1)
Asus Gtx 690
Creative Zxr
Vertex 4
Pioner Optical Driver
Avermedia HD Capture was installed on motherboard;
First startBIOS(0603) Q-Code 53 (Memory initialization error);
Removing/replacing rams; able to get into BIOS but rams were not recognized (Total memory: 16 Mb)
Since rams are not listed in manual but listed in QVL(which was updated later than manual) and 0706 is the one which is updated last, I have tried update the BIOS. Attempting to update via Dos, everything went fine on DOS but when computer rebooted itself I had waited 30-45 mins since it was saying "Updating BIOS, do not power off etc" but after half an hour I powered off pc by manually since clearly it stuck. Then powered on the system it didnt displayed anything, after 10-15 sec it rebooted and same "Updating BIOS, do not power off etc" again it stuck for 5-10 minutes so I powered off and on manually, this time Q-Code 04 showed up and waiting 10-15 it rebooted itself, same cycle for 3-4 times. I have removed Zxr and HD capture but left 4 slot rams to see if its due to PCI slots, but still same.
So what should I do now?
Fist step will be removing 3 sticks and testing each stick.
Question; Did I damaged BIOS1 chip? Can I reset it by Clear CMOS and turn back to 0603 or is it gone for ever? If its not gone I will try USB BIOS Flashback that is with ROG connect button?
Any comment will be appreciated, I am looking forward especially for Raja's help since he is the offical person.

I recommend booting bios 2, and if that works, then you might have an issue with bios 1, and if that's the case you can copy bios 2 to bios 1, within the bios itself. there is a button on the bottom right corner of the motherboard that will let you manual switch to bios 2, If you cant boot, then I recommend USB flashback via the connect button on the back of the I/O panel.


Try using the latest bios too, 0801 its on the front page of this thread.
post #1598 of 10621
Quote:
Originally Posted by inuh View Post

Problems, problems, problems;
Rampage V Extreme
Xeon E5-2630v3
F4-3000C15Q-16GRR (A1 B1 C1 D1)
Asus Gtx 690
Creative Zxr
Vertex 4
Pioner Optical Driver
Avermedia HD Capture was installed on motherboard;
First startBIOS(0603) Q-Code 53 (Memory initialization error);
Removing/replacing rams; able to get into BIOS but rams were not recognized (Total memory: 16 Mb)
Since rams are not listed in manual but listed in QVL(which was updated later than manual) and 0706 is the one which is updated last, I have tried update the BIOS. Attempting to update via Dos, everything went fine on DOS but when computer rebooted itself I had waited 30-45 mins since it was saying "Updating BIOS, do not power off etc" but after half an hour I powered off pc by manually since clearly it stuck. Then powered on the system it didnt displayed anything, after 10-15 sec it rebooted and same "Updating BIOS, do not power off etc" again it stuck for 5-10 minutes so I powered off and on manually, this time Q-Code 04 showed up and waiting 10-15 it rebooted itself, same cycle for 3-4 times. I have removed Zxr and HD capture but left 4 slot rams to see if its due to PCI slots, but still same.
So what should I do now?
Fist step will be removing 3 sticks and testing each stick.
Question; Did I damaged BIOS1 chip? Can I reset it by Clear CMOS and turn back to 0603 or is it gone for ever? If its not gone I will try USB BIOS Flashback that is with ROG connect button?
Any comment will be appreciated, I am looking forward especially for Raja's help since he is the offical person.

Hello

What is meant by "rams were not recognized"? If none of the memory was detected you would not have been able to boot into the UEFI. Using USB BIOS Flashback flash to version 0801. If you are not able to successfully flash follow the instructions in the motherboard's manual and flash BIOS 2 to BIOS 1.
post #1599 of 10621
Quote:
Originally Posted by Yuhfhrh View Post

That was tistou77, not me. tongue.gif


oh.. Oh yeah.



Look, I'm not well today. lol
post #1600 of 10621
Quote:
Originally Posted by Praz View Post

Hello

What is meant by "rams were not recognized"? If none of the memory was detected you would not have been able to boot into the UEFI. Using USB BIOS Flashback flash to version 0801. If you are not able to successfully flash follow the instructions in the motherboard's manual and flash BIOS 2 to BIOS 1.
As I said total memory was displayed as 16 Mb, I think that means rams were not recognized, doesnt it?
As we all agreed most wise step is flashing new BIOS via USB BIOS Flashback to 0801.
@kossiewossie BIOS 2 is the same default BIOS 1 which was not working, thanks for the advice about 0801.
I could see how to flash BIOS 2 to BIOS 1 (you are not talking about switching between BIOSs right?) in manual could you please say page number?

Thanks a lot for the help guys.
Pruva Titanium
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5-2630v3 Asus Rampage V Extreme Asus GTX 690 G.SKILL Ripjaws4 16 Gb 3000 Mhz Cl15 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Vertex 4 Pioneer Corsair H100i Win7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VG278HE Logitech G19 EVGA SuperNova 1600W G2 Corsair Obsidian 900D 
MouseMouse PadAudioOther
Razer Ouroboros Razer Destructor 2 Logitech Z5500 Asus G750JH 
  hide details  
Reply
Pruva Titanium
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon E5-2630v3 Asus Rampage V Extreme Asus GTX 690 G.SKILL Ripjaws4 16 Gb 3000 Mhz Cl15 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
OCZ Vertex 4 Pioneer Corsair H100i Win7 x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus VG278HE Logitech G19 EVGA SuperNova 1600W G2 Corsair Obsidian 900D 
MouseMouse PadAudioOther
Razer Ouroboros Razer Destructor 2 Logitech Z5500 Asus G750JH 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards

Gear mentioned in this thread:

Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asus Rampage V Extreme Owners thread