Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asus Rampage V Extreme Owners thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Asus Rampage V Extreme Owners thread - Page 747

post #7461 of 10650
Thread Starter 
If you go into bios and then memory timings config page, the slots that are acting up with all be showing 0's.

I'd pull your sticks out of those slots and try to reseat them, check in bios before heading into windows, if they're showing normal numbers instead of 0's you're good to go.
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i9 7900X ASRock X299 OC Formula Asus 1080 Ti Strix OC Asus 1080 Ti Strix OC 
RAMHard DriveHard DriveOS
Corsair Elite BDie Samsung 840 EVO  WDC 1000DHTZ 7 64B 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus ROG PG278Q  Corsair K70 Corsair AX1500i Dimastech Easy 
MouseAudio
Corsair M65 Logitech Z5500 
  hide details  
Reply
My System
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i9 7900X ASRock X299 OC Formula Asus 1080 Ti Strix OC Asus 1080 Ti Strix OC 
RAMHard DriveHard DriveOS
Corsair Elite BDie Samsung 840 EVO  WDC 1000DHTZ 7 64B 
MonitorKeyboardPowerCase
Asus ROG PG278Q  Corsair K70 Corsair AX1500i Dimastech Easy 
MouseAudio
Corsair M65 Logitech Z5500 
  hide details  
Reply

Gear mentioned in this thread:

post #7462 of 10650
Not strange at all, 2 sticks fail the training so they are excluded at the boot.
Make sure you have dram svid support to disable and set 1.35v on each channel (AB and CD). You can also set that in DRAM eventual voltage in dram timing control.
See in that pdf for exemple:
bios_46_44_2666.pdf 1390k .pdf file

BTW, what ram specifically are you using?
CaseLabs Panda
(29 items)
 
Bench table
(18 items)
 
Fractal White
(17 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5960X Rampage V Extreme KFA² GTX 980Ti HOF Watercooled Kingston HyperX HX426C13PB2K4/16 
RAMHard DriveHard DriveCooling
G.Skill TridentZ F4-3200C14Q-32GTZ Kingston v300 Intel SSD 535 EK-Supremacy EVO - Full Nickel 
CoolingCoolingCoolingOS
EK-Coostream XE 360 EK-Vardar F4-120ER EK-XRES 140 D5 Vario (incl. pump) Win10 / Win 8.1 / Win 7 / Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2515H Ducky Channel Shine III MX black - white LED /... Enermax Platimax 1000w dimastech easy v3 
MouseMouse Pad
logitech G9X HyperX 900x400 / Steelseries QCK 
  hide details  
Reply
CaseLabs Panda
(29 items)
 
Bench table
(18 items)
 
Fractal White
(17 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5960X Rampage V Extreme KFA² GTX 980Ti HOF Watercooled Kingston HyperX HX426C13PB2K4/16 
RAMHard DriveHard DriveCooling
G.Skill TridentZ F4-3200C14Q-32GTZ Kingston v300 Intel SSD 535 EK-Supremacy EVO - Full Nickel 
CoolingCoolingCoolingOS
EK-Coostream XE 360 EK-Vardar F4-120ER EK-XRES 140 D5 Vario (incl. pump) Win10 / Win 8.1 / Win 7 / Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2515H Ducky Channel Shine III MX black - white LED /... Enermax Platimax 1000w dimastech easy v3 
MouseMouse Pad
logitech G9X HyperX 900x400 / Steelseries QCK 
  hide details  
Reply
post #7463 of 10650
Quote:
Originally Posted by Kimir View Post

Not strange at all, 2 sticks fail the training so they are excluded at the boot.
Make sure you have dram svid support to disable and set 1.35v on each channel (AB and CD). You can also set that in DRAM eventual voltage in dram timing control.
See in that pdf for exemple:
bios_46_44_2666.pdf 1390k .pdf file

BTW, what ram specifically are you using?

I m using KLEVV CRAS DDR4 3000@16-18-18-38
Yup i ady set it @ 1.35V
post #7464 of 10650
Quote:
Originally Posted by Gunslinger. View Post

If you go into bios and then memory timings config page, the slots that are acting up with all be showing 0's.

I'd pull your sticks out of those slots and try to reseat them, check in bios before heading into windows, if they're showing normal numbers instead of 0's you're good to go.

Actually sometimes can detect 1 stick in correctly, if lucky 2 sticks show up.....
Haha
post #7465 of 10650
Quote:
Originally Posted by leslie0880 View Post

Actual install 4 sticks bro. 4x4GB in Slot A1-D1
So i m strange y only running in dual channel........

Increase VSA a couple of notches (what are your bios settings? can't help w/o more info). If that does not boot with all sticks, add 25mV (0.025V) VDIMM and try again. The KLEV sticks are hynix ICs, easily conforatble @ 1.4V and higher,
But dropped sticks are more commonly a VSA issue (too low OR too high)
Edited by Jpmboy - 10/26/15 at 9:28am
x99
(22 items)
 
Z370
(8 items)
 
x299
(18 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
i7 5960X i7 6950X Asus Rampage V Extreme 10 2 GTX Titan X Pascal 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
GSkill 3200c14 TZs 8x8GB @ 3400c13 Intel 750 NVMe 400GB 2x Plextor SSD 256 Raid 0 (Win 7) Samsung NVMe 950 Pro M.2 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Plextor 810 2x XSPC RX360 Koolance 380i D5 
CoolingOSOSOS
Aquaero 6 Windows 10 x64  Windows 7 Pro Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Seiki 50" 4K monitor (720P-2160i) 240-30Hz Das Keyboard Model S Pro Corsair AX1200 Case Labs SM8 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate Ears TF10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
8700K ASUS Maximus X Apex GTX 1080 2x8 GB G.Skill 4400c19 
Hard DriveCoolingOSCase
Samsung 960 Pro 360Rad + Chiller Win 10 HWBOT OBT 
CPUCPUMotherboardGraphics
7740X 7980XE ASUS Rampage Vi Apex 2x Nvidia Titan Xp SLi 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill 3600c15 2x8GB kits Intel 900p WD Raptor 1T Plextor SSDs Raid 0 
Optical DriveCoolingOSOS
Plextor DVD/BR R/W (very) Custom Water Windows 10 Pro Windows 7 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 144Hz Ducky Corsair 1500i Microcool Benchetto 101 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate ears TF10s (IEMs) 
  hide details  
Reply
x99
(22 items)
 
Z370
(8 items)
 
x299
(18 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
i7 5960X i7 6950X Asus Rampage V Extreme 10 2 GTX Titan X Pascal 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
GSkill 3200c14 TZs 8x8GB @ 3400c13 Intel 750 NVMe 400GB 2x Plextor SSD 256 Raid 0 (Win 7) Samsung NVMe 950 Pro M.2 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Plextor 810 2x XSPC RX360 Koolance 380i D5 
CoolingOSOSOS
Aquaero 6 Windows 10 x64  Windows 7 Pro Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Seiki 50" 4K monitor (720P-2160i) 240-30Hz Das Keyboard Model S Pro Corsair AX1200 Case Labs SM8 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate Ears TF10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
8700K ASUS Maximus X Apex GTX 1080 2x8 GB G.Skill 4400c19 
Hard DriveCoolingOSCase
Samsung 960 Pro 360Rad + Chiller Win 10 HWBOT OBT 
CPUCPUMotherboardGraphics
7740X 7980XE ASUS Rampage Vi Apex 2x Nvidia Titan Xp SLi 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill 3600c15 2x8GB kits Intel 900p WD Raptor 1T Plextor SSDs Raid 0 
Optical DriveCoolingOSOS
Plextor DVD/BR R/W (very) Custom Water Windows 10 Pro Windows 7 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 144Hz Ducky Corsair 1500i Microcool Benchetto 101 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate ears TF10s (IEMs) 
  hide details  
Reply
post #7466 of 10650
Ok (rofl to me, it's in the screen) , what have you done do diagnose where the issue could come from already?

Have you ran them at stock JEDEC speed to see if the motherboard slots are all working properly?

I assume your CPU isn't overclocked from your screen. For RAM at 3000Mhz, you might need to run at strap 125 btw.
CaseLabs Panda
(29 items)
 
Bench table
(18 items)
 
Fractal White
(17 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5960X Rampage V Extreme KFA² GTX 980Ti HOF Watercooled Kingston HyperX HX426C13PB2K4/16 
RAMHard DriveHard DriveCooling
G.Skill TridentZ F4-3200C14Q-32GTZ Kingston v300 Intel SSD 535 EK-Supremacy EVO - Full Nickel 
CoolingCoolingCoolingOS
EK-Coostream XE 360 EK-Vardar F4-120ER EK-XRES 140 D5 Vario (incl. pump) Win10 / Win 8.1 / Win 7 / Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2515H Ducky Channel Shine III MX black - white LED /... Enermax Platimax 1000w dimastech easy v3 
MouseMouse Pad
logitech G9X HyperX 900x400 / Steelseries QCK 
  hide details  
Reply
CaseLabs Panda
(29 items)
 
Bench table
(18 items)
 
Fractal White
(17 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
5960X Rampage V Extreme KFA² GTX 980Ti HOF Watercooled Kingston HyperX HX426C13PB2K4/16 
RAMHard DriveHard DriveCooling
G.Skill TridentZ F4-3200C14Q-32GTZ Kingston v300 Intel SSD 535 EK-Supremacy EVO - Full Nickel 
CoolingCoolingCoolingOS
EK-Coostream XE 360 EK-Vardar F4-120ER EK-XRES 140 D5 Vario (incl. pump) Win10 / Win 8.1 / Win 7 / Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U2515H Ducky Channel Shine III MX black - white LED /... Enermax Platimax 1000w dimastech easy v3 
MouseMouse Pad
logitech G9X HyperX 900x400 / Steelseries QCK 
  hide details  
Reply
post #7467 of 10650
Quote:
Originally Posted by Kimir View Post

Ok (rofl to me, it's in the screen) , what have you done do diagnose where the issue could come from already?

Have you ran them at stock JEDEC speed to see if the motherboard slots are all working properly?

I assume your CPU isn't overclocked from your screen. For RAM at 3000Mhz, you might need to run at strap 125 btw.

Yup i have try XMP setting by manual install since still same.....and have try 100mhz & 125mhz result same....

Before that i have try can cpu 4Ghz@125*32,ram ddr3000 with manual key in jedec timing.
After boot in windows CPUZ can detect quad channel@16GB, winows still detect 8GB. And i try run 32MB super pi.
Until half it reboot.......

After this whatever tuning,tweak,default,auto. Will randomly restart..…
post #7468 of 10650
Quote:
Originally Posted by Jpmboy View Post

Increase VSA a couple of notches (what are your bios settings? can't help w/o more info). If that does not boot with all sticks, add 25mV (0.025V) VDIMM and try again. The KLEV sticks are hynix ICs, easily conforatble @ 1.4V and higher,
But dropped sticks are more commonly a VSA issue (too low OR too high)

I have try adjust VSA until 1.4V, still same unstable.
But only 1.2V can detect all the ram with quad channel on CPUZ,windows and bios still same only 2 sticks or 3 sticks detech.

And i will try upload bios setting later
post #7469 of 10650
Quote:
Originally Posted by leslie0880 View Post

I have try adjust VSA until 1.4V, still same unstable.
But only 1.2V can detect all the ram with quad channel on CPUZ,windows and bios still same only 2 sticks or 3 sticks detech.

And i will try upload bios setting later
VSA at 1.4V is very bad to do. Lower VSA start at 0.90V and increase 50mV (0.050V) as a coarse increment, then fine tune once the ram shows up. VSA is tricky since there appear to be "poor zones" in the useful range. More is not usually better.. especially that much more. If the ram sticks are not plain broken, and will run after you do a clrcmos (push the reset button on the I/O panel) then some setting in bios is not right. Have to completely cleared cmos or loaded "optimized Defaults" in the UEFI?
XMP is not good to use - especially long term IMO, enter the timings and voltage manually, set your OC manually. AUTO is a 4-letter word. wink.gif
Edited by Jpmboy - 10/26/15 at 11:08am
x99
(22 items)
 
Z370
(8 items)
 
x299
(18 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
i7 5960X i7 6950X Asus Rampage V Extreme 10 2 GTX Titan X Pascal 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
GSkill 3200c14 TZs 8x8GB @ 3400c13 Intel 750 NVMe 400GB 2x Plextor SSD 256 Raid 0 (Win 7) Samsung NVMe 950 Pro M.2 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Plextor 810 2x XSPC RX360 Koolance 380i D5 
CoolingOSOSOS
Aquaero 6 Windows 10 x64  Windows 7 Pro Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Seiki 50" 4K monitor (720P-2160i) 240-30Hz Das Keyboard Model S Pro Corsair AX1200 Case Labs SM8 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate Ears TF10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
8700K ASUS Maximus X Apex GTX 1080 2x8 GB G.Skill 4400c19 
Hard DriveCoolingOSCase
Samsung 960 Pro 360Rad + Chiller Win 10 HWBOT OBT 
CPUCPUMotherboardGraphics
7740X 7980XE ASUS Rampage Vi Apex 2x Nvidia Titan Xp SLi 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill 3600c15 2x8GB kits Intel 900p WD Raptor 1T Plextor SSDs Raid 0 
Optical DriveCoolingOSOS
Plextor DVD/BR R/W (very) Custom Water Windows 10 Pro Windows 7 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 144Hz Ducky Corsair 1500i Microcool Benchetto 101 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate ears TF10s (IEMs) 
  hide details  
Reply
x99
(22 items)
 
Z370
(8 items)
 
x299
(18 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
i7 5960X i7 6950X Asus Rampage V Extreme 10 2 GTX Titan X Pascal 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
GSkill 3200c14 TZs 8x8GB @ 3400c13 Intel 750 NVMe 400GB 2x Plextor SSD 256 Raid 0 (Win 7) Samsung NVMe 950 Pro M.2 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Plextor 810 2x XSPC RX360 Koolance 380i D5 
CoolingOSOSOS
Aquaero 6 Windows 10 x64  Windows 7 Pro Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Seiki 50" 4K monitor (720P-2160i) 240-30Hz Das Keyboard Model S Pro Corsair AX1200 Case Labs SM8 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate Ears TF10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
8700K ASUS Maximus X Apex GTX 1080 2x8 GB G.Skill 4400c19 
Hard DriveCoolingOSCase
Samsung 960 Pro 360Rad + Chiller Win 10 HWBOT OBT 
CPUCPUMotherboardGraphics
7740X 7980XE ASUS Rampage Vi Apex 2x Nvidia Titan Xp SLi 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill 3600c15 2x8GB kits Intel 900p WD Raptor 1T Plextor SSDs Raid 0 
Optical DriveCoolingOSOS
Plextor DVD/BR R/W (very) Custom Water Windows 10 Pro Windows 7 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 144Hz Ducky Corsair 1500i Microcool Benchetto 101 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate ears TF10s (IEMs) 
  hide details  
Reply
post #7470 of 10650


this is wht i try just now, thx for the OC PDF @Kimir
until now havnt get any randomly reboot.
will try more hour and some gaming later
but badly...... windows still detect 8GB Ram only.......
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards

Gear mentioned in this thread:

Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asus Rampage V Extreme Owners thread