Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asus Rampage V Extreme Owners thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Asus Rampage V Extreme Owners thread - Page 804

post #8031 of 10649
Quote:
Originally Posted by alphabet View Post

I'm beat frown.gif , I get hung up on things I can't fix, someone else posted on aida with the same issue. I've not had problems before on either windows 7 or windows 10 with aida in the past, this is literally a first and to see one version detect more than the other is pissing me off mad.gif

http://www.aida64.com/downloads/Yzk1Njc3MjM= Try the latest beta version. It's only in portable ZIP format but you should be able to extract it to the c:/Programs(x86)/FinalWire/AIDA64 folder then make a shortcut to your Programs Menu or desktop and it'll work fine or just extract it to it's own folder first to make sure the issue is fixed. I read in the latest beta it's fixed. blushsmiley.gif
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5960X Asus Sabertooth X99 Gigabyte 1080 Ti Founders Edition Corsair LPX 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1.2TB Intel 750 PCI-E SSD 2TB Western Digital Black EKWB Predator 360 With One Titan X In Loop. Windows 10 Anniversary Edition 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer XB280HK 4K Gsync QNIX QX2710 LED 27" WQHD 2560x1440 Corsair AX1500i Thermaltake Core X9 
MouseMouse Pad
MadKatz R.A.T. 8 Zowie 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5960X Asus Sabertooth X99 Gigabyte 1080 Ti Founders Edition Corsair LPX 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1.2TB Intel 750 PCI-E SSD 2TB Western Digital Black EKWB Predator 360 With One Titan X In Loop. Windows 10 Anniversary Edition 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer XB280HK 4K Gsync QNIX QX2710 LED 27" WQHD 2560x1440 Corsair AX1500i Thermaltake Core X9 
MouseMouse Pad
MadKatz R.A.T. 8 Zowie 
  hide details  
Reply

Gear mentioned in this thread:

post #8032 of 10649
Quote:
Originally Posted by KedarWolf View Post

http://www.aida64.com/downloads/Yzk1Njc3MjM= Try the latest beta version. It's only in portable ZIP format but you should be able to extract it to the c:/Programs(x86)/FinalWire/AIDA64 folder then make a shortcut to your Programs Menu or desktop and it'll work fine or just extract it to it's own folder first to make sure the issue is fixed. I read in the latest beta it's fixed. blushsmiley.gif
Tried it before posting here frown.gif
Trust me, I'm at my ends with this, I just can't make sense of it.

Edit: Just did another wipe and tried with multiple versions again, I might end up reformatting tomorrow and only install aida64 to literally try and isolate the problem as much as possible. I appreciate you trying to help me out
Edited by alphabet - 1/22/16 at 11:42pm
post #8033 of 10649
Quote:
Originally Posted by alphabet View Post

Tried it before posting here frown.gif
Trust me, I'm at my ends with this, I just can't make sense of it.

Edit: Just did another wipe and tried with multiple versions again, I might end up reformatting tomorrow and only install aida64 to literally try and isolate the problem as much as possible. I appreciate you trying to help me out

Go into 'File' 'Preferences' 'Sensor Icons' check 'Show Sensor Icons' then 'Select All' below. redface.gif

Edit: Never mind. It just fills your taskbar if the Sensors are working. frown.gif

Second edit: Go into 'File' 'Preferences' 'Stability' and enable options there until the Sensors display properly, problem solved! biggrin.gif
Edited by KedarWolf - 1/23/16 at 12:02am
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5960X Asus Sabertooth X99 Gigabyte 1080 Ti Founders Edition Corsair LPX 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1.2TB Intel 750 PCI-E SSD 2TB Western Digital Black EKWB Predator 360 With One Titan X In Loop. Windows 10 Anniversary Edition 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer XB280HK 4K Gsync QNIX QX2710 LED 27" WQHD 2560x1440 Corsair AX1500i Thermaltake Core X9 
MouseMouse Pad
MadKatz R.A.T. 8 Zowie 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5960X Asus Sabertooth X99 Gigabyte 1080 Ti Founders Edition Corsair LPX 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1.2TB Intel 750 PCI-E SSD 2TB Western Digital Black EKWB Predator 360 With One Titan X In Loop. Windows 10 Anniversary Edition 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer XB280HK 4K Gsync QNIX QX2710 LED 27" WQHD 2560x1440 Corsair AX1500i Thermaltake Core X9 
MouseMouse Pad
MadKatz R.A.T. 8 Zowie 
  hide details  
Reply
post #8034 of 10649
AIDA works fine for me, paid version, I enable beta updates, every now and then after a beta update some sensors are missing, I have found just re-installing the latest non beta version without un installing fixes it.
Have you submitted a report to AIDA, go to report, submit report to AIDA, let it run through and get the required information and email them the report file. in my experience they have always responded within a couple days with a response and a fix and a thank you for submitting your report, extremely good support but they need to see your report file to determine the issue
post #8035 of 10649
Quote:
Originally Posted by KedarWolf View Post

Go into 'File' 'Preferences' 'Sensor Icons' check 'Show Sensor Icons' then 'Select All' below. redface.gif

Edit: Never mind. It just fills your taskbar if the Sensors are working. frown.gif

Second edit: Go into 'File' 'Preferences' 'Stability' and enable options there until the Sensors display properly, problem solved! biggrin.gif
Tried unchecking and re-checking. No luck here. frown.gif

Quote:
Originally Posted by Menthol View Post

AIDA works fine for me, paid version, I enable beta updates, every now and then after a beta update some sensors are missing, I have found just re-installing the latest non beta version without un installing fixes it.
Have you submitted a report to AIDA, go to report, submit report to AIDA, let it run through and get the required information and email them the report file. in my experience they have always responded within a couple days with a response and a fix and a thank you for submitting your report, extremely good support but they need to see your report file to determine the issue
Yeah I posted on the forums with the debug files, another person has the same issue so it was nice to see I'm not alone. Was advised to try downloading a windows update and beta version, I already tried the beta and have the update so I will see if that fixes it for the other person. Trying to avoid reformatting at all costs.
post #8036 of 10649
Quote:
Originally Posted by alphabet View Post

Tried unchecking and re-checking. No luck here. frown.gif
Yeah I posted on the forums with the debug files, another person has the same issue so it was nice to see I'm not alone. Was advised to try downloading a windows update and beta version, I already tried the beta and have the update so I will see if that fixes it for the other person. Trying to avoid reformatting at all costs.

In AIDA64, go to 'File' Preferences' 'Stability' check options until you see the what you want, problem solved. I checked all but the Apple one, works fine. biggrin.gif
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5960X Asus Sabertooth X99 Gigabyte 1080 Ti Founders Edition Corsair LPX 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1.2TB Intel 750 PCI-E SSD 2TB Western Digital Black EKWB Predator 360 With One Titan X In Loop. Windows 10 Anniversary Edition 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer XB280HK 4K Gsync QNIX QX2710 LED 27" WQHD 2560x1440 Corsair AX1500i Thermaltake Core X9 
MouseMouse Pad
MadKatz R.A.T. 8 Zowie 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5960X Asus Sabertooth X99 Gigabyte 1080 Ti Founders Edition Corsair LPX 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1.2TB Intel 750 PCI-E SSD 2TB Western Digital Black EKWB Predator 360 With One Titan X In Loop. Windows 10 Anniversary Edition 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer XB280HK 4K Gsync QNIX QX2710 LED 27" WQHD 2560x1440 Corsair AX1500i Thermaltake Core X9 
MouseMouse Pad
MadKatz R.A.T. 8 Zowie 
  hide details  
Reply
post #8037 of 10649
Quote:
Originally Posted by KedarWolf View Post

In AIDA64, go to 'File' Preferences' 'Stability' check options until you see the what you want, problem solved. I checked all but the Apple one, works fine. biggrin.gif

Never mind, i never saw you did that already. frown.gif
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5960X Asus Sabertooth X99 Gigabyte 1080 Ti Founders Edition Corsair LPX 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1.2TB Intel 750 PCI-E SSD 2TB Western Digital Black EKWB Predator 360 With One Titan X In Loop. Windows 10 Anniversary Edition 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer XB280HK 4K Gsync QNIX QX2710 LED 27" WQHD 2560x1440 Corsair AX1500i Thermaltake Core X9 
MouseMouse Pad
MadKatz R.A.T. 8 Zowie 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5960X Asus Sabertooth X99 Gigabyte 1080 Ti Founders Edition Corsair LPX 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1.2TB Intel 750 PCI-E SSD 2TB Western Digital Black EKWB Predator 360 With One Titan X In Loop. Windows 10 Anniversary Edition 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer XB280HK 4K Gsync QNIX QX2710 LED 27" WQHD 2560x1440 Corsair AX1500i Thermaltake Core X9 
MouseMouse Pad
MadKatz R.A.T. 8 Zowie 
  hide details  
Reply
post #8038 of 10649
Hey everyone...

I'm currently running a Sabertooth X99 and thinking about moving to a R5E. I had a Rampge IV Black Ed. before my move to X99. See my sig for a complete hardware list. What are you guys seeing as far as OC performance and stability with the latest BIOS (1902 from what I can tell after reading this forum)?

Hmm.. after searching Asus's site, there's a U3.1 version of this board and the standard one. U3.1 has a lower BIOS version. Are these not the same board + an addon card? What's the better one of these two for stability and OCing?

I need to be able to run my Samsung 950 Pro NVMe on it at PCIe x4 as well as 2 EVGA 980Tis in x16 SLI . Any issues with either? Anything I should be aware of that wouldn't be obvious to a non-owner?

Thanks.
post #8039 of 10649
http://www.win-raid.com/t1108f16-Solved-How-to-mod-an-ASUS-Rampage-V-Extreme-BIOS-7.html

I'm using this modded 1902 BIOS, Post #110 and I'm stable with .06 less volts on CPU and .06 less volts on cache at 4.6GHZ (1.25V), 4.4GHZ (1.24V). thumb.gif
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5960X Asus Sabertooth X99 Gigabyte 1080 Ti Founders Edition Corsair LPX 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1.2TB Intel 750 PCI-E SSD 2TB Western Digital Black EKWB Predator 360 With One Titan X In Loop. Windows 10 Anniversary Edition 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer XB280HK 4K Gsync QNIX QX2710 LED 27" WQHD 2560x1440 Corsair AX1500i Thermaltake Core X9 
MouseMouse Pad
MadKatz R.A.T. 8 Zowie 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5960X Asus Sabertooth X99 Gigabyte 1080 Ti Founders Edition Corsair LPX 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1.2TB Intel 750 PCI-E SSD 2TB Western Digital Black EKWB Predator 360 With One Titan X In Loop. Windows 10 Anniversary Edition 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer XB280HK 4K Gsync QNIX QX2710 LED 27" WQHD 2560x1440 Corsair AX1500i Thermaltake Core X9 
MouseMouse Pad
MadKatz R.A.T. 8 Zowie 
  hide details  
Reply
post #8040 of 10649
I've noticed worse memory performance with 1902 bios (higher latency and less memory bandwidth using the same settings of the previous bioses), so I'm back to the 1801. smile.gif
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards

Gear mentioned in this thread:

Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asus Rampage V Extreme Owners thread