Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › ASUS X99 Motherboard Series - Official Support Thread (North American users only)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ASUS X99 Motherboard Series - Official Support Thread (North American users only) - Page 1271

post #12701 of 15997
It is just leaving me confused. I posted back in the ROG forum again hoping that Raja will reply and give a official answer in the forum
post #12702 of 15997
Quote:
Originally Posted by coolbho3k View Post

Got the latest beta BIOS for the Deluxe II. Thunderbolt stopped working with my settings frown.gif

Before on the BIOS released in May it would only work with these settings I found or I got POST error with multi-GPU:

- Install Thunderbolt driver from ASUS website or CD.
- Start with Thunderbolt turned off in BIOS.
- Pull TB card but leave the Thunderbolt header cable plugged into the motherboard and Thunderbolt card.
- Go into the BIOS
- Go to Advanced Mode
- Go to the Boot tab
- Disable Fast Boot
- Int19 Trap Response: Change to Postponed
- Above 4G Decoding - Change to Enabled.
- Make sure your OS boots with these changes.
- Plug Thunderbolt card back into PCIe slot.
- Enable Thunderbolt in the BIOS and change the AIC card location to where you have the card.
- Hope it works.

I have AIB support turned on and pointed to the correct slot. The BIOS shows the slot as occupied and at x4. It was working fine with the old BIOS.

Please ASUS make good documentation and tell us how to make Thunderbolt actually work. The current Thunderbolt EX 3 documentation doesn't even mention you have to turn Thunderbolt on in BIOS...

Hey guy could tell me on what PCI-e slot you had the Thunderbolt 3 card working w/ this settings? Also did you had the Display port cable connected to the mini display port of the card, also what setting you had on the (thunderbolt tab) set to?
post #12703 of 15997
Quote:
Originally Posted by The Veterant View Post

Hey guy could tell me on what PCI-e slot you had the Thunderbolt 3 card working w/ this settings? Also did you had the Display port cable connected to the mini display port of the card, also what setting you had on the (thunderbolt tab) set to?

I got it to work! Above instructions + everything on default except turn Thunderbolt USB support to enabled and thunderbolt boot to enabled fixed the problem I had.

Going to try cache line size at 128 because I heard it improves performance.

Everything else on default.

Thunderbolt card in last slot.

Configured PCIe like this:

First slot: GTX 1080
Third slot: GTX 1080
Last slot: Thunderbolt card
U.2 slot 1 occupied by Intel 750

Both cards run at x16, TB slot gets full 4 lanes and U.2 gets full 4 lanes. No devices are disabled, it's perfect.
Edited by coolbho3k - 7/8/16 at 9:28pm
post #12704 of 15997
I have a little bug with my Deluxe II and my keyboard STEELSERIES APEX M800.
I am obliged to disable fast boot in BIOS, if not, my keyboardx is not detected during post before entering in windows (Despite nervous F2 pressing), so I can never enter in BIOS with fast boot "ON".
If I disable fast boot in Bios, this is "ok".

I have tried to connect the keyboard to all USB inputs of the MOBO but that doesn't help.

Any idea how to solve this issue ?

My Bios is 0601 and the STEELSERIES APEX M800 is in the QVL materilal of the motherboard.
My war machine
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
INTEL Core i7-5930K @ Core=4,6GHz / Cache=4,3GHz ASUS X99-Deluxe II (BIOS 1401) GIGABYTE GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11G @ Co... G.SKILL Trident Z DDR4-3200 32GB=8GBx4 CL14 @ 3... 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
SSD SAMSUNG 850 PRO 1TB (System) HDD WESTERN DIGITAL Caviar Blue 1TB SATA3-600 6... LG BH16NS40 NOCTUA NH-D15 with 2 fans NOCTUA NF-A15 PWM pu... 
OSMonitorKeyboardPower
MICROSOFT Windows 10 Professional 64-bit ASUS ROG Swift PG278Q LOGITECH G810 Orion Spectrum COOLER MASTER Silent Pro M2 1000W 
CaseMouseMouse PadAudio
ANTEC Nine Hundred Two V3 (Opened side panel) LOGITECH G402 Hyperion Fury RAZER Goliathus Control (Small) SOUND CARD REALTEK ALC1150 on-board 
AudioAudioOtherOther
SPEAKERS CREATIVE Inspire T6160 HEADSET ACER Predator Gaming WEBCAM LOGITECH C170 PRINTER EPSON DX8450 
Other
FTTH INTERNET CONNECTION : 300Mbps DL / 110Mbps UL 
  hide details  
Reply
My war machine
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
INTEL Core i7-5930K @ Core=4,6GHz / Cache=4,3GHz ASUS X99-Deluxe II (BIOS 1401) GIGABYTE GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11G @ Co... G.SKILL Trident Z DDR4-3200 32GB=8GBx4 CL14 @ 3... 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
SSD SAMSUNG 850 PRO 1TB (System) HDD WESTERN DIGITAL Caviar Blue 1TB SATA3-600 6... LG BH16NS40 NOCTUA NH-D15 with 2 fans NOCTUA NF-A15 PWM pu... 
OSMonitorKeyboardPower
MICROSOFT Windows 10 Professional 64-bit ASUS ROG Swift PG278Q LOGITECH G810 Orion Spectrum COOLER MASTER Silent Pro M2 1000W 
CaseMouseMouse PadAudio
ANTEC Nine Hundred Two V3 (Opened side panel) LOGITECH G402 Hyperion Fury RAZER Goliathus Control (Small) SOUND CARD REALTEK ALC1150 on-board 
AudioAudioOtherOther
SPEAKERS CREATIVE Inspire T6160 HEADSET ACER Predator Gaming WEBCAM LOGITECH C170 PRINTER EPSON DX8450 
Other
FTTH INTERNET CONNECTION : 300Mbps DL / 110Mbps UL 
  hide details  
Reply
post #12705 of 15997
Quote:
Originally Posted by GRABibus View Post

I have a little bug with my Deluxe II and my keyboard STEELSERIES APEX M800.
I am obliged to disable fast boot in BIOS, if not, my keyboardx is not detected during post before entering in windows (Despite nervous F2 pressing), so I can never enter in BIOS with fast boot "ON".
If I disable fast boot in Bios, this is "ok".

I have tried to connect the keyboard to all USB inputs of the MOBO but that doesn't help.

Any idea how to solve this issue ?

My Bios is 0601 and the STEELSERIES APEX M800 is in the QVL materilal of the motherboard.

try disabling the full screen ASUS logo so that you see the base post screen? and xHCI is enabled?
x99
(22 items)
 
Z370
(8 items)
 
x299
(18 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
i7 5960X i7 6950X Asus Rampage V Extreme 10 2 GTX Titan X Pascal 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
GSkill 3200c14 TZs 8x8GB @ 3400c13 Intel 750 NVMe 400GB 2x Plextor SSD 256 Raid 0 (Win 7) Samsung NVMe 950 Pro M.2 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Plextor 810 2x XSPC RX360 Koolance 380i D5 
CoolingOSOSOS
Aquaero 6 Windows 10 x64  Windows 7 Pro Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Seiki 50" 4K monitor (720P-2160i) 240-30Hz Das Keyboard Model S Pro Corsair AX1200 Case Labs SM8 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate Ears TF10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
8700K ASUS Maximus X Apex GTX 1080 2x8 GB G.Skill 4400c19 
Hard DriveCoolingOSCase
Samsung 960 Pro 360Rad + Chiller Win 10 HWBOT OBT 
CPUCPUMotherboardGraphics
7740X 7980XE ASUS Rampage Vi Apex 2x Nvidia Titan Xp SLi 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill 3600c15 2x8GB kits Intel 900p WD Raptor 1T Plextor SSDs Raid 0 
Optical DriveCoolingOSOS
Plextor DVD/BR R/W (very) Custom Water Windows 10 Pro Windows 7 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 144Hz Ducky Corsair 1500i Microcool Benchetto 101 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate ears TF10s (IEMs) 
  hide details  
Reply
x99
(22 items)
 
Z370
(8 items)
 
x299
(18 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
i7 5960X i7 6950X Asus Rampage V Extreme 10 2 GTX Titan X Pascal 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
GSkill 3200c14 TZs 8x8GB @ 3400c13 Intel 750 NVMe 400GB 2x Plextor SSD 256 Raid 0 (Win 7) Samsung NVMe 950 Pro M.2 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Plextor 810 2x XSPC RX360 Koolance 380i D5 
CoolingOSOSOS
Aquaero 6 Windows 10 x64  Windows 7 Pro Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Seiki 50" 4K monitor (720P-2160i) 240-30Hz Das Keyboard Model S Pro Corsair AX1200 Case Labs SM8 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate Ears TF10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
8700K ASUS Maximus X Apex GTX 1080 2x8 GB G.Skill 4400c19 
Hard DriveCoolingOSCase
Samsung 960 Pro 360Rad + Chiller Win 10 HWBOT OBT 
CPUCPUMotherboardGraphics
7740X 7980XE ASUS Rampage Vi Apex 2x Nvidia Titan Xp SLi 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill 3600c15 2x8GB kits Intel 900p WD Raptor 1T Plextor SSDs Raid 0 
Optical DriveCoolingOSOS
Plextor DVD/BR R/W (very) Custom Water Windows 10 Pro Windows 7 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 144Hz Ducky Corsair 1500i Microcool Benchetto 101 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate ears TF10s (IEMs) 
  hide details  
Reply
post #12706 of 15997
Quote:
Originally Posted by Jpmboy View Post

try disabling the full screen ASUS logo so that you see the base post screen? and xHCI is enabled?

Disabling ASUS logo doesn't help.
Yes, xHCI hand off enabled.
My war machine
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
INTEL Core i7-5930K @ Core=4,6GHz / Cache=4,3GHz ASUS X99-Deluxe II (BIOS 1401) GIGABYTE GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11G @ Co... G.SKILL Trident Z DDR4-3200 32GB=8GBx4 CL14 @ 3... 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
SSD SAMSUNG 850 PRO 1TB (System) HDD WESTERN DIGITAL Caviar Blue 1TB SATA3-600 6... LG BH16NS40 NOCTUA NH-D15 with 2 fans NOCTUA NF-A15 PWM pu... 
OSMonitorKeyboardPower
MICROSOFT Windows 10 Professional 64-bit ASUS ROG Swift PG278Q LOGITECH G810 Orion Spectrum COOLER MASTER Silent Pro M2 1000W 
CaseMouseMouse PadAudio
ANTEC Nine Hundred Two V3 (Opened side panel) LOGITECH G402 Hyperion Fury RAZER Goliathus Control (Small) SOUND CARD REALTEK ALC1150 on-board 
AudioAudioOtherOther
SPEAKERS CREATIVE Inspire T6160 HEADSET ACER Predator Gaming WEBCAM LOGITECH C170 PRINTER EPSON DX8450 
Other
FTTH INTERNET CONNECTION : 300Mbps DL / 110Mbps UL 
  hide details  
Reply
My war machine
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
INTEL Core i7-5930K @ Core=4,6GHz / Cache=4,3GHz ASUS X99-Deluxe II (BIOS 1401) GIGABYTE GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11G @ Co... G.SKILL Trident Z DDR4-3200 32GB=8GBx4 CL14 @ 3... 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
SSD SAMSUNG 850 PRO 1TB (System) HDD WESTERN DIGITAL Caviar Blue 1TB SATA3-600 6... LG BH16NS40 NOCTUA NH-D15 with 2 fans NOCTUA NF-A15 PWM pu... 
OSMonitorKeyboardPower
MICROSOFT Windows 10 Professional 64-bit ASUS ROG Swift PG278Q LOGITECH G810 Orion Spectrum COOLER MASTER Silent Pro M2 1000W 
CaseMouseMouse PadAudio
ANTEC Nine Hundred Two V3 (Opened side panel) LOGITECH G402 Hyperion Fury RAZER Goliathus Control (Small) SOUND CARD REALTEK ALC1150 on-board 
AudioAudioOtherOther
SPEAKERS CREATIVE Inspire T6160 HEADSET ACER Predator Gaming WEBCAM LOGITECH C170 PRINTER EPSON DX8450 
Other
FTTH INTERNET CONNECTION : 300Mbps DL / 110Mbps UL 
  hide details  
Reply
post #12707 of 15997
Quote:
Originally Posted by GRABibus View Post

Quote:
Originally Posted by Jpmboy View Post

try disabling the full screen ASUS logo so that you see the base post screen? and xHCI is enabled?

Disabling ASUS logo doesn't help.
Yes, xHCI hand off enabled.


Try Auto on the xHCI instead of Smart Auto , it seemed to help with some USB issues I had on an Earlier X99 board. Enabled actually made it lockup for me.

xHCI Hand off is a different setting......
KB2
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5820K X99-A II EVGA 980Ti SC+ 6GB Corsair Vengenance 32GB @3000mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 960 EVO 500GB WD Black 640GB x3 in Raid 0 Array DVD RW Corsair H80i V2 Water Cooler On 980ti 
CoolingOSMonitorKeyboard
(3) x 200mm Case Fans Win10 (2) Benq BL3200 32" + (2) NEC 23" M$ Natural 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX HAF 922 Logitech RB-22 Trackball Mionix SARGAS Desktop 
AudioOther
Onboard Arctic Cooling 240mm RAD on CPU 
  hide details  
Reply
KB2
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5820K X99-A II EVGA 980Ti SC+ 6GB Corsair Vengenance 32GB @3000mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 960 EVO 500GB WD Black 640GB x3 in Raid 0 Array DVD RW Corsair H80i V2 Water Cooler On 980ti 
CoolingOSMonitorKeyboard
(3) x 200mm Case Fans Win10 (2) Benq BL3200 32" + (2) NEC 23" M$ Natural 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX HAF 922 Logitech RB-22 Trackball Mionix SARGAS Desktop 
AudioOther
Onboard Arctic Cooling 240mm RAD on CPU 
  hide details  
Reply
post #12708 of 15997
Quote:
Originally Posted by GRABibus View Post

Disabling ASUS logo doesn't help.
Yes, xHCI hand off enabled.

Might be a silly question, but have you got the "USB" setting on "Full Initialization" under the fastboot options?
post #12709 of 15997
Quote:
Originally Posted by Desolutional View Post

Might be a silly question, but have you got the "USB" setting on "Full Initialization" under the fastboot options?

Yes

Quote:
Originally Posted by Kbird View Post

Try Auto on the xHCI instead of Smart Auto , it seemed to help with some USB issues I had on an Earlier X99 board. Enabled actually made it lockup for me.

xHCI Hand off is a different setting......

Doesn't help rolleyes.gif
My war machine
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
INTEL Core i7-5930K @ Core=4,6GHz / Cache=4,3GHz ASUS X99-Deluxe II (BIOS 1401) GIGABYTE GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11G @ Co... G.SKILL Trident Z DDR4-3200 32GB=8GBx4 CL14 @ 3... 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
SSD SAMSUNG 850 PRO 1TB (System) HDD WESTERN DIGITAL Caviar Blue 1TB SATA3-600 6... LG BH16NS40 NOCTUA NH-D15 with 2 fans NOCTUA NF-A15 PWM pu... 
OSMonitorKeyboardPower
MICROSOFT Windows 10 Professional 64-bit ASUS ROG Swift PG278Q LOGITECH G810 Orion Spectrum COOLER MASTER Silent Pro M2 1000W 
CaseMouseMouse PadAudio
ANTEC Nine Hundred Two V3 (Opened side panel) LOGITECH G402 Hyperion Fury RAZER Goliathus Control (Small) SOUND CARD REALTEK ALC1150 on-board 
AudioAudioOtherOther
SPEAKERS CREATIVE Inspire T6160 HEADSET ACER Predator Gaming WEBCAM LOGITECH C170 PRINTER EPSON DX8450 
Other
FTTH INTERNET CONNECTION : 300Mbps DL / 110Mbps UL 
  hide details  
Reply
My war machine
(21 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
INTEL Core i7-5930K @ Core=4,6GHz / Cache=4,3GHz ASUS X99-Deluxe II (BIOS 1401) GIGABYTE GeForce GTX 1080 Ti Gaming OC 11G @ Co... G.SKILL Trident Z DDR4-3200 32GB=8GBx4 CL14 @ 3... 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
SSD SAMSUNG 850 PRO 1TB (System) HDD WESTERN DIGITAL Caviar Blue 1TB SATA3-600 6... LG BH16NS40 NOCTUA NH-D15 with 2 fans NOCTUA NF-A15 PWM pu... 
OSMonitorKeyboardPower
MICROSOFT Windows 10 Professional 64-bit ASUS ROG Swift PG278Q LOGITECH G810 Orion Spectrum COOLER MASTER Silent Pro M2 1000W 
CaseMouseMouse PadAudio
ANTEC Nine Hundred Two V3 (Opened side panel) LOGITECH G402 Hyperion Fury RAZER Goliathus Control (Small) SOUND CARD REALTEK ALC1150 on-board 
AudioAudioOtherOther
SPEAKERS CREATIVE Inspire T6160 HEADSET ACER Predator Gaming WEBCAM LOGITECH C170 PRINTER EPSON DX8450 
Other
FTTH INTERNET CONNECTION : 300Mbps DL / 110Mbps UL 
  hide details  
Reply
post #12710 of 15997
Hello everyone, yesterday I built my new PC, Asus X99 5820K in a Asus Deluxe II and now I'm testing the processor speed, BIOS settings and others options
Right now, I have all the settings in default BIOS (entering the BIOS and loading the defaults) and now I was setting on data from the CPU-Z and HWMonitor and I've been a bit confused with the processor voltage.

Don't know why the CPU-Z shows core voltage in 1.00--1.010V , but the HWInfo i have Vcore with 1.808V , I have some issue here or I'm going crazy? What's the difference between "Core Voltage" in CPU-Z , Vcore in HWInfo and VCCin HWInfo?

You see some issue here? I don't know what to think about :S

My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II x4 965 Gigabyte GA-MA790X-UD4 Nvidia Geforce GTX275 896Mb Patriot 6Gb RAM DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Western Digital 320Gb Windows 7 Home Premium x64 Asus VW222 22" Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Nox Apex Series 600W Lian-Li Lancool PC-K62 Logitech G500 Logitech Chillstream 
  hide details  
Reply
My System
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II x4 965 Gigabyte GA-MA790X-UD4 Nvidia Geforce GTX275 896Mb Patriot 6Gb RAM DDR2-800 
Hard DriveOSMonitorKeyboard
Western Digital 320Gb Windows 7 Home Premium x64 Asus VW222 22" Logitech G15 
PowerCaseMouseMouse Pad
Nox Apex Series 600W Lian-Li Lancool PC-K62 Logitech G500 Logitech Chillstream 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › ASUS X99 Motherboard Series - Official Support Thread (North American users only)