Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › ASUS X99 Motherboard Series - Official Support Thread (North American users only)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ASUS X99 Motherboard Series - Official Support Thread (North American users only) - Page 1283

post #12821 of 15950
do you have a link for that new AI-Suite ??!!
post #12822 of 15950
Quote:
Originally Posted by kx11 View Post

do you have a link for that new AI-Suite ??!!

link
post #12823 of 15950
I originally had some problems with my new Rampage V edition 10 with my GPU showing up at X8 instead of X16 and Ram not reporting the right amount......So I ended up getting a replacement for it.


Well my replacement Edition 10 arrived today, and I put the 16GB kit in the new board.......and it only shows 12GB again. I do now have a Asus Formula VIII on another build and I checked the 16GB ram kit on that motherboard and it worked fine. I put another kit of 32 GB in the board and that shows up right, but now my GPU in slot 1 doesn't show in bios, it does in windows 10 though.

Is it possible that i have a bad CPU and the motherboard is fine?
post #12824 of 15950
Quote:
Originally Posted by sexpot View Post

Interesting, I was going to run the RPM header from the Aquaero to the CPU Fan header on the RVE10. I was thinking of setting the Aquaero to Alarm if the pump failed and cut the RPM signal to the CPU Fan header. I was hoping it was possible to configure the BIOS to shutdown if the CPU Fan header stopped receiving a signal. I may have to look deeper into the Aquaero software once the rig is complete. thinking.gif

As always, thanks JP!
Aquacomputer has an ATX adapter that leds back to the aquaero that will alow for a soft or hard shutdown in case of an alarm situation: flow, temperature etc. thumb.gif
Quote:
Originally Posted by Newtocooling View Post

I originally had some problems with my new Rampage V edition 10 with my GPU showing up at X8 instead of X16 and Ram not reporting the right amount......So I ended up getting a replacement for it.
Well my replacement Edition 10 arrived today, and I put the 16GB kit in the new board.......and it only shows 12GB again. I do now have a Asus Formula VIII on another build and I checked the 16GB ram kit on that motherboard and it worked fine. I put another kit of 32 GB in the board and that shows up right, but now my GPU in slot 1 doesn't show in bios, it does in windows 10 though.
Is it possible that i have a bad CPU and the motherboard is fine?
12GB in bios after a clrcmos or upon initial F1 post?
x99
(22 items)
 
Z370
(8 items)
 
x299
(18 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
i7 5960X i7 6950X Asus Rampage V Extreme 10 2 GTX Titan X Pascal 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
GSkill 3200c14 TZs 8x8GB @ 3400c13 Intel 750 NVMe 400GB 2x Plextor SSD 256 Raid 0 (Win 7) Samsung NVMe 950 Pro M.2 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Plextor 810 2x XSPC RX360 Koolance 380i D5 
CoolingOSOSOS
Aquaero 6 Windows 10 x64  Windows 7 Pro Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Seiki 50" 4K monitor (720P-2160i) 240-30Hz Das Keyboard Model S Pro Corsair AX1200 Case Labs SM8 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate Ears TF10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
8700K ASUS Maximus X Apex GTX 1080 2x8 GB G.Skill 4400c19 
Hard DriveCoolingOSCase
Samsung 960 Pro 360Rad + Chiller Win 10 HWBOT OBT 
CPUCPUMotherboardGraphics
7740X 7980XE ASUS Rampage Vi Apex 2x Nvidia Titan Xp SLi 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill 3600c15 2x8GB kits Intel 900p WD Raptor 1T Plextor SSDs Raid 0 
Optical DriveCoolingOSOS
Plextor DVD/BR R/W (very) Custom Water Windows 10 Pro Windows 7 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 144Hz Ducky Corsair 1500i Microcool Benchetto 101 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate ears TF10s (IEMs) 
  hide details  
Reply
x99
(22 items)
 
Z370
(8 items)
 
x299
(18 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
i7 5960X i7 6950X Asus Rampage V Extreme 10 2 GTX Titan X Pascal 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
GSkill 3200c14 TZs 8x8GB @ 3400c13 Intel 750 NVMe 400GB 2x Plextor SSD 256 Raid 0 (Win 7) Samsung NVMe 950 Pro M.2 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Plextor 810 2x XSPC RX360 Koolance 380i D5 
CoolingOSOSOS
Aquaero 6 Windows 10 x64  Windows 7 Pro Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Seiki 50" 4K monitor (720P-2160i) 240-30Hz Das Keyboard Model S Pro Corsair AX1200 Case Labs SM8 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate Ears TF10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
8700K ASUS Maximus X Apex GTX 1080 2x8 GB G.Skill 4400c19 
Hard DriveCoolingOSCase
Samsung 960 Pro 360Rad + Chiller Win 10 HWBOT OBT 
CPUCPUMotherboardGraphics
7740X 7980XE ASUS Rampage Vi Apex 2x Nvidia Titan Xp SLi 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill 3600c15 2x8GB kits Intel 900p WD Raptor 1T Plextor SSDs Raid 0 
Optical DriveCoolingOSOS
Plextor DVD/BR R/W (very) Custom Water Windows 10 Pro Windows 7 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 144Hz Ducky Corsair 1500i Microcool Benchetto 101 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate ears TF10s (IEMs) 
  hide details  
Reply
post #12825 of 15950
Quote:
Originally Posted by Jpmboy View Post

Aquacomputer has an ATX adapter that leds back to the aquaero that will alow for a soft or hard shutdown in case of an alarm situation: flow, temperature etc. thumb.gif
12GB in bios after a clrcmos or upon initial F1 post?

Intial F1 post
post #12826 of 15950
Quote:
Originally Posted by Newtocooling View Post

Intial F1 post
make sure that the DIMM switches on the MB are all in the ON position. shut down and cycle each one off thenm back on.
x99
(22 items)
 
Z370
(8 items)
 
x299
(18 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
i7 5960X i7 6950X Asus Rampage V Extreme 10 2 GTX Titan X Pascal 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
GSkill 3200c14 TZs 8x8GB @ 3400c13 Intel 750 NVMe 400GB 2x Plextor SSD 256 Raid 0 (Win 7) Samsung NVMe 950 Pro M.2 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Plextor 810 2x XSPC RX360 Koolance 380i D5 
CoolingOSOSOS
Aquaero 6 Windows 10 x64  Windows 7 Pro Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Seiki 50" 4K monitor (720P-2160i) 240-30Hz Das Keyboard Model S Pro Corsair AX1200 Case Labs SM8 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate Ears TF10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
8700K ASUS Maximus X Apex GTX 1080 2x8 GB G.Skill 4400c19 
Hard DriveCoolingOSCase
Samsung 960 Pro 360Rad + Chiller Win 10 HWBOT OBT 
CPUCPUMotherboardGraphics
7740X 7980XE ASUS Rampage Vi Apex 2x Nvidia Titan Xp SLi 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill 3600c15 2x8GB kits Intel 900p WD Raptor 1T Plextor SSDs Raid 0 
Optical DriveCoolingOSOS
Plextor DVD/BR R/W (very) Custom Water Windows 10 Pro Windows 7 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 144Hz Ducky Corsair 1500i Microcool Benchetto 101 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate ears TF10s (IEMs) 
  hide details  
Reply
x99
(22 items)
 
Z370
(8 items)
 
x299
(18 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
i7 5960X i7 6950X Asus Rampage V Extreme 10 2 GTX Titan X Pascal 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
GSkill 3200c14 TZs 8x8GB @ 3400c13 Intel 750 NVMe 400GB 2x Plextor SSD 256 Raid 0 (Win 7) Samsung NVMe 950 Pro M.2 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Plextor 810 2x XSPC RX360 Koolance 380i D5 
CoolingOSOSOS
Aquaero 6 Windows 10 x64  Windows 7 Pro Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Seiki 50" 4K monitor (720P-2160i) 240-30Hz Das Keyboard Model S Pro Corsair AX1200 Case Labs SM8 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate Ears TF10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
8700K ASUS Maximus X Apex GTX 1080 2x8 GB G.Skill 4400c19 
Hard DriveCoolingOSCase
Samsung 960 Pro 360Rad + Chiller Win 10 HWBOT OBT 
CPUCPUMotherboardGraphics
7740X 7980XE ASUS Rampage Vi Apex 2x Nvidia Titan Xp SLi 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill 3600c15 2x8GB kits Intel 900p WD Raptor 1T Plextor SSDs Raid 0 
Optical DriveCoolingOSOS
Plextor DVD/BR R/W (very) Custom Water Windows 10 Pro Windows 7 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 144Hz Ducky Corsair 1500i Microcool Benchetto 101 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate ears TF10s (IEMs) 
  hide details  
Reply
post #12827 of 15950
Quote:
Originally Posted by Jpmboy View Post

make sure that the DIMM switches on the MB are all in the ON position. shut down and cycle each one off thenm back on.

I ordered this MB from New Egg Next day and it got stuck somewhere along the trip from CA to the east coast. When I opened the box it smelled like burned plastic or something anyway! biggrin.gif
Why would my 980Ti not be showing in bios in slot 1 now as well?
post #12828 of 15950
Guys quick question.
Do we have any report for issues with the last bios for asus x99a?
Just asking cause yesterday I flashed my mobo with the last bios for my mobo (x99a)and I have issue on my 4x4 gb gskill kit.what I mean in bios all work perfect bios recognize 16gb of ram.
But the stange things is in the windows 10 64bit pro system recognize as 14.91gb.
Same things to the nvidia experience on system info.
Shows 16gb but 14.91 uvailable.
Cpuz recognize all the dimms right.
All these happened after I flash the last bios before this all was work perfect.
I have all my system at stock clocks cpu and ram.
So where is my precious 1gb?? tongue.gif
Sorry for my English
Thnx in advance
post #12829 of 15950
Quote:
Originally Posted by Azazil1190 View Post

Guys quick question.
Do we have any report for issues with the last bios for asus x99a?
Just asking cause yesterday I flashed my mobo with the last bios for my mobo (x99a)and I have issue on my 4x4 gb gskill kit.what I mean in bios all work perfect bios recognize 16gb of ram.
But the stange things is in the windows 10 64bit pro system recognize as 14.91gb.
Same things to the nvidia experience on system info.
Shows 16gb but 14.91 uvailable.
Cpuz recognize all the dimms right.
All these happened after I flash the last bios before this all was work perfect.
I have all my system at stock clocks cpu and ram.
So where is my precious 1gb?? tongue.gif
Sorry for my English
Thnx in advance

In BIOS put Fast Boot, Cold Fast Boot and DRAM Training in the memory settings on Auto. I had Fast Boot and Cold Fast Boot disabled and DRAM Training enabled on my X99-A II and I think if you do the motherboard reserves a bit of memory for system usage. I was getting 31GB instead of 32GB. redface.gif

brb, going to test that again. smile.gif

Edit: Never mind, I think it did what I said on BIOS 0401 but on 0601 getting 31.9GB in Control Panel both ways and 32768 in CPU-Z.

There may be a BIOS setting that does reserve 1GB of system memory though, just not sure what it is. My motherboard manual says it does but doesn't specify how or anything. redface.gif
Edited by KedarWolf - 7/15/16 at 9:42pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5960X Asus Sabertooth X99 Gigabyte 1080 Ti Founders Edition Corsair LPX 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1.2TB Intel 750 PCI-E SSD 2TB Western Digital Black EKWB Predator 360 With One Titan X In Loop. Windows 10 Anniversary Edition 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer XB280HK 4K Gsync QNIX QX2710 LED 27" WQHD 2560x1440 Corsair AX1500i Thermaltake Core X9 
MouseMouse Pad
MadKatz R.A.T. 8 Zowie 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5960X Asus Sabertooth X99 Gigabyte 1080 Ti Founders Edition Corsair LPX 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1.2TB Intel 750 PCI-E SSD 2TB Western Digital Black EKWB Predator 360 With One Titan X In Loop. Windows 10 Anniversary Edition 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer XB280HK 4K Gsync QNIX QX2710 LED 27" WQHD 2560x1440 Corsair AX1500i Thermaltake Core X9 
MouseMouse Pad
MadKatz R.A.T. 8 Zowie 
  hide details  
Reply
post #12830 of 15950
Question,

To use this Indigo Xtreme Phase Change Alloy Thermal Kit http://www.xtremerigs.net/2013/03/14/indigo-extreme-review-guide/ I need to heat up my CPU to 95C and keep it there a minute or so.

On an ASUS X99 motherboard do I keep 'Enable Thermal Throttling' on and set the max temp to 95C? Would that work? I can monitor CPU temps with Core Temp, turn my water pump and fans off during the liquid metal reflow procedure, Just need to max out temps on CPU to 95 a minute or so with Prime95.

I think i saw when I had it maxing out at 85C in BIOS it throttled at 80C or something though, why I ask. rolleyes.gif

It's really important I do it right with this kit, without good thermal flow I waste the kit. redface.gif

Edit: Just thought I can turn the water pump off, try it with Thermal Throttling' on set at 95C, if I hit 95C I know its good... brb, doing a quick test.
Edited by KedarWolf - 7/15/16 at 10:19pm
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5960X Asus Sabertooth X99 Gigabyte 1080 Ti Founders Edition Corsair LPX 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1.2TB Intel 750 PCI-E SSD 2TB Western Digital Black EKWB Predator 360 With One Titan X In Loop. Windows 10 Anniversary Edition 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer XB280HK 4K Gsync QNIX QX2710 LED 27" WQHD 2560x1440 Corsair AX1500i Thermaltake Core X9 
MouseMouse Pad
MadKatz R.A.T. 8 Zowie 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5960X Asus Sabertooth X99 Gigabyte 1080 Ti Founders Edition Corsair LPX 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1.2TB Intel 750 PCI-E SSD 2TB Western Digital Black EKWB Predator 360 With One Titan X In Loop. Windows 10 Anniversary Edition 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer XB280HK 4K Gsync QNIX QX2710 LED 27" WQHD 2560x1440 Corsair AX1500i Thermaltake Core X9 
MouseMouse Pad
MadKatz R.A.T. 8 Zowie 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › ASUS X99 Motherboard Series - Official Support Thread (North American users only)