Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › ASUS X99 Motherboard Series - Official Support Thread (North American users only)
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ASUS X99 Motherboard Series - Official Support Thread (North American users only) - Page 1536

post #15351 of 15433
Quote:
Originally Posted by Desolutional View Post

That's good news. At least the safeguards worked properly and stopped you from installing the USB 3.1 BIOS, no one wants a brick, even with BIOS Flashback.

Yeah its a good feature, but why the heck does ASUS want you to Brick the Mobo? (Trying to give you 3.1 version on a non 3.1 mobo)

Quote:
Originally Posted by Testing12 View Post

Quote:
Originally Posted by PimpSkyline View Post

FIXED IT

For some dumb ass reason, ASUS has the X99-A and X99-A USB3.1 pages put together. So it was trying to get me to install a USB 3.1 version of the BIOS. Did a quick Google search for the X99-A ONLY BIOS, found it, DL it, Flashed no issue..... I F'ing HaTe ASUS..... No wonder i have went Gigabyte all these years, never had a issue like this before....

So yeah.... Here is the X99-A O.N.L.Y BIOS.... LINK

Thanks for reporting back on a fix for the problem! Hopefully, it'll help others. thumb.gif

That's what i do, and have been since '08 biggrin.gif
 
Folding Skyline
(16 items)
 
SkylineServer
(17 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 5820K @ (Not Stock) ASUS X99-A Nvidia Zotac AMP! Omega "GTX 98" Ti 6GB @ 1552Mhz Kingston HyperX DDR4 3200Mhz (4x4GB) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial MX100 128GB SATA III SSD (OS) Western Digital 2TB SATA III (Data) Crucial MX300 275GB SATA III SSD (Game) LG SATA Light-Scribe DVD+/-RW Drive 
CoolingOSMonitorMonitor
Corsair H100i Pull x2 Windows 10 Pro 64 Bit SP2 Vizio 40" 1920x1080 60/120Hz TV/Monitor Dell SX2210 DVI 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G11 Gaming Keyboard  Corsair Professional Series HX850W Rosewill Thor V2 Black/White L.E. Full Tower Case Logitech Ball 
Mouse PadAudio
What Pad? >_< Logitech Z4 2.1 Stereo System  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 @ ~3Ghz MSI 775 Aftermarket Mobo Nvida GTX 770 LE 2GB @ ~1,300+ 2x2GB (4GB) 800Mhz DDR2 RAM 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate 160GB DVD/CD Writer/Burner Cooler Master 92mm Windows 7 64 Bit Ultimate Basic 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 18" LCD DVI Dell QWERTY Corsair CX500 500W PSU Spartan Series 
MouseMouse PadAudioOther
Dell Laser N/A Internal Speaker 240mm Fan to Cool GPU 
CPUCPUMotherboardGraphics
Intel E5410 2.33Ghz Intel E5410 2.33Ghz Dell T7400 Dual Xeon Nvidia Quadro 290 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
16GB Samsung ECC RAM DDR2 800Mhz Seagate Barrcuda 500GB 7,200RPM (OS) DVD/CD Writer/Burner Dual Intel Xeon Heatsinks w/ 200mm Delta Fan 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 64 Bit Ultimate Dell Precision 18" LCD DVI  Dell Precision 104 QWERTY Dell/Delta 850W Dual Rail PSU 
CaseMouseMouse PadAudio
Dell Precision T7400 Server Case  Dell Precision Laser N/A Internal Speaker 
Other
Linksys Gigabit Ehternet Card 
  hide details  
Reply
 
Folding Skyline
(16 items)
 
SkylineServer
(17 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 5820K @ (Not Stock) ASUS X99-A Nvidia Zotac AMP! Omega "GTX 98" Ti 6GB @ 1552Mhz Kingston HyperX DDR4 3200Mhz (4x4GB) 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Crucial MX100 128GB SATA III SSD (OS) Western Digital 2TB SATA III (Data) Crucial MX300 275GB SATA III SSD (Game) LG SATA Light-Scribe DVD+/-RW Drive 
CoolingOSMonitorMonitor
Corsair H100i Pull x2 Windows 10 Pro 64 Bit SP2 Vizio 40" 1920x1080 60/120Hz TV/Monitor Dell SX2210 DVI 1920x1080 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G11 Gaming Keyboard  Corsair Professional Series HX850W Rosewill Thor V2 Black/White L.E. Full Tower Case Logitech Ball 
Mouse PadAudio
What Pad? >_< Logitech Z4 2.1 Stereo System  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 @ ~3Ghz MSI 775 Aftermarket Mobo Nvida GTX 770 LE 2GB @ ~1,300+ 2x2GB (4GB) 800Mhz DDR2 RAM 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Seagate 160GB DVD/CD Writer/Burner Cooler Master 92mm Windows 7 64 Bit Ultimate Basic 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell 18" LCD DVI Dell QWERTY Corsair CX500 500W PSU Spartan Series 
MouseMouse PadAudioOther
Dell Laser N/A Internal Speaker 240mm Fan to Cool GPU 
CPUCPUMotherboardGraphics
Intel E5410 2.33Ghz Intel E5410 2.33Ghz Dell T7400 Dual Xeon Nvidia Quadro 290 
RAMHard DriveOptical DriveCooling
16GB Samsung ECC RAM DDR2 800Mhz Seagate Barrcuda 500GB 7,200RPM (OS) DVD/CD Writer/Burner Dual Intel Xeon Heatsinks w/ 200mm Delta Fan 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 7 64 Bit Ultimate Dell Precision 18" LCD DVI  Dell Precision 104 QWERTY Dell/Delta 850W Dual Rail PSU 
CaseMouseMouse PadAudio
Dell Precision T7400 Server Case  Dell Precision Laser N/A Internal Speaker 
Other
Linksys Gigabit Ehternet Card 
  hide details  
Reply
post #15352 of 15433
Quote:
Originally Posted by Kbird View Post

my Ram requires 1.35v at 3000 per the specs but I have them set at 1.36v since one channel seems to use the extra .01v and I use an Offset on SA of +0.200 with no issues ,which is about what you've set I think. I also need 1.15v on VCCIO CPU

Since going to Offsets with some help from the guys here my temps have been lower , well worth a try especially if pushing things 24/7 ...and I don't hit 80° in RB Stress test any longer ,which is also why i am at 4375 (125 strap) not 4500mhz 24/7 too , temps seem to rise exponentially at 4500 for some reason and the extra mhz adds nothing, at least for me.

KB.

So far the system is stable... more so then when I tried JDEC 2133 or 2400 at XMP settings (both manual and XMP was finicky).
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6850K ASUS X99-A eVGA GTX 1060 32Gb Team Vulcan DDR4 3000 Cas 15 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
OS: Crucial M500 Seagate HDD Samsung F3 H100i 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro 64 Samsung KU6300 40" Corsair K70 Vengeance Seasonic Gold 750W 
CaseMouse
Phantek Enthoo Pro M Logitech G9X 
  hide details  
Reply
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6850K ASUS X99-A eVGA GTX 1060 32Gb Team Vulcan DDR4 3000 Cas 15 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
OS: Crucial M500 Seagate HDD Samsung F3 H100i 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro 64 Samsung KU6300 40" Corsair K70 Vengeance Seasonic Gold 750W 
CaseMouse
Phantek Enthoo Pro M Logitech G9X 
  hide details  
Reply
post #15353 of 15433
Any ideas why a 1TB 960 Pro will BSOD with Machine Check exception as a boot drive?

I have tried clean install on 2 different systems, 5820k+ X99-A and 5930k + X99-AU31.

Latest bios on both 3505 with CSM disabled in the M.2 slot.

Obvious answer would be faulty drive but I doubt it.

Works perfectly fine as a non boot drive, passes stress test, no smart errors, good performance, etc..

It's on the latest firmware, 2B6Qxxx

I have tried clean install of creators update and anniversary with no results.
BSOD instantly in anniversary after setup.

Creators 1703 will work fine until i restart.

Once i restart bsod loop.
I can even go back to a restore point and use it no issues until i reboot.

Safe mode won't work there either.
Have tried using all latest drivers vs none, makes no difference.

BTW bsod dump never starts so I can't get that either.
post #15354 of 15433
Quote:
Originally Posted by Agent-A01 View Post

Any ideas why a 1TB 960 Pro will BSOD with Machine Check exception as a boot drive?

I have tried clean install on 2 different systems, 5820k+ X99-A and 5930k + X99-AU31.

Latest bios on both 3505 with CSM disabled in the M.2 slot.

Obvious answer would be faulty drive but I doubt it.

Works perfectly fine as a non boot drive, passes stress test, no smart errors, good performance, etc..

It's on the latest firmware, 2B6Qxxx

I have tried clean install of creators update and anniversary with no results.
BSOD instantly in anniversary after setup.

Creators 1703 will work fine until i restart.

Once i restart bsod loop.
I can even go back to a restore point and use it no issues until i reboot.

Safe mode won't work there either.
Have tried using all latest drivers vs none, makes no difference.

BTW bsod dump never starts so I can't get that either.

Can you please go into your bios and take a screenshot (F12 with a Fat 32 formatted flash drive installed) of your boot devices and boot priority? Im wandering if the Windows Boot is condigured to be the first boot device.
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6850K ASUS X99-A eVGA GTX 1060 32Gb Team Vulcan DDR4 3000 Cas 15 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
OS: Crucial M500 Seagate HDD Samsung F3 H100i 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro 64 Samsung KU6300 40" Corsair K70 Vengeance Seasonic Gold 750W 
CaseMouse
Phantek Enthoo Pro M Logitech G9X 
  hide details  
Reply
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6850K ASUS X99-A eVGA GTX 1060 32Gb Team Vulcan DDR4 3000 Cas 15 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
OS: Crucial M500 Seagate HDD Samsung F3 H100i 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro 64 Samsung KU6300 40" Corsair K70 Vengeance Seasonic Gold 750W 
CaseMouse
Phantek Enthoo Pro M Logitech G9X 
  hide details  
Reply
post #15355 of 15433
Any other STRIX X99 owners notice that NVME options in the BIOS disappeared with the 1504 bios update? I'm also getting very poor performance with my 950 Pro...
post #15356 of 15433
Yes, we've all noticed that, no unusual degradation because of it for me.
post #15357 of 15433
Quote:
Originally Posted by djgar View Post

Yes, we've all noticed that, no unusual degradation because of it for me.

Good to know, thanks. Guess my 950 performance issue lies elsewhere..
post #15358 of 15433
Quote:
Originally Posted by ericeod View Post

Can you please go into your bios and take a screenshot (F12 with a Fat 32 formatted flash drive installed) of your boot devices and boot priority? Im wandering if the Windows Boot is condigured to be the first boot device.

The 960 pro is the only boot-able device in the system.
Only had a blank 1TB 850 ssd as a spare that wasn't powered on.

Maybe it's a bug with X99-As bios..
post #15359 of 15433
Anyone ever figure out getting the Thunderbolt EX 3 card to work with the X99 Deluxe-II? I'd given up hope after a brief (but painful) stint trying to get my Thunderbolt card recognized when I first got this motherboard a few months ago. But now I need to connect to a Thunderbolt-only RAID at work, so I have to dive back in. I've tried putting the card in each PCIE slot, made sure the header cable was plugged in to the mobo.

I've tried every reasonable solution currently out there, including many from this forum (the uninstall/reinstall mambo of the woefully outdated Thunderbolt drivers from Asus' site, starting with and without the card physically plugged in, disabling CSM and fast boot, screwing around with cache sizes and enabling a bunch of acronyms I don't even understand in the BIOS). Nothing. No Thunderbolt devices recognized when I start Windows with the drive plugged in.

My setup:

i7-6850K
64 GB RAM
1x M.2 500 GB drive on the motherboard
PCIEX16_1 Titan X Pascal
PCIEX16_2 Blackmagic DeckLink Mini Monitor 4K
PCIEX16_3 Empty
PCIEX16_4 Another M.2 500 GB drive
PCIEX16_5 Thunderbolt EX 3 card

Running Windows 10 Creators Update.
Curiously, when I am in the part of the BIOS that allows you to set a PCIE "generation" (1-3) per PCIE Slot, it says "NOT DETECTED" for my Thunderbolt card, no matter which slot I place it in. Seems even the BIOS can't see the card. Possible the Thunderbolt 3 EX card itself is dead? I don't know if I can RMA just the card...it shares a serial number with the mobo as a whole, and I definitely don't want to dismantle and send in the mobo.

Thanks,
Jeff
post #15360 of 15433
Quote:
Originally Posted by jeffreysousa View Post

Anyone ever figure out getting the Thunderbolt EX 3 card to work with the X99 Deluxe-II? I'd given up hope after a brief (but painful) stint trying to get my Thunderbolt card recognized when I first got this motherboard a few months ago. But now I need to connect to a Thunderbolt-only RAID at work, so I have to dive back in. I've tried putting the card in each PCIE slot, made sure the header cable was plugged in to the mobo.

I've tried every reasonable solution currently out there, including many from this forum (the uninstall/reinstall mambo of the woefully outdated Thunderbolt drivers from Asus' site, starting with and without the card physically plugged in, disabling CSM and fast boot, screwing around with cache sizes and enabling a bunch of acronyms I don't even understand in the BIOS). Nothing. No Thunderbolt devices recognized when I start Windows with the drive plugged in.

My setup:

i7-6850K
64 GB RAM
1x M.2 500 GB drive on the motherboard
PCIEX16_1 Titan X Pascal
PCIEX16_2 Blackmagic DeckLink Mini Monitor 4K
PCIEX16_3 Empty
PCIEX16_4 Another M.2 500 GB drive
PCIEX16_5 Thunderbolt EX 3 card

Running Windows 10 Creators Update.
Curiously, when I am in the part of the BIOS that allows you to set a PCIE "generation" (1-3) per PCIE Slot, it says "NOT DETECTED" for my Thunderbolt card, no matter which slot I place it in. Seems even the BIOS can't see the card. Possible the Thunderbolt 3 EX card itself is dead? I don't know if I can RMA just the card...it shares a serial number with the mobo as a whole, and I definitely don't want to dismantle and send in the mobo.

Thanks,
Jeff

check page 1531
http://www.overclock.net/t/1510328/asus-x99-motherboard-series-official-support-thread-north-american-users-only/15300#post_26007281
KB2
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5820K X99-A II Gigabyte G1 - GTX 970 Corsair Vengenance 32GB @3000mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsng 850 EVO 250GB WD Black 640GB x3 in Raid 0 Array DVD RW Corsair H80iGT Water Cooler 
CoolingOSMonitorKeyboard
(3) x 200mm Case Fans Win10 (2) Benq BL3200 32" + (2) NEC 23" M$ Natural 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX HAF 922 Logitech RB-22 Trackball Mionix SARGAS Desktop 
Audio
Onboard 
  hide details  
Reply
KB2
(17 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5820K X99-A II Gigabyte G1 - GTX 970 Corsair Vengenance 32GB @3000mhz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsng 850 EVO 250GB WD Black 640GB x3 in Raid 0 Array DVD RW Corsair H80iGT Water Cooler 
CoolingOSMonitorKeyboard
(3) x 200mm Case Fans Win10 (2) Benq BL3200 32" + (2) NEC 23" M$ Natural 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair TX HAF 922 Logitech RB-22 Trackball Mionix SARGAS Desktop 
Audio
Onboard 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › ASUS X99 Motherboard Series - Official Support Thread (North American users only)