Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Kingston memory doesn't work Asus motherboard.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Kingston memory doesn't work Asus motherboard. - Page 2

post #11 of 25
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Agoriaz View Post

Did you enter your BIOS to see if the settings fit ?
I am not sure about exact settings that I need.

I put 1600, 1.60 V and F10 to save
post #12 of 25
Kingston HyperX Beast product page
XMP Profile #1: D3-1600 CL9-9-9 @1.5V

I suggest you go through your motherboards manual covering installation of memory modules.

Asus P7P55 LX documentation
ASRock E3G3
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K ASRock Extreme3 Gen3 ASUS Radeon R9 290X DirectCU II Corsair Vengeance 2x4gb 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 Western Digital Caviar Blue Western Digital Caviar Green Western Digital Caviar Blue 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung S222 CoolerMaster 212 EVO Windows 10 64bit Crossover 27q 
KeyboardPowerCaseMouse
Lenovo OEM Corsair TX650 Fractal Define R3 Medion Erazer 
Mouse PadOther
Trust High Precision Gelpad Logitech X-230 
  hide details  
Reply
ASRock E3G3
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K ASRock Extreme3 Gen3 ASUS Radeon R9 290X DirectCU II Corsair Vengeance 2x4gb 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 Western Digital Caviar Blue Western Digital Caviar Green Western Digital Caviar Blue 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung S222 CoolerMaster 212 EVO Windows 10 64bit Crossover 27q 
KeyboardPowerCaseMouse
Lenovo OEM Corsair TX650 Fractal Define R3 Medion Erazer 
Mouse PadOther
Trust High Precision Gelpad Logitech X-230 
  hide details  
Reply
post #13 of 25
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Agoriaz View Post

Kingston HyperX Beast product page
XMP Profile #1: D3-1600 CL9-9-9 @1.5V

I suggest you go through your motherboards manual covering installation of memory modules.

Asus P7P55 LX documentation
Do I choose D.O.C.P. in overlock tuner?

Cuz if I choose auto, I only have this:


Currently, I have it like this...
Edited by ateshabaev - 10/22/14 at 6:31am
post #14 of 25
If there's a profile named XMP I suggest you use that. If everything fails, try loading the BIOS default settings.
ASRock E3G3
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K ASRock Extreme3 Gen3 ASUS Radeon R9 290X DirectCU II Corsair Vengeance 2x4gb 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 Western Digital Caviar Blue Western Digital Caviar Green Western Digital Caviar Blue 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung S222 CoolerMaster 212 EVO Windows 10 64bit Crossover 27q 
KeyboardPowerCaseMouse
Lenovo OEM Corsair TX650 Fractal Define R3 Medion Erazer 
Mouse PadOther
Trust High Precision Gelpad Logitech X-230 
  hide details  
Reply
ASRock E3G3
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K ASRock Extreme3 Gen3 ASUS Radeon R9 290X DirectCU II Corsair Vengeance 2x4gb 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 Western Digital Caviar Blue Western Digital Caviar Green Western Digital Caviar Blue 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung S222 CoolerMaster 212 EVO Windows 10 64bit Crossover 27q 
KeyboardPowerCaseMouse
Lenovo OEM Corsair TX650 Fractal Define R3 Medion Erazer 
Mouse PadOther
Trust High Precision Gelpad Logitech X-230 
  hide details  
Reply
post #15 of 25
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Agoriaz View Post

If there's a profile named XMP I suggest you use that. If everything fails, try loading the BIOS default settings.

Ok, I just did and windows is loading snd then restarting again. And then when it restarts it gets back to the blue screen with error.
post #16 of 25
Did you test each individual stick in every slot?
ASRock E3G3
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K ASRock Extreme3 Gen3 ASUS Radeon R9 290X DirectCU II Corsair Vengeance 2x4gb 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 Western Digital Caviar Blue Western Digital Caviar Green Western Digital Caviar Blue 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung S222 CoolerMaster 212 EVO Windows 10 64bit Crossover 27q 
KeyboardPowerCaseMouse
Lenovo OEM Corsair TX650 Fractal Define R3 Medion Erazer 
Mouse PadOther
Trust High Precision Gelpad Logitech X-230 
  hide details  
Reply
ASRock E3G3
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K ASRock Extreme3 Gen3 ASUS Radeon R9 290X DirectCU II Corsair Vengeance 2x4gb 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 Western Digital Caviar Blue Western Digital Caviar Green Western Digital Caviar Blue 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung S222 CoolerMaster 212 EVO Windows 10 64bit Crossover 27q 
KeyboardPowerCaseMouse
Lenovo OEM Corsair TX650 Fractal Define R3 Medion Erazer 
Mouse PadOther
Trust High Precision Gelpad Logitech X-230 
  hide details  
Reply
post #17 of 25
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Agoriaz View Post

Did you test each individual stick in every slot?

When I took out the old ones, then i put Kingston (new ones) to the same place. Should they go to the different spot?
post #18 of 25
It was just in case you had a failing ram slot. I'm at a loss, really. I'm sorry but the best I can say is to look up the BSOD codes you get and turn to google for help in addition to waiting for a response on your post in the debugging subforum.
ASRock E3G3
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K ASRock Extreme3 Gen3 ASUS Radeon R9 290X DirectCU II Corsair Vengeance 2x4gb 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 Western Digital Caviar Blue Western Digital Caviar Green Western Digital Caviar Blue 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung S222 CoolerMaster 212 EVO Windows 10 64bit Crossover 27q 
KeyboardPowerCaseMouse
Lenovo OEM Corsair TX650 Fractal Define R3 Medion Erazer 
Mouse PadOther
Trust High Precision Gelpad Logitech X-230 
  hide details  
Reply
ASRock E3G3
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K ASRock Extreme3 Gen3 ASUS Radeon R9 290X DirectCU II Corsair Vengeance 2x4gb 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Crucial M4 Western Digital Caviar Blue Western Digital Caviar Green Western Digital Caviar Blue 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung S222 CoolerMaster 212 EVO Windows 10 64bit Crossover 27q 
KeyboardPowerCaseMouse
Lenovo OEM Corsair TX650 Fractal Define R3 Medion Erazer 
Mouse PadOther
Trust High Precision Gelpad Logitech X-230 
  hide details  
Reply
post #19 of 25
I have not read the whole thread but loking at the board it seems that it is a low end board.. I would say there is your issue.

go into the bios and up the voltage for the dims..

make sure the voltage is correct and then set up the Vdroop a little more say +.25 for the start.... boot and see what happens.. also make sure the things are set to 1333 for a start
Server1 - Main
(17 items)
 
Slow Coach
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
4790K Asus z97 Hero Gigabyte 980Ti 6gb Kingston Hyper X 2400 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
M500 M500 OCZ ARC H100i 
OSMonitorMonitorMonitor
Windows 10 Enterprise  Prolite GB2488HSU Prolite GB2488HSU Prolite GB2488HSU 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Corsair AX860 Fractal Design R4 Razer Mamba 
Audio
Razer 
CPUMotherboardRAMHard Drive
1055T Gigabyte 990fx UD5 corsair 4 x 2 GiG 2 x 1 terabyte Western Black 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
3 x 500 gig WD Black Pix Fractal Design Fans x 2 Server 2012 
MonitorKeyboardPowerCase
mstsc mstsc 400 watt corsair Fractal Design R5 
MouseOtherOtherOther
mstsc EATON 5110 UPS StarView SV231UADVI KVM LSI controller card 4 port 
Other
Intel DualPort Gigabit NIC PRO1000PT 
  hide details  
Reply
Server1 - Main
(17 items)
 
Slow Coach
(17 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
4790K Asus z97 Hero Gigabyte 980Ti 6gb Kingston Hyper X 2400 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
M500 M500 OCZ ARC H100i 
OSMonitorMonitorMonitor
Windows 10 Enterprise  Prolite GB2488HSU Prolite GB2488HSU Prolite GB2488HSU 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Corsair AX860 Fractal Design R4 Razer Mamba 
Audio
Razer 
CPUMotherboardRAMHard Drive
1055T Gigabyte 990fx UD5 corsair 4 x 2 GiG 2 x 1 terabyte Western Black 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
3 x 500 gig WD Black Pix Fractal Design Fans x 2 Server 2012 
MonitorKeyboardPowerCase
mstsc mstsc 400 watt corsair Fractal Design R5 
MouseOtherOtherOther
mstsc EATON 5110 UPS StarView SV231UADVI KVM LSI controller card 4 port 
Other
Intel DualPort Gigabit NIC PRO1000PT 
  hide details  
Reply
post #20 of 25
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by levontraut View Post

I have not read the whole thread but loking at the board it seems that it is a low end board.. I would say there is your issue.

go into the bios and up the voltage for the dims..

make sure the voltage is correct and then set up the Vdroop a little more say +.25 for the start.... boot and see what happens.. also make sure the things are set to 1333 for a start
If I understand your right, you mean to put:
DRAM Frequency = 1333
And
Which ine of this voltages do I need to higher up?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Kingston memory doesn't work Asus motherboard.