Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Just replaced GTX 660 with GTX 970, now getting no signal on either GPU.
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Just replaced GTX 660 with GTX 970, now getting no signal on either GPU. - Page 2

post #11 of 16
Check PSU with paper clip or something to eliminate i as a problem. Also, I hope you're upgrading CPU soon, because that's an awful mismatch with a 970.
Computer
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 5 1400 3.8Ghz Gigabyte AB350M-HD3 MSI Geforce GTX 1060 3GB Gaming X G.Skill 16GB(2x8GB) 3200Mhz DDR4 
Hard DriveOSMonitorPower
SSDs and HDDs Windows 10 x64 Pro Acer G7 G227HQLbi @75Hz EVGA 430w 
Case
Deepcool Frame 
  hide details  
Reply
Computer
(9 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 5 1400 3.8Ghz Gigabyte AB350M-HD3 MSI Geforce GTX 1060 3GB Gaming X G.Skill 16GB(2x8GB) 3200Mhz DDR4 
Hard DriveOSMonitorPower
SSDs and HDDs Windows 10 x64 Pro Acer G7 G227HQLbi @75Hz EVGA 430w 
Case
Deepcool Frame 
  hide details  
Reply
post #12 of 16
Quote:
Originally Posted by Edge Of Pain View Post

I did test it barebones on an anti-static surface, still no signal frown.gif.

I must have done goofed when switching the GPUs around and killed it. Ah well, it's like £25 for the Gigabyte equivalent. I'd rather get that then send this one back to ASUS... I've only had good experiences with Gigabyte in my 3770k rig tongue.gif

I don't see how. Did you scoot around in tube socks on carpet before touching your mobo, or let cats rub against you while you were replacing parts? Otherwise you killing your mobo seems very unlikely.
 
NAS4Free Server
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Threadripper 1950x ASRock X399 Taichi RX Vega 64 Undecided 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Sandisk II Ultra Plus 960GB SSD Seagate Barracuda 2TB Custom Watercooling (Barrow/Bykski parts) Windows 10 
MonitorKeyboardPowerCase
Crossover 44K 40" 3840x2160 Das Mechanical  Cooler Master 1000W 80+ Gold Fractal Design Define C TG 
MouseAudio
Razer Deathadder 2013 Creative Sound Blaster Z 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD A4-5000 Kabini ASRock QC5000-ITX  Integrated 4GB Corsair Vengeance DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
2TB Seagate Constellation Nas x2 RAID 1 Samsung 840 Pro 256GB 2TB Toshiba  NAS4Free 
PowerCase
Silverstone Strider 500 Watt 80+ Gold Fractal Design Node 804 
  hide details  
Reply
 
NAS4Free Server
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Threadripper 1950x ASRock X399 Taichi RX Vega 64 Undecided 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Sandisk II Ultra Plus 960GB SSD Seagate Barracuda 2TB Custom Watercooling (Barrow/Bykski parts) Windows 10 
MonitorKeyboardPowerCase
Crossover 44K 40" 3840x2160 Das Mechanical  Cooler Master 1000W 80+ Gold Fractal Design Define C TG 
MouseAudio
Razer Deathadder 2013 Creative Sound Blaster Z 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD A4-5000 Kabini ASRock QC5000-ITX  Integrated 4GB Corsair Vengeance DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
2TB Seagate Constellation Nas x2 RAID 1 Samsung 840 Pro 256GB 2TB Toshiba  NAS4Free 
PowerCase
Silverstone Strider 500 Watt 80+ Gold Fractal Design Node 804 
  hide details  
Reply
post #13 of 16
Quote:
Originally Posted by Edge Of Pain View Post

extreme PSU calculator says like, 350W is fine for this computer. Besides, if that was the problem wouldn't it work when I put the GTX 660 back in?

Yeah, you have plenty of power don't worry about that. Might not be the best quality PSU but it is enough.

And no, if the PSU was the problem you wouldn't get any power at all. In order of likelyhood:

Motherboard
CPU
PSU

If anything else was an issue it would at least POST.
Celerity
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-6850K @ 4.5GHz / 1.41v Asus X99 Deluxe II EVGA GTX 980 Ti Classified  Corsair Vengeance LPX 4x8GB 3000MHz 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Samsung 850 Pro 256 GB Western Digital Purple 2TB XSPC Raystorm Pro XSPC RX 360 
CoolingOSMonitorMonitor
XSPC D5 Photon 170 Windows 7 Professional BenQ GW2765 ViewSonic XG2401 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair Strafe RGB MX Silent EVGA SuperNOVA G2 750W Fractal Design Define S Logitech G900 
Mouse PadAudioAudioOther
SteelSeries QCK+ Sennheiser HD 598 FiiO E10K Cablemod Sleeved Cables (Black/White) 
  hide details  
Reply
Celerity
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7-6850K @ 4.5GHz / 1.41v Asus X99 Deluxe II EVGA GTX 980 Ti Classified  Corsair Vengeance LPX 4x8GB 3000MHz 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Samsung 850 Pro 256 GB Western Digital Purple 2TB XSPC Raystorm Pro XSPC RX 360 
CoolingOSMonitorMonitor
XSPC D5 Photon 170 Windows 7 Professional BenQ GW2765 ViewSonic XG2401 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair Strafe RGB MX Silent EVGA SuperNOVA G2 750W Fractal Design Define S Logitech G900 
Mouse PadAudioAudioOther
SteelSeries QCK+ Sennheiser HD 598 FiiO E10K Cablemod Sleeved Cables (Black/White) 
  hide details  
Reply
post #14 of 16
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Horsemama1956 View Post

Check PSU with paper clip or something to eliminate i as a problem. Also, I hope you're upgrading CPU soon, because that's an awful mismatch with a 970.

It's going to go in this computer temporarily. Later it will go in my main i7 3770k machine.
Quote:
Originally Posted by MapRef41N93W View Post

I don't see how. Did you scoot around in tube socks on carpet before touching your mobo, or let cats rub against you while you were replacing parts? Otherwise you killing your mobo seems very unlikely.

We have laminate flooring so socks + carpet isn't an issue. No pets. Also I touch a radiator before messing with computer stuff.
Quote:
Originally Posted by iinversion View Post

Yeah, you have plenty of power don't worry about that. Might not be the best quality PSU but it is enough.

And no, if the PSU was the problem you wouldn't get any power at all. In order of likelyhood:

Motherboard
CPU
PSU

If anything else was an issue it would at least POST.

Yep, no POST whatsoever. Just instant no signal.
Edited by Edge Of Pain - 10/20/14 at 4:31pm
Servant of Sigmar
(11 items)
 
RedHax0r V2
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-7700K Gigabyte GA-Z270-HD3P Zotac GeForce GTX 1070 AMP Extreme 32GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
120GB Sandisk SSD 240GB ADATA SSD Samsung Be Quiet! Pure Rock Slim 
OSPowerCase
Windows 10 64 Bit Seasonic 520W Non-modular Aerocool Aero 800 white 
CPUMotherboardGraphicsRAM
R5 1500X Asus Prime B350 Plus Sapphire RX 480 Kingston HyperX Fury 16GB DDR4 2400MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
120GB Sandisk SSD 1TB WD Blue Yes AMD Wraith Spire 
OSPowerCase
Windows 10 64 Bit Corsair CS430 Antec VSK 4000B 
  hide details  
Reply
Servant of Sigmar
(11 items)
 
RedHax0r V2
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-7700K Gigabyte GA-Z270-HD3P Zotac GeForce GTX 1070 AMP Extreme 32GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
120GB Sandisk SSD 240GB ADATA SSD Samsung Be Quiet! Pure Rock Slim 
OSPowerCase
Windows 10 64 Bit Seasonic 520W Non-modular Aerocool Aero 800 white 
CPUMotherboardGraphicsRAM
R5 1500X Asus Prime B350 Plus Sapphire RX 480 Kingston HyperX Fury 16GB DDR4 2400MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
120GB Sandisk SSD 1TB WD Blue Yes AMD Wraith Spire 
OSPowerCase
Windows 10 64 Bit Corsair CS430 Antec VSK 4000B 
  hide details  
Reply
post #15 of 16
you said you touched a radiator? is your computer liquid cooled? if so check to make sure its not leaking

if you have another system try the GPUs in that system, also try to test that your power supply is outputting enough power (preferably not in a working system if possible, wouldn't want to damage something)

if the power supply is not putting out enough power try a different power supply to verify motherboard is good, a bad power supply could damage a motherboard.
post #16 of 16
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by superchad View Post

you said you touched a radiator? is your computer liquid cooled? if so check to make sure its not leaking

if you have another system try the GPUs in that system, also try to test that your power supply is outputting enough power (preferably not in a working system if possible, wouldn't want to damage something)

if the power supply is not putting out enough power try a different power supply to verify motherboard is good, a bad power supply could damage a motherboard.

No, I touch a radiator (a wall radiator) to ground myself before messing with hardware.
Servant of Sigmar
(11 items)
 
RedHax0r V2
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-7700K Gigabyte GA-Z270-HD3P Zotac GeForce GTX 1070 AMP Extreme 32GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
120GB Sandisk SSD 240GB ADATA SSD Samsung Be Quiet! Pure Rock Slim 
OSPowerCase
Windows 10 64 Bit Seasonic 520W Non-modular Aerocool Aero 800 white 
CPUMotherboardGraphicsRAM
R5 1500X Asus Prime B350 Plus Sapphire RX 480 Kingston HyperX Fury 16GB DDR4 2400MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
120GB Sandisk SSD 1TB WD Blue Yes AMD Wraith Spire 
OSPowerCase
Windows 10 64 Bit Corsair CS430 Antec VSK 4000B 
  hide details  
Reply
Servant of Sigmar
(11 items)
 
RedHax0r V2
(11 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-7700K Gigabyte GA-Z270-HD3P Zotac GeForce GTX 1070 AMP Extreme 32GB Corsair Vengeance LPX 3000MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
120GB Sandisk SSD 240GB ADATA SSD Samsung Be Quiet! Pure Rock Slim 
OSPowerCase
Windows 10 64 Bit Seasonic 520W Non-modular Aerocool Aero 800 white 
CPUMotherboardGraphicsRAM
R5 1500X Asus Prime B350 Plus Sapphire RX 480 Kingston HyperX Fury 16GB DDR4 2400MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
120GB Sandisk SSD 1TB WD Blue Yes AMD Wraith Spire 
OSPowerCase
Windows 10 64 Bit Corsair CS430 Antec VSK 4000B 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › Just replaced GTX 660 with GTX 970, now getting no signal on either GPU.