Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › 2nd raid0 array not showing
New Posts  All Forums:Forum Nav:

2nd raid0 array not showing

post #1 of 8
Thread Starter 
hey guy's i have had a raid0 for my os/games for nearly a year now, and i decided to add to it so i got 2 more 512gb and put them in there own raid.

this is where the problem starts i can see the raid all fine in the bios and in the raid setup(shift+F area after bios) but my windows won't pick it up do i need to do a clean install or will the onboard raid card not support it? i don't really see the raid card not supporting it as iv'e had my HDD on the same set sata's as the raid since the beginning.

i have a sabertooth rev 2 for amd3+ if that make any difference to what raid controller it has.

it doesn't show up in disk management either
Edited by titankiller - 1/12/15 at 4:46pm
post #2 of 8
Quote:
Originally Posted by titankiller View Post

hey guy's i have had a raid0 for my os/games for nearly a year now, and i decided to add to it so i got 2 more 512gb and put them in there own raid.

this is where the problem starts i can see the raid all fine in the bios and in the raid setup(shift+F area after bios) but my windows won't pick it up do i need to do a clean install or will the onboard raid card not support it? i don't really see the raid card not supporting it as iv'e had my HDD on the same set sata's as the raid since the beginning.

did you activate the virtual array in the hard disk management?
post #3 of 8
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by emeianoite View Post

did you activate the virtual array in the hard disk management?

If your referring to right clicking it in hard disk management and formatting and mounting it, i say yes i would've if it would show up there but it doesn't.
post #4 of 8
Quote:
Originally Posted by titankiller View Post

If your referring to right clicking it in hard disk management and formatting and mounting it, i say yes i would've if it would show up there but it doesn't.

Install your raid drivers in windows. Sometimes you need their management software.
post #5 of 8
Thread Starter 
i thought it wouldn't be needed considering my first raid is working fine... i don't like too many programs on my pc is all...
post #6 of 8
Quote:
Originally Posted by titankiller View Post

i thought it wouldn't be needed considering my first raid is working fine... i don't like too many programs on my pc is all...


Did you try it? If its a mobo Intel raid, It has raid drivers and management software to install in OS. Also make sure your raid actually took during POST setup, if you didn't save, it wouldn't work.
post #7 of 8
Thread Starter 
I had a look this morning i have raid drivers installed but i couldnt find tge management software, ill have to look in uefi if its tgere but it is registered in the raid controller
post #8 of 8
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by emeianoite View Post

Did you try it? If its a mobo Intel raid, It has raid drivers and management software to install in OS. Also make sure your raid actually took during POST setup, if you didn't save, it wouldn't work.
it shows in the UEFI but i found something i can do legacy raid or uefi raid would it make a diffrence? i also reinstalled the latest raid driver's but there's no management software for it.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: SSD
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › SSD › 2nd raid0 array not showing