Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › ASUS X99 Sabertooth Owners Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ASUS X99 Sabertooth Owners Thread - Page 168

post #1671 of 2033
Quote:
Originally Posted by mus1mus View Post

Looks fine.
Give me a day to test it out with a fully stable setting from 3302. thumb.gif Memoryperformance may have increased a bit. Tiny bit from 3302.

EDIT:

Still stable.

RAM 2666 12-12-12-28-1T
CORE 4.2
CACHE - 4.0

Note of the increased GSAT Bandwidth from 3302
GSAT NUMBERS (Click to show)


Cool. So a little bit of performance improve. Can you do a quick AIDA64 memory and cache test?
post #1672 of 2033
Sad to say, I wasn't able to do that before switching the bios. frown.gif


Edited by mus1mus - 9/27/16 at 6:13pm
post #1673 of 2033
3402 has slightly better RAM performance comparing with 3301.


3301:


3402:
post #1674 of 2033
I just bought this motherboard and Im slightly concerned with thermal armor and the cpu cooler back plate .i have a darkrock tf. is it safe to slide the wings of the bracket underneath the armor or should i remodel it?
post #1675 of 2033
Quote:
Originally Posted by Gorillionaire View Post

I just bought this motherboard and Im slightly concerned with thermal armor and the cpu cooler back plate .i have a darkrock tf. is it safe to slide the wings of the bracket underneath the armor or should i remodel it?

If your cooler is x99 compatable it should have the appropriate hardware to screw into the sabertooth's x99 mounting plate. According to the install drawing for that cooler, you DO NOT use a back-plate for the 2011 socket install.

post #1676 of 2033
ahh i mustve over looked that im slightly noobish thank you senpai
post #1677 of 2033
Anyone know if i can run the SAMSUNG 950 pro nvme pcie with my intel 750 pcie and 1 980ti strix.
Or would i run into issues of my gpu being 8x, or anything else that's stupid ??
Reason why you might ask why i even need the 950 pro since i have the 750 already?
My 2 samsung 250gbs 850 evos died and i had extended warranty at a shop and i just had to pay 15$ more to trade up to a 950 pro because that was on sale, so i was like why not.

I have the new samsung ssd in my car rn, will try it out in 2 days when i have the time..
post #1678 of 2033
Tried posting on the Haswell-e thread for assistance but so far have had no luck with any answer at all.

With my 5820k right now I am having issues booting into windows, once it loads, everything is fine and daddy, passes xtu benchmark, and 30 mins stress test with not a single problem, sometimes it refuses to boot, gets stuck loading windows, no bsod, no crash, just a freeze while the little wheel is spinning. If I go into bios and restart sometimes it will work, other times upping the vcore a tad helps.

Pretty much all is on auto, besides the important ones, pretty sure something is being power deprived but I am not quite sure what as of yet.

Cpu is at 4.0

Any insight would be appreciated.


Edited by webhito - 10/4/16 at 1:20pm
Ryzen
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
1700 Crosshair VI Extreme Sapphire Rx Vega 64  Sapphire Rx Vega 64 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair Dominator 3000 860 pro NVME 512 7200 Seagate WD Purple 6000 
CoolingOSMonitorKeyboard
Wraith Led Win 10 Pro XB271HU Das Keyboard 4 
PowerCaseMouse
Seasonic Focus 850 460X Logitech 900 
  hide details  
Reply
Ryzen
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
1700 Crosshair VI Extreme Sapphire Rx Vega 64  Sapphire Rx Vega 64 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair Dominator 3000 860 pro NVME 512 7200 Seagate WD Purple 6000 
CoolingOSMonitorKeyboard
Wraith Led Win 10 Pro XB271HU Das Keyboard 4 
PowerCaseMouse
Seasonic Focus 850 460X Logitech 900 
  hide details  
Reply
post #1679 of 2033
Quote:
Originally Posted by webhito View Post

Tried posting on the Haswell-e thread for assistance but so far have had no luck with any answer at all.

With my 5820k right now I am having issues booting into windows, once it loads, everything is fine and daddy, passes xtu benchmark, and 30 mins stress test with not a single problem, sometimes it refuses to boot, gets stuck loading windows, no bsod, no crash, just a freeze while the little wheel is spinning. If I go into bios and restart sometimes it will work, other times upping the vcore a tad helps.

Pretty much all is on auto, besides the important ones, pretty sure something is being power deprived but I am not quite sure what as of yet.

Cpu is at 4.0

Any insight would be appreciated.


had the same problem, would recommend reinstalling windows again.. sadly..... but it worked
if you are getting a black screen with the frozen windows logo turn off fast boot. helped my z170
post #1680 of 2033
Quote:
Originally Posted by duckyboy View Post

had the same problem, would recommend reinstalling windows again.. sadly..... but it worked
if you are getting a black screen with the frozen windows logo turn off fast boot. helped my z170

Now that you mention it, I believe I forgot that I tried using another motherboard with the same installation lol, could be the culprit!
Ryzen
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
1700 Crosshair VI Extreme Sapphire Rx Vega 64  Sapphire Rx Vega 64 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair Dominator 3000 860 pro NVME 512 7200 Seagate WD Purple 6000 
CoolingOSMonitorKeyboard
Wraith Led Win 10 Pro XB271HU Das Keyboard 4 
PowerCaseMouse
Seasonic Focus 850 460X Logitech 900 
  hide details  
Reply
Ryzen
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
1700 Crosshair VI Extreme Sapphire Rx Vega 64  Sapphire Rx Vega 64 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
Corsair Dominator 3000 860 pro NVME 512 7200 Seagate WD Purple 6000 
CoolingOSMonitorKeyboard
Wraith Led Win 10 Pro XB271HU Das Keyboard 4 
PowerCaseMouse
Seasonic Focus 850 460X Logitech 900 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › ASUS X99 Sabertooth Owners Thread