Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › [Official] Nvidia GTX 980 Ti Owners Club
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] Nvidia GTX 980 Ti Owners Club - Page 1080

post #10791 of 15722
Hey guys having some issues with my set up looking for a bit of help.

I have 2 EVGA 980 TI Classified cards in SLI. I am using the SLI bridge that came with my ASUS MOBO. The EVGA control panel says that SLI is enabled. I am running triple 1440p monitors in NV surround with a current resolution of 4320 x 2560 so the second GPU should feel that a bit. However, using both EVGA precision X and MSI afterburner I noticed that my in game GPU 2 usage was 0 %. It was interesting that it showed VRAM usage on GPU 2 identical to GPU 1. GPU 1 usage is maxed out. I have the latest EVGA drivers.

I bought these cards new from Newegg in the last 30 days.

EVGA 980 TI Classified ( not overclocked ) in SLI
MOBO Asus Sabertooth 990 fx
CPU AMD FX 8350 ( Not overclocked)
8 GB G skill sniper ( Not overclocked)
EVGA Supernova 1000 W PSU
Samsun SSD for OS
OS Windows 10


Edited by Hardrock - 1/25/16 at 8:48pm
post #10792 of 15722
Quote:
Originally Posted by Hardrock View Post

Hey guys having some issues with my set up looking for a bit of help.

I have 2 EVGA 980 TI Classified cards in SLI. I am using the SLI bridge that came with my ASUS MOBO. The EVGA control panel says that SLI is enabled. I am running triple 1440p monitors in NV surround with a current resolution of 4320 x 2560 so the second GPU should feel that a bit. However, using both EVGA precision X and MSI afterburner I noticed that my in game GPU 2 usage was 0 %. It was interesting that it showed VRAM usage on GPU 2 identical to GPU 1. GPU 1 usage is maxed out. I have the latest EVGA drivers.

I bought these cards new from Newegg in the last 30 days.

EVGA 980 TI Classified ( not overclocked ) in SLI
MOBO Asus Sabertooth 990 fx
CPU AMD FX 8350 ( Not overclocked)
8 GB G skill sniper ( Not overclocked)
EVGA Supernova 1000 W PSU
Samsun SSD for OS
OS Windows 10


mine does the same things with the new bios update.. it shows 0% while all the other numbers read fine. also mine is always idling at abouf 50% power instead of the 20ish im used too. i cant wait till they fix it.
post #10793 of 15722
Quote:
Originally Posted by Alpina 7 View Post

mine does the same things with the new bios update.. it shows 0% while all the other numbers read fine. also mine is always idling at abouf 50% power instead of the 20ish im used too. i cant wait till they fix it.

By the BIOS update are you referring to the GPU BIOS ?



Edited by Hardrock - 1/25/16 at 9:09pm
post #10794 of 15722
Quote:
Originally Posted by Hardrock View Post

By the BIOS update are you referring to the GPU BIOS ?



Yessir!! Nice setup
post #10795 of 15722
Thanks , so this is a known issue that basically nuked SLI ? If that is the case I can stop hunting for crazy fixes and wait for an update. Has EVGA / Nvidia commented on this ? Have you considered flashing an older BIOS ?

Also, Believe it or not with one 980TI working I still get awesome performance and frame rates. Running Star wars battlefront maxed out 60 - 75 FPS depending. BF 4 on Ultra hovers just under 100 FPS. Project cars in the 70 's.
Edited by Hardrock - 1/25/16 at 9:50pm
post #10796 of 15722
Oh I have another question for you people at overclock.net. Why does my gpu usage never go down? I know it has something with my pg279Q 165hz monitor because the past monitor my gpu mhz will downclock to something like 200 but now its always at 963...
post #10797 of 15722
I assume the resolution of the monitor has gone up? It is upclocking so it can drive the extra pixels and refresh rate. Totally normal.
post #10798 of 15722
Quote:
Originally Posted by duckyboy View Post

Oh I have another question for you people at overclock.net. Why does my gpu usage never go down? I know it has something with my pg279Q 165hz monitor because the past monitor my gpu mhz will downclock to something like 200 but now its always at 963...

You need to set the windows desktop refresh rate to 120Hz if you want your cards to downclock. Nvidia is inapt of providing a solution for years.
post #10799 of 15722
Quote:
Originally Posted by Hardrock View Post

Thanks , so this is a known issue that basically nuked SLI ? If that is the case I can stop hunting for crazy fixes and wait for an update. Has EVGA / Nvidia commented on this ? Have you considered flashing an older BIOS ?

Also, Believe it or not with one 980TI working I still get awesome performance and frame rates. Running Star wars battlefront maxed out 60 - 75 FPS depending. BF 4 on Ultra hovers just under 100 FPS. Project cars in the 70 's.

i havtn really dug that deep in to the issue. i just figured a new bios will drop shrotly as it always does. i have read that a lot of people with X99 specifically are having this issue..

im on 1 980Ti... i think the performance is great, it just looks and sounds better running 2 cards =)
post #10800 of 15722
Is Furmark (V1.17) still a viable method of searching for artifacts? I find 3DMark boring, long and eye straining to spot artifacts
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3820 @ 4.5Ghz ASUS Rampage IV Formula X79 EVGA GTX 980 Ti Hybrid @ 1450/1900 Corsair Dominator 16gb @ 2.2GHz C9 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
WD Caviar Blue 1tb 7200RPM WD Caviar Blue 1tb 7200RPM WD Caviar Blue 500gb 7200RPM 120.5 Custom Loop 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro x64 LG D2343P-BN 3D Monitor @ 70Hz Corsair K70 (MX Brown) Corsair AX Series 850w 
CaseMouseAudio
NZXT Switch 810 Black (Heavily Modded) Logitech G502 Proteus Spectrum Sennheiser HD 598 Cs 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-6300 @ 4.5Ghz Gigabyte 970A UD3 AMD HD8490 (OEM) @ 1.1Ghz Core/Mem Patriot Viper Xtreme 8gb @1600MHz 8-8-8-24 
Optical DriveCoolingCoolingOS
LiteOn Bluray Player Corsair Hydro Series H100i Zalman 120mm Led Fans x4 Windows 10 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Hitachi 24" 70Hz Monitor Logitech EX110 OCZ ZT 550w Full Modular Zalman Z9 Plus 
MouseAudioOther
DELL Wireless Mouse Logitech 5.1 Sound System TP-Link TL-WN781ND Wireless Card 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 3820 @ 4.5Ghz ASUS Rampage IV Formula X79 EVGA GTX 980 Ti Hybrid @ 1450/1900 Corsair Dominator 16gb @ 2.2GHz C9 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
WD Caviar Blue 1tb 7200RPM WD Caviar Blue 1tb 7200RPM WD Caviar Blue 500gb 7200RPM 120.5 Custom Loop 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro x64 LG D2343P-BN 3D Monitor @ 70Hz Corsair K70 (MX Brown) Corsair AX Series 850w 
CaseMouseAudio
NZXT Switch 810 Black (Heavily Modded) Logitech G502 Proteus Spectrum Sennheiser HD 598 Cs 
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD FX-6300 @ 4.5Ghz Gigabyte 970A UD3 AMD HD8490 (OEM) @ 1.1Ghz Core/Mem Patriot Viper Xtreme 8gb @1600MHz 8-8-8-24 
Optical DriveCoolingCoolingOS
LiteOn Bluray Player Corsair Hydro Series H100i Zalman 120mm Led Fans x4 Windows 10 Pro x64 
MonitorKeyboardPowerCase
Hitachi 24" 70Hz Monitor Logitech EX110 OCZ ZT 550w Full Modular Zalman Z9 Plus 
MouseAudioOther
DELL Wireless Mouse Logitech 5.1 Sound System TP-Link TL-WN781ND Wireless Card 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › [Official] Nvidia GTX 980 Ti Owners Club