Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Hawaii Bios Editing ( 290 / 290X / 295X2 / 390 / 390X )
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Hawaii Bios Editing ( 290 / 290X / 295X2 / 390 / 390X ) - Page 284

post #2831 of 4010
Quote:
Originally Posted by gupsterg View Post

Yes smile.gif .
It seems better when fan runs at 100%
But black sceen again when fan runs at 60%
Core max temperature is 70c, vrm1 is 54c, vrm2 is 60c
The temperature seems normal at all.
Could it be said that the ram temperature is too high?
Elpida mem clock @1250 is so sucked for this card.
I think I need more tests for a few time.
post #2832 of 4010
@3DFox
So, you have ref cooler? It only black screens when it gets hot but not with a long furmark run (long enough to throttle)? Really?
Edited by okrasit - 6/7/16 at 2:35pm
post #2833 of 4010
Quote:
Originally Posted by okrasit View Post

@3DFox
So, you have ref cooler? It only black screens when it gets hot but not with a long furmark run (long enough to throttle)? Really?
I use a powercolor 390 cooler, and a thermalright vrm mod.
Black screen only in heavry loading 3d game
furmark never black screen
neither ref cooler or mod cooler just black screen in 3d game
Edited by 3DFox - 6/7/16 at 9:32pm
post #2834 of 4010
Quote:
Originally Posted by 3DFox View Post

What's the software when you got these memory errors?
I just black screen in some heavy 3d games , but the other situations the card runs normally.
If mem @1100mhz no black screen any more .

It is the Beta of HWiNFO64. That counts the Memory errors while the card is in 3D-Mode.
Interesting to watch but..... if there are errors im a bit scared xD but aslong the performence is good, it is good.

And the Blackscreens: i would say a bit voltage offset would help. Is my answer to everything. Like 42
Cube of Love
(28 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel i7 5930k asus x99 rog rampage V Palit 1080 TI F4-3600C16Q-32GTZR 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Samsung 840 EVO 1x2TB 1x500GB 1x250GB Watercool HEATKILLER IV PRO Barrow Fittings 
CoolingCoolingCoolingCooling
Alphacool NexXxoS XT45 480mm Alphacool NexXxoS XT45 480mm SM1225GF12SH XSPC Multiport Radiator EX240  
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Multiport Radiator EX240  EKWB 1080TI Nickel Pumpe Alphacool VPP655 - Single Edition Alphacool Eisbecher 250mm Plexi Ausgleichsbehälter 
CoolingOSMonitorMonitor
EK Water Blocks EK-Tube ZMT 16/10 Windows 10 Acer XG270HU AOC AG271QG 
KeyboardPowerCaseMouse
Roccat ryos FX super flower leadex 1200 Thermaltake Core X9 Roccat kone xtd 
Mouse PadAudioAudioAudio
Roccat Cambridge Audio DacMagic 100 Schiit Valhalla 2 HD650 
  hide details  
Reply
Cube of Love
(28 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
intel i7 5930k asus x99 rog rampage V Palit 1080 TI F4-3600C16Q-32GTZR 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Samsung 840 EVO 1x2TB 1x500GB 1x250GB Watercool HEATKILLER IV PRO Barrow Fittings 
CoolingCoolingCoolingCooling
Alphacool NexXxoS XT45 480mm Alphacool NexXxoS XT45 480mm SM1225GF12SH XSPC Multiport Radiator EX240  
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC Multiport Radiator EX240  EKWB 1080TI Nickel Pumpe Alphacool VPP655 - Single Edition Alphacool Eisbecher 250mm Plexi Ausgleichsbehälter 
CoolingOSMonitorMonitor
EK Water Blocks EK-Tube ZMT 16/10 Windows 10 Acer XG270HU AOC AG271QG 
KeyboardPowerCaseMouse
Roccat ryos FX super flower leadex 1200 Thermaltake Core X9 Roccat kone xtd 
Mouse PadAudioAudioAudio
Roccat Cambridge Audio DacMagic 100 Schiit Valhalla 2 HD650 
  hide details  
Reply
post #2835 of 4010
GPU Memory Error monitoring is also part of HWiNFO32/64 v5.30 release.
post #2836 of 4010
Quote:
Originally Posted by okrasit View Post

@3DFox
So, you have ref cooler? It only black screens when it gets hot but not with a long furmark run (long enough to throttle)? Really?
Quote:
Originally Posted by Streetdragon View Post

It is the Beta of HWiNFO64. That counts the Memory errors while the card is in 3D-Mode.
Interesting to watch but..... if there are errors im a bit scared xD but aslong the performence is good, it is good.

And the Blackscreens: i would say a bit voltage offset would help. Is my answer to everything. Like 42

I set a CSV log by HWiNFO64, these is no error when the card occur a black screen.

I switched the orignal bios 290, didn't unlock to 290x.

Test 3 times:
warm up , +31mv core valtage 50%porwer limit 947/1250 black screen
cold up, reset by afterburner , run 30 + mins Sniper Elite 3, no black screen
shut down and unplug 220v plug , wait for 5 mins, power on, reset setting. 2mins in Sniper Elite 3, black screen again..

My PSU is SUPER FLOWER SF-650P14XE , split 2 lines, 8+6pin
Edited by 3DFox - 6/8/16 at 1:35am
post #2837 of 4010
Thread Starter 
@3dfox

This is what I conclude, I reckon you need to mod the 0.95V voltage rail.

Why I think this is:-

a) you are not OC'ing RAM above 1250MHz, OC'ing RAM can cause BS.

b) you have tried the MEM Clock 2 plus RAM Freq DPM 1 & 2 mod.

b) you have BS even on 290 ROM, which would set VID per DPM as required by GPU.

c) you are getting BS on 3D load, IIRC the BS occurs due to display signal corruption, modding 0.95V rail tends to stop signal corruption.
The Stilt Machine
(14 items)
 
XPS - i5 4690K
(12 items)
 
XPS - Q6600
(8 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700 Asus Crosshair VI Hero Sapphire Fury X@1145/545 G.Skill Trident Z 2x 8GB 3200MHz C14 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung Evo 840 ThermalRight Archon IB-E X2 + 2x TY143 ThermalRight TY-143 2x front case intake Arctic Cooling F12 + 2x F9 as rear case exhaust 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 Pro x64 / Win 10 Pro x64 Asus MG279Q Cherry MX-Board 3.0 Cooler Master V850 
CaseMouse
SilverStone TJ06 Logitech G700S 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4690K@4.9GHz 1.255V Asus Maximus VII Ranger Sapphire Fury X@1145/545 HyperX Savage 2x8GB 2400MHz C11 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung Evo 840 TR Archon SB-E X2 Win 7 Pro x64 / Win 10 x64 Asus MG279Q 
KeyboardPowerCaseMouse
Cherry MX-Board 3.0 Cooler Master V850 SilverStone TJ06 Logitech G700S 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 Asus P5K Premium Black Pearl Sapphire Toxic HD5850 Corsair Dominator 4GB 
Hard DriveCoolingOSPower
Crucial MX 100 256GB TR TRUE Rev.A Win 7 Pro x64 Cooler Master V650 
  hide details  
Reply
The Stilt Machine
(14 items)
 
XPS - i5 4690K
(12 items)
 
XPS - Q6600
(8 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700 Asus Crosshair VI Hero Sapphire Fury X@1145/545 G.Skill Trident Z 2x 8GB 3200MHz C14 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung Evo 840 ThermalRight Archon IB-E X2 + 2x TY143 ThermalRight TY-143 2x front case intake Arctic Cooling F12 + 2x F9 as rear case exhaust 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 Pro x64 / Win 10 Pro x64 Asus MG279Q Cherry MX-Board 3.0 Cooler Master V850 
CaseMouse
SilverStone TJ06 Logitech G700S 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4690K@4.9GHz 1.255V Asus Maximus VII Ranger Sapphire Fury X@1145/545 HyperX Savage 2x8GB 2400MHz C11 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung Evo 840 TR Archon SB-E X2 Win 7 Pro x64 / Win 10 x64 Asus MG279Q 
KeyboardPowerCaseMouse
Cherry MX-Board 3.0 Cooler Master V850 SilverStone TJ06 Logitech G700S 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 Asus P5K Premium Black Pearl Sapphire Toxic HD5850 Corsair Dominator 4GB 
Hard DriveCoolingOSPower
Crucial MX 100 256GB TR TRUE Rev.A Win 7 Pro x64 Cooler Master V650 
  hide details  
Reply
post #2838 of 4010
Quote:
Originally Posted by okrasit View Post

@3DFox
So, you have ref cooler? It only black screens when it gets hot but not with a long furmark run (long enough to throttle)? Really?
I
Quote:
Originally Posted by gupsterg View Post

@3dfox

This is what I conclude, I reckon you need to mod the 0.95V voltage rail.

Why I think this is:-

a) you are not OC'ing RAM above 1250MHz, OC'ing RAM can cause BS.

b) you have tried the MEM Clock 2 plus RAM Freq DPM 1 & 2 mod.

b) you have BS even on 290 ROM, which would set VID per DPM as required by GPU.

c) you are getting BS on 3D load, IIRC the BS occurs due to display signal corruption, modding 0.95V rail tends to stop signal corruption.

a) I have set RAM 1375MHz before, but It runs 1250MHz stock clock now.

b) I have tried the MEM Clock 2 plus RAM Freq DPM 1 & 2 mod on 290x unlocked last night. Still black screen. I'll try this on 290 soon.

c) Yes, just switch 290 stock bios, still BS. post #2836

d) Does modding 0.95V rail need a hard mod? weld some line on this card? It seems too dangerous. I'm worry about that It nothing help after I mod this rail. Just Try It?

BTW.
290 stock.
the vid from aida64 is:
[ GPU PStates List ]

DPM0: GPUClock = 300 MHz, VID = 0.99300 V
DPM1: GPUClock = 483 MHz, VID = 1.21200 V
DPM2: GPUClock = 662 MHz, VID = 1.21200 V
DPM3: GPUClock = 841 MHz, VID = 1.20000 V
DPM4: GPUClock = 881 MHz, VID = 1.23100 V
DPM5: GPUClock = 914 MHz, VID = 1.25000 V
DPM6: GPUClock = 939 MHz, VID = 1.25000 V
DPM7: GPUClock = 947 MHz, VID = 1.25000 V
Edited by 3DFox - 6/8/16 at 3:04am
post #2839 of 4010
The easy way to check if you need to mod the .95v rail is to check behavior with different voltages. Normally this issue crops up after adding 'x' voltage, but since you have BS at stock you will need to lower core voltage to see if BS is reduced or eliminated. Good luck.
post #2840 of 4010
use the option to use 2GB vram on Furmark. It should blackscreen as well. If it does, its the memory.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Hawaii Bios Editing ( 290 / 290X / 295X2 / 390 / 390X )