Overclock.net › Forums › Manufacturer Forums › EK Water Blocks › EK-Predator Club & Discussion Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

EK-Predator Club & Discussion Thread - Page 500

post #4991 of 7180
Quote:
Originally Posted by shapin View Post

Thanks for the answers guys, i think ill go with the 750D, More options For less money (Atleast in my country).

Check out the Core X9 or X5, more then enough room for a few 360s and then some. And not expensive. Huge though. smile.gif

http://www.overclock.net/t/1538271/thermaltake-core-x-case-owners-club-x1-x2-x9-x9-snow-ed/3010#post_25270727
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5960X Asus Sabertooth X99 Gigabyte 1080 Ti Founders Edition Corsair LPX 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1.2TB Intel 750 PCI-E SSD 2TB Western Digital Black EKWB Predator 360 With One Titan X In Loop. Windows 10 Anniversary Edition 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer XB280HK 4K Gsync QNIX QX2710 LED 27" WQHD 2560x1440 Corsair AX1500i Thermaltake Core X9 
MouseMouse Pad
MadKatz R.A.T. 8 Zowie 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core i7 5960X Asus Sabertooth X99 Gigabyte 1080 Ti Founders Edition Corsair LPX 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
1.2TB Intel 750 PCI-E SSD 2TB Western Digital Black EKWB Predator 360 With One Titan X In Loop. Windows 10 Anniversary Edition 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer XB280HK 4K Gsync QNIX QX2710 LED 27" WQHD 2560x1440 Corsair AX1500i Thermaltake Core X9 
MouseMouse Pad
MadKatz R.A.T. 8 Zowie 
  hide details  
Reply
post #4992 of 7180
Anybody have pictures of a Predator 360 in an Enthoo Primo?
post #4993 of 7180
Sadly there is No import of Phanteks in my country, so its not an option.
ThermalTake will never get money again.
Corsair/Nzxt/Fractal/Antec Those are the big brands we have here.
The 750D AirFlow Edition Is the one that i want out of the few options i got.
post #4994 of 7180
Does any one have a Predator 240 installed in a IN WIN 805 ? I was previously on full custom water but at this stage in my life i am looking to simplify things and just run a predator to the cpu and keep my gpu on air.
Phanteks Shift
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 8700K Asus Strix Z370-I Gaming Asus Strix 1080 Ti OC G.Skill Trident Z RGB  
Hard DriveCoolingCoolingOS
Samsung 960 Evo M.2 Phanteks Glacier CPU Block Phanteks Glacier GPU Block Windows 10 64 Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer X34 Predator Corsair Strafe RGB MX Brown SIlverstone SX800-LTI Phanteks Shift X 
MouseAudio
Asus Gladius II Corsair SP2500 
  hide details  
Reply
Phanteks Shift
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel 8700K Asus Strix Z370-I Gaming Asus Strix 1080 Ti OC G.Skill Trident Z RGB  
Hard DriveCoolingCoolingOS
Samsung 960 Evo M.2 Phanteks Glacier CPU Block Phanteks Glacier GPU Block Windows 10 64 Bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer X34 Predator Corsair Strafe RGB MX Brown SIlverstone SX800-LTI Phanteks Shift X 
MouseAudio
Asus Gladius II Corsair SP2500 
  hide details  
Reply
post #4995 of 7180
Finally got my 360 in the mail, and I am quite impressed. Decent drop in temps of my NH-D15, for not a lot more noise. These Vardar fans really are quiet! Ambients are around 26c and idle on the CPU is 30-34c. Highest temp I've seen while gaming is 62c. P95 runs at 70-75c. Not bad! Just waiting on the GPU block to get here and I'll be in business.

How do you have your fan/pump profile set? Static at like 80% or dynamic with CPU temps? I think when I introduce the GPU block I will run it dynamically off the GPU temps, but for those who just have it on the CPU?
Edited by GTRtank - 7/21/16 at 11:35am
Gaming Rig
(13 items)
 
 
mITX Powerhouse
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 3770K 5.0GHz @ 1.394v +.280 Offset (delid) Asus P8Z77-V EVGA 980Ti Classified  16 GB G Skill Trident X 2400mhz CL10 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
3x Samsung 850 Evo 500GB EK Predator 360 w/QDC, Kryonaut TIM EKWB EK-FC780-Classy HWLabs Black Ice Nemesis GTX 280  
OSMonitorPowerCase
Windows 10 Pro 64 Bit ASUS VG248QE Superflower 750w 80+ Platinum Fractal Design Define S w/Window 
Mouse
Razr Epic Naga 
CPUMotherboardRAMHard Drive
i7-940 @ 3.8Ghz MSI X58 Platinum SLI Samsung DDR3 1600mhz 16 GB Sandisk 128 GB SSD 
CoolingOSPower
Noctua NH-U9S Windows 7/ Ubuuntu Superflower 450w 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 7700K (delid) @5.0GHz Asus Z270I Strix EVGA 1080Ti SC2 G.Skill 16GB 3200MHz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 960 Evo 256GB Samsung 850 Evo 500GB m.2 Noctua NH-D15 Windows 10 Pro 
PowerCase
Corsair SF600 Fractal Design Core 500 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(13 items)
 
 
mITX Powerhouse
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 3770K 5.0GHz @ 1.394v +.280 Offset (delid) Asus P8Z77-V EVGA 980Ti Classified  16 GB G Skill Trident X 2400mhz CL10 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
3x Samsung 850 Evo 500GB EK Predator 360 w/QDC, Kryonaut TIM EKWB EK-FC780-Classy HWLabs Black Ice Nemesis GTX 280  
OSMonitorPowerCase
Windows 10 Pro 64 Bit ASUS VG248QE Superflower 750w 80+ Platinum Fractal Design Define S w/Window 
Mouse
Razr Epic Naga 
CPUMotherboardRAMHard Drive
i7-940 @ 3.8Ghz MSI X58 Platinum SLI Samsung DDR3 1600mhz 16 GB Sandisk 128 GB SSD 
CoolingOSPower
Noctua NH-U9S Windows 7/ Ubuuntu Superflower 450w 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 7700K (delid) @5.0GHz Asus Z270I Strix EVGA 1080Ti SC2 G.Skill 16GB 3200MHz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 960 Evo 256GB Samsung 850 Evo 500GB m.2 Noctua NH-D15 Windows 10 Pro 
PowerCase
Corsair SF600 Fractal Design Core 500 
  hide details  
Reply
post #4996 of 7180
Quote:
Originally Posted by GTRtank View Post

Finally got my 360 in the mail, and I am quite impressed. Decent drop in temps of my NH-D15, for not a lot more noise. These Vardar fans really are quiet! Ambients are around 26c and idle on the CPU is 30-34c. Highest temp I've seen while gaming is 62c. P95 runs at 70-75c. Not bad! Just waiting on the GPU block to get here and I'll be in business.

How do you have your fan/pump profile set? Static at like 80% or dynamic with CPU temps? I think when I introduce the GPU block I will run it dynamically off the GPU temps, but for those who just have it on the CPU?

On the pump, 27% minimum, targeting 62C @ 64%, and 75C with 85%. 90% and above starts to produce a distinct high pitched whine on the pump, which is mostly blocked by my side panel but is still distinct enough to be audible (granted, my rig is in a very quiet room.). Fans are the same profile with the exception of topping at 80% while at 75C.

Tried running a static 70-80% on the pump before, at which point the distinct winding "whirr" of it at 30-65% disappears, but the white noise produced is still a little bit too much for my personal taste.
Skylake-7
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700K Asus Z170-A ASUS Strix 1080 Ti G.Skill Ripjaws V 2800Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Western Digital Blue 1 TB Samsung 850 EVO 250GB  Crucial MX300 750GB EKWB Predator 360 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Home Acer G257HU Corsair K70 w/ MX Brown EVGA Supernova G2 750w 
CaseMouse
Fractal Design Define S Windowed Logitech G402 
  hide details  
Reply
Skylake-7
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700K Asus Z170-A ASUS Strix 1080 Ti G.Skill Ripjaws V 2800Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Western Digital Blue 1 TB Samsung 850 EVO 250GB  Crucial MX300 750GB EKWB Predator 360 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Home Acer G257HU Corsair K70 w/ MX Brown EVGA Supernova G2 750w 
CaseMouse
Fractal Design Define S Windowed Logitech G402 
  hide details  
Reply
post #4997 of 7180
Quote:
Originally Posted by nyk20z3 View Post

Does any one have a Predator 240 installed in a IN WIN 805 ? I was previously on full custom water but at this stage in my life i am looking to simplify things and just run a predator to the cpu and keep my gpu on air.

Finally got my 360 in the mail, and I am quite impressed. Decent drop in temps of my NH-D15, for not a lot more noise. These Vardar fans really are quiet! Ambients are around 26c and idle on the CPU is 30-34c. Highest temp I've seen while gaming is 62c. P95 runs at 70-75c. Not bad! Just waiting on the GPU block to get here and I'll be in business.

How do you have your fan/pump profile set? Static at like 80% or dynamic with CPU temps? I think when I introduce the GPU block I will run it dynamically off the GPU temps
Quote:
Originally Posted by alphadecay View Post

On the pump, 27% minimum, targeting 62C @ 64%, and 75C with 85%. 90% and above starts to produce a distinct high pitched whine on the pump, which is mostly blocked by my side panel but is still distinct enough to be audible (granted, my rig is in a very quiet room.). Fans are the same profile with the exception of topping at 80% while at 75C.

Tried running a static 70-80% on the pump before, at which point the distinct winding "whirr" of it at 30-65% disappears, but the white noise produced is still a little bit too much for my personal taste.

Sweet thanks. Once I get the GPU block in I will probably do a similar curve, just based on GPU temps. I've read anywhere from 40-50c on the GPU depending on ambient, so I'll have to see how it does then adjust for the optimal noise/thermal conditions. Ordered another 3 Vardar fans to run push pull, so looking forward to seeing how it does in that configuration.
Gaming Rig
(13 items)
 
 
mITX Powerhouse
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 3770K 5.0GHz @ 1.394v +.280 Offset (delid) Asus P8Z77-V EVGA 980Ti Classified  16 GB G Skill Trident X 2400mhz CL10 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
3x Samsung 850 Evo 500GB EK Predator 360 w/QDC, Kryonaut TIM EKWB EK-FC780-Classy HWLabs Black Ice Nemesis GTX 280  
OSMonitorPowerCase
Windows 10 Pro 64 Bit ASUS VG248QE Superflower 750w 80+ Platinum Fractal Design Define S w/Window 
Mouse
Razr Epic Naga 
CPUMotherboardRAMHard Drive
i7-940 @ 3.8Ghz MSI X58 Platinum SLI Samsung DDR3 1600mhz 16 GB Sandisk 128 GB SSD 
CoolingOSPower
Noctua NH-U9S Windows 7/ Ubuuntu Superflower 450w 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 7700K (delid) @5.0GHz Asus Z270I Strix EVGA 1080Ti SC2 G.Skill 16GB 3200MHz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 960 Evo 256GB Samsung 850 Evo 500GB m.2 Noctua NH-D15 Windows 10 Pro 
PowerCase
Corsair SF600 Fractal Design Core 500 
  hide details  
Reply
Gaming Rig
(13 items)
 
 
mITX Powerhouse
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 3770K 5.0GHz @ 1.394v +.280 Offset (delid) Asus P8Z77-V EVGA 980Ti Classified  16 GB G Skill Trident X 2400mhz CL10 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
3x Samsung 850 Evo 500GB EK Predator 360 w/QDC, Kryonaut TIM EKWB EK-FC780-Classy HWLabs Black Ice Nemesis GTX 280  
OSMonitorPowerCase
Windows 10 Pro 64 Bit ASUS VG248QE Superflower 750w 80+ Platinum Fractal Design Define S w/Window 
Mouse
Razr Epic Naga 
CPUMotherboardRAMHard Drive
i7-940 @ 3.8Ghz MSI X58 Platinum SLI Samsung DDR3 1600mhz 16 GB Sandisk 128 GB SSD 
CoolingOSPower
Noctua NH-U9S Windows 7/ Ubuuntu Superflower 450w 
CPUMotherboardGraphicsRAM
I7 7700K (delid) @5.0GHz Asus Z270I Strix EVGA 1080Ti SC2 G.Skill 16GB 3200MHz 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 960 Evo 256GB Samsung 850 Evo 500GB m.2 Noctua NH-D15 Windows 10 Pro 
PowerCase
Corsair SF600 Fractal Design Core 500 
  hide details  
Reply
post #4998 of 7180
Hey guys,

So im back! I installed the ek 240 predator. Everything is working fine. However, i have two worries.

Firstly, my idle temps are in the 50's when before, with the h100i they used to be going between 32 to 38 degrees celcius. Im not impressed that my temperatures have gone up? I reseated the block, and made sure it was well placed.

I also check to see if the pump was working by disconnecting it and reconnecting it during boot to listen for any water sounds, and for sure its on. But it could be that its running slow as i havent set it to anything yet.

On p95 my temps go to around 75 to 78 degrees which isnt bad, but i was hoping to have lower temps and use lower rpms to decrease overall acoustics.

Secondly, i followed the advice of a dude from here, and connected my predator push/pull fans to a hub, then ran that to the cpu fan header. I connected the pump to the built in ek hub and connected that with an extension to the cpu_opt. The exhaust fan at the back is connected to a chasis header.
When looking at the fans in the bios, the cou fans show up with the rpm, and so does the chasis fan. However, the cpu_opt which is the pump shows up as n/a. Why!? How can i controll it?

Any hell would be most graciously recieved.


post #4999 of 7180
Quote:
Originally Posted by FLuffykilled View Post

Hey guys,

So im back! I installed the ek 240 predator. Everything is working fine. However, i have two worries.

Firstly, my idle temps are in the 50's when before, with the h100i they used to be going between 32 to 38 degrees celcius. Im not impressed that my temperatures have gone up? I reseated the block, and made sure it was well placed.

I also check to see if the pump was working by disconnecting it and reconnecting it during boot to listen for any water sounds, and for sure its on. But it could be that its running slow as i havent set it to anything yet.

On p95 my temps go to around 75 to 78 degrees which isnt bad, but i was hoping to have lower temps and use lower rpms to decrease overall acoustics.

Secondly, i followed the advice of a dude from here, and connected my predator push/pull fans to a hub, then ran that to the cpu fan header. I connected the pump to the built in ek hub and connected that with an extension to the cpu_opt. The exhaust fan at the back is connected to a chasis header.
When looking at the fans in the bios, the cou fans show up with the rpm, and so does the chasis fan. However, the cpu_opt which is the pump shows up as n/a. Why!? How can i controll it?

Any hell would be most graciously recieved.



Is the the tempered glass version? If so, very jealous.

As for your temps, without knowing your ambient, it's hard to say but it does look a bit high in both idle and load. Also would be good to know your cpu, speed, and voltage.

You said you already re seated it. How do you have your Tim applied? Not really that it'd matter that much. I assume you've double checked and removed the protective plastic on the block?

Also when idle check your task manager. There's a Windows service that tends to run the cpu at about 30%. Not sure what it is or does but I always force close it. Could be some sort of file indexing or something. Load temps still seem high. Check your fan curve in the bios, maybe set it a little more aggressive.
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k @ 4.5ghz Gigabyte X99m gaming  Zotac amp extreme 980 ti  4x4gb Corsair lpx ddr4 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 840 250gb Samsung 840 evo 500gb Custom loop Windows 8.1 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Qnix QX2710 Corsair k65 rgb Silverstone sst-st85f-p 850w silver Thermaltake view 31  
MouseAudio
Logitech G502 rgb Sound blaster z  
  hide details  
Reply
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5820k @ 4.5ghz Gigabyte X99m gaming  Zotac amp extreme 980 ti  4x4gb Corsair lpx ddr4 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Samsung 840 250gb Samsung 840 evo 500gb Custom loop Windows 8.1 64bit 
MonitorKeyboardPowerCase
Qnix QX2710 Corsair k65 rgb Silverstone sst-st85f-p 850w silver Thermaltake view 31  
MouseAudio
Logitech G502 rgb Sound blaster z  
  hide details  
Reply
post #5000 of 7180
Quote:
Originally Posted by Jyve View Post

Is the the tempered glass version? If so, very jealous.

As for your temps, without knowing your ambient, it's hard to say but it does look a bit high in both idle and load. Also would be good to know your cpu, speed, and voltage.

You said you already re seated it. How do you have your Tim applied? Not really that it'd matter that much. I assume you've double checked and removed the protective plastic on the block?

Also when idle check your task manager. There's a Windows service that tends to run the cpu at about 30%. Not sure what it is or does but I always force close it. Could be some sort of file indexing or something. Load temps still seem high. Check your fan curve in the bios, maybe set it a little more aggressive.

Thanks for the reply.

So i applied a reasonable amout of TIM (arctic silver 5) and used the pea drop method. Block is seated well. I connected up the pump to the cpu_fan through the hub.

Then i got a ram stick missing and system only showing 24gb so i reseated the sticks and i rebooted a few times as iv heard it takes the paste a few cucles t cure properly.

So far im hitting the low 40's so i think its getting better as time goes by. I will keep an eue on it, as i think tim does require some time to cure as well as the ek pred may need to run a few cucles to get into action. Also my ambient is a bit hottish tbh, so that could be it too, usually in london its not as hot as it is these days.

Oh and and im running a 3970x at 4.6, so its not the coldest cou in the world, but its strong, and yes thats the tg edition wink.gif
Edited by FLuffykilled - 7/21/16 at 7:20pm
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: EK Water Blocks
Overclock.net › Forums › Manufacturer Forums › EK Water Blocks › EK-Predator Club & Discussion Thread