Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › ASUS North America - ASUS Z170 Motherboards Q&A Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ASUS North America - ASUS Z170 Motherboards Q&A Thread - Page 168

post #1671 of 5773
What is up with the Z170-A ( bios 1101 ), and it`s adaptive voltage ? I need 1.325V in manual mode for 4.6ghz stress test stable, but when I set it to adaptive mode, and "additional voltage 1.325v" all I get while booting into windows and not running anything cpu-id says its running at 1.5v that makes no sense whatsoever biggrin.gif
post #1672 of 5773
I am after a Asus motherboard for a 6700k and been looking at Z170 Pro and HERO

I need 6x Intel SATA ports, which all of them have. But Z170 pro says 4x Intel sata then 1x Sata express shared 2x SATA ports.
But If I don't need sata express then they are 2 normal INTEL sata ports like the other boards like Hero etc right?
The SATA ports is important, so if there is any performance gain on HERO on the regular 6 intel ports please let me know.

The Z170 Pro have 4x USB 3.0 Intel ports on the back, which is more then the HERO. Why is that? Are they really 4x Intel on the back on the pro (big plus over 2 on HERO)

Then the onboard sound. Both seem to be the same Realtek codec, and the supreme FX. Is anything important different between the two?

Both supports the Samsung 950 NVme as well from what I can find.

Is there any reason for me to pick the HERO over the PRO for me?
OC seems to do just as well on both boards, sound the same, intel sata ports the same (just more express on Hero which I dont need), 10 phase power etc.

I am trying to see if anything can justify the 90$ extra for the Hero over PRO.

Cheers
Edited by Nivity - 10/20/15 at 10:29am
post #1673 of 5773
I an
Quote:
Originally Posted by outofmyheadyo View Post

What is up with the Z170-A ( bios 1101 ), and it`s adaptive voltage ? I need 1.325V in manual mode for 4.6ghz stress test stable, but when I set it to adaptive mode, and "additional voltage 1.325v" all I get while booting into windows and not running anything cpu-id says its running at 1.5v that makes no sense whatsoever biggrin.gif

I ask, I answer, as the previous poster stated, avoid the 1101 bios it has a terrible bug with adaptive voltage ( 1.325 ended up 1.5+ ) i reverted back to the 901 bios with the bios flash tool, and adaptive voltage is working as it should now thumb.gif
post #1674 of 5773
Hello, I was hoping someone with more knowledge either from community or Raja@Asus can help me with something that bugs me a lot with my Maximus VIII Hero.
I recently replaced my MSI Z170 Gaming M7 with the Asus Maximus VIII Hero and I had the same exact components ( Ram, CPU, PSU, VGA ) just the board was replaced and I used to have the full 16gb ram under system info but as soon as I changed to Maximus VIII Hero I only get 15.9gb out of the 16gb and It's quite annoying, I did everything I possibly could and went through multiple Bios updates and the results are the same, here is my full system spec as well as a screenshot of exactly what I'm talking about:

CPU: i7 6700K
MB: Asus Maximus VIII Hero Bios 802
Ram: G.Skill Trident Z 16gb @3200mhz
GPU: GTX 980 Ti
PSU: EVGA Supernova 1000w P2
OS: Windows 10 Pro 64Bit

Please help me out here, is this something that will be updated in future Bios updates or is it something that I'm stuck with, can someone with an Asus board also confirm if they are experiencing the same thing or is it my board that does this?

    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700K Asus Maximus VIII Hero MSI GTX 980 Ti G.Skill Trident Z 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Samsing 850 Pro Samsung 850 Pro Samsung 850 Evo Windows 10 Pro 
PowerCase
EVGA Supernova 1000w P2 Phanteks Enthoo Evolve ATX 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700K Asus Maximus VIII Hero MSI GTX 980 Ti G.Skill Trident Z 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Samsing 850 Pro Samsung 850 Pro Samsung 850 Evo Windows 10 Pro 
PowerCase
EVGA Supernova 1000w P2 Phanteks Enthoo Evolve ATX 
  hide details  
Reply
post #1675 of 5773
Do you actually need the 100MB of ram or are you just OCD ?
post #1676 of 5773
Quote:
Originally Posted by outofmyheadyo View Post

Do you actually need the 100MB of ram or are you just OCD ?
It's an OCD thing as I mentioned it was not this way with my other MSI Z170 board and my conscious tells me something is not right. do you have the same board? does yours state the same 15.9GB?
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700K Asus Maximus VIII Hero MSI GTX 980 Ti G.Skill Trident Z 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Samsing 850 Pro Samsung 850 Pro Samsung 850 Evo Windows 10 Pro 
PowerCase
EVGA Supernova 1000w P2 Phanteks Enthoo Evolve ATX 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700K Asus Maximus VIII Hero MSI GTX 980 Ti G.Skill Trident Z 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Samsing 850 Pro Samsung 850 Pro Samsung 850 Evo Windows 10 Pro 
PowerCase
EVGA Supernova 1000w P2 Phanteks Enthoo Evolve ATX 
  hide details  
Reply
post #1677 of 5773
Nope I have the Z170-A says installed memory 16.0GB
post #1678 of 5773
Maybe a ROG thing? biggrin.gif
I have older Maximus V Gene Z77 and it shows 7.9GB ram.
Win 10 pro
post #1679 of 5773
Quote:
Originally Posted by Nivity View Post

Maybe a ROG thing? biggrin.gif
I have older Maximus V Gene Z77 and it shows 7.9GB ram.
Win 10 pro
That is indeed weird
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700K Asus Maximus VIII Hero MSI GTX 980 Ti G.Skill Trident Z 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Samsing 850 Pro Samsung 850 Pro Samsung 850 Evo Windows 10 Pro 
PowerCase
EVGA Supernova 1000w P2 Phanteks Enthoo Evolve ATX 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700K Asus Maximus VIII Hero MSI GTX 980 Ti G.Skill Trident Z 
Hard DriveHard DriveHard DriveOS
Samsing 850 Pro Samsung 850 Pro Samsung 850 Evo Windows 10 Pro 
PowerCase
EVGA Supernova 1000w P2 Phanteks Enthoo Evolve ATX 
  hide details  
Reply
post #1680 of 5773
Quote:
Originally Posted by I-Siamak-I View Post

It's an OCD thing as I mentioned it was not this way with my other MSI Z170 board and my conscious tells me something is not right. do you have the same board? does yours state the same 15.9GB?

Quote:
Originally Posted by outofmyheadyo View Post

Nope I have the Z170-A says installed memory 16.0GB

it's got nothing to do with the MB. It's the OS.

x99
(22 items)
 
Z370
(8 items)
 
x299
(18 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
i7 5960X i7 6950X Asus Rampage V Extreme 10 2 GTX Titan X Pascal 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
GSkill 3200c14 TZs 8x8GB @ 3400c13 Intel 750 NVMe 400GB 2x Plextor SSD 256 Raid 0 (Win 7) Samsung NVMe 950 Pro M.2 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Plextor 810 2x XSPC RX360 Koolance 380i D5 
CoolingOSOSOS
Aquaero 6 Windows 10 x64  Windows 7 Pro Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Seiki 50" 4K monitor (720P-2160i) 240-30Hz Das Keyboard Model S Pro Corsair AX1200 Case Labs SM8 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate Ears TF10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
8700K ASUS Maximus X Apex GTX 1080 2x8 GB G.Skill 4400c19 
Hard DriveCoolingOSCase
Samsung 960 Pro 360Rad + Chiller Win 10 HWBOT OBT 
CPUCPUMotherboardGraphics
7740X 7980XE ASUS Rampage Vi Apex 2x Nvidia Titan Xp SLi 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill 3600c15 2x8GB kits Intel 900p WD Raptor 1T Plextor SSDs Raid 0 
Optical DriveCoolingOSOS
Plextor DVD/BR R/W (very) Custom Water Windows 10 Pro Windows 7 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 144Hz Ducky Corsair 1500i Microcool Benchetto 101 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate ears TF10s (IEMs) 
  hide details  
Reply
x99
(22 items)
 
Z370
(8 items)
 
x299
(18 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
i7 5960X i7 6950X Asus Rampage V Extreme 10 2 GTX Titan X Pascal 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
GSkill 3200c14 TZs 8x8GB @ 3400c13 Intel 750 NVMe 400GB 2x Plextor SSD 256 Raid 0 (Win 7) Samsung NVMe 950 Pro M.2 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Plextor 810 2x XSPC RX360 Koolance 380i D5 
CoolingOSOSOS
Aquaero 6 Windows 10 x64  Windows 7 Pro Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Seiki 50" 4K monitor (720P-2160i) 240-30Hz Das Keyboard Model S Pro Corsair AX1200 Case Labs SM8 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate Ears TF10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
8700K ASUS Maximus X Apex GTX 1080 2x8 GB G.Skill 4400c19 
Hard DriveCoolingOSCase
Samsung 960 Pro 360Rad + Chiller Win 10 HWBOT OBT 
CPUCPUMotherboardGraphics
7740X 7980XE ASUS Rampage Vi Apex 2x Nvidia Titan Xp SLi 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill 3600c15 2x8GB kits Intel 900p WD Raptor 1T Plextor SSDs Raid 0 
Optical DriveCoolingOSOS
Plextor DVD/BR R/W (very) Custom Water Windows 10 Pro Windows 7 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 144Hz Ducky Corsair 1500i Microcool Benchetto 101 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate ears TF10s (IEMs) 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › ASUS North America - ASUS Z170 Motherboards Q&A Thread