Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › ASUS North America - ASUS Z170 Motherboards Q&A Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ASUS North America - ASUS Z170 Motherboards Q&A Thread - Page 544

post #5431 of 5438
Quote:
Originally Posted by misoonigiri View Post

Load default settings first, then attempt usb bios flashback again?

I already tried that. In fact, I've tried with 3 different bios versions and still on the internet connection.
post #5432 of 5438
Quote:
Originally Posted by brenopapito View Post

I already tried that. In fact, I've tried with 3 different bios versions and still on the internet connection.

You're not explaining the situation properly. A while back you said bios2 was working properly. What exactly did you mean by that? If the board has a dual BIOS setup and the issue is only when booting with bios1 then state that clearly. Also, if you believe the problem is the MAC address in bios1 then get the MAC address in Windows when booted using bios2 and apply it using network properties in Windows when booted using bios1.

If what I said above makes no sense then it's because nonsense begats nonsense.biggrin.gif
post #5433 of 5438
Quote:
Originally Posted by oparr View Post

You're not explaining the situation properly. A while back you said bios2 was working properly. What exactly did you mean by that? If the board has a dual BIOS setup and the issue is only when booting with bios1 then state that clearly. Also, if you believe the problem is the MAC address in bios1 then get the MAC address in Windows when booted using bios2 and apply it using network properties in Windows when booted using bios1.

If what I said above makes no sense then it's because nonsense begats nonsense.biggrin.gif

It makes sense but let me try to explain what is happening in a few words. My board has 2 bios. I flashed version 3007 on bios1 but this version has a lot of bug so I decided to flashback to the previous version, 2202. During the boot, I receive this message:


and windows start without internet connection.


When I change to bios2 (version 1701), everything works fine. What I can do to solve this problem on bios1?
Edited by brenopapito - Today at 4:30 am
post #5434 of 5438
Quote:
Originally Posted by brenopapito View Post

It makes sense but let me try to explain what is happening in a few words. My board has 2 bios. I flashed bios version 3007 on bios1 but this version has a lot of bug and I flashback to the previous version, 2202. During the boot, I receive this message:



and windows start without internet connection.

When I change to bios2 (version 1701), everything works fine. So, what I can do to solve this problem on bios1?

Windows will use the MAC address in the BIOS unless you enter a MAC address to override what is in the BIOS. I'm suggesting that you boot using bios2, then enter the MAC address using network properties. The entered correct MAC address will then override whatever Windows finds in the BIOS when you boot using bios1. What is the NIC?

Edit: The board doesn't have a feature allowing bios2 to be copied over bios1? Check into that first.
Edited by oparr - Today at 4:38 am
post #5435 of 5438
Quote:
Originally Posted by oparr View Post

Windows will use the MAC address in the BIOS unless you enter a MAC address to override what is in the BIOS. I'm suggesting that you boot using bios2, then enter the MAC address using network properties. The entered correct MAC address will then override whatever Windows finds in the BIOS when you boot using bios1. What is the NIC?

Edit: The board doesn't have a feature allowing bios2 to be copied over bios1?

Yes the board have this feature but I'm afraid to try that and corrupt bios2 too. biggrin.gif
*I think I will have to try that.


I'm using onboard LAN, Intel® I219V.
post #5436 of 5438
Quote:
Originally Posted by brenopapito View Post

Yes the board have this feature but I'm afraid to try that and corrupt bios2 too. biggrin.gif
*I think I will have to try that.


I'm using onboard LAN, Intel® I219V.

There are at least two Asus Support Surrogates with the same board you have. They're the best ones to help you with the overwriting of bios1 with bios2....Or, someone else with the same board. I can help you with entering the MAC address which is only a workaround provided the MAC address is the only issue with bios1.
post #5437 of 5438
Quote:
Originally Posted by oparr View Post

There are at least two Asus Support Surrogates with the same board you have. They're the best ones to help you with the overwriting of bios1 with bios2....Or, someone else with the same board. I can help you with entering the MAC address which is only a workaround provided the MAC address is the only issue with bios1.

Do you have their contact? I can try to talk with them and solve my problem. About MAC address, I'm just guessing that this is the problem, I'm still not sure...
post #5438 of 5438
Quote:
Originally Posted by brenopapito View Post

Do you have their contact? I can try to talk with them and solve my problem. About MAC address, I'm just guessing that this is the problem, I'm still not sure...

Praz or Jump Boy should be able to walk you through it.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › ASUS North America - ASUS Z170 Motherboards Q&A Thread