Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte Z170 \ H170 \ B150 Discussion, Help and Owners Club ( Ultra durable and Gaming editions )
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Gigabyte Z170 \ H170 \ B150 Discussion, Help and Owners Club ( Ultra durable and Gaming editions ) - Page 169

post #1681 of 1703
Quote:
Originally Posted by clerick View Post

Has anyone updated to windows 10 fall update and using onboard realtek? I'm having problems where the audio desyncs after a while watching video whether its from my hard drive/streaming/youtube.
No issue with Realtek sound here. Have you tried running latencymon, might help to diagnose the culprit.
Silent Design
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k @4.6ghz 1.248v (offset voltage) Gigabyte Z170X-Designare (F21) Palit Super Jetstream GTX 1080 @2152mhz 32GB Corsair Vengeance LPX 3000 @3333mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
1TB Samsung SM961 PCIe 3.0 x4 250GB Hynix SL308 SSD 3TB Toshiba E300 5900RPM Low Energy HDD 16X DVD RW 
CoolingOSOSMonitor
Corsair H110i Arch Linux 64-bit Windows 10 Pro 64-bit IIYAMA Prolite XUB3490WQSU 
KeyboardPowerCaseMouse
Roccat Ryos TKL Pro Corsair RM850x Fractal Design Define R5 Black Roccat Kone XTD 
Mouse PadOtherOtherOther
Roccat Taito Arctic Cooling MX-4 Thermal Compound Phanteks RGB LEDs Fractal Design Define R5 Window 
  hide details  
Reply
Silent Design
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k @4.6ghz 1.248v (offset voltage) Gigabyte Z170X-Designare (F21) Palit Super Jetstream GTX 1080 @2152mhz 32GB Corsair Vengeance LPX 3000 @3333mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
1TB Samsung SM961 PCIe 3.0 x4 250GB Hynix SL308 SSD 3TB Toshiba E300 5900RPM Low Energy HDD 16X DVD RW 
CoolingOSOSMonitor
Corsair H110i Arch Linux 64-bit Windows 10 Pro 64-bit IIYAMA Prolite XUB3490WQSU 
KeyboardPowerCaseMouse
Roccat Ryos TKL Pro Corsair RM850x Fractal Design Define R5 Black Roccat Kone XTD 
Mouse PadOtherOtherOther
Roccat Taito Arctic Cooling MX-4 Thermal Compound Phanteks RGB LEDs Fractal Design Define R5 Window 
  hide details  
Reply
post #1682 of 1703
Quote:
Originally Posted by lio256 View Post

No issue with Realtek sound here. Have you tried running latencymon, might help to diagnose the culprit.

No problems reported in latencymon. Seems like a few other people are having the issue too on r/windows10. It's something that changed in the fall update thats causing this and I cant downgrade without reinstalling windows.
Main rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k 4.6ghz GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Asus GTX 1070 STRIX 16GB G.skill ripjaw DDR4 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x 520 256gb SSD / 1x 256gb muskin SSD/ 1x WD 2... NH-DS15s Win10 27" 1440p 100hz, IPS 23' 
KeyboardPowerMouseAudio
Quickfire Stealth 850tx Rival 300 hd600 
  hide details  
Reply
Main rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k 4.6ghz GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Asus GTX 1070 STRIX 16GB G.skill ripjaw DDR4 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x 520 256gb SSD / 1x 256gb muskin SSD/ 1x WD 2... NH-DS15s Win10 27" 1440p 100hz, IPS 23' 
KeyboardPowerMouseAudio
Quickfire Stealth 850tx Rival 300 hd600 
  hide details  
Reply
post #1683 of 1703
Quote:
Originally Posted by clerick View Post

Has anyone updated to windows 10 fall update and using onboard realtek? I'm having problems where the audio desyncs after a while watching video whether its from my hard drive/streaming/youtube.
I'm having problem with sound sync with video also after the windows 10 fall update. What browser are you using?
post #1684 of 1703
Quote:
Originally Posted by wingman99 View Post

I'm having problem with sound sync with video also after the windows 10 fall update. What browser are you using?

Chrome. Gonna try to see if i have any kind of external usb for audio laying around.
Main rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k 4.6ghz GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Asus GTX 1070 STRIX 16GB G.skill ripjaw DDR4 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x 520 256gb SSD / 1x 256gb muskin SSD/ 1x WD 2... NH-DS15s Win10 27" 1440p 100hz, IPS 23' 
KeyboardPowerMouseAudio
Quickfire Stealth 850tx Rival 300 hd600 
  hide details  
Reply
Main rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k 4.6ghz GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Asus GTX 1070 STRIX 16GB G.skill ripjaw DDR4 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x 520 256gb SSD / 1x 256gb muskin SSD/ 1x WD 2... NH-DS15s Win10 27" 1440p 100hz, IPS 23' 
KeyboardPowerMouseAudio
Quickfire Stealth 850tx Rival 300 hd600 
  hide details  
Reply
post #1685 of 1703
Quote:
Originally Posted by clerick View Post

Quote:
Originally Posted by wingman99 View Post

I'm having problem with sound sync with video also after the windows 10 fall update. What browser are you using?

Chrome. Gonna try to see if i have any kind of external usb for audio laying around.
I have chrome also. See if disabling hardware acceleration in Chrome solves the sound syncing with video. What video card do you have?
post #1686 of 1703
Quote:
Originally Posted by clerick View Post

No problems reported in latencymon. Seems like a few other people are having the issue too on r/windows10. It's something that changed in the fall update thats causing this and I cant downgrade without reinstalling windows.
Have you tried installing the latest realtek drivers for the creators update?

Last Updated: July 4th 2017 DRIVER VERSION: 6.0.1.8205
(32-bit and 64-bit Windows 10)

Download at: Microsoft Update Catalog: http://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=6.0.1.8205
Silent Design
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k @4.6ghz 1.248v (offset voltage) Gigabyte Z170X-Designare (F21) Palit Super Jetstream GTX 1080 @2152mhz 32GB Corsair Vengeance LPX 3000 @3333mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
1TB Samsung SM961 PCIe 3.0 x4 250GB Hynix SL308 SSD 3TB Toshiba E300 5900RPM Low Energy HDD 16X DVD RW 
CoolingOSOSMonitor
Corsair H110i Arch Linux 64-bit Windows 10 Pro 64-bit IIYAMA Prolite XUB3490WQSU 
KeyboardPowerCaseMouse
Roccat Ryos TKL Pro Corsair RM850x Fractal Design Define R5 Black Roccat Kone XTD 
Mouse PadOtherOtherOther
Roccat Taito Arctic Cooling MX-4 Thermal Compound Phanteks RGB LEDs Fractal Design Define R5 Window 
  hide details  
Reply
Silent Design
(20 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k @4.6ghz 1.248v (offset voltage) Gigabyte Z170X-Designare (F21) Palit Super Jetstream GTX 1080 @2152mhz 32GB Corsair Vengeance LPX 3000 @3333mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
1TB Samsung SM961 PCIe 3.0 x4 250GB Hynix SL308 SSD 3TB Toshiba E300 5900RPM Low Energy HDD 16X DVD RW 
CoolingOSOSMonitor
Corsair H110i Arch Linux 64-bit Windows 10 Pro 64-bit IIYAMA Prolite XUB3490WQSU 
KeyboardPowerCaseMouse
Roccat Ryos TKL Pro Corsair RM850x Fractal Design Define R5 Black Roccat Kone XTD 
Mouse PadOtherOtherOther
Roccat Taito Arctic Cooling MX-4 Thermal Compound Phanteks RGB LEDs Fractal Design Define R5 Window 
  hide details  
Reply
post #1687 of 1703
Quote:
Originally Posted by wingman99 View Post

I have chrome also. See if disabling hardware acceleration in Chrome solves the sound syncing with video. What video card do you have?

GTX 1070, haven't tried disabling as it happens on videos i play from my ssd.
Quote:
Originally Posted by lio256 View Post

Have you tried installing the latest realtek drivers for the creators update?

Last Updated: July 4th 2017 DRIVER VERSION: 6.0.1.8205
(32-bit and 64-bit Windows 10)

Download at: Microsoft Update Catalog: http://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=6.0.1.8205

Installed latest, no change.

Thread:
https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/7b8oa7/windows_10_audio_delaysync_isssue/
Edited by clerick - 11/22/17 at 10:40am
Main rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k 4.6ghz GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Asus GTX 1070 STRIX 16GB G.skill ripjaw DDR4 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x 520 256gb SSD / 1x 256gb muskin SSD/ 1x WD 2... NH-DS15s Win10 27" 1440p 100hz, IPS 23' 
KeyboardPowerMouseAudio
Quickfire Stealth 850tx Rival 300 hd600 
  hide details  
Reply
Main rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k 4.6ghz GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Asus GTX 1070 STRIX 16GB G.skill ripjaw DDR4 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x 520 256gb SSD / 1x 256gb muskin SSD/ 1x WD 2... NH-DS15s Win10 27" 1440p 100hz, IPS 23' 
KeyboardPowerMouseAudio
Quickfire Stealth 850tx Rival 300 hd600 
  hide details  
Reply
post #1688 of 1703
Quote:
Originally Posted by clerick View Post

Quote:
Originally Posted by wingman99 View Post

I have chrome also. See if disabling hardware acceleration in Chrome solves the sound syncing with video. What video card do you have?

GTX 1070, haven't tried disabling as it happens on videos i play from my ssd.
Quote:
Originally Posted by lio256 View Post

Have you tried installing the latest realtek drivers for the creators update?

Last Updated: July 4th 2017 DRIVER VERSION: 6.0.1.8205
(32-bit and 64-bit Windows 10)

Download at: Microsoft Update Catalog: http://www.catalog.update.microsoft.com/Search.aspx?q=6.0.1.8205

Installed latest, no change.

Thread:
https://www.reddit.com/r/Windows10/comments/7b8oa7/windows_10_audio_delaysync_isssue/
I have a GTX 1070 also. I think the windows 10 fall update did something to effect sound sync on all programs. However, in Chrome I disabled Hardware acceleration and so far Video in chrome have been synced. Could you disable hardware acceleration in Chrome and check and see if it solves the sound to video sync in Chrome, then check the sound video sync from the SSD, then we will know if it is windows 10 update fault?
post #1689 of 1703
Have you guys been following the Intel ME scandals lately? I've lost track of them, but I think there are two vulnerabilities that affect out boards. Hopefully Gigabyte releases BIOS updates containing the fixed ME firmware soon.

Skylake I
(10 items)
 
Skylake II
(9 items)
 
 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Intel Core i7-6700K 4GHz Gigabyte GA-Z170X-Designare F23a Corsair LPX 32GB CMK32GX4M4A2133C13 Samsung SSD 840 PRO 256GB 
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung SSD 840 PRO 256GB Noctua NH-U12S (+NF-S12A PWM) Windows 7 Pro x64 SP1/Windows 10 Pro x64 Super Flower Leadex Gold 750W 
CaseAudio
Corsair Carbide Air 540 (+3x NF-S12A FLX) Asus Xonar Essence STX 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Intel Core i7-6700K 4GHz Gigabyte GA-Z170X-Designare F23a Corsair LPX 32GB CMK32GX4M4A2133C13 Samsung SSD 840 PRO 512GB 
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung SSD 840 PRO 512GB Noctua NH-U12S (+NF-S12A PWM) Windows 7 Pro x64 SP1/Windows 10 Pro x64 EVGA SuperNOVA G2 750W 
Case
Silverstone Fortress FT02 (+4x NF-A14 PWM) 
  hide details  
Reply
Skylake I
(10 items)
 
Skylake II
(9 items)
 
 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Intel Core i7-6700K 4GHz Gigabyte GA-Z170X-Designare F23a Corsair LPX 32GB CMK32GX4M4A2133C13 Samsung SSD 840 PRO 256GB 
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung SSD 840 PRO 256GB Noctua NH-U12S (+NF-S12A PWM) Windows 7 Pro x64 SP1/Windows 10 Pro x64 Super Flower Leadex Gold 750W 
CaseAudio
Corsair Carbide Air 540 (+3x NF-S12A FLX) Asus Xonar Essence STX 
CPUMotherboardRAMHard Drive
Intel Core i7-6700K 4GHz Gigabyte GA-Z170X-Designare F23a Corsair LPX 32GB CMK32GX4M4A2133C13 Samsung SSD 840 PRO 512GB 
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung SSD 840 PRO 512GB Noctua NH-U12S (+NF-S12A PWM) Windows 7 Pro x64 SP1/Windows 10 Pro x64 EVGA SuperNOVA G2 750W 
Case
Silverstone Fortress FT02 (+4x NF-A14 PWM) 
  hide details  
Reply
post #1690 of 1703
Quote:
Originally Posted by wingman99 View Post

I have a GTX 1070 also. I think the windows 10 fall update did something to effect sound sync on all programs. However, in Chrome I disabled Hardware acceleration and so far Video in chrome have been synced. Could you disable hardware acceleration in Chrome and check and see if it solves the sound to video sync in Chrome, then check the sound video sync from the SSD, then we will know if it is windows 10 update fault?

Disabled it in chrome and will check, but I cant imagine how doing that will have any impact of video i'm playing from my ssds.

Are you using msi afterburner or a similar program by any chance?
Edited by clerick - 11/23/17 at 8:54am
Main rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k 4.6ghz GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Asus GTX 1070 STRIX 16GB G.skill ripjaw DDR4 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x 520 256gb SSD / 1x 256gb muskin SSD/ 1x WD 2... NH-DS15s Win10 27" 1440p 100hz, IPS 23' 
KeyboardPowerMouseAudio
Quickfire Stealth 850tx Rival 300 hd600 
  hide details  
Reply
Main rig
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6700k 4.6ghz GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Asus GTX 1070 STRIX 16GB G.skill ripjaw DDR4 
Hard DriveCoolingOSMonitor
2x 520 256gb SSD / 1x 256gb muskin SSD/ 1x WD 2... NH-DS15s Win10 27" 1440p 100hz, IPS 23' 
KeyboardPowerMouseAudio
Quickfire Stealth 850tx Rival 300 hd600 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Gigabyte Z170 \ H170 \ B150 Discussion, Help and Owners Club ( Ultra durable and Gaming editions )