post #1 of 1
Thread Starter 
I've had this issue for months, starting with Windows 8.1 Pro and now into Windows 10.

At the login screen, the keyboard is perfectly responsive. Once I log in, the keyboard works for a few seconds, then it will basically hang for 20-60 seconds. Then all the text I type during that time will basically pop out of the buffer. It's acting sort of like the CPU is loaded up and can't handle more input, then it suddenly pops out.

Booting into safe mode, it works perfectly.

The problem occurs if I log out and then back in, or if I do a complete restart or shutdown/startup.

I've tried removing all the USB devices except the keyboard mouse, and tried a different keyboard and mouse in different USB ports. Problem occurs either way.

I've also tried disabling all the startup services and still see the problem occur. Safe mode seems to be the only way to avoid it.

Any ideas? Once the initial delay is over, everything works perfectly, so it's not a show-stopper, but it's getting annoying.
BigMac
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-5820k ASUS X99 Pro USB3.1 EVGA GTX 980 Ti Hydro Copper EVGA GTX 980 Ti Hydro Copper 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Kingston 16GB (4x4GB) DDR4-3000 Samsung SM951 Samsung EVO 840 Watercooled (360+240+MCP35x+EK Res + waterblocks) 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows10Pro Dell U3415W Dell U2715 Corsair K70 RGB 
PowerCaseMouse
EVGA 1000W P2 Mountain Mods U2-UFO Horizon Logitech 502 Gaming Mouse 
  hide details  
Reply
BigMac
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
i7-5820k ASUS X99 Pro USB3.1 EVGA GTX 980 Ti Hydro Copper EVGA GTX 980 Ti Hydro Copper 
RAMHard DriveHard DriveCooling
Kingston 16GB (4x4GB) DDR4-3000 Samsung SM951 Samsung EVO 840 Watercooled (360+240+MCP35x+EK Res + waterblocks) 
OSMonitorMonitorKeyboard
Windows10Pro Dell U3415W Dell U2715 Corsair K70 RGB 
PowerCaseMouse
EVGA 1000W P2 Mountain Mods U2-UFO Horizon Logitech 502 Gaming Mouse 
  hide details  
Reply