Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › raid 0 array got mess up..
New Posts  All Forums:Forum Nav:

raid 0 array got mess up..

post #1 of 2
Thread Starter 
So today while everything was ok i woke up and i notice my raid 0 is not working and says offline.. So i thought the seta plug came out of one drive which sometimes happens cause the plastic plug thing is broke off been like that for years but i always got it working by plugging it in just right.

This time i had a hard time getting it working tho every time i do it it says it was good than when it got into windows it was not detected...

After over 5 tries it decided to stay off line mode.. Both drives works tho cause when i boot in windows both drives shows up in device manager instead of saying raid 0 array.. And they have no strange noises or anything but a normal hdd sound.

So what i think what happen is the array got mess up from keep trying. And i was wondering if i delete the LD does that delete any data? i know with my other pc which had a raid 1 the raid got mess up and i delete it and recreate it and all my data was there and everything started to work.


Here's pics the raid 1 volume is fine.

Im not even sure if the data is gone or what but i did not touch anything yet incase the data can be recovered. pretty much i need some stuff off it mainly a game server data that i had on it and maybe some other stuff.


also this is not on my sig rig. its on my old GIGABYTE GA-MA790X-UD4P


IMG_4841.jpg

IMG_4842.jpg

IMG_4843.jpg

IMG_4844.jpg

IMG_4845.jpg
Edited by gordesky1 - 10/15/15 at 11:50pm
gigaryzen
(10 items)
 
saberex
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700 @ 3.9 AX370-Gaming K7 Nvidia 1080 founders corsair lpx 3200@3200 
RAMHard DriveCoolingOS
corsair lpx 3200@3200 ssd 120gb H100 windows 10 
PowerCase
tagan 900watts thermaltake core x9 
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd fx 8370e 5ghz SABERTOOTH 990FX R2.0 msi 390 gskill sniper 8gb 1866 
RAMHard DriveCoolingOS
gskill sniper 8gb 1866 ssd 120gb xspc rasa 750 with tons of fans!! windows 8.1 
PowerCase
power and cooling 750watt thermaltake core x9 
  hide details  
Reply
gigaryzen
(10 items)
 
saberex
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700 @ 3.9 AX370-Gaming K7 Nvidia 1080 founders corsair lpx 3200@3200 
RAMHard DriveCoolingOS
corsair lpx 3200@3200 ssd 120gb H100 windows 10 
PowerCase
tagan 900watts thermaltake core x9 
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd fx 8370e 5ghz SABERTOOTH 990FX R2.0 msi 390 gskill sniper 8gb 1866 
RAMHard DriveCoolingOS
gskill sniper 8gb 1866 ssd 120gb xspc rasa 750 with tons of fans!! windows 8.1 
PowerCase
power and cooling 750watt thermaltake core x9 
  hide details  
Reply
post #2 of 2
Thread Starter 
So it seems like 1 of the raid 0 drives went with the raid 1 drives... How is that possible? Cause i tried each disk and all 3 says critical but one says critical raid 0.... i have not did anything either so something really got ****ed up.. and what sucks now my raid 1 is not saying critical always which was working before..

tho i probably can save that cause i can just run one of thoes and have my data again...

just not sure what happen..



update

Ok i tried something else i tried each drive in ide mode and found the 2 raid 1s and both showed all my data on those drives and act as a normal hdd. So i took them out and sat them aside.

Than i tried the 2 other drives which is the raid 0s and both of them come up as drive g but its blank out and wants me to initialization them in disk management. So there is a chance my data is still on them. even tho im not sure why one of the drives thinks its a raid 1 at boot up? maybe something got switch around.

I wonder if the raid 0 array is save able? cause at first i thought somehow the raid 1 mirrored that drive over too but it would come up in windows with all my data like them so it seems like it didn't do that.


another update. i tried ReclaiMe Free RAID Recovery and it scanned both drives and it seems like its going to make a image of it:)

heres a pic



tho one problem.... i dont have a empty 2tb drive lol.....


To good to be true.. while it does see all my files and it wanted me to download recialme file recovery which you have to buy.. and even trying to copy a single file it says it does not support this type of file with the free version lol.. so yea.. probably will just try and find space to put the array image somewhere and try another program.


At least all my data is still on the drives.
Edited by gordesky1 - 10/16/15 at 6:05am
gigaryzen
(10 items)
 
saberex
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700 @ 3.9 AX370-Gaming K7 Nvidia 1080 founders corsair lpx 3200@3200 
RAMHard DriveCoolingOS
corsair lpx 3200@3200 ssd 120gb H100 windows 10 
PowerCase
tagan 900watts thermaltake core x9 
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd fx 8370e 5ghz SABERTOOTH 990FX R2.0 msi 390 gskill sniper 8gb 1866 
RAMHard DriveCoolingOS
gskill sniper 8gb 1866 ssd 120gb xspc rasa 750 with tons of fans!! windows 8.1 
PowerCase
power and cooling 750watt thermaltake core x9 
  hide details  
Reply
gigaryzen
(10 items)
 
saberex
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700 @ 3.9 AX370-Gaming K7 Nvidia 1080 founders corsair lpx 3200@3200 
RAMHard DriveCoolingOS
corsair lpx 3200@3200 ssd 120gb H100 windows 10 
PowerCase
tagan 900watts thermaltake core x9 
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd fx 8370e 5ghz SABERTOOTH 990FX R2.0 msi 390 gskill sniper 8gb 1866 
RAMHard DriveCoolingOS
gskill sniper 8gb 1866 ssd 120gb xspc rasa 750 with tons of fans!! windows 8.1 
PowerCase
power and cooling 750watt thermaltake core x9 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Hard Drives & Storage
Overclock.net › Forums › Components › Hard Drives & Storage › raid 0 array got mess up..