Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › Acer XB271HU- share your experience and show pics!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Acer XB271HU- share your experience and show pics! - Page 333

post #3321 of 7660
Quote:
Originally Posted by exzacklyright View Post

Haven't really kept up with this thread.. but does anyone else have power button issues? Like sometimes it can take up to roughly 3 presses to power ON/OFF?

I have the power savings off.

Yes. I noticed this as well.. Sometimes it takes 2-3 presses to turn it on, most of the time just one. Same thing happens when turning it off.

HOWEVER, the first unit I had, was a lot worse. Which is yet another concern to be added to the list of quality issues this monitor seems to have. It would take 4 sometimes 5 presses until I get it to turn on. Very freaking strange.

My 3rd unit comes on Thursday and you have no idea how excited I am to find out what issues it is going to bring to the table.

So far these are some of the possible symptoms I've gathered from reading about this monitor:

  • Backlight Bleed
  • Dead/Stuck pixels
  • Bad uniformity
  • GSYNC issues (weird interlacing)
  • Burn-In/Trailing
  • Dead DP/HDMI Ports
  • Power On/Off button not being responsive
  • Wake up from sleep and Hz number/Gsync/Interlacing issues
  • Random black outs (Monitor goes off randomly)


It's quite a list..
Edited by xentrox - 1/26/16 at 2:03pm
post #3322 of 7660
Happens to me too but it doesnt bother me
post #3323 of 7660
So I am having G-Sync issues with my XB271HU. I've had it for over a month now and recently I noticed that no matter what I did I couldn't make the OSD say that the monitor was in "G-Sync mode". Every time I check, the OSD says that the monitor is operating in normal mode. I have G-sync enabled in the Nvidia control panel for both full screen and windowed mode, I've tried rebooting my computer and the monitor multiple times. I've also tried disconnecting the DP cable while on the desktop and while shutting off the computer and rebooting. If I turn on the G-sync indicator from the Nvidia control panel it does say that G-sync is on when I play Diablo 3.

I just downloaded the Nvidia G-sync pendulum demo and when I load up the demo I cannot select the G-sync box, only the V-sync on or off boxes. This right here seems to prove to me that the g-sync is in fact not working at all.

Before this started happening, I was having the issue where when my computer would fall asleep and then I would wake it up, G-sync mode would turn to normal mode in the monitors OSD but a quick reboot would turn it back on. To fix this, I just changed it so my computer monitors would not sleep and I thought this fixed the problem.

Is anybody else experiencing anything like this? Or is my G-sync module dead?

EDIT: Forgot to mention that I have the monitor overclocked to 150hz but I have tried turning it down to 144hz and that did not seem to effect anything. Also, I am running a dual screen set-up with a smaller 23' 1080p monitor.
post #3324 of 7660
Quote:
Originally Posted by exzacklyright View Post

Haven't really kept up with this thread.. but does anyone else have power button issues? Like sometimes it can take up to roughly 3 presses to power ON/OFF?

I have the power savings off.

Yup very it feels strange.. I think It got better after turning off "deep sleep" and also turn on "Quick Start"
post #3325 of 7660
yeah it seems to be a common issue. Not sure whats the deal here.
Quote:
Originally Posted by exzacklyright View Post

Haven't really kept up with this thread.. but does anyone else have power button issues? Like sometimes it can take up to roughly 3 presses to power ON/OFF?

I have the power savings off.
my rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6700k OC 4.6GHz 1.37v Asus ROG Maximus VIII Hero EVGA GTX 980ti SC+ Corsair Vengeance Low Profile 2x8GB DDR4 3200 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 850 EVO 500GB LG Bluray Burner Corsair H100i Windows 8.1 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer XB271HU Corsair K70 RGB Corsair AX850 Corsair 800D 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G602s Razer BF3 Mouse Pad Astro A50 Sound Blaster Z 
  hide details  
Reply
my rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7-6700k OC 4.6GHz 1.37v Asus ROG Maximus VIII Hero EVGA GTX 980ti SC+ Corsair Vengeance Low Profile 2x8GB DDR4 3200 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 850 EVO 500GB LG Bluray Burner Corsair H100i Windows 8.1 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
Acer XB271HU Corsair K70 RGB Corsair AX850 Corsair 800D 
MouseMouse PadAudioAudio
Logitech G602s Razer BF3 Mouse Pad Astro A50 Sound Blaster Z 
  hide details  
Reply
post #3326 of 7660
Quote:
Originally Posted by Squizgarr View Post

So I am having G-Sync issues with my XB271HU. I've had it for over a month now and recently I noticed that no matter what I did I couldn't make the OSD say that the monitor was in "G-Sync mode". Every time I check, the OSD says that the monitor is operating in normal mode. I have G-sync enabled in the Nvidia control panel for both full screen and windowed mode, I've tried rebooting my computer and the monitor multiple times. I've also tried disconnecting the DP cable while on the desktop and while shutting off the computer and rebooting. If I turn on the G-sync indicator from the Nvidia control panel it does say that G-sync is on when I play Diablo 3.

I just downloaded the Nvidia G-sync pendulum demo and when I load up the demo I cannot select the G-sync box, only the V-sync on or off boxes. This right here seems to prove to me that the g-sync is in fact not working at all.

Before this started happening, I was having the issue where when my computer would fall asleep and then I would wake it up, G-sync mode would turn to normal mode in the monitors OSD but a quick reboot would turn it back on. To fix this, I just changed it so my computer monitors would not sleep and I thought this fixed the problem.

Is anybody else experiencing anything like this? Or is my G-sync module dead?

EDIT: Forgot to mention that I have the monitor overclocked to 150hz but I have tried turning it down to 144hz and that did not seem to effect anything. Also, I am running a dual screen set-up with a smaller 23' 1080p monitor.
There was another person who posted the exact same issue several weeks ago... Can't recall what they did to fix it, but I think they did figure it out. Hate to say it, you may want to read through the last few weeks worth of posts to see what they said/did.
post #3327 of 7660
Quote:
Originally Posted by mikesgt View Post

There was another person who posted the exact same issue several weeks ago... Can't recall what they did to fix it, but I think they did figure it out. Hate to say it, you may want to read through the last few weeks worth of posts to see what they said/did.

http://www.overclock.net/t/1581181/acer-xb271hu-share-your-experience-and-show-pics/3050#post_24789206

this?
Meh...
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k @4.4 ASRock Z77 Extreme4 EVGA GTX 1070 FTW G.Skill 16GB 2400 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Caviar Black 1tb Crucial M4 128GB Noctua NH-D14 Win10 pro x64 
MonitorMonitorKeyboardPower
BenQ BL3200PT/BenQ XL2411Z/Dell P2414h undecided on a freesync/gsync monitor Ducky S3 mx brown EVGA g2 750w 
CaseMouseMouse Pad
Aerocool Aero-1000 too damn many bunch of rugs 
  hide details  
Reply
Meh...
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 3570k @4.4 ASRock Z77 Extreme4 EVGA GTX 1070 FTW G.Skill 16GB 2400 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Caviar Black 1tb Crucial M4 128GB Noctua NH-D14 Win10 pro x64 
MonitorMonitorKeyboardPower
BenQ BL3200PT/BenQ XL2411Z/Dell P2414h undecided on a freesync/gsync monitor Ducky S3 mx brown EVGA g2 750w 
CaseMouseMouse Pad
Aerocool Aero-1000 too damn many bunch of rugs 
  hide details  
Reply
post #3328 of 7660

The problem they are describing in that thread is what I was experiencing a while ago and I mentioned it in my post. Like I said, I disabled sleep on my computer and thought I had fixed the problem but now I can't even get G-sync to show up in the OSD even after messing around with all the settings and rebooting.
post #3329 of 7660
Quote:
Originally Posted by Squizgarr View Post

The problem they are describing in that thread is what I was experiencing a while ago and I mentioned it in my post. Like I said, I disabled sleep on my computer and thought I had fixed the problem but now I can't even get G-sync to show up in the OSD even after messing around with all the settings and rebooting.
The Nvidia drivers are kind of stupid sometimes. On my ROG Swift (TN not IPS), I had to uninstall the driver and install one without GeForce Experience for a while, because it would no longer let me toggle the G-Sync setting. I know it's not the same problem you're having, but I wouldn't be surprised if an uninstall, clean, and reinstall fixes the problem for you.
post #3330 of 7660
Quote:
Originally Posted by nefrusy View Post

The Nvidia drivers are kind of stupid sometimes. On my ROG Swift (TN not IPS), I had to uninstall the driver and install one without GeForce Experience for a while, because it would no longer let me toggle the G-Sync setting. I know it's not the same problem you're having, but I wouldn't be surprised if an uninstall, clean, and reinstall fixes the problem for you.

I'll try that tomorrow, thanks.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Monitors and Displays
Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › Acer XB271HU- share your experience and show pics!