Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › Acer XB271HU- share your experience and show pics!
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Acer XB271HU- share your experience and show pics! - Page 569

post #5681 of 7811
Quote:

No I have not had that issue and have been aware of it.
post #5682 of 7811
Quote:
Originally Posted by flipswitch View Post

Weird thing happened today on my monitor. I had my computer on during the night/early morning and my monitor on standby while downloading from steam. I check it ever now and then, but when I checked it last my monitor's screen went all fuzzy. When I turned on my monitor the Acer predator logo was fine but desktop was really fuzzy. Restarted and it was fine...


My monitor is overclocked to 165hz. Could this be why?

I've been talking about that issue quite a bit a few posts back.

It's not the monitor, it's an issue with Maxwell cards (GTX 970/980) and DisplayPort.

http://www.tomshardware.co.uk/forum/id-2534670/fuzzy-lines-gtx-970-asus-vg248qe-displayport-cable-problem.html

You can also get random black screens and no signal during computer boot:

https://forums.geforce.com/default/topic/815089/geforce-900-series/gtx-970-fundamental-display-port-issues-manuelg-you-really-need-to-read-this-/1/
Edited by EXPERIMENTONGOD - 6/28/16 at 4:20pm
post #5683 of 7811
Oh I see, sorry must've missed your post. Yes, I have an 980Ti.

I also get the black screens/ no signal on boot up. I was wondering why.
Edited by flipswitch - 6/28/16 at 5:18pm
post #5684 of 7811
is it only black during boot up and fixes itself when Windows loads ? or worse ?
The Green Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3770K @ 4500 Mhz ASRock Z77 Pro3 Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming Crucial Ballistix 2x8GB DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
SSD Crucial M550 500GB SSD Samsung 850 Evo 1TB HDD Seagate 7200rpm 3TB Cooler Master Hyper 212 EVO; Xilence X5 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro 64-bit Acer Predator XB271HU 27" IPS Gsync 1440p 165Hz CM Storm QuickFire XT Cherry Red 800W modular 
CaseMouseMouse PadAudio
Fractal Design Define R4 Black Logitech G900 Chaos Spectrum SteelSeries QcK+ 4mm SK Gaming Realtek On-board 
  hide details  
Reply
The Green Beast
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel i7 3770K @ 4500 Mhz ASRock Z77 Pro3 Gigabyte GTX 1080 G1 Gaming Crucial Ballistix 2x8GB DDR3-1600 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
SSD Crucial M550 500GB SSD Samsung 850 Evo 1TB HDD Seagate 7200rpm 3TB Cooler Master Hyper 212 EVO; Xilence X5 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro 64-bit Acer Predator XB271HU 27" IPS Gsync 1440p 165Hz CM Storm QuickFire XT Cherry Red 800W modular 
CaseMouseMouse PadAudio
Fractal Design Define R4 Black Logitech G900 Chaos Spectrum SteelSeries QcK+ 4mm SK Gaming Realtek On-board 
  hide details  
Reply
post #5685 of 7811
The screen is black until the windows logo appears just before desktop.

To fix the fuzzy lines I just restarted my PC.
post #5686 of 7811
iam in AU just pulled the trigger on Acer Predator XB1 XB271HU, Next week will be GTX 1070
post #5687 of 7811
Quote:
Originally Posted by Ka0sX View Post

iam in AU just pulled the trigger on Acer Predator XB1 XB271HU, Next week will be GTX 1070

Congrats bud. Enjoy picture quality greatness assuming you get a good panel with no dust or dead pixel. Now, just a reminder, DO NOT use the supplied DP cable. Instead get a decent aftermarket displayport cable and save yourself some troubleshooting.

Cheers
post #5688 of 7811
Just got mine a few days ago, no dead pixels, no lines, no yellow glow, but I do seem to have some backlight from the corners, it's not bad enough to really complain and risk returning the panel.
post #5689 of 7811
Quote:
Originally Posted by shafat77 View Post



Congrats bud. Enjoy picture quality greatness assuming you get a good panel with no dust or dead pixel. Now, just a reminder, DO NOT use the supplied DP cable. Instead get a decent aftermarket displayport cable and save yourself some troubleshooting.

Cheers

Whats wrong with one in the box? what issues will i have
post #5690 of 7811
Quote:
Originally Posted by ChevChelios View Post

you have a 970/980 right now then ?


edit: I see you have a 970

then yeah its likely related to that old DP issue on the 970/980


but please report back if it happens on your 1070 or not

So I just got the GTX 1070. Connected via DisplayPort, the first time I booted the computer I had NO SIGNAL all the way up to Windows (at this point it was surely installing the drivers, but I couldn't see a thing).

Turned off the PC via button on the case, booted via HDMI and everything was fine. Then I connected the DP cable and it worked. I rebooted and had no problems with the signal at all via DP...

After 15 minutes, the image flickered (power LED lit up for a sec), so that issue is still there..... Maybe it's the cable. It's not the graphics card for sure.

I will be checking if I get the "fuzzy" issue, I really hope that one is gone for good.
Edited by EXPERIMENTONGOD - 6/29/16 at 3:43am
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Monitors and Displays
Overclock.net › Forums › Components › Monitors and Displays › Acer XB271HU- share your experience and show pics!