Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Polaris Bios Editing ( RX5xx / RX4xx )
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Polaris Bios Editing ( RX5xx / RX4xx ) - Page 126

post #1251 of 3445
Quote:
Originally Posted by Loladinas View Post

Did you remember to patch the driver to allow modded BIOS?

Something a bit odd happened to me as well, albeit in a good way. Did a clean install of Windows, latest drivers (driver only, none of the bloat), downloaded WattTool. Allows me to set voltage all the way to 1,325V (didn't try any higher), and I didn't need to edit registry or anything. Patched BIOS and everything just works like a charm. Also I'm getting 2-3FPS in Valley at stock. Probably something to do with updated Windows. I had been running the launch version, installed Anniversary now.

i uninstalled the driver first before flashing the bios. I should get at least a display at the post right if the flash is successful. Anyways I got it sorted out. For some odd reason, may motherboard's bios is keeping the newly flashed gpu from working. Reset the bios to default a couple of times and still no luck. Conveniently I upgraded the bios to support kabylake on the secondary switch since my board features dual bios. I only opted not to use it cause it disabled ram overclocking on locked cpus. So I flipped the switch and voila the gpu is working fine. The only takeaway for all this is that my ram now is running at stock 2400mhz vs 3080mhz on the old bios. Also, running the memory at 1500 strap seems unstable. To add there seems to be not much oc headroom to the gpu mem. I'm currrently running it at 1800mhz with 1625 strap timings. 1850mhz is unstable.
post #1252 of 3445
been posting on the Rx480 Ocing thread but could not get support there

new owner of Red devil 8gb

been playing with the card for a week now and I am satisfied but still didn't take the plunge to flash this BIOS Powercolor.RX480.8192.160803.rom that I found being advised as the one able to increase power limit significantly

current BIOS in the card is 015.050 dated from Sep2016 around same period than the one above so I am still unsure if it would indeed unleash the power-limit restriction (+5%)I am experiencing now *both with using WATTMAN or Sapphire TRIXX(

any advice appreciated
post #1253 of 3445
I have one weird issue. using Polaris bios editor no matter what voltage I set for highest frequency for example 1060mV, during full load vddc is pushing to 1.175~1.180. the only way I can push it down is playing with TDP and Max power limit. Anyone knows what I'm doing wrong?

p.s: I have reinstalled and patched the driver.
Samppa
(7 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4790K@4.7 Gigabyte Z97M-D3H Sapphire RX480 Nitro+ OC 8gb G.Skill Ripjaws 1600mhz 4x4gb 
Hard DriveCoolingCase
Crucial MX100 250gb Cryorig H5 Universal Jonsbo Rm3 
  hide details  
Reply
Samppa
(7 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4790K@4.7 Gigabyte Z97M-D3H Sapphire RX480 Nitro+ OC 8gb G.Skill Ripjaws 1600mhz 4x4gb 
Hard DriveCoolingCase
Crucial MX100 250gb Cryorig H5 Universal Jonsbo Rm3 
  hide details  
Reply
post #1254 of 3445
Quote:
Originally Posted by SAMiN View Post

I have one weird issue. using Polaris bios editor no matter what voltage I set for highest frequency for example 1060mV, during full load vddc is pushing to 1.175~1.180. the only way I can push it down is playing with TDP and Max power limit. Anyone knows what I'm doing wrong?

p.s: I have reinstalled and patched the driver.

Some cards automatically have an offset in the bios. I have the nitro and it's +25mv on top of listed voltage. What card do you have? Could look into it.
post #1255 of 3445
Quote:
Originally Posted by jeb101 View Post

Some cards automatically have an offset in the bios. I have the nitro and it's +25mv on top of listed voltage. What card do you have? Could look into it.

I have the RX480 Nitro 8gb
Samppa
(7 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4790K@4.7 Gigabyte Z97M-D3H Sapphire RX480 Nitro+ OC 8gb G.Skill Ripjaws 1600mhz 4x4gb 
Hard DriveCoolingCase
Crucial MX100 250gb Cryorig H5 Universal Jonsbo Rm3 
  hide details  
Reply
Samppa
(7 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4790K@4.7 Gigabyte Z97M-D3H Sapphire RX480 Nitro+ OC 8gb G.Skill Ripjaws 1600mhz 4x4gb 
Hard DriveCoolingCase
Crucial MX100 250gb Cryorig H5 Universal Jonsbo Rm3 
  hide details  
Reply
post #1256 of 3445
Quote:
Originally Posted by SAMiN View Post

I have the RX480 Nitro 8gb
It has a 25mV offset on the "performance" BIOS, and no offset on "silent" BIOS.
Roided midgit
(10 items)
 
Midgit
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k Asus P8Z77I-Deluxe MSI Radeon RX 480 GAMING X Crucial Ballistix XT 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Crucial M500 Noctua NH-D14 Noctua NF-F12 PWM Noctua NF-F12 PWM 
CoolingCoolingPowerCase
Noctua NF-B9 PWM Noctua NF-B9 PWM Corsair SF600 Fractal Node 304 
  hide details  
Reply
Roided midgit
(10 items)
 
Midgit
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k Asus P8Z77I-Deluxe MSI Radeon RX 480 GAMING X Crucial Ballistix XT 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Crucial M500 Noctua NH-D14 Noctua NF-F12 PWM Noctua NF-F12 PWM 
CoolingCoolingPowerCase
Noctua NF-B9 PWM Noctua NF-B9 PWM Corsair SF600 Fractal Node 304 
  hide details  
Reply
post #1257 of 3445
Quote:
Originally Posted by Loladinas View Post

It has a 25mV offset on the "performance" BIOS, and no offset on "silent" BIOS.

OK it makes sense, but still for highest frequency when I set it for 1080+25 it should be around 1105 but instead goes up to 1.175! that makes it around +95mV offset. Somehow I have a feeling the issue comes from somewhere else!
Samppa
(7 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4790K@4.7 Gigabyte Z97M-D3H Sapphire RX480 Nitro+ OC 8gb G.Skill Ripjaws 1600mhz 4x4gb 
Hard DriveCoolingCase
Crucial MX100 250gb Cryorig H5 Universal Jonsbo Rm3 
  hide details  
Reply
Samppa
(7 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4790K@4.7 Gigabyte Z97M-D3H Sapphire RX480 Nitro+ OC 8gb G.Skill Ripjaws 1600mhz 4x4gb 
Hard DriveCoolingCase
Crucial MX100 250gb Cryorig H5 Universal Jonsbo Rm3 
  hide details  
Reply
post #1258 of 3445
Quote:
Originally Posted by SAMiN View Post

OK it makes sense, but still for highest frequency when I set it for 1080+25 it should be around 1105 but instead goes up to 1.175! that makes it around +95mV offset. Somehow I have a feeling the issue comes from somewhere else!
I've noticed a similar issue as well. If I undervolt my card and it's doing some HEVC decoding voltage will momentarily spike to 1,175V a few times per minute. It's not a constant voltage though. And it doesn't spike under 3D load. If I overvolt the card it does not spike pas the set limit.
Roided midgit
(10 items)
 
Midgit
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k Asus P8Z77I-Deluxe MSI Radeon RX 480 GAMING X Crucial Ballistix XT 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Crucial M500 Noctua NH-D14 Noctua NF-F12 PWM Noctua NF-F12 PWM 
CoolingCoolingPowerCase
Noctua NF-B9 PWM Noctua NF-B9 PWM Corsair SF600 Fractal Node 304 
  hide details  
Reply
Roided midgit
(10 items)
 
Midgit
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k Asus P8Z77I-Deluxe MSI Radeon RX 480 GAMING X Crucial Ballistix XT 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Crucial M500 Noctua NH-D14 Noctua NF-F12 PWM Noctua NF-F12 PWM 
CoolingCoolingPowerCase
Noctua NF-B9 PWM Noctua NF-B9 PWM Corsair SF600 Fractal Node 304 
  hide details  
Reply
post #1259 of 3445
Quote:
Originally Posted by Loladinas View Post

I've noticed a similar issue as well. If I undervolt my card and it's doing some HEVC decoding voltage will momentarily spike to 1,175V a few times per minute. It's not a constant voltage though. And it doesn't spike under 3D load. If I overvolt the card it does not spike pas the set limit.
Interning! undervolt through bios editting or software editing? If I set the exact voltages through Wattman or Wattool, it doesn't spike up, it stays where it should be, issue happens when I flash the new bios and reinstall driver.
Samppa
(7 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4790K@4.7 Gigabyte Z97M-D3H Sapphire RX480 Nitro+ OC 8gb G.Skill Ripjaws 1600mhz 4x4gb 
Hard DriveCoolingCase
Crucial MX100 250gb Cryorig H5 Universal Jonsbo Rm3 
  hide details  
Reply
Samppa
(7 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 4790K@4.7 Gigabyte Z97M-D3H Sapphire RX480 Nitro+ OC 8gb G.Skill Ripjaws 1600mhz 4x4gb 
Hard DriveCoolingCase
Crucial MX100 250gb Cryorig H5 Universal Jonsbo Rm3 
  hide details  
Reply
post #1260 of 3445
Quote:
Originally Posted by SAMiN View Post

Interning! undervolt through bios editting or software editing? If I set the exact voltages through Wattman or Wattool, it doesn't spike up, it stays where it should be, issue happens when I flash the new bios and reinstall driver.
WattTool. At this point I've only played around with memory timings in BIOS.
Roided midgit
(10 items)
 
Midgit
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k Asus P8Z77I-Deluxe MSI Radeon RX 480 GAMING X Crucial Ballistix XT 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Crucial M500 Noctua NH-D14 Noctua NF-F12 PWM Noctua NF-F12 PWM 
CoolingCoolingPowerCase
Noctua NF-B9 PWM Noctua NF-B9 PWM Corsair SF600 Fractal Node 304 
  hide details  
Reply
Roided midgit
(10 items)
 
Midgit
(12 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
3770k Asus P8Z77I-Deluxe MSI Radeon RX 480 GAMING X Crucial Ballistix XT 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Crucial M500 Noctua NH-D14 Noctua NF-F12 PWM Noctua NF-F12 PWM 
CoolingCoolingPowerCase
Noctua NF-B9 PWM Noctua NF-B9 PWM Corsair SF600 Fractal Node 304 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Polaris Bios Editing ( RX5xx / RX4xx )