Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Polaris Bios Editing ( RX5xx / RX4xx )
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Polaris Bios Editing ( RX5xx / RX4xx ) - Page 270

post #2691 of 3369
Quote:
Originally Posted by chris89 View Post

atiflash_274.zip 1214k .zip file

When you wanna use command prompt make sure to right click and in compatibility add the start as administrator...

im already using all this frown.gif
post #2692 of 3369
Quote:
Originally Posted by afaque View Post

im already using atilflash 274 and im using admin mode

You have to turn off every applications like GPU-Z, Trixx, WattMan, WattTool, ... Your CMD should be the only thing open... You could try to force the flash with "-f"
post #2693 of 3369
Quote:
Originally Posted by Vento041 View Post

You have to turn off every applications like GPU-Z, Trixx, WattMan, WattTool, ... Your CMD should be the only thing open... You could try to force the flash with "-f"

everything is closed and im using cmd in admin mode and getting this:
post #2694 of 3369
You need to boot ok, if dual bios, flip to known good. Boot, then in windows flip it, to go to the bios you want to flash


then make sure you kill all of those processes, not just exit, check task manager, processes for hwinfo afterburber trixx gpuz and any other monitoring exe. Right click, end task.

Do atiflash.exe -i before you flash
It will say bad bios if you got a bad flash, like your screen shot

Paste that here if you have a problem flashing

To flash
Atiflash -f -p 0
If you have multiple cards change the zero to the one you want to flash, which the -i switch listed for you
Edited by robnitro - 4/28/17 at 7:58am
post #2695 of 3369
Quote:
Originally Posted by afaque View Post

everything is closed and im using cmd in admin mode and getting this:

Download my ATIWinFlash v274...

Right click ATIWinFlash.exe ... compatibility .. open as administrator

Move mouse to blank area of folder ATIWinFlash.exe is in ... Hold shift ... Right click "Open Command Prompt Here"...

ATIWinFlash -ai
ATIWinFlash -p -f 0 bios.rom

done thumb.gif

For those who need DOS flash... here is an ISO I made... use UltraISO to drag your .rom into... I'm not sure if it's ATIFlash DOS version is correct for Polaris though... Maybe update to known Compatible version? This one works though I have tested it on HD 4670 AGP... Should work...

You can try UltraISO to burn but sometimes I get an error so I usually burn using CDBurnerXP ... Burn ISO image... if DVD-RW .. reformat quick ... DVD High Compatibility ... Verify .. done

Burn To CD : Boot To CD/ DVD : ... Usually D: for CD Directory... DIR /W .. make sure your .rom and Atiflash is there.... atiflash -ai ..... atiflash -p -f 0 bios.rom ... Or if not forced ... atiflash -p 0 bios.rom .. takes 1 second to flash in DOS.

WIN98SE_AMD.zip 2637k .zip file
Edited by chris89 - 4/28/17 at 8:13am
post #2696 of 3369
so i have booted up my pc and now i cant seem to get any display from my gpu. frown.gif MY gpu is bricked
post #2697 of 3369
Quote:
Originally Posted by afaque View Post

so i have booted up my pc and now i cant seem to get any display from my gpu. frown.gif MY gpu is bricked

It's not bricked.. it's soft bricked.. got integrated video or spare gpu and spare slot? Even PCI card will work... burn my DOS ISO to DVD and boot to integrated or PCI card and boot to CD and .. proceed as mentioned.
post #2698 of 3369
Quote:
Originally Posted by chris89 View Post

It's not bricked.. it's soft bricked.. got integrated video or spare gpu and spare slot? Even PCI card will work... burn my DOS ISO to DVD and boot to integrated or PCI card and boot to CD and .. proceed as mentioned.

ok so magically after reboot with integrated gpu, the flash worked -_- never mind -_-.
post #2699 of 3369
Quote:
Originally Posted by afaque View Post

ok so magically after reboot with integrated gpu, the flash worked -_- never mind -_-.

Not magic actually is how it's supposed to work
post #2700 of 3369
Quote:
Originally Posted by chris89 View Post

Quote:
Originally Posted by afaque View Post

so i have booted up my pc and now i cant seem to get any display from my gpu. frown.gif MY gpu is bricked

It's not bricked.. it's soft bricked.. got integrated video or spare gpu and spare slot? Even PCI card will work... burn my DOS ISO to DVD and boot to integrated or PCI card and boot to CD and .. proceed as mentioned.

Chris is correct. Same thing happened to me a week or so back. If you have a spare gpu to use you can flash back without the write fail error. I didn't want to reboot either thinking I had an unrecoverable brick. Not sure exactly the reason but atiflash would not produce a successful write even with the unlockrom switch. But swapping another gpu and flashing again did the trick. Best thing to do is not panic/stress and just press forward with the options you have.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Polaris Bios Editing ( RX5xx / RX4xx )