Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Polaris Bios Editing ( RX5xx / RX4xx )
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Polaris Bios Editing ( RX5xx / RX4xx ) - Page 49

post #481 of 4857
Do you happen to have integrated video on your motherboard?

http://www.overclock.net/t/593427/how-to-unbrick-your-bricked-graphics-card-fix-a-failed-bios-flash

Instead of using a pci video card, unplug 6 pin or 8pin pci-express power from your video card and plug your hdmi or displayport to your integrated video. Go into your video bios and set the integrated video as the primary and then power down and plug your 6 pin or 8pin back in with your switch set to the failed bios flash. You should boot using the integrated and should be able to flash back to your saved backup bios.. Make sure you select the correct video adapter to flash. Follow the instructions for using atiflash. At least that's the theory. Someone correct me if I missed a step.

Another useful guide: https://www.techpowerup.com/forums/threads/amd-ati-flashing-guide.212849/

There's a help I can't boot up section. Good luck.
Edited by greytoad - 8/25/16 at 3:31pm
post #482 of 4857
Thank you i will try tomorrow, if i cant resolve i might try rma in the store.

Thanks again.
post #483 of 4857
Tried editing 1750 strap to 2000 with Polaris Bios Editor. Flashed MSI RX 470 4GB and card wouldn't send signal. Flash back to original everything works again. Am I missing a step somewhere?
post #484 of 4857
Quote:
Originally Posted by nhidog View Post

Tried editing 1750 strap to 2000 with Polaris Bios Editor. Flashed MSI RX 470 4GB and card wouldn't send signal. Flash back to original everything works again. Am I missing a step somewhere?

Did you also keep the maximum memory speed at default or did it increase too?
post #485 of 4857
@blue198444
Can you send me Default bios from your Sapphire 470 8GB ? Just cant find it on net.
tnx.
post #486 of 4857
Quote:
Originally Posted by Jurbeli View Post

Would you guys know where should I contact if I needed a slightly modified bios with official signature? Not sure if any manufacturer is willing to modify it but my card has black screen issues and would just need a little bump to State 0 (idle) voltage to be completely stable and avoid RMA and all the hassle. I already asked AMD support and they said that I should contact the card manufacturer about it... I know there are some people with exactly the same issue.

My card has black screens maybe once in 1-2 hours on desktop or browsing web. But if I connect a second monitor the card goes into multidisplay mode (voltage goes 0,8V->1,0V) and it will be completely stable! Another workaround would be to fool drivers into multidisplay mode even when only a single display is connected. Is it possible? Ffs why did AMD make it so hard, I wouldn't want to use Windows test mode etc. frown.gif

Mate, you and me have the exact same problem, and I bet my liver on it its driver related. I say this because I get black, white or other color screens while doing nothing, after 5mins to 3-4 hours (random). When doing anything that taxes the GPU, 0 problems, but I cant play while working...sadly biggrin.gif
Only thing that fixes is it driver version 16.7.2 (whql-win10-64bit-radeon-software-crimson-16.7.2-july19 , if that helps)

With any driver above, the amount of solid color and lockups is sometimes giving me rages, but none, zero with driver 16.7.2.
Funny, after all the AMD bashing for crap drivers, had AMD cards for the last 5 years, 0 issues with any of them, all run super smooth, drivers super stable. Now seems we are back to **** drivers, since Crimson AMD drivers went to hell and forgot to come back.
post #487 of 4857
Quote:
Originally Posted by deri99 View Post

Quote:
Originally Posted by nhidog View Post

Tried editing 1750 strap to 2000 with Polaris Bios Editor. Flashed MSI RX 470 4GB and card wouldn't send signal. Flash back to original everything works again. Am I missing a step somewhere?

Did you also keep the maximum memory speed at default or did it increase too?

I actually changed them all to 1750 strap... I guess I should just try changing the higher one

Sent from my SM-N920P using Tapatalk
post #488 of 4857
So managed to flash it successful changing gpu clock and memory clocks... however even with a patch atikmdag.sys, seems drivers not loading. I can get into Windows but all graphic task seems to be stuttering from opening windows to 3d benchmarks. I'm running MSI RX 470 4GB. Is the patch specifically for RX 480?
post #489 of 4857
Just for archiving purposes:

EMBD V1.2 https://1drv.ms/u/s!Ag6oE4SOsCmDhEZ8vKmkSvQ-quyh

- Added separate profiles for 4GB / 8GB cards (RX 480)
- Added proper RX 470 support
- Added support for RX 470 LN2 variant (sub zero fix, thermal controller disabled).
Edited by The Stilt - 8/30/16 at 11:25am
post #490 of 4857
I am trying to mod bios of a non-referenca MSI RX480 Gaming X 8GB.
Timings, all clocks and power limits are changed well, but voltage change doesn't affect in a right way.
And if I set different clock with the same voltage in bios, the result voltage is different.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Polaris Bios Editing ( RX5xx / RX4xx )