Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Polaris Bios Editing ( RX5xx / RX4xx )
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Polaris Bios Editing ( RX5xx / RX4xx ) - Page 7

post #61 of 3451
Thread Starter 
https://www.techpowerup.com/downloads/2728/atiflash-2-74
post #62 of 3451
Anyone flash a Gigabyte card yet? Should work theoretically right?
post #63 of 3451
Yeah, i just bricked and un-bricked my card too. The 8GB flash worked correctly but re-flash to my 4GB backup just corrupted the card somehow, seems either a corrupt backup or a problem with ATIFlash.
I used a CH341A programmer and a soic test clip.

Might be useful:
BIOS chip is a Gigadevice GD25Q41B -> Datasheet

It's located on the back:
post #64 of 3451
Anyone know how to tweak memory timings ? I am seeing this at the 2000mhz clock: 777000000000000022CC1C0031F67E57F05711183FCFB60D006C070124081420FA8900A0030000001E123A46DB354019
This at 1750:
777000000000000022CC1C00106A6D4DD0571016B90D060C006AE70014051420FA8900A0030000001B11333DC0303A17
post #65 of 3451
Try exporting bios using the flash tool (save button).
Quote:
Originally Posted by PCIEgate View Post

Yeah, i just bricked and un-bricked my card too. The 8GB flash worked correctly but re-flash to my 4GB backup just corrupted the card somehow, seems either a corrupt backup or a problem with ATIFlash.
I used a CH341A programmer and a soic test clip.

Might be useful:
BIOS chip is a Gigadevice GD25Q41B -> Datasheet

It's located on the back:

Edited by Jiggytom - 7/5/16 at 2:48pm
post #66 of 3451
Quote:
Originally Posted by PCIEgate View Post

Yeah, i just bricked and un-bricked my card too. The 8GB flash worked correctly but re-flash to my 4GB backup just corrupted the card somehow, seems either a corrupt backup or a problem with ATIFlash.
I used a CH341A programmer and a soic test clip.

Might be useful:
BIOS chip is a Gigadevice GD25Q41B -> Datasheet

It's located on the back:

How did you unbrick it when you reflashed your stock rom? You flash back to the 8gb version?
post #67 of 3451
Quote:
Originally Posted by jstefanop View Post

How did you unbrick it when you reflashed your stock rom? You flash back to the 8gb version?
Yes, flashed the full 8GB rom backup (512kb) from techpowerup.
post #68 of 3451
Quote:
Originally Posted by PCIEgate View Post

Yes, flashed the full 8GB rom backup (512kb) from techpowerup.

Did you have to use external programmer or did ATIFlash work with the 8GB rom?
post #69 of 3451
Ok i will try the AMD Bios from Techpowerup. I flashed before my own safed Bios. Maybe its corrupted:thumb: But i must fix first my windows.

GPU-Z is making Crazy **** by Exporting the Bios, its only 128 KB big. The Original Bios has a 512 KB Size:mad:
post #70 of 3451
Quote:
Originally Posted by PCIEgate View Post

Yeah, i just bricked and un-bricked my card too. The 8GB flash worked correctly but re-flash to my 4GB backup just corrupted the card somehow, seems either a corrupt backup or a problem with ATIFlash.
I used a CH341A programmer and a soic test clip.

Might be useful:
BIOS chip is a Gigadevice GD25Q41B -> Datasheet

It's located on the back:
Quote:
Originally Posted by Sp3cialUs3r View Post

Ok i will try the AMD Bios from Techpowerup. I flashed before my own safed Bios. Maybe its corrupted:thumb: But i must fix first my windows.

GPU-Z is making Crazy **** by Exporting the Bios, its only 128 KB big. The Original Bios has a 512 KB Size:mad:

Use the ATI Win Flash tool and click save - doesn't that export the bios?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Polaris Bios Editing ( RX5xx / RX4xx )