Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Polaris Bios Editing ( RX5xx / RX4xx )
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Polaris Bios Editing ( RX5xx / RX4xx ) - Page 72

post #711 of 3314
Quote:
Originally Posted by generaleramon View Post


16.9.1+ Drivers allow modded Bios

Trayed all now in last 5 hours every drivers to 16.9.2 but with last 16.9.1 and 16.9.2 my rig freeze with your moded bios 1 or 2 after restart in first second in desktop mode. If i try with my PC only one video card on PCIE with no riser - video card dont have signal after flash. This is my job for today and i giveup frown.gif will w8 for any working moded bios for mining. 10x for your time
Edited by stanchobs - 10/1/16 at 9:35am
post #712 of 3314
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by stanchobs View Post

Trayed all now in last 5 hours every drivers to 16.9.2 but with last 16.9.1 and 16.9.2 my rig freeze with your moded bios 1 or 2 after restart. If i try with my PC only one video card on PCIE with no riser - video card dont have signal after flash. This is my job for today and i giveup frown.gif will w8 for any working moded bios for mining. 10x for your time

try to mod your stock bios with polaris bios editor, change..let's say...the power limit or the max mem freq...and see if it work
post #713 of 3314
Reset the wattman setting before you flash.

For me, core and memory voltage doesnt change unless I go into wattman and manually set memory voltage.

I'm using 16.9.2 on Win10 x64. I'm going to downgrade to Win7 soon. I can't stand the constant windows updates. I literally have to set wattman for 11 cards everytime Windows10 updates.
Power Bac G5
(6 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7 6950X EVGA GTX 1080 Ti GSkill 32GB 4133Mhz Samsung 960 Pro 1TB 
CoolingMonitor
Corsair H110i ASUS PG278Q 
  hide details  
Reply
Power Bac G5
(6 items)
 
  
CPUGraphicsRAMHard Drive
Intel i7 6950X EVGA GTX 1080 Ti GSkill 32GB 4133Mhz Samsung 960 Pro 1TB 
CoolingMonitor
Corsair H110i ASUS PG278Q 
  hide details  
Reply
post #714 of 3314



Change only this from 65 to 64 in original bios and got this in my rig. If this video card will be in my only slot in PC wll be with no signal. Drivers are 16.9.2

Edited by stanchobs - 10/1/16 at 9:55am
post #715 of 3314
Quote:
Originally Posted by TheLAWNOOB View Post

Reset the wattman setting before you flash.

For me, core and memory voltage doesnt change unless I go into wattman and manually set memory voltage.

I'm using 16.9.2 on Win10 x64. I'm going to downgrade to Win7 soon. I can't stand the constant windows updates. I literally have to set wattman for 11 cards everytime Windows10 updates.

you dont like doing that? come on its like a little project you get to do a couple times a week biggrin.gif
Toxic-DT
(19 items)
 
Toxic-Mini
(6 items)
 
Toxic-SV
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770k Gigabyte Z87X-UD4H Sapphire Nitro + RX 470 Gskill Ares 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Mushkin Eco3 Kingdian  Corsair LE  Lite On 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cryorig H5 Windows 10 pro Dell S2415h Azio MK Retro 
PowerCaseMouseAudio
Seasonic G Series 650w Define R5  Logitech G500s Asus Xonar DSX 
AudioAudioAudio
Monoprice Retro Heaphones Monoprice Vocal Dynamic Mic Edifier r980t  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Rk3288 Firefly  Mali t760 mp4 Ddr3 1600 
Hard DriveOS
Internal EMMC Android 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon e5649 HP z400 FirePro v4800 12gb Gkill Ripjaw 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Hitachi Ultrastar Western Digital 320gb HP High Performance Cooler Ubuntu Gnome 16.10 
PowerCase
HP z400 HP z400 
  hide details  
Reply
Toxic-DT
(19 items)
 
Toxic-Mini
(6 items)
 
Toxic-SV
(10 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 4770k Gigabyte Z87X-UD4H Sapphire Nitro + RX 470 Gskill Ares 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Mushkin Eco3 Kingdian  Corsair LE  Lite On 
CoolingOSMonitorKeyboard
Cryorig H5 Windows 10 pro Dell S2415h Azio MK Retro 
PowerCaseMouseAudio
Seasonic G Series 650w Define R5  Logitech G500s Asus Xonar DSX 
AudioAudioAudio
Monoprice Retro Heaphones Monoprice Vocal Dynamic Mic Edifier r980t  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Rk3288 Firefly  Mali t760 mp4 Ddr3 1600 
Hard DriveOS
Internal EMMC Android 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Xeon e5649 HP z400 FirePro v4800 12gb Gkill Ripjaw 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Hitachi Ultrastar Western Digital 320gb HP High Performance Cooler Ubuntu Gnome 16.10 
PowerCase
HP z400 HP z400 
  hide details  
Reply
post #716 of 3314
this is my mod 480mod3ok.zip 111k .zip file
this work on my Sapphire RX 480 Nitro + OC 4GB elpida
thanks generaleramon
post #717 of 3314
Quote:
Originally Posted by simcity4 View Post

this is my mod 480mod3ok.zip 111k .zip file
this work on my Sapphire RX 480 Nitro + OC 4GB elpida
thanks generaleramon


u got any extra speed with that rom ?
I got a 470 Nitro 4gb with Elpida memory.

the problem is @ the checksum. ATM the 1.4 Bios reader cant check it right.
When i edit the rom with a HEX editor i can change the straps. I change the 2000 straps with the 1750. ( the 1500 straps doesnt work @2000 )
Everything looks fine when i flash it. But nothing change! same speed.
When i check the modded rom with the Polaris Editor i saw that the checksum is not valid. I try to save it and then flash again... but @ this time no boot at all.
So i flash it back to the stock rom.
I search many websites for a manuel checksum. It seems possible but dunno how to do it and add it on the right line.
post #718 of 3314
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by simcity4 View Post

this is my mod 480mod3ok.zip 111k .zip file
this work on my Sapphire RX 480 Nitro + OC 4GB elpida
thanks generaleramon
The bios i've made it's working? What's in this bios?
post #719 of 3314
So my new rx 480 faced this 100% fan speed issue, i dont know why, i was just surfing the internet and suddenly fans ramps up to 100% and after that no control over my gpu fan, restarted pc and the fan was 100% then started msi afterburner and it was able to adjust the fan speed. Dont noe what the heck is this. Many people seem to be having this fan issue. Any solutions as of yet?
post #720 of 3314
your mod bios don't work i think checksum problem .
I made 480mod3ok thanks to your info and is 1750 strap on 2000 MHz ,is little better ethmine made 26mh at core 1035 MHZ memory 2000mhz
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Polaris Bios Editing ( RX5xx / RX4xx )