Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asus uefi bios not installing ?
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Asus uefi bios not installing ?

post #1 of 2
Thread Starter 
so i bought a new system i7-6700k, asus maximus viii extreme(not rog) , so i have installed a new windows and everything but apparently sometimes it gets stuck at restart at the bios screen asus logo and when i reset it says Overclock error although my oc settings are fine @4.5ghz and 1.3V but when i try to update my motherboards bios from asus suite or even from the bios at start it gives the error that this file is not a uefi bios file although it is a cap file which download from the official support page of my motherboard .. please help im so frustrated and my motherboards bios version is almost a year old
post #2 of 2

There's nothing wrong with it being that old unless a new version has an update that you need. I'm still using a UEFI version that came out in the Summer of 2011 and it's not hurting anything.

 

Can you reset your settings back to stock and then try again? The stability of your system cannot be judged by your settings alone; thorough stability testing needs to be done. So reset to stock and see if anything changes.


Edited by TwoCables - 7/15/16 at 7:25am
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
It's a computer!
(19 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5-2500K @ 4.5GHz (1.368-1.384V fixed voltage) ASUS P8P67 EVO B3 (UEFI ver. 1850) GTX 780 ASUS DirectCU II (1228 / 6300, 1.180V) G.SKILL Ripjaws X 8GB (2 x 4GB) 1866MHz, CL9 
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
250 GB Samsung 840 EVO (C:\) 250 GB Samsung 840 EVO (D:\) 150 GB WD VelociRaptor Samsung SH-S243N 24x DVD Burner 
Optical DriveCoolingOSMonitor
Samsung SH-S203N 20X DVD Burner Thermaltake Frio Win 7 Home Premium x64 SP1 Retail AOC G2460PG (24" 1920 x 1080 144Hz G-SYNC) 
KeyboardPowerCaseMouse
Filco Majestouch 104-key Cherry MX Blues w/NKRO Corsair HX650 (Bronze, ordered on 12-12-2009) CM 690 Intellimouse Optical (1.1A) 1000Hz polling rate 
Mouse PadAudioAudio
Basic, but premium round X-Fi Titanium HD Klipsch ProMedia 2.1 (with 16 AWG Monster Cable... 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › Asus uefi bios not installing ?