Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › [Official] NVIDIA Titan X Pascal Owners Thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

[Official] NVIDIA Titan X Pascal Owners Thread - Page 350

post #3491 of 7589
wow legion lets my card run hotter than hours of playing overwatch or doom/witcher3
Rig
(24 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 8700k @ 5.2Ghz asus maximus hero X Z370 EVGA FE 1080Ti 2050/5800 32gb g.skill tridentZ RGB 3600 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
3x WD Caviar Black 4TB Samsung 960PRO NVMe 512gb Samsung 960EVO NVMe 512GB Sandisk Ultra II 1TB 
CoolingOSMonitorMonitor
1x corsair h115i, 1x h90 Win10 x64 pro ASUS ROG PG279Q Gsync @ 165hz 2x Qnix 2710 Evo II @ 120hz  
KeyboardPowerCaseMouse
CM Storm QuickFire XT corsair ax1200i corsair carbide 540 Roccat Pure Optical 
Mouse PadAudioOtherOther
Roccat Taito asus xonar DX 7.1 KS8000 65 Zoll 4k SUHD Samsung Tab Pro 8.4 
OtherOtherOther
HTC Vive PS4 Pro, Xbone S maxnomic classic office 
  hide details  
Reply
Rig
(24 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 8700k @ 5.2Ghz asus maximus hero X Z370 EVGA FE 1080Ti 2050/5800 32gb g.skill tridentZ RGB 3600 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
3x WD Caviar Black 4TB Samsung 960PRO NVMe 512gb Samsung 960EVO NVMe 512GB Sandisk Ultra II 1TB 
CoolingOSMonitorMonitor
1x corsair h115i, 1x h90 Win10 x64 pro ASUS ROG PG279Q Gsync @ 165hz 2x Qnix 2710 Evo II @ 120hz  
KeyboardPowerCaseMouse
CM Storm QuickFire XT corsair ax1200i corsair carbide 540 Roccat Pure Optical 
Mouse PadAudioOtherOther
Roccat Taito asus xonar DX 7.1 KS8000 65 Zoll 4k SUHD Samsung Tab Pro 8.4 
OtherOtherOther
HTC Vive PS4 Pro, Xbone S maxnomic classic office 
  hide details  
Reply
post #3492 of 7589
Quote:
Originally Posted by Jpmboy View Post

that's an odd problem, unless the cpu is bottlenecking the lower resolution benchmark? If you have speedstep enabled, make sure windows power plan is High Perf, and that min proc state = 100%. Or.. disable speedstep.
If you look in gpuZ (after launching the GUI for 3DMark) are all 4 cards idling at around 1450 or 1500? eg, all 4 in P0? See in the 2 snips below... Card 0 is in P0, and card 1 is in P8. You can use NVI to check that all the cards are entering the proper clock state for "Max Perf" on NVCP.

Here's the Inspector states - all seem to be in P0 when 3DMark GUI is open:



EDIT: here's my 3DMark FSE run:

EpVSmON.jpg

EDIT #2: Here's the GPU-Z screenshot - all 4 seem to be idling at 1417Mhz:

JQjqRMv.png
Quote:
Originally Posted by EniGma1987 View Post

What is your GPU usage on the 4 cards in FSE? My thought is that because the cards are so strong, and the resolution is kinda low, then the load on each GPU might not be causing the cards to get into boost mode. This happens when the GPU doesnt get enough utilization. So maybe 2 cards are utilized enough to hit boost, and split the load into 4 and it is too low? Just a thought.

In FSE, the usage is <50% which is pathetic.
Quote:
Originally Posted by xarot View Post

I would have guessed G-Sync is on but I guess from your sig that you don't use G-Sync monitor.

I have a G-Sync monitor on my 2nd rig but I'm not talking about that one.
Edited by Baasha - 8/29/16 at 6:39pm
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6950X @ 4.30GHz ASUS Rampage V Extreme GTX TITAN Xp (2017) [4-way SLI] 64GB Corsair Dominator Platinum @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 850 Pro (256GB) Samsung 840 EVO (1TB) Pioneer BD-203 NZXT Kraken X60 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 Pro (x64) Dell UP3218K - 8K Monitor Razer Blackwidow Chroma Corsair AX1500i 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master Cosmos II Razer Mamba Chroma [16,000 DPI] Razer Manticor Sennheiser HD800 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3970X @ 4.80Ghz ASRock Extreme11 GTX-1080 Ti FE [4-Way SLI] Corsair Dominator Platinum 2133Mhz (32GB) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 840 EVO (250GB) WD Caviar Black (2TB) ASUS DVD Burner NZXT Kraken X62 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 Pro Dell UP3017Q 4K OLED Razer Blackwidow Ultimate EVGA SuperNOVA 1600 T2 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Air 540 Razer Death Adder 2013 SteelSeries QcK Altec Lansing 2.1 | Sennheiser PC-350 
Audio
AKG K712 Pro + AudioEngine D1 DAC 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6950X @ 4.30GHz ASUS Rampage V Extreme GTX TITAN Xp (2017) [4-way SLI] 64GB Corsair Dominator Platinum @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 850 Pro (256GB) Samsung 840 EVO (1TB) Pioneer BD-203 NZXT Kraken X60 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 Pro (x64) Dell UP3218K - 8K Monitor Razer Blackwidow Chroma Corsair AX1500i 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master Cosmos II Razer Mamba Chroma [16,000 DPI] Razer Manticor Sennheiser HD800 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3970X @ 4.80Ghz ASRock Extreme11 GTX-1080 Ti FE [4-Way SLI] Corsair Dominator Platinum 2133Mhz (32GB) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 840 EVO (250GB) WD Caviar Black (2TB) ASUS DVD Burner NZXT Kraken X62 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 Pro Dell UP3017Q 4K OLED Razer Blackwidow Ultimate EVGA SuperNOVA 1600 T2 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Air 540 Razer Death Adder 2013 SteelSeries QcK Altec Lansing 2.1 | Sennheiser PC-350 
Audio
AKG K712 Pro + AudioEngine D1 DAC 
  hide details  
Reply
post #3493 of 7589
Quote:
Originally Posted by CRITTY View Post

Any negatives to putting the voltage to 100%?

I've run it at max voltage (100%) for hours on end, the increase in voltage does seem to keep the clock speeds maxed out (between 2088-2100) and there is less fluctuation at these higher clocks assuming there is a consistent load on the GPU.
post #3494 of 7589
Hi folks! Maybe some of you can help me! I have two questions.
First, I just finished my first custom loop for my titan XP. All with EKWB products.



I have a 6800k OC to 4,2 GHz/1,4v.
I have a 240mm top rad 25mm thick and a 360mm front rad 40mm thick.
All my 5 fans are push configuration set as intake and I have a 120mm exhaust at the back.
They are EK-vardar 1150 rpm running at max speed.
When I game, I'm getting temps around 54-55 degrees... which is way too high IMO for a custom loop...

Is it simply because my fans are not fast enough? Or because something is wrong with the loop or the rads are not enough?

My other question is this :



Since I installed the EKWB gpu block, I've lost voltage monitoring in afterburner... did I damaged the pcb? :S

Thanks!
Edited by Glerox - 8/29/16 at 7:46pm
post #3495 of 7589
Ok for my voltage question, I installed gpu-z and it shows VDDC so my problem is probably with AB. nevermind!
Still my bad temps question is valid tongue.gif
post #3496 of 7589
Quote:
Originally Posted by Baasha View Post

Here's the Inspector states - all seem to be in P0 when 3DMark GUI is open:
Warning: Spoiler! (Click to show)

EDIT: here's my 3DMark FSE run:
Warning: Spoiler! (Click to show)
EpVSmON.jpg

EDIT #2: Here's the GPU-Z screenshot - all 4 seem to be idling at 1417Mhz:
Warning: Spoiler! (Click to show)
JQjqRMv.png
In FSE, the usage is <50% which is pathetic.
I have a G-Sync monitor on my 2nd rig but I'm not talking about that one.

baasha - that's a driver issue. look at the ram utilization blinksmiley.gif

when you run Firestrike (1080P) is the util even lower?
x99
(22 items)
 
Z370
(8 items)
 
x299
(18 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
i7 5960X i7 6950X Asus Rampage V Extreme 10 2 GTX Titan X Pascal 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
GSkill 3200c14 TZs 8x8GB @ 3400c13 Intel 750 NVMe 400GB 2x Plextor SSD 256 Raid 0 (Win 7) Samsung NVMe 950 Pro M.2 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Plextor 810 2x XSPC RX360 Koolance 380i D5 
CoolingOSOSOS
Aquaero 6 Windows 10 x64  Windows 7 Pro Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Seiki 50" 4K monitor (720P-2160i) 240-30Hz Das Keyboard Model S Pro Corsair AX1200 Case Labs SM8 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate Ears TF10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
8700K ASUS Maximus X Apex GTX 1080 2x8 GB G.Skill 4400c19 
Hard DriveCoolingOSCase
Samsung 960 Pro 360Rad + Chiller Win 10 HWBOT OBT 
CPUCPUMotherboardGraphics
7740X 7980XE ASUS Rampage Vi Apex 2x Nvidia Titan Xp SLi 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill 3600c15 2x8GB kits Samsung 960 Pro, NVMe WD Raptor 1T Plextor SSDs Raid 0 
Optical DriveCoolingOSOS
Plextor DVD/BR R/W (very) Custom Water Windows 10 Pro Windows 7 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 144Hz Ducky Corsair 1500i Microcool Benchetto 101 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate ears TF10s (IEMs) 
  hide details  
Reply
x99
(22 items)
 
Z370
(8 items)
 
x299
(18 items)
 
CPUCPUMotherboardGraphics
i7 5960X i7 6950X Asus Rampage V Extreme 10 2 GTX Titan X Pascal 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
GSkill 3200c14 TZs 8x8GB @ 3400c13 Intel 750 NVMe 400GB 2x Plextor SSD 256 Raid 0 (Win 7) Samsung NVMe 950 Pro M.2 
Optical DriveCoolingCoolingCooling
Plextor 810 2x XSPC RX360 Koolance 380i D5 
CoolingOSOSOS
Aquaero 6 Windows 10 x64  Windows 7 Pro Linux Mint 
MonitorKeyboardPowerCase
Seiki 50" 4K monitor (720P-2160i) 240-30Hz Das Keyboard Model S Pro Corsair AX1200 Case Labs SM8 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate Ears TF10 
CPUMotherboardGraphicsRAM
8700K ASUS Maximus X Apex GTX 1080 2x8 GB G.Skill 4400c19 
Hard DriveCoolingOSCase
Samsung 960 Pro 360Rad + Chiller Win 10 HWBOT OBT 
CPUCPUMotherboardGraphics
7740X 7980XE ASUS Rampage Vi Apex 2x Nvidia Titan Xp SLi 
RAMHard DriveHard DriveHard Drive
G.Skill 3600c15 2x8GB kits Samsung 960 Pro, NVMe WD Raptor 1T Plextor SSDs Raid 0 
Optical DriveCoolingOSOS
Plextor DVD/BR R/W (very) Custom Water Windows 10 Pro Windows 7 Pro 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS 144Hz Ducky Corsair 1500i Microcool Benchetto 101 
MouseAudio
Steelseries Rival Ultimate ears TF10s (IEMs) 
  hide details  
Reply
post #3497 of 7589
Quote:
Originally Posted by Glerox View Post

Ok for my voltage question, I installed gpu-z and it shows VDDC so my problem is probably with AB. nevermind!
Still my bad temps question is valid tongue.gif
If I read your first post correctly, you have 5 intake forcing air past the rads into the case. Maybe too much heat in there?
X99
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6950X Asrock X99 Taichi 1080 Ti FTW3-11G-P4-6797-K1 Corsair-3000mhz 
CoolingOSMonitorPower
960 Pro-512gb Windows 10 ASUS ROG PG278QR  Evga 850 P2 
CaseMouseAudio
Corsair Air 540 G900 Sound blaster AE-5 
  hide details  
Reply
X99
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6950X Asrock X99 Taichi 1080 Ti FTW3-11G-P4-6797-K1 Corsair-3000mhz 
CoolingOSMonitorPower
960 Pro-512gb Windows 10 ASUS ROG PG278QR  Evga 850 P2 
CaseMouseAudio
Corsair Air 540 G900 Sound blaster AE-5 
  hide details  
Reply
post #3498 of 7589
Quote:
Originally Posted by Jpmboy View Post

baasha - that's a driver issue. look at the ram utilization blinksmiley.gif

when you run Firestrike (1080P) is the util even lower?

Hmm.. that's odd - will have to try 1080P. Will report back.

Btw, the "RAM" reading in the OSD is 'system RAM' first and then 'Pagefile'. The VRAM is all screwed up since I started running 4-Way SLI. Any idea on how to fix that - since the max VRAM is 12GB?

Or, are you talking about the numbers in GPU-Z where it shows negative utilization?

I installed the driver after DDU with Driver & PhysX only. o_0
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6950X @ 4.30GHz ASUS Rampage V Extreme GTX TITAN Xp (2017) [4-way SLI] 64GB Corsair Dominator Platinum @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 850 Pro (256GB) Samsung 840 EVO (1TB) Pioneer BD-203 NZXT Kraken X60 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 Pro (x64) Dell UP3218K - 8K Monitor Razer Blackwidow Chroma Corsair AX1500i 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master Cosmos II Razer Mamba Chroma [16,000 DPI] Razer Manticor Sennheiser HD800 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3970X @ 4.80Ghz ASRock Extreme11 GTX-1080 Ti FE [4-Way SLI] Corsair Dominator Platinum 2133Mhz (32GB) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 840 EVO (250GB) WD Caviar Black (2TB) ASUS DVD Burner NZXT Kraken X62 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 Pro Dell UP3017Q 4K OLED Razer Blackwidow Ultimate EVGA SuperNOVA 1600 T2 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Air 540 Razer Death Adder 2013 SteelSeries QcK Altec Lansing 2.1 | Sennheiser PC-350 
Audio
AKG K712 Pro + AudioEngine D1 DAC 
  hide details  
Reply
     
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6950X @ 4.30GHz ASUS Rampage V Extreme GTX TITAN Xp (2017) [4-way SLI] 64GB Corsair Dominator Platinum @ 3200MHz 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 850 Pro (256GB) Samsung 840 EVO (1TB) Pioneer BD-203 NZXT Kraken X60 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 Pro (x64) Dell UP3218K - 8K Monitor Razer Blackwidow Chroma Corsair AX1500i 
CaseMouseMouse PadAudio
Cooler Master Cosmos II Razer Mamba Chroma [16,000 DPI] Razer Manticor Sennheiser HD800 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 3970X @ 4.80Ghz ASRock Extreme11 GTX-1080 Ti FE [4-Way SLI] Corsair Dominator Platinum 2133Mhz (32GB) 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 840 EVO (250GB) WD Caviar Black (2TB) ASUS DVD Burner NZXT Kraken X62 
OSMonitorKeyboardPower
Win 10 Pro Dell UP3017Q 4K OLED Razer Blackwidow Ultimate EVGA SuperNOVA 1600 T2 
CaseMouseMouse PadAudio
Corsair Air 540 Razer Death Adder 2013 SteelSeries QcK Altec Lansing 2.1 | Sennheiser PC-350 
Audio
AKG K712 Pro + AudioEngine D1 DAC 
  hide details  
Reply
post #3499 of 7589
Quote:
Originally Posted by Maintenance Bot View Post

If I read your first post correctly, you have 5 intake forcing air past the rads into the case. Maybe too much heat in there?

Yeah at the beginning my top rad was exhaust but the temps were even worst like up to 80 degrees :S

I'm waiting for five corsair SP120 high performance fans (2500 rpm) to see if the low rpm fans are the problem...
post #3500 of 7589
Quote:
Originally Posted by Glerox View Post

Yeah at the beginning my top rad was exhaust but the temps were even worst like up to 80 degrees :S

I'm waiting for five corsair SP120 high performance fans (2500 rpm) to see if the low rpm fans are the problem...
Sp120's are nice, should drop your temps alot.
X99
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6950X Asrock X99 Taichi 1080 Ti FTW3-11G-P4-6797-K1 Corsair-3000mhz 
CoolingOSMonitorPower
960 Pro-512gb Windows 10 ASUS ROG PG278QR  Evga 850 P2 
CaseMouseAudio
Corsair Air 540 G900 Sound blaster AE-5 
  hide details  
Reply
X99
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
6950X Asrock X99 Taichi 1080 Ti FTW3-11G-P4-6797-K1 Corsair-3000mhz 
CoolingOSMonitorPower
960 Pro-512gb Windows 10 ASUS ROG PG278QR  Evga 850 P2 
CaseMouseAudio
Corsair Air 540 G900 Sound blaster AE-5 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: NVIDIA
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › NVIDIA › [Official] NVIDIA Titan X Pascal Owners Thread