Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › ASUS Z9PE-D8-WS Windows 10 RAID problems
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ASUS Z9PE-D8-WS Windows 10 RAID problems

post #1 of 2
Thread Starter 
Ok guys here is my problem, I have an ASUS Z9-PE-D8-WS server motherboard with dual Intel Xeon E5-2609 CPU's and 32GB of RAM, yesterday I had it on Windows 7 with a hardware RAID 1+0 with 4 2TB drives with the onboard RAID controller, I also had the 3rd revision of the BIOS v503, and at this point everything worked just fine. Last night I upgraded to Windows 10, which required a BIOS update to work with UEFI boot so I upgraded to the latest BIOS v5802, and then installed Windows 10. Today when I booted up the computer I noticed that the RAID drive was missing, so I did some investigating, the hardware RAID is still working as I can go in and see the config when the controller loads its BIOS. So I went into Device Manager and the Intel C600 series chipset driver was installed and the hardware was noticed, but it had a yellow triangle, so I went to get the latest drivers off the ASUS site , but they only went to Windows 8.1 so I tryed to install that but when I did Windows told me that a newer version of this driver is installed and wouldn't let me install it, so I found the new Windows 10 chipset driver for the C602 chipset, but the RAID controller wouldn't update with that, so then I tried to find the latest drivers for the 9200 series Marvell chipset, but I was unable to do that.


Any ideas?

Thanks in advance
post #2 of 2
Have you installed, or updated to a Win 10 compatible version, the Intel Matrix Raid Storage Driver?
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX6300 Black M5A99X EVO R2.0 Nvidia GTS450 Team Vulcan PC3 12800 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 840 PRO Asus DRW-1608P (x2) Custom Water Cooling Win7 (Ult), Win 8.1 & Win Server 2012 R2 
MonitorKeyboardPowerCase
2 X Samsung 915N Ducky Shine III, Blue Cherry/Blue LEDs PCP&C 1kw Lian Li PC-71 (W/Window) 
MouseAudio
Logiteck G400s none 
  hide details  
Reply
My System
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX6300 Black M5A99X EVO R2.0 Nvidia GTS450 Team Vulcan PC3 12800 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Samsung 840 PRO Asus DRW-1608P (x2) Custom Water Cooling Win7 (Ult), Win 8.1 & Win Server 2012 R2 
MonitorKeyboardPowerCase
2 X Samsung 915N Ducky Shine III, Blue Cherry/Blue LEDs PCP&C 1kw Lian Li PC-71 (W/Window) 
MouseAudio
Logiteck G400s none 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Intel Motherboards
Overclock.net › Forums › Intel › Intel Motherboards › ASUS Z9PE-D8-WS Windows 10 RAID problems