Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Pc having a hard time booting
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Pc having a hard time booting

post #1 of 17
Thread Starter 
I just got a new psu and an r9 390 and my pc is having trouble booting after installing them. My pc starts and all the fans are running but I'm getting no display. I have got it to boot a few times but now it dosnt want to. Help?
post #2 of 17
Did you have the same graphics card before you installed the new PSU? If you just got the video card the drivers may not be playing well with the new card, if the old ones are still installed and not uninstalled, especially if you had a Nvidia graphics card before. Have you tried booting it with just the onboard video (if you have an HDMI input or other VGA cable that would work on your motherboard) to see if it boots OK then? My next guess would be if all that is fine would be to dbl check all your PSU cables, make sure they're all plugged in fully and have right cables going to their right peripherals. I'm not doubting you hooked anything up wrong, sometimes its just easier to dbl or triple check smile.gif
post #3 of 17
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by MythTFLfan29 View Post

Did you have the same graphics card before you installed the new PSU? If you just got the video card the drivers may not be playing well with the new card, if the old ones are still installed and not uninstalled, especially if you had a Nvidia graphics card before. Have you tried booting it with just the onboard video (if you have an HDMI input or other VGA cable that would work on your motherboard) to see if it boots OK then? My next guess would be if all that is fine would be to dbl check all your PSU cables, make sure they're all plugged in fully and have right cables going to their right peripherals. I'm not doubting you hooked anything up wrong, sometimes its just easier to dbl or triple check smile.gif

The old card worked fine and I uninstalled the old drivers from it. I've been abe to get the new card to boot a few time and I was able to install the drivers for it but now it won't boot
post #4 of 17
Thread Starter 
I think the gpu might be dead
post #5 of 17
Thread Starter 
I just ******* bought it though
post #6 of 17
Thread Starter 
My mobo dosnt have onboard, the old gpu works, and everything is hooked up correctly
post #7 of 17
RMA the card, its probably DOA if you are 100% sure its not the system.
Piledriver Reborn
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 4770k 4.5Ghz Asus Z97 P Gigabyte RX 480 4GB (580 BIOS) 16Gb (4x4Gb) @ 1600Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Kingston SSDNow 120GB M.2 Seagate Constellation ES 2TB Sandisk X110 128gb  Enermax UCTP12P 120mm x 5 
CoolingOSMonitorKeyboard
Phanteks U-Type Black Windows 10 Pro Samsung 27" Curved S27D590C Corsair K95 RGB Platinum 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair Modular RM650X Zalman Z11 Plus Corsair Glaive RGB Corsair Polaris 
AudioOther
Corsair Void Pro 7.1 Ikea Corner Desk 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I7 3540M Dell Panther Point Chipset QM77 Intel HD Graphics 4000 16Gb (2x8gb) Hynix DDR3l 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128GB Sandisk X110 Dell Stock Fan + Arctic Silver 5 Windows 10 Pro 1366x768 60Hz 
KeyboardPowerMouseAudio
UK-Layout Dell Keyboard 66600mWh Dell Extended Battery Dell Touchpad IDT 92HD93BXX Audio 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I5 3427U Panasonic CF-AX2 Intel HD 4000 Series 4GB 1333Mhz DDR3L 
Hard DriveCoolingOSOS
128GB Samsung P830 M-Sata SSD Stock Cooler Windows 10 Pro Ubuntu 17.04 
MonitorKeyboardPowerMouse
1366x768 10.1" Touchscreen @ 60Hz Panasonix CF-AX2 EN-GB Qwerty Keyboard Panasonic 29520mWh Panasonic CF-AX2 Touchpad 
Audio
Realtek ALC269 
  hide details  
Reply
Piledriver Reborn
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel I7 4770k 4.5Ghz Asus Z97 P Gigabyte RX 480 4GB (580 BIOS) 16Gb (4x4Gb) @ 1600Mhz 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Kingston SSDNow 120GB M.2 Seagate Constellation ES 2TB Sandisk X110 128gb  Enermax UCTP12P 120mm x 5 
CoolingOSMonitorKeyboard
Phanteks U-Type Black Windows 10 Pro Samsung 27" Curved S27D590C Corsair K95 RGB Platinum 
PowerCaseMouseMouse Pad
Corsair Modular RM650X Zalman Z11 Plus Corsair Glaive RGB Corsair Polaris 
AudioOther
Corsair Void Pro 7.1 Ikea Corner Desk 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I7 3540M Dell Panther Point Chipset QM77 Intel HD Graphics 4000 16Gb (2x8gb) Hynix DDR3l 
Hard DriveCoolingOSMonitor
128GB Sandisk X110 Dell Stock Fan + Arctic Silver 5 Windows 10 Pro 1366x768 60Hz 
KeyboardPowerMouseAudio
UK-Layout Dell Keyboard 66600mWh Dell Extended Battery Dell Touchpad IDT 92HD93BXX Audio 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Core I5 3427U Panasonic CF-AX2 Intel HD 4000 Series 4GB 1333Mhz DDR3L 
Hard DriveCoolingOSOS
128GB Samsung P830 M-Sata SSD Stock Cooler Windows 10 Pro Ubuntu 17.04 
MonitorKeyboardPowerMouse
1366x768 10.1" Touchscreen @ 60Hz Panasonix CF-AX2 EN-GB Qwerty Keyboard Panasonic 29520mWh Panasonic CF-AX2 Touchpad 
Audio
Realtek ALC269 
  hide details  
Reply
post #8 of 17
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by NeoReaper View Post

RMA the card, its probably DOA if you are 100% sure its not the system.
I bought it off ebay certified refurbished, I don't think I can return it
post #9 of 17
Thread Starter 
Okay, I took the little battery out of my pc and it booted saying cmos is wrong
post #10 of 17
Thread Starter 
What do I do?
Edited by ttyy21 - 8/2/16 at 10:55pm
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD/ATI
Overclock.net › Forums › Graphics Cards › AMD/ATI › Pc having a hard time booting