Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › Metallic, distorted sound when headset in use only
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Metallic, distorted sound when headset in use only

post #1 of 2
Thread Starter 
I ran into an odd issue as of late and hope you might be able to help me identify the root cause.

Roughly a week ago when I booted up my machine I noticed extreme metallic, distorted sound coming out of my headset (Sennheiser PC360).

I tried a couple of things and here are my findings so far:

- The same kind of messed up sound comes out of my (cheap stereo) boxes for as long as the headset is plugged in additionally, if I only have the stereo boxes plugged in the sound is fine (also both front or rear work)

- It doesn't matter if I use the 3.5 mm jacks on the front or rear - both give the same result

- Using another 3.5 mm jack headphone or even simple earplugs also give the same sound

- Checking only for similar cases more often they recommend checking the DPC latency which i did but can kinda rule out as usually at/below 500 μs

- Also reinstalling drivers didn't do anything

I am rather close to reinstall W10 to rule software out as cause at that point.
post #2 of 2
i had a problem with my sound that was similar, it turned out to be my power supply was going bad.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: Sound Cards and Computer Audio
Overclock.net › Forums › Components › Sound Cards and Computer Audio › Metallic, distorted sound when headset in use only