Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › ROG Crosshair VI overclocking thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ROG Crosshair VI overclocking thread - Page 1147

post #11461 of 17572
Quote:
Originally Posted by madweazl View Post

Are you using a PCI expansion card for the drive or plugged into the m.2 socket?

I'm not 100% sure but I think it's because I have a m2 in the socket and nvme drive on the pcie expansion. M2 shows up but not the one on the pcie slot.
My NewBorn
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5960x Rampage V Extreme eVGA GTX 980 Ti G.Skill Trident Z 32GB DDR4-3200 CAS 14 
Hard DriveHard DriveHard DriveKeyboard
Intel 750 400GB SSD 1TB 850 Pro 1TB 850 Pro Corsair K95 
PowerCaseMouse Pad
eVGA T2 1600 Corsair 900D Corsair MM800 Polaris  
  hide details  
Reply
My NewBorn
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5960x Rampage V Extreme eVGA GTX 980 Ti G.Skill Trident Z 32GB DDR4-3200 CAS 14 
Hard DriveHard DriveHard DriveKeyboard
Intel 750 400GB SSD 1TB 850 Pro 1TB 850 Pro Corsair K95 
PowerCaseMouse Pad
eVGA T2 1600 Corsair 900D Corsair MM800 Polaris  
  hide details  
Reply
post #11462 of 17572
Quote:
Originally Posted by Johan45 View Post

I've run an NVMe up to ~ 140 BCLK and not had it disappear. You can set the PCIe speeds manually by slot. Try setting the drive to Gen2 and the cards to gen3

Was that the m2 socket on the board or nvme drive on the pcie slot?
My NewBorn
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5960x Rampage V Extreme eVGA GTX 980 Ti G.Skill Trident Z 32GB DDR4-3200 CAS 14 
Hard DriveHard DriveHard DriveKeyboard
Intel 750 400GB SSD 1TB 850 Pro 1TB 850 Pro Corsair K95 
PowerCaseMouse Pad
eVGA T2 1600 Corsair 900D Corsair MM800 Polaris  
  hide details  
Reply
My NewBorn
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5960x Rampage V Extreme eVGA GTX 980 Ti G.Skill Trident Z 32GB DDR4-3200 CAS 14 
Hard DriveHard DriveHard DriveKeyboard
Intel 750 400GB SSD 1TB 850 Pro 1TB 850 Pro Corsair K95 
PowerCaseMouse Pad
eVGA T2 1600 Corsair 900D Corsair MM800 Polaris  
  hide details  
Reply
post #11463 of 17572
Quote:
Originally Posted by aznsniper911 View Post

Was that the m2 socket on the board or nvme drive on the pcie slot?

Cant confirm what they're running but I've had mine [960 Evo] up to 140 in the m.2 socket without issue.
Inferior FTW!
(22 items)
 
FrankenRyzen
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 6600K 4.5@1.320v Gigabyte Z170X-Gaming 7 Founder's GTX 1070 200/800 Corsair Vengeance LED 3200@4000 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
MyDigitalSSD BPX 120 (RAID 0) EK-FB GA Z170X Monoblock XSPC RX360 (White) XSPC RX240 (White) 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Vardar F2s (x5) EK-FC1070 GTX1070 (nickel/plexi)  EK GTX1070 FE backplate EK Double Bay PWM D5 MX 
CoolingCoolingOSMonitor
Bitspower 250 Z-Multi Res EK HDC fittings (12mm) Windows 10 Samsung C32F391 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Blackwidow Chroma EVGA Supernova G1 1000w Phanteks Enthoo Primo Razer Naga Epic 
Mouse PadAudio
Razer Vespula Sennheiser HD598 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen R7 1700 @3.9 Asus Crosshair VI Hero Radeon HD 6950 G.skill RGB 3200 @3500 C16 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 960 Evo CM 212 Evo (push/pull) Windows 10 Pro 46" Sharp Aquos 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Anansi 750w Keian CM ATCS 840 Logitech G300 
Mouse Pad
My desk... 
  hide details  
Reply
Inferior FTW!
(22 items)
 
FrankenRyzen
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 6600K 4.5@1.320v Gigabyte Z170X-Gaming 7 Founder's GTX 1070 200/800 Corsair Vengeance LED 3200@4000 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
MyDigitalSSD BPX 120 (RAID 0) EK-FB GA Z170X Monoblock XSPC RX360 (White) XSPC RX240 (White) 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Vardar F2s (x5) EK-FC1070 GTX1070 (nickel/plexi)  EK GTX1070 FE backplate EK Double Bay PWM D5 MX 
CoolingCoolingOSMonitor
Bitspower 250 Z-Multi Res EK HDC fittings (12mm) Windows 10 Samsung C32F391 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Blackwidow Chroma EVGA Supernova G1 1000w Phanteks Enthoo Primo Razer Naga Epic 
Mouse PadAudio
Razer Vespula Sennheiser HD598 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen R7 1700 @3.9 Asus Crosshair VI Hero Radeon HD 6950 G.skill RGB 3200 @3500 C16 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 960 Evo CM 212 Evo (push/pull) Windows 10 Pro 46" Sharp Aquos 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Anansi 750w Keian CM ATCS 840 Logitech G300 
Mouse Pad
My desk... 
  hide details  
Reply
post #11464 of 17572
Quote:
Originally Posted by Targonis View Post

I expect that once the updates from AMD slow down, the team at Asus ROG will give us a setting to eliminate the fake temperature if you turn off XFR, or turning off XFR will automatically show the proper temperature.
\

Where do I find this XFR off setting in the bios? I have looked everywhere and am overclocked to 3.95ghz, so thought it is automatically off. I still get two temps seperated by 20C
post #11465 of 17572
Quote:
Originally Posted by aznsniper911 View Post

Quote:
Originally Posted by Johan45 View Post

I've run an NVMe up to ~ 140 BCLK and not had it disappear. You can set the PCIe speeds manually by slot. Try setting the drive to Gen2 and the cards to gen3

Was that the m2 socket on the board or nvme drive on the pcie slot?
M.2 but through PCIe not SATA
Bench
(9 items)
 
Intel Bench
(8 items)
 
DVD Player
(6 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 9370,FX 8350, FX 6350, PII X4 965 ASUS Crosshair V Formula z, ASUS Sabertooth 990... 2x ASUS GTX580 DCUII, ASUS HD 6970 G.Skill Flare 1800, Pi Black 2000 
Hard DriveCoolingOSPower
Kingston Hyperx 3K Phobya Supernova 1260 Koolance 380a Win7 Pro 64 Leadex SuperFlower 1K 
Case
Banchetto 101 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Asus Maximus VIII Hero Evga GTX 980Ti K|NGP|N G.Skill TridentZ 3600 
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 850 Pro Dragon Extreme F1 Windows 7 / Vista /XP Superflower Leadex 
  hide details  
Reply
Bench
(9 items)
 
Intel Bench
(8 items)
 
DVD Player
(6 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
FX 9370,FX 8350, FX 6350, PII X4 965 ASUS Crosshair V Formula z, ASUS Sabertooth 990... 2x ASUS GTX580 DCUII, ASUS HD 6970 G.Skill Flare 1800, Pi Black 2000 
Hard DriveCoolingOSPower
Kingston Hyperx 3K Phobya Supernova 1260 Koolance 380a Win7 Pro 64 Leadex SuperFlower 1K 
Case
Banchetto 101 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i7 6700k Asus Maximus VIII Hero Evga GTX 980Ti K|NGP|N G.Skill TridentZ 3600 
Hard DriveCoolingOSPower
Samsung 850 Pro Dragon Extreme F1 Windows 7 / Vista /XP Superflower Leadex 
  hide details  
Reply
post #11466 of 17572
I wound up ordering a kit of F4-3600C16D-16GTZSW, basically the same as my RGB sticks, but silver and white without the LED bling. And dropping back to 16 GB of course. I'll miss the colorful fun, but hey, this will give me easier and faster memory overclocks and I lowered my rig build costs by $215.00 in the process. Eases the pain considerably, and I was not really taking advantage of 32 GB at this time anyway.

I'm just about to shut down the poor rig and pull my current sticks for Fedex-ing. The new sticks are supposed to be here Friday. Meanwhile I have a new stand thingy arriving to assemble to put my case on at the height I wanted (will make it easy to see the error code LED).

I'll be following developments here on the laptop till I'm happily functioning again. I named the rig "Ryze Up" when first assembled, and now it will hopefully do so wink.gif

Thanks again to all who have given such able advice and assistance!
post #11467 of 17572
Quote:
Originally Posted by madweazl View Post

Cant confirm what they're running but I've had mine [960 Evo] up to 140 in the m.2 socket without issue.
Quote:
Originally Posted by Johan45 View Post

M.2 but through PCIe not SATA

Thanks everyone.

Taking out the 960 pro in the m2 socket still won't let me use my Intel 750 on the pcie slot. Have to use the m2 socket.
My NewBorn
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5960x Rampage V Extreme eVGA GTX 980 Ti G.Skill Trident Z 32GB DDR4-3200 CAS 14 
Hard DriveHard DriveHard DriveKeyboard
Intel 750 400GB SSD 1TB 850 Pro 1TB 850 Pro Corsair K95 
PowerCaseMouse Pad
eVGA T2 1600 Corsair 900D Corsair MM800 Polaris  
  hide details  
Reply
My NewBorn
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
5960x Rampage V Extreme eVGA GTX 980 Ti G.Skill Trident Z 32GB DDR4-3200 CAS 14 
Hard DriveHard DriveHard DriveKeyboard
Intel 750 400GB SSD 1TB 850 Pro 1TB 850 Pro Corsair K95 
PowerCaseMouse Pad
eVGA T2 1600 Corsair 900D Corsair MM800 Polaris  
  hide details  
Reply
post #11468 of 17572
Quote:
Originally Posted by aznsniper911 View Post


Thanks everyone.

Taking out the 960 pro in the m2 socket still won't let me use my Intel 750 on the pcie slot. Have to use the m2 socket.

Which BIOS are you on? 0003 absolutely destroyed my M.2 setup and gave me all sorts of weird hard-drive related issues.
post #11469 of 17572
elmor
"You shouldn't have to enable HPET to install it, what error did you get? There should be install log files if you can upload those. What if you disable HPET now after it's installed?
Quote:
Originally Posted by elmor View Post

Technically possible, will look into it.
You shouldn't have to enable HPET to install it, what error did you get? There should be install log files if you can upload those. What if you disable HPET now after it's installed?

elmor: After I get home from work tonight (after 5 EST) I will upload the install log to you and try to run the software with HPET disabled.
post #11470 of 17572
Quote:
Originally Posted by hotstocks View Post

\

Where do I find this XFR off setting in the bios? I have looked everywhere and am overclocked to 3.95ghz, so thought it is automatically off. I still get two temps seperated by 20C

I think you misunderstood me, the option to disable the "fake" temperature is not there yet...XFR on or off would not affect the reported temperatures.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › ROG Crosshair VI overclocking thread