Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › ROG Crosshair VI overclocking thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ROG Crosshair VI overclocking thread - Page 1152

post #11511 of 17390
Quote:
Originally Posted by hotstocks View Post

Lol, I had a Samsung Galaxy Note 7 on launch, had to return it. Got an LG V20, nice phone but poor battery life, though the battery is replaceable which makes it infinitaley better than any of the new sealed ****ty flagships you can't change the battery with.

I wonder if they learned their lesson and the S8+ and note 8 have replaceable batteries.
post #11512 of 17390
Quote:
Originally Posted by hotstocks View Post

I have been building for 20 years and have been tweaking this build for over a month. I get why people want to throw it against the wall.
I mean how hard is it un-needingly because the mobo or bios is just wrong? For instance I set dram voltage at 1.40v on ANY OTHER
MOTHERBOARD EVER TO EXIST and hwinfo will have dram voltage at 1.40v exactly, maybe +/- .01 volts. On this motherboard, bios 81,
1.40v on ram is NEVER 1.40v that I set in the bios. It reports 1.373 to 1.395v. NEVER does it do 1.4v, sure 1.395 is close but that is the high,
average is 1.383v, and people wonder why their memory fails or won't run at rated speeds. So I guess if you want your kit to hit 3600 mhz, you
need 1.4v, so just set it at like 1.43v and maybe this mobo will decide to give you 1.4v. Same goes with cpu and most other volts, they are
all on the low side and it is very annoying. My cpu is set at 1.39v LLC 3 and I have never seen 1.39v, I see 1.352-1.373v with a 1.354 average,
it is NOT EVEN COSE TO THE 1.39v I set and that is with LLC 3! This boards or bios's temperature sensors and voltage sensors are all off and
causing undervolting and 20C over reporting of temps making fans into jet engines at idle and making Aura temp colors RED at idle. There is
just a lot of work that needs to be done on this $300 motherboard that has been out 2 months already. I paid up for the best, for accuracy, not
this nonsense. OOOOOOOHH, but it has a physical LN switch that 7 people in the world will ever touch. PLEASE ASUS get your priorities straight
and fix this shi!t. No one can get a reliable 24/7 business machine with all this wackiness going on, not even gonna mention the NVME pauses, ugh.

Not everyone has these issues though. I do have intermittent reboot issues (typically a single F9) but no problems with anything else.
Inferior FTW!
(22 items)
 
FrankenRyzen
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 6600K 4.5@1.320v Gigabyte Z170X-Gaming 7 Founder's GTX 1070 200/800 Corsair Vengeance LED 3200@4000 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
MyDigitalSSD BPX 120 (RAID 0) EK-FB GA Z170X Monoblock XSPC RX360 (White) XSPC RX240 (White) 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Vardar F2s (x5) EK-FC1070 GTX1070 (nickel/plexi)  EK GTX1070 FE backplate EK Double Bay PWM D5 MX 
CoolingCoolingOSMonitor
Bitspower 250 Z-Multi Res EK HDC fittings (12mm) Windows 10 Samsung C32F391 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Blackwidow Chroma EVGA Supernova G1 1000w Phanteks Enthoo Primo Razer Naga Epic 
Mouse PadAudio
Razer Vespula Sennheiser HD598 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen R7 1700 @3.9 Asus Crosshair VI Hero Radeon HD 6950 G.skill RGB 3200 @3500 C16 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 960 Evo CM 212 Evo (push/pull) Windows 10 Pro 46" Sharp Aquos 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Anansi 750w Keian CM ATCS 840 Logitech G300 
Mouse Pad
My desk... 
  hide details  
Reply
Inferior FTW!
(22 items)
 
FrankenRyzen
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 6600K 4.5@1.320v Gigabyte Z170X-Gaming 7 Founder's GTX 1070 200/800 Corsair Vengeance LED 3200@4000 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
MyDigitalSSD BPX 120 (RAID 0) EK-FB GA Z170X Monoblock XSPC RX360 (White) XSPC RX240 (White) 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Vardar F2s (x5) EK-FC1070 GTX1070 (nickel/plexi)  EK GTX1070 FE backplate EK Double Bay PWM D5 MX 
CoolingCoolingOSMonitor
Bitspower 250 Z-Multi Res EK HDC fittings (12mm) Windows 10 Samsung C32F391 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Blackwidow Chroma EVGA Supernova G1 1000w Phanteks Enthoo Primo Razer Naga Epic 
Mouse PadAudio
Razer Vespula Sennheiser HD598 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen R7 1700 @3.9 Asus Crosshair VI Hero Radeon HD 6950 G.skill RGB 3200 @3500 C16 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 960 Evo CM 212 Evo (push/pull) Windows 10 Pro 46" Sharp Aquos 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Anansi 750w Keian CM ATCS 840 Logitech G300 
Mouse Pad
My desk... 
  hide details  
Reply
post #11513 of 17390
Quote:
Originally Posted by Reikoji View Post

That may be so, but I look at it this way. a 3200 14 cas kit was tested to run at that much, and they released it as such. a 4266 kit 19 cas was also tested to run stable as such. I see a kit tested to run much faster and passing would easily be able to run at the in between levels. When we get a higher strap, say 3600, i would think a kit tested to run faster would have better fortune running on the 3600 strap than the kit not tested to run that fast.

Just imo, i'm all about going for broke, thats why I bought the kit I have smile.gif.

I was very tempted to go with 4266 MHz, but split the difference between that and 3200 with the 3600 MHz.
post #11514 of 17390
Quote:
Originally Posted by CeltPC View Post

I was very tempted to go with 4266 MHz, but split the difference between that and 3200 with the 3600 MHz.

I too am tempted to order a set just to see what I can do with it before may update, but I like to keep a certain amount of $ on hand and that would drop me below that amount tongue.gif



In other news, the only fan I have which speed is based on CPU temp has decided it wants to run at full blast out of nowhere.
post #11515 of 17390
Quote:
Originally Posted by madweazl View Post

Not everyone has these issues though. I do have intermittent reboot issues (typically a single F9) but no problems with anything else.

I must be one of the few with zero issues (on two different boards might i add)

With 3.8 at 1.199v under load and 2933 ram i have ZERO issues, only a few code 8s when AB crashes. If i use 3200mhz however with BIOS 1002 it needs a reset push then its fine, it will sometimes give me an f9>0d then i need to reset CMOS, otherwise its been perfectly fine. The Aura LEDs not working until i restart isn't even a problem for me idc much for LEDs lol.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1700X asus crosshair 6 Sapphire R9 390 Nitro CMK16GX4M2B3200C16 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Kingston HyperX 3K Seagate ST2000DM006 EKWB Supremacy Evo EK-XRES 100 Revo D5 - Acetal 
CoolingCoolingCoolingCooling
Alphacool GPX r9 390 m01 alphacool xt45 240 Alphacool xt45 360 Alphacool D5 PWM 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 LG 29UM68 Corsair Strafe Corsair RM1000 
CaseMouseMouse Pad
Thermaltake X5 Corsair M65 Pro RGB Razer Goliathus Speed 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1700X asus crosshair 6 Sapphire R9 390 Nitro CMK16GX4M2B3200C16 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Kingston HyperX 3K Seagate ST2000DM006 EKWB Supremacy Evo EK-XRES 100 Revo D5 - Acetal 
CoolingCoolingCoolingCooling
Alphacool GPX r9 390 m01 alphacool xt45 240 Alphacool xt45 360 Alphacool D5 PWM 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 LG 29UM68 Corsair Strafe Corsair RM1000 
CaseMouseMouse Pad
Thermaltake X5 Corsair M65 Pro RGB Razer Goliathus Speed 
  hide details  
Reply
post #11516 of 17390
Quote:
Originally Posted by bluej511 View Post

I must be one of the few with zero issues (on two different boards might i add)

With 3.8 at 1.199v under load and 2933 ram i have ZERO issues, only a few code 8s when AB crashes. If i use 3200mhz however with BIOS 1002 it needs a reset push then its fine, it will sometimes give me an f9>0d then i need to reset CMOS, otherwise its been perfectly fine. The Aura LEDs not working until i restart isn't even a problem for me idc much for LEDs lol.

I'm with ya on zero issues. Not even any of those code 8's unless i manually make that happen!

I'm even magically using the 3200mhz ram ratio on 64gb ram. Supposedly thats not supposed to happen. my number of board issues are like in the negative amounts. Not even any random post errors on reboot or full power down.

I bet you properly grounded yourself before you started assembling your PC. I did too.

Note: Better start knocking on wood now.
Edited by Reikoji - 4/25/17 at 5:18pm
post #11517 of 17390
Quote:
Originally Posted by bluej511 View Post

I must be one of the few with zero issues (on two different boards might i add)

With 3.8 at 1.199v under load and 2933 ram i have ZERO issues, only a few code 8s when AB crashes. If i use 3200mhz however with BIOS 1002 it needs a reset push then its fine, it will sometimes give me an f9>0d then i need to reset CMOS, otherwise its been perfectly fine. The Aura LEDs not working until i restart isn't even a problem for me idc much for LEDs lol.

That is because you run settings that are more sane than most of us.

I must be shallow - I love spiffy lights. I'll still have those on the MB, the small RGB strip Phantek uses on the front of the Eclipse case, and the interior RGB strip. I squandered a few bucks to get Aura compatible adapters for both strips, and both have worked without a problem.
post #11518 of 17390
Quote:
Originally Posted by CeltPC View Post

That is because you run settings that are more sane than most of us.

I must be shallow - I love spiffy lights. I'll still have those on the MB, the small RGB strip Phantek uses on the front of the Eclipse case, and the interior RGB strip. I squandered a few bucks to get Aura compatible adapters for both strips, and both have worked without a problem.

Not really sane considering i still get issues especially messing with 3200mhz but its still so immature why make the system totally unstable lol. I have 2 back up rigs if i need but why? They're not my gaming rigs haha.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1700X asus crosshair 6 Sapphire R9 390 Nitro CMK16GX4M2B3200C16 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Kingston HyperX 3K Seagate ST2000DM006 EKWB Supremacy Evo EK-XRES 100 Revo D5 - Acetal 
CoolingCoolingCoolingCooling
Alphacool GPX r9 390 m01 alphacool xt45 240 Alphacool xt45 360 Alphacool D5 PWM 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 LG 29UM68 Corsair Strafe Corsair RM1000 
CaseMouseMouse Pad
Thermaltake X5 Corsair M65 Pro RGB Razer Goliathus Speed 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1700X asus crosshair 6 Sapphire R9 390 Nitro CMK16GX4M2B3200C16 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Kingston HyperX 3K Seagate ST2000DM006 EKWB Supremacy Evo EK-XRES 100 Revo D5 - Acetal 
CoolingCoolingCoolingCooling
Alphacool GPX r9 390 m01 alphacool xt45 240 Alphacool xt45 360 Alphacool D5 PWM 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 LG 29UM68 Corsair Strafe Corsair RM1000 
CaseMouseMouse Pad
Thermaltake X5 Corsair M65 Pro RGB Razer Goliathus Speed 
  hide details  
Reply
post #11519 of 17390
I'm running 3.9 with the 3500 on the memory and that is my only issue (the single F9 at reboot occasionally).
Inferior FTW!
(22 items)
 
FrankenRyzen
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 6600K 4.5@1.320v Gigabyte Z170X-Gaming 7 Founder's GTX 1070 200/800 Corsair Vengeance LED 3200@4000 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
MyDigitalSSD BPX 120 (RAID 0) EK-FB GA Z170X Monoblock XSPC RX360 (White) XSPC RX240 (White) 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Vardar F2s (x5) EK-FC1070 GTX1070 (nickel/plexi)  EK GTX1070 FE backplate EK Double Bay PWM D5 MX 
CoolingCoolingOSMonitor
Bitspower 250 Z-Multi Res EK HDC fittings (12mm) Windows 10 Samsung C32F391 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Blackwidow Chroma EVGA Supernova G1 1000w Phanteks Enthoo Primo Razer Naga Epic 
Mouse PadAudio
Razer Vespula Sennheiser HD598 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen R7 1700 @3.9 Asus Crosshair VI Hero Radeon HD 6950 G.skill RGB 3200 @3500 C16 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 960 Evo CM 212 Evo (push/pull) Windows 10 Pro 46" Sharp Aquos 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Anansi 750w Keian CM ATCS 840 Logitech G300 
Mouse Pad
My desk... 
  hide details  
Reply
Inferior FTW!
(22 items)
 
FrankenRyzen
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 6600K 4.5@1.320v Gigabyte Z170X-Gaming 7 Founder's GTX 1070 200/800 Corsair Vengeance LED 3200@4000 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
MyDigitalSSD BPX 120 (RAID 0) EK-FB GA Z170X Monoblock XSPC RX360 (White) XSPC RX240 (White) 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Vardar F2s (x5) EK-FC1070 GTX1070 (nickel/plexi)  EK GTX1070 FE backplate EK Double Bay PWM D5 MX 
CoolingCoolingOSMonitor
Bitspower 250 Z-Multi Res EK HDC fittings (12mm) Windows 10 Samsung C32F391 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Blackwidow Chroma EVGA Supernova G1 1000w Phanteks Enthoo Primo Razer Naga Epic 
Mouse PadAudio
Razer Vespula Sennheiser HD598 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen R7 1700 @3.9 Asus Crosshair VI Hero Radeon HD 6950 G.skill RGB 3200 @3500 C16 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 960 Evo CM 212 Evo (push/pull) Windows 10 Pro 46" Sharp Aquos 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Anansi 750w Keian CM ATCS 840 Logitech G300 
Mouse Pad
My desk... 
  hide details  
Reply
post #11520 of 17390
Quote:
Originally Posted by samaelestevez View Post

Isn't that a little too high DDP voltage? I say that because DDP is usually half of the DRAM voltage.
You are thinking about the DRAM VTT voltage. The default value for the DRAM termination voltage is 1/2 the DRAM voltage.
System R
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD RYZEN 7 1700X ASUS ROG Crosshair VI Hero Gigabyte GTX 980 Ti G.SKILL TridentZ F4-3200C14D-16GTZ 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 960 Pro 512GB Samsung 850 Evo 250GB WD My Book (New) 4TB NZXT Kraken X62 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro 1703 Samsung UN65JS9000F Logitech k830 Antec HCP-1200 
CaseAudio
Phanteks Enthoo Evolv ATX Galaxy Silver Onkyo TX-NR646 
  hide details  
Reply
System R
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD RYZEN 7 1700X ASUS ROG Crosshair VI Hero Gigabyte GTX 980 Ti G.SKILL TridentZ F4-3200C14D-16GTZ 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 960 Pro 512GB Samsung 850 Evo 250GB WD My Book (New) 4TB NZXT Kraken X62 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro 1703 Samsung UN65JS9000F Logitech k830 Antec HCP-1200 
CaseAudio
Phanteks Enthoo Evolv ATX Galaxy Silver Onkyo TX-NR646 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › ROG Crosshair VI overclocking thread