Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › ROG Crosshair VI overclocking thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ROG Crosshair VI overclocking thread - Page 1170

post #11691 of 17654
Quote:
Originally Posted by Clukos View Post


Yes but next time I might not be so eager to buy G.Skill or any Asus Aura branded product thumb.gif

That is the long run.

 

 

Precisely.

 

This is quite interesting, https://github.com/CalcProgrammer1/KeyboardVisualizer/issues/85 

 

Its a bunch of linux and windows guys trying to reverse engineer it.


Edited by dorbot - 4/26/17 at 12:48pm
post #11692 of 17654
Quote:
Originally Posted by dorbot View Post


Precisely.

Impact on future purchases may or may not happen, who knows. People are still buying samsung galaxy S8+ after the note 7's exploded after all, probably some prior owners of exploded note 7's too.

With the complexity of PC parts, and todays electronics in general, some poopyness should be expected and accepted every now and then. Maybe not so much exploding phones, but at least they handled it somewhat quickly.
Edited by Reikoji - 4/26/17 at 12:48pm
post #11693 of 17654
130 bclk, 3466CL14, using the 2933 strap

256xad.png
Main Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 1700 - 3.810GHz - 1.286v Asus Crosshair VI Hero MSI 1080 Ti Gaming X - 1.000mv 2012/6210 G.Skill Trident Z 16GB 3600Mhz CL16 RGB 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
850 evo 120GB (for OS + programs) 850 evo 250GB (for Games) Windows 10 LG 27ea73LM-P 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer BlackWidow Ultimate 2013 Corsair RM750x Corsair Obsidian 750D Razer DeathAdder 2013 
Mouse PadAudioAudioAudio
Razer Goliathus Razer Kraken Pro Sennheiser HD 598 Sound Blaster Z  
  hide details  
Reply
Main Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 1700 - 3.810GHz - 1.286v Asus Crosshair VI Hero MSI 1080 Ti Gaming X - 1.000mv 2012/6210 G.Skill Trident Z 16GB 3600Mhz CL16 RGB 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
850 evo 120GB (for OS + programs) 850 evo 250GB (for Games) Windows 10 LG 27ea73LM-P 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer BlackWidow Ultimate 2013 Corsair RM750x Corsair Obsidian 750D Razer DeathAdder 2013 
Mouse PadAudioAudioAudio
Razer Goliathus Razer Kraken Pro Sennheiser HD 598 Sound Blaster Z  
  hide details  
Reply
post #11694 of 17654
Quote:
Originally Posted by Timur Born View Post

Interestingly my BIOS refuses to POST at full OC speed after a reboot or shutdown now, even though it did just that successfully after a cold boot (power switch at PSU) this very morning. Even increasing SOC and VDD voltages doesn't seem to make a difference. Maybe I will use standby/sleep for some time.
Now it's rebooting flawlessly again. Maybe I set the Prodblurb option wrong the last time.
post #11695 of 17654
Quote:
Originally Posted by Reikoji View Post

For me at BCLK 101.2, my CPU SVI2 TFN voltage holds a pretty consistant 0.906 when idle, which is what my P2 is set for. Motherboard Vcore normally drops below that but it always reads somewhat different than 'set' voltages.

Did you change any Pstate VID's in bios?

That's the dream. Mine stays at ~1.387v when my clocks are at 1600mhz.

My Pstates are currently set to Auto in bios since I'm controlling exclusively with ZenStates. That being said, even when I was using bios to set this up, I never touched the VIDs; only the P0 FID with a +offset.
post #11696 of 17654
Quote:
Originally Posted by Inkey View Post

That's the dream. Mine stays at ~1.387v when my clocks are at 1600mhz.

My Pstates are currently set to Auto in bios since I'm controlling exclusively with ZenStates. That being said, even when I was using bios to set this up, I never touched the VIDs; only the P0 FID with a +offset.

Have you tried going back to using a setup P0 in bios and using Zenstates along with?

I don't know if Zenstates is doing a good job (or designed to do) of activating selected Pstates when Pstates aren't already activated and you weren't using them before using zenstates. That would be an Elmor question.
post #11697 of 17654
ZenStates does not work anymore. In bios BCLK is 102, offset minus voltage, all pstates auto. CPU speed is sitting 100%. Is there something I could try? Uninstalling does not seem to do anything for ZenStates. HPET is enabled in Windows 10 even WinTimerTester show 14,3 MHz clock. I have 0079 bios with AGESA 1004a.
post #11698 of 17654
Quote:
Originally Posted by Clukos View Post

130 bclk, 3466CL14, using the 2933 strap

256xad.png

I'll give this a shot. Ty
post #11699 of 17654


I cant even get zenstates to run anymore, pretty bummed, lol.

I'm hoping its a WIN10 Creators update thing as it never installed properly and my clueless attempts at forcing a manual install have probably had some kind of lasting effect.

I am hoping another version with a fairly clever installer can undo what Ive done and get it running properly because it a great thing to have. It was working (with errors during start, but more through luck than judgement I think  ) so I have had a turn with it and miss it deeply. Just be patient I suppose , lol.

 

(Throws toys out of pram)

:)

post #11700 of 17654
Quote:
Originally Posted by alucardis666 View Post

I'll give this a shot. Ty

That was with a 16gb 2 stick set tho. GL with that smile.gif
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › ROG Crosshair VI overclocking thread