Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › ROG Crosshair VI overclocking thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ROG Crosshair VI overclocking thread - Page 1253

post #12521 of 17652
Quote:
Originally Posted by Clukos View Post

For starters, the case 3 fan is actually changing speeds right now, so it makes my system quiet when idle biggrin.gif

Other than that I haven't noticed any drawback in comparison to 0082, and I even managed to drop my Soc voltage a bit and remain stable.

Clukos, to follow up on your SOC voltage, I had previously set my SOC manually to a 1.15 setting but when I enabled the D.O.C.P. standard setting for my 3200 speed for my FlareX ram I noticed it read 1.045v instaed of the 0.95v so I "think" this might have been a tweek. I decided to leave the SOC voltage on auto and it passed all of my stress tests with that setting.
post #12522 of 17652
Quote:
Originally Posted by bluej511 View Post

So anyone else seeing increased cpu package power wattage at idle and load on 1107?

this? http://imgur.com/a/4TSKr

i can't remember the values from the old bios. but looks ok?
post #12523 of 17652
We hopefully
Quote:
Originally Posted by bluej511 View Post

So anyone else seeing increased cpu package power wattage at idle and load on 1107?

With overclock with P-states i have following values at idle with the bios 1107:

post #12524 of 17652
Quote:
Originally Posted by RaptormanUSMC View Post

This thread evolved so much over night - can someone link me to 1107?


Yeah, its so big and complicated it became sentient!

:)

post #12525 of 17652
Quote:
Originally Posted by Clukos View Post

For starters, the case 3 fan is actually changing speeds right now, so it makes my system quiet when it's idling biggrin.gif

Other than that I haven't noticed any drawback in comparison to 0082, and I even managed to drop my Soc voltage a bit and remain stable.

Thanks smile.gif
post #12526 of 17652
ZenStates working again. In bios I changed pstates 1-3 to custom and rest states to auto. Then pressed apply in ZenStates. thumb.gif

Windows task manager and park control does not seem to correct clock if clocked with bclk. CPU-Z and HWinfo showing correct values.
Edited by Miiksu - 4/29/17 at 4:13am
post #12527 of 17652
Quote:
Originally Posted by MingBee View Post

this? http://imgur.com/a/4TSKr

i can't remember the values from the old bios. but looks ok?

Yea it looks ok, im at 30w at idle with less voltage so not sure why, i may have missed a setting in the BIOS. I may just clear cmos and load my profile see if it does anything.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1700X asus crosshair 6 Sapphire R9 390 Nitro CMK16GX4M2B3200C16 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Kingston HyperX 3K Seagate ST2000DM006 EKWB Supremacy Evo EK-XRES 100 Revo D5 - Acetal 
CoolingCoolingCoolingCooling
Alphacool GPX r9 390 m01 alphacool xt45 240 Alphacool xt45 360 Alphacool D5 PWM 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 LG 29UM68 Corsair Strafe Corsair RM1000 
CaseMouseMouse Pad
Thermaltake X5 Corsair M65 Pro RGB Razer Goliathus Speed 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1700X asus crosshair 6 Sapphire R9 390 Nitro CMK16GX4M2B3200C16 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Kingston HyperX 3K Seagate ST2000DM006 EKWB Supremacy Evo EK-XRES 100 Revo D5 - Acetal 
CoolingCoolingCoolingCooling
Alphacool GPX r9 390 m01 alphacool xt45 240 Alphacool xt45 360 Alphacool D5 PWM 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 LG 29UM68 Corsair Strafe Corsair RM1000 
CaseMouseMouse Pad
Thermaltake X5 Corsair M65 Pro RGB Razer Goliathus Speed 
  hide details  
Reply
post #12528 of 17652
Quote:
Originally Posted by Clukos View Post

For starters, the case 3 fan is actually changing speeds right now, so it makes my system quiet when it's idling biggrin.gif

Other than that I haven't noticed any drawback in comparison to 0082, and I even managed to drop my Soc voltage a bit and remain stable.

then 1107 bios is 1T bios?
post #12529 of 17652
@bluej511

Idle is same watts for me on 1107 as all previous UEFIs, ~100W for total rig inc screen, etc.

@SpecChum

i) Loaded optimised defaults on 1002 (as was on that last night for some Pi runs).
ii) Flashed 1107 via flashback, 0 issues.
iii) Set up Base Profile > Base Profile with Voltages > BPV + 3200MHz 14-13-13-13-34 > 3.8GHz PState 0 OC + 3200MHz 14-13-13-13-34

0 issues there.

@elmor

In steps 1 to 3 above I do not go to OS. On going to OS rig reset, I did not get Q-Code as my OC'd toaster had finished and was spreading some jam on said toast smile.gif . Not checked EVT log, shall I PM? this was Win 7 Pro x64. All settings were active when got to OS after reset, so UEFI had not lost OC/settings, etc.
Edited by gupsterg - 4/29/17 at 4:35am
XPS - R7 1700
(14 items)
 
XPS - i5 4690K
(12 items)
 
XPS - Q6600
(8 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700 Asus Crosshair VI Hero Sapphire Fury X@1145/545 G.Skill Trident Z 2x 8GB 3200MHz C14 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung Evo 840 ThermalRight Archon IB-E X2 + 2x TY143 ThermalRight TY-143 2x front case intake Arctic Cooling F12 + 2x F9 as rear case exhaust 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 Pro x64 / Win 10 Pro x64 Asus MG279Q Cherry MX-Board 3.0 Cooler Master V850 
CaseMouse
SilverStone TJ06 Logitech G700S 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4690K@4.9GHz 1.255V Asus Maximus VII Ranger Sapphire Fury X@1145/545 HyperX Savage 2x8GB 2400MHz C11 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung Evo 840 TR Archon SB-E X2 Win 7 Pro x64 / Win 10 x64 Asus MG279Q 
KeyboardPowerCaseMouse
Cherry MX-Board 3.0 Cooler Master V850 SilverStone TJ06 Logitech G700S 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 Asus P5K Premium Black Pearl Sapphire Toxic HD5850 Corsair Dominator 4GB 
Hard DriveCoolingOSPower
Crucial MX 100 256GB TR TRUE Rev.A Win 7 Pro x64 Cooler Master V650 
  hide details  
Reply
XPS - R7 1700
(14 items)
 
XPS - i5 4690K
(12 items)
 
XPS - Q6600
(8 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700 Asus Crosshair VI Hero Sapphire Fury X@1145/545 G.Skill Trident Z 2x 8GB 3200MHz C14 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung Evo 840 ThermalRight Archon IB-E X2 + 2x TY143 ThermalRight TY-143 2x front case intake Arctic Cooling F12 + 2x F9 as rear case exhaust 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 Pro x64 / Win 10 Pro x64 Asus MG279Q Cherry MX-Board 3.0 Cooler Master V850 
CaseMouse
SilverStone TJ06 Logitech G700S 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4690K@4.9GHz 1.255V Asus Maximus VII Ranger Sapphire Fury X@1145/545 HyperX Savage 2x8GB 2400MHz C11 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung Evo 840 TR Archon SB-E X2 Win 7 Pro x64 / Win 10 x64 Asus MG279Q 
KeyboardPowerCaseMouse
Cherry MX-Board 3.0 Cooler Master V850 SilverStone TJ06 Logitech G700S 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 Asus P5K Premium Black Pearl Sapphire Toxic HD5850 Corsair Dominator 4GB 
Hard DriveCoolingOSPower
Crucial MX 100 256GB TR TRUE Rev.A Win 7 Pro x64 Cooler Master V650 
  hide details  
Reply
post #12530 of 17652
Quote:
Originally Posted by bluej511 View Post

Yea it looks ok, im at 30w at idle with less voltage so not sure why, i may have missed a setting in the BIOS. I may just clear cmos and load my profile see if it does anything.

Is the 1.199v safe?

PLEASE TELL US THE 1.199V IS SAFE BLUE?!? ohno-smiley02.gifsad-smiley-002.gif
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › ROG Crosshair VI overclocking thread