Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › ROG Crosshair VI overclocking thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ROG Crosshair VI overclocking thread - Page 1269

post #12681 of 16797
Quote:
Originally Posted by S1L3N7D3A7H View Post

Just don't get distracted by the other voltage reading coming from the motherboard sensor. The SVI2 reading is much more accurate, it is about 20mv within my measurement on a DMM. 1.375v SVI2 came out to be about 1.395v on my DMM.

Hmm that teaches me something, I was under the impression that SVI2 was not accurate with Zenstate overclocking and I should pay more attention to Vcore under the motherboard sensors section. That is very good to know!
Quote:
Originally Posted by S1L3N7D3A7H View Post

And I haven't personally had any issues with SenseMI on my 1700, so I leave that enabled. If you go beyond LLC3, you may need to set your phase control to extreme and current up to 140%.

You can always have a look at my settings for reference, they're always up to date in my signature.

Again excellent to know, I had seen so many varying opinions on SenseMI, but had just left mine alone. I will take advantage of your offer and peruse those settings. Very helpful as always, S1L3N7D3A7H.

I'm so glad I don't have to try to verbalize your user name! wink.gif
post #12682 of 16797
Quote:
Originally Posted by balanceark View Post

Alright guys, I am really starting to get frustrated, can't get my ram to 3200 and have tried the last bios posted by Elmor and a few different versions.

RAM: VENGEANCE® LED 32GB (2 x 16GB) DDR4 DRAM 3200MHz C16 LED (CMU32GX4M2C3200C16)

I have tried all the profiles, manually putting in timings, voltages, etc and nothing seems to stick. I restart from BIOS and the ram is back down to the factory 1333 or so. I did manage to get it to 2666 or something close once but on restart it didn't stick. I know some of you guys are guru's and I am willing to gift a steam game or paypal if someone can just help me hit the speed on this RAM. I am no expert by any means.

Thanks.
I have the exact same ram. It works easily at 2666,14-14-14-34. It also works easily at 3200 with 120 blck but system is unstable in games (pcie affects GPU). Our only chance to see stable 3200 is the upcoming magic may agesa release.
post #12683 of 16797
Quote:
Originally Posted by hughjazz44 View Post

Does anyone else have coil whine from your motherboard? Mine does. I disabled C-States and it seems to have gone away. Just wondering if anyone has experienced the same, and what affects will disabling C-States have.

I also have this issue, but haven't tried anything to fix it as it doesn't seem to be causing any issues, it's just slightly annoying.
post #12684 of 16797
Quote:
Originally Posted by Bmxant View Post


I also have this issue, but haven't tried anything to fix it as it doesn't seem to be causing any issues, it's just slightly annoying.


Just wait about 40 years.

The problem goes away.

:)

post #12685 of 16797
Quote:
Originally Posted by Cata79 View Post

I have the exact same ram. It works easily at 2666,14-14-14-34. It also works easily at 3200 with 120 blck but system is unstable in games (pcie affects GPU). Our only chance to see stable 3200 is the upcoming magic may agesa release.

I too had instability with pcie, or I thought it was that at least, but it was really down to the memory not being stable.
I have 125 fsb, with my memory on 3333 it didn't run wel, I had many crashes of the video card driver, which made me think it was the pcie bus.

But lowering the memory speed to 3000, still on 125 fsb, I had no issues at all anymore.

I don't have the same memory as you, but the symptom is the same.
post #12686 of 16797
Quote:
Originally Posted by Targonis View Post

If you look at the motherboard, you would probably see an 8 code shown on the LED display....CPU crashed. Might be you need to tweak your voltages to get it properly stable.

Hello

I looked into it a bit more yesterday and while running it displays Q-Code 24. After "Shutting down" when Display and Keyboard turn off it displays 05 or 50 (not sure anymore sorry) and it stays there. It also seems to completely disable my Power/Start Button both on the Front Panel and the Motherboard itself. When I hit reset it does indeed display code 8 but only for a moment. It then proceeds to boot normally even gets me back to the Desktop but my Power button STILL didn't work yesterday and I had to turn of the PSU again :/

Now I disabled all forms of OC and put everything back to Auto to see if it still happens today.
post #12687 of 16797
Quote:
Originally Posted by Karpata View Post

Hello

I looked into it a bit more yesterday and while running it displays Q-Code 24. After "Shutting down" when Display and Keyboard turn off it displays 05 or 50 (not sure anymore sorry) and it stays there. It also seems to completely disable my Power/Start Button both on the Front Panel and the Motherboard itself. When I hit reset it does indeed display code 8 but only for a moment. It then proceeds to boot normally even gets me back to the Desktop but my Power button STILL didn't work yesterday and I had to turn of the PSU again :/

Now I disabled all forms of OC and put everything back to Auto to see if it still happens today.

I would unplug everything and plug it back in. I'm betting theres a lose or not solid connection somewhere
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1700X asus crosshair 6 Sapphire R9 390 Nitro CMK16GX4M2B3200C16 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Kingston HyperX 3K Seagate ST2000DM006 EKWB Supremacy Evo EK-XRES 100 Revo D5 - Acetal 
CoolingCoolingCoolingCooling
Alphacool GPX r9 390 m01 alphacool xt45 240 Alphacool xt45 360 Alphacool D5 PWM 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 LG 29UM68 Corsair Strafe Corsair RM1000 
CaseMouseMouse Pad
Thermaltake X5 Corsair M65 Pro RGB Razer Goliathus Speed 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1700X asus crosshair 6 Sapphire R9 390 Nitro CMK16GX4M2B3200C16 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Kingston HyperX 3K Seagate ST2000DM006 EKWB Supremacy Evo EK-XRES 100 Revo D5 - Acetal 
CoolingCoolingCoolingCooling
Alphacool GPX r9 390 m01 alphacool xt45 240 Alphacool xt45 360 Alphacool D5 PWM 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 LG 29UM68 Corsair Strafe Corsair RM1000 
CaseMouseMouse Pad
Thermaltake X5 Corsair M65 Pro RGB Razer Goliathus Speed 
  hide details  
Reply
post #12688 of 16797
Quote:
Originally Posted by Xevi View Post

It is more stable with low voltage

elmor0038_4_Ghz_1.19v.jpg

Wow, GREAT piece of silicon! thumb.gif
Can you bench @ 4.2 Ghz?
post #12689 of 16797
Can someone explain to me why my 1700 3.925@1.35 gskill 3200-14-14-14-34 is stable in prime, memtest, all the games etc but keeps rebooting on YouTube???? & @##@@
(1107 bios)
Sent from my Lenovo K920 using Tapatalk
Edited by Orgios - 4/30/17 at 1:59am
post #12690 of 16797
Quote:
Originally Posted by gavinh87 View Post

One stick shows its part number as "F4ä" The other reports it as F4-4266C19-8GTZR
SPD tables looks exactly the same. I would try to dump the "good" one onto the bad one. The issue here is that the "good" one has SPD Checksum (Bytes 80h-FDh): A01Ch (Error)
My sticks are not in the database yet so I cannot copy from a known good one. Am I looking at an RMA?
Hi! I've just examined the SPD dump that you submitted via Thaiphoon Burner. I can definitely say "don't worry"! The only SPD byte 0xE0 needs to be set to 0x00. But it is not necessary sine it is from the second half of SPD array which contains almost nothing. According to the latest SPD DDR4 specification this byte is undefined and it is reserved for future use. I am gonna fix your SPD dump and add it to the database. Thanks!
Home PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X2 550 BE @3600MHz/1.325V Biostar TA780G M2+ RS780/SB700 Gigabyte ATI Radeon HD6850 GV-R685D5-1GD Kingmax KLED438F-B8MN6 PC2-8500 2x1024MB D9LPK 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD10EALS(1TB), WD3200AAJS(320GB), WD2000JS(200GB) Optiarc DVD-RW AD-5200S Windows 7 Professional 32-bit LG Flatron L1753RT 2ms. 
PowerCase
Sagitta RAIDMAX 500W Sagitta RAIDMAX 
  hide details  
Reply
Home PC
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Phenom II X2 550 BE @3600MHz/1.325V Biostar TA780G M2+ RS780/SB700 Gigabyte ATI Radeon HD6850 GV-R685D5-1GD Kingmax KLED438F-B8MN6 PC2-8500 2x1024MB D9LPK 
Hard DriveOptical DriveOSMonitor
WD10EALS(1TB), WD3200AAJS(320GB), WD2000JS(200GB) Optiarc DVD-RW AD-5200S Windows 7 Professional 32-bit LG Flatron L1753RT 2ms. 
PowerCase
Sagitta RAIDMAX 500W Sagitta RAIDMAX 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › ROG Crosshair VI overclocking thread