Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › ROG Crosshair VI overclocking thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ROG Crosshair VI overclocking thread - Page 2864

post #28631 of 29852
Quote:
Originally Posted by lordzed83 View Post

Have You held flashback buttion for few seconds till it starts flashing ?? Just double checking. Hope its not a Brick frown.gif

yes it's flashing but not for long... ;/
post #28632 of 29852
Quote:
Originally Posted by Xzow View Post


I see. I wonder how good it would run with better ram.
I did manage to get it to 3200mhz with procODT, we'll see how stable it is and if I can push it higher than default...
I should definitely not keep volage on auto then, right?
It's on default right now and it gets to 1.26 during stress testing but it randomly jumps to 1.4 and 1.5 while idle. Wasn't sure if that's false readings.

 

3200 is the sweet spot with Ryzen really. below that it suffers fairly strongly, above it, it's not a HUGE gain. If you can make a good solid 3200 with good latencies, you're probably fine. AMD has always loved good RAM, weather it's frequency or latency, (it's one or the other or both depending on the AMD chips in question). Ryzen likes both, depending on how good you can get it. I wouldn't use auto voltage myself because it likes to spike to ridiculous levels. I always manually specify it.

post #28633 of 29852
anyone notice higher temps after the windows 10 fall update? im at like 30-35c idle and 40-45during gaming, after update im hitting 60c during gaming and fans are going nuts. going to check bio's but was wondering if anyone else is having this problem
post #28634 of 29852
Quote:
Originally Posted by PeerlessGirl View Post

3200 is the sweet spot with Ryzen really. below that it suffers fairly strongly, above it, it's not a HUGE gain. If you can make a good solid 3200 with good latencies, you're probably fine. AMD has always loved good RAM, weather it's frequency or latency, (it's one or the other or both depending on the AMD chips in question). Ryzen likes both, depending on how good you can get it. I wouldn't use auto voltage myself because it likes to spike to ridiculous levels. I always manually specify it.

Yeah. I mostly put it on auto just to eliminate the cpu oc out of the equation when trying to reach 3200.
post #28635 of 29852
i cant see to get my ram over 3000mhz, anything over and it will not boot! even if i try 1.4volts on it, using corsair dominator platinum right now 16-15-15-33-1T, i gotta learn more about settings and see what else i can change lol
post #28636 of 29852
Quote:
Originally Posted by Timur Born View Post

I already did that, also disabled all startup programs. The fact that it keeps blue screening points to some driver likely being the culprit. Symantec Endpoint Protection is one possible contender for "normal" software causing it, but I already disabled all its services at least.

Unfortunately many installers do not allow to uninstall in Safe Mode. Even worse, Windows own function to undo the Fall Creators update does *not* work in Safe Mode! Way to go Microsoft.

Is anyone running Fall Creators on BIOS 9920?

Yes. All is fine for me.
I use Kaspersky. Just as a throw in.
Ryzen
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700X  ROG Crosshair VI Hero MSI GeForce GTX 1080 Gaming X 8G G.Skill TridentZ F4-3200C14D-16GTZ 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 EVO 500GB Samsung 850 EVO 500GB Samsung 850 EVO 250GB Samsung 830 PRO 128 GB 
CoolingCoolingCoolingCooling
Alphacool NexXxoS XP³ Light Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 360mm Radiator Alphacool NexXxoS ST30 Full Copper 240mm Radiator EK Water Blocks EK-FC1080 GTX TF6 
CoolingCoolingCoolingOS
Alphacool Eisbecher D5 150mm Plexi Alphacool VPP655 Single Edition be quiet! Silent Wings 3 PWM, 120mm Windows 10 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS ROG Swift PG279Q Roccat ISKU be quiet! Dark Power Pro 11 650W Corsair Carbide Air 540 
MouseAudio
Logitech G600 MMO Logitech G933 Headset 
  hide details  
Reply
Ryzen
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700X  ROG Crosshair VI Hero MSI GeForce GTX 1080 Gaming X 8G G.Skill TridentZ F4-3200C14D-16GTZ 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 EVO 500GB Samsung 850 EVO 500GB Samsung 850 EVO 250GB Samsung 830 PRO 128 GB 
CoolingCoolingCoolingCooling
Alphacool NexXxoS XP³ Light Alphacool NexXxoS XT45 Full Copper 360mm Radiator Alphacool NexXxoS ST30 Full Copper 240mm Radiator EK Water Blocks EK-FC1080 GTX TF6 
CoolingCoolingCoolingOS
Alphacool Eisbecher D5 150mm Plexi Alphacool VPP655 Single Edition be quiet! Silent Wings 3 PWM, 120mm Windows 10 
MonitorKeyboardPowerCase
ASUS ROG Swift PG279Q Roccat ISKU be quiet! Dark Power Pro 11 650W Corsair Carbide Air 540 
MouseAudio
Logitech G600 MMO Logitech G933 Headset 
  hide details  
Reply
post #28637 of 29852
Are there more people with problems with Asus Aura software after new creators fall update?

After this update i get strange issues. APM doesn't work anymore, everyday i set it to 08:00 PM to turn on the PC but all of a sudden it doesn't work anymore.. Checked in BIOS and the settings are still there lol.

Asus Aura doesn't want to start anymore with various errors like it can't connect to the hardware or something and when i try again the program simply stops working and an the browser pops up with debug file saying that i am running X99 platform? lol.

Audio also stops working after reboot and Realtek audio manager doesn't auto start anymore. Windows startup folder is also empty and when i add the Realtek audio manager it still doesn't work. and i have to manually open the program in order to have audio..
hurricane
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD RYZEN 1600 Asus Crosshair hero 6 MSI GTX 970 gaming 4G G.Skill F4-3200C14D-16GFX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 950 pro, 256 GB Alphacool Eisbaer 360 Windows 10 Pro Asus VG248Q 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G910 Cooler Master V850 Phanteks Enthoo Luxe tempered glass Logitech G502 
Audio
logitech Z-2300 
  hide details  
Reply
hurricane
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD RYZEN 1600 Asus Crosshair hero 6 MSI GTX 970 gaming 4G G.Skill F4-3200C14D-16GFX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 950 pro, 256 GB Alphacool Eisbaer 360 Windows 10 Pro Asus VG248Q 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G910 Cooler Master V850 Phanteks Enthoo Luxe tempered glass Logitech G502 
Audio
logitech Z-2300 
  hide details  
Reply
post #28638 of 29852
Quote:
Originally Posted by hurricane28 View Post

Are there more people with problems with Asus Aura software after new creators fall update?

After this update i get strange issues. APM doesn't work anymore, everyday i set it to 08:00 PM to turn on the PC but all of a sudden it doesn't work anymore.. Checked in BIOS and the settings are still there lol.

Asus Aura doesn't want to start anymore with various errors like it can't connect to the hardware or something and when i try again the program simply stops working and an the browser pops up with debug file saying that i am running X99 platform? lol.

Audio also stops working after reboot and Realtek audio manager doesn't auto start anymore. Windows startup folder is also empty and when i add the Realtek audio manager it still doesn't work. and i have to manually open the program in order to have audio..

Guess You missed posts taht few people here have or had problems after updating. I'm putting it on standby myself
post #28639 of 29852
Quote:
Originally Posted by PeerlessGirl View Post

Oh, look at that, Ryzen processors killing themselves with over 1.5v? That's a fairytale that doesn't happen....

There We go Self killed CPU at 1.59 tho. I still think 1.5 wont kill it smile.gif And i will try to kill minte once i get Zen+ just to see if its possible smile.gif
post #28640 of 29852
Quote:
Originally Posted by Apoll View Post

Followed your advice, left the battery out 5 minutes and flushed it. (see findings bellow).
I use a Predator 360, with the what ever fan curve Asus has programmed for the CPU fan slot. Temps never go over 48/50C according to the CH6 temp sensor. According to the CPU sensor 62C.

Ok run 2 sets of benchmarks (x 3 runs each) since I removed the battery for 5 minutes, and system had proper "cold/boot".
The only difference after removing the battery, SOC voltage went down to 1.003v max. (stock) from the usual 1.199v-1.264v had earlier (with current 1501) and with the 1701 bios.


Stock settings, running 3 runs of the CPUZ benchmark. Thats the benchmark with 7 out of 8 cores are running at 4090Mhz and 1 at 3690Mhz. Vcore max 1.570 soc max 1.003, temps 42C max. (minimums and currents at around 0.6-0.8v).

LLC Level 4, vcore manual 1.425v, SOC manual 1.15v. All 8 cores stuck at 3193mhz like before no XFR boost.
Vcore Max, 1.504v, minimum, and current range between 1.482-1.504 all time. SOC 1.119v minimum & current. Max 1.221v.
Max temp 49C.

UPDATE.

Went to Ryzen master, set the voltage to 1.443 (default), clock 4100Mhz, and ram 3200mhz. Nothing else changed. And worth to post this, because makes no sense. Yes there is the odd spike at 1.526v, however most of the time, the system sits at 0.776v, even if the cores show constant speed 4100Mhz.




Update
lordzed83, installed 9920 beta bios.
a) Stock settings, core goes 1.570v, soc 0.981v. Cores running at 3720, and 2 boost at 4123 when running CPUz. When benchamr not running power goes between 0.776 and 1.439v all the time.

b) LLC 4, vcore manual 1.425v, soc manual 1.15v setting.
Power is constant 1.504 except when running the benchmark drops to 1.486v. SOC 1.199v constantly. Core speed 3218 constantly, no XFR boost. Temps high 50s when benching.


Looking At temperatures it seems Fine. That Voltage spike cam come from mentioned XFR. So i got an idea:
Set manual bclk 100mhz set 8x4.0 1.425 llc3 soc 1.1 soc llc3 Load Stils 3200 safe thats on 1.4volts on ddrs.
Turn performance mode off ( Turns XFR off) And see if You get constant 4ghz on all cores and nor oltage spikes above 1.5


And try running something like prime 95.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › ROG Crosshair VI overclocking thread