Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › ROG Crosshair VI overclocking thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ROG Crosshair VI overclocking thread - Page 3151

post #31501 of 33128
Quote:
Originally Posted by Anon247 View Post

thanks guys i flashed 3008 no problems, thanks very much, have a good Christmas Chelsie xx


♥ ☀ ✿ ☀ ✿ ☀ ⓛⓞⓥⓔ ❤ ☀ ... ☆ ☆☀ ❤ ☆ ⓛⓞⓥⓔ ✿ ☀ ☀ ☀ ❤ ☀ ☀ ☆ ☀ ☀ⓛⓞⓥⓔ ⓛⓞⓥⓔ ♥ ☀ ☀ ❤ ☀ ✿ ☀ ✿ ☀ ♥ ❤ ☀ biggrin.gif

Right On! Hopefully everything will work out plus you too have a great Christmas.
Destroyer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Amd Ryzen 7 1700X 8c/16t Processor ASUS Crosshair VI Hero EVGA 1080 Ti SC Black G.Skill TridentZ F4-3200C14D-16GTZKW 2x 8gb (B-... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Intel SSD 600p NVMe Samsung BD EKWB 360 Extreme custom loop Win 10 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U3415W UltraSharp 34-inch Curved Screen 21... Corsair K65 RGB Keyboard - Cherry Red PC Power & Cooling MKII 950w SilverStone RAVEN RV02B-EW-USB3.0 
Mouse
Logitech G602 
  hide details  
Reply
Destroyer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Amd Ryzen 7 1700X 8c/16t Processor ASUS Crosshair VI Hero EVGA 1080 Ti SC Black G.Skill TridentZ F4-3200C14D-16GTZKW 2x 8gb (B-... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Intel SSD 600p NVMe Samsung BD EKWB 360 Extreme custom loop Win 10 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U3415W UltraSharp 34-inch Curved Screen 21... Corsair K65 RGB Keyboard - Cherry Red PC Power & Cooling MKII 950w SilverStone RAVEN RV02B-EW-USB3.0 
Mouse
Logitech G602 
  hide details  
Reply
post #31502 of 33128
Quote:
Originally Posted by lordzed83 View Post

EVERYTHING WORKS on 3008
Well besides fan controll but thats unfixable by looks of it :/

Same here, so far for me this is the best bios, everything appears to be working as well. Never had a USB problem, did have fan problems, pretty reliable now. Offset voltage works with Pstate 0 as expected etc. Since now I have a custom loop and much more cooling 4ghz was easy to achieve, I probably could go higher but it is just not worth the much higher voltages for virtually nothing. My next phase is going to 32gb of ram, 4 sticks of TridentZ 3200 Cas 14 stuff.
Destroyer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Amd Ryzen 7 1700X 8c/16t Processor ASUS Crosshair VI Hero EVGA 1080 Ti SC Black G.Skill TridentZ F4-3200C14D-16GTZKW 2x 8gb (B-... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Intel SSD 600p NVMe Samsung BD EKWB 360 Extreme custom loop Win 10 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U3415W UltraSharp 34-inch Curved Screen 21... Corsair K65 RGB Keyboard - Cherry Red PC Power & Cooling MKII 950w SilverStone RAVEN RV02B-EW-USB3.0 
Mouse
Logitech G602 
  hide details  
Reply
Destroyer
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Amd Ryzen 7 1700X 8c/16t Processor ASUS Crosshair VI Hero EVGA 1080 Ti SC Black G.Skill TridentZ F4-3200C14D-16GTZKW 2x 8gb (B-... 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
Intel SSD 600p NVMe Samsung BD EKWB 360 Extreme custom loop Win 10 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell U3415W UltraSharp 34-inch Curved Screen 21... Corsair K65 RGB Keyboard - Cherry Red PC Power & Cooling MKII 950w SilverStone RAVEN RV02B-EW-USB3.0 
Mouse
Logitech G602 
  hide details  
Reply
post #31503 of 33128
Quote:
Originally Posted by DarkLordThe1st View Post

EC changed due to 3008 bios ?

Quote:
Originally Posted by DarkLordThe1st View Post

still happily rocking here on 1501 smile.gif
My EC
Zero issues here (except for cold-boot which is fine)

EC is unchanged on update to 3008 here.
I'm on 0312 and have been, all is well on my system.
Ryzen Build
(20 items)
 
 
Bruce
(14 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1800x Crosshair VI Hero Diamond 7970 GSkill FlareX F4-3200C14D-16GFX  
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 EVO NVMe Samsung 840 SSD Corsair GT SSD WD 2TB Black 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
WD 4TB Red EK-FB Asus C6H Monoblock XSPC GPU Razor WB XSPC RX 360 
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC RS 360 XSPC EX140 D5 Vario Gentle Typhoon AP-15 1850 rpm 
OSMonitorPowerCase
Win 10 Pro Asus VE248H x2 EVGA 850 G2 Xigmatek Elysium 
  hide details  
Reply
Ryzen Build
(20 items)
 
 
Bruce
(14 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1800x Crosshair VI Hero Diamond 7970 GSkill FlareX F4-3200C14D-16GFX  
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Samsung 960 EVO NVMe Samsung 840 SSD Corsair GT SSD WD 2TB Black 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
WD 4TB Red EK-FB Asus C6H Monoblock XSPC GPU Razor WB XSPC RX 360 
CoolingCoolingCoolingCooling
XSPC RS 360 XSPC EX140 D5 Vario Gentle Typhoon AP-15 1850 rpm 
OSMonitorPowerCase
Win 10 Pro Asus VE248H x2 EVGA 850 G2 Xigmatek Elysium 
  hide details  
Reply
post #31504 of 33128
Quote:
Originally Posted by The Sandman View Post


EC is unchanged on update to 3008 here.
I'm on 0312 and have been, all is well on my system.

I have my 0312 but sometimes usb problem


Edited by mito1172 - 12/15/17 at 7:54pm
post #31505 of 33128
I was in bios 3008 beta and my system was unstable on that bios so I went back to bios 9920 and running my corsair vengeance RGB 3000mhz at 2800mhz stable. I sense then updated the AMD chipset driver to the latest one will the 3008 bios run stable now? my memory is 32gb 4x8
post #31506 of 33128
Quote:
Originally Posted by chroniclard View Post

This is my 1700X in windows, shows 3.4 base speed. However its clocked at 3.925 which shows correctly(near enough) in HWInfo


The "Base Speed" reported in Task Manager is the default speed of the CPU as the manufacturer specified it. For my 1700 (without X) it always shows 3000MHz but on the left (next to Utilization) it shows the current speed of the CPU. For me on 3008 it shows correct values.
post #31507 of 33128
Quote:
Originally Posted by OrionBG View Post

The "Base Speed" reported in Task Manager is the default speed of the CPU as the manufacturer specified it. For my 1700 (without X) it always shows 3000MHz but on the left (next to Utilization) it shows the current speed of the CPU. For me on 3008 it shows correct values.

From memory my i7 would do that too - show the base clock in Task Manger as 3.5ghz but current speed would be accurate to the Turbo clocks (between 3.6 and 3.9 depending on core usage)
post #31508 of 33128
Quote:
Originally Posted by MrXL View Post

How did you reset the EC?

Simple, shut down PC, unplug from power, pull motherboard battery out and let it sit for a while. Than every thing vice versa and you should be good to go.
hurricane
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD RYZEN 1600 Asus Crosshair hero 6 MSI GTX 970 gaming 4G G.Skill F4-3200C14D-16GFX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 950 pro, 256 GB Alphacool Eisbaer 360 Windows 10 Pro Asus VG248Q 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G910 Cooler Master V850 Phanteks Enthoo Luxe tempered glass Logitech G900 
Audio
logitech Z-2300 
  hide details  
Reply
hurricane
(13 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD RYZEN 1600 Asus Crosshair hero 6 MSI GTX 970 gaming 4G G.Skill F4-3200C14D-16GFX 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 950 pro, 256 GB Alphacool Eisbaer 360 Windows 10 Pro Asus VG248Q 
KeyboardPowerCaseMouse
Logitech G910 Cooler Master V850 Phanteks Enthoo Luxe tempered glass Logitech G900 
Audio
logitech Z-2300 
  hide details  
Reply
post #31509 of 33128
Quote:
Originally Posted by 3200MHz View Post


RealBench constantly gives lower score to 3008:


So my new goal is to get the same performance on 3008 as I had on 1701.

Set the exactly the same settings (except DOCP in 3008 and left PSS Support on "Auto" ("Enabled" by default on 1701)) on 3008 and got exactly the same behavior (with 1 reset during POST) on 3008 as it was on 1701.
The performance is also very close to 1701.

RealBench gives high score only on the second run (after the first run it is about 10000 less). But RealBench almost never loads CPU anywhere close to 100% on 3008.

So I'm more or less happy now.

Would be great if I'll manage to find out hot to get rid of that one reset on the cold boot.

50-10-AA-18
(01:55)

If I see it correctly, after the reset, POST goes AA-19, skipping 18.
Edited by 3200MHz - 12/16/17 at 2:29am
post #31510 of 33128
Quote:
Originally Posted by The Sandman View Post

Quote:
Originally Posted by DarkLordThe1st View Post

EC changed due to 3008 bios ?

Quote:
Originally Posted by DarkLordThe1st View Post

still happily rocking here on 1501 smile.gif
My EC
Zero issues here (except for cold-boot which is fine)

EC is unchanged on update to 3008 here.
I'm on 0312 and have been, all is well on my system.
Okey
Good to know Tnx
So a EC change is still to come... looking forward to it
Dark System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 1700X CROSSHAIR VI HERO Asus ROG STRIX Radeon RX580 8GB GAMING OC G.Skill F4-4266C19-8GTZA 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 960 EVO 500GB WD Blue WD10EZEX 1TB LG BH16NS55 NZXT Kraken X62 
OSMonitorKeyboardPower
Microsoft Windows 10 Pro NL 64bit OEM LG 27UD68-P Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US) EVGA SuperNOVA 750 P2 
CaseMouse
Phanteks Enthoo Luxe Tempered Glass Logitech M90 
  hide details  
Reply
Dark System
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 1700X CROSSHAIR VI HERO Asus ROG STRIX Radeon RX580 8GB GAMING OC G.Skill F4-4266C19-8GTZA 
Hard DriveHard DriveOptical DriveCooling
Samsung 960 EVO 500GB WD Blue WD10EZEX 1TB LG BH16NS55 NZXT Kraken X62 
OSMonitorKeyboardPower
Microsoft Windows 10 Pro NL 64bit OEM LG 27UD68-P Corsair Gaming K55 RGB (Qwerty US) EVGA SuperNOVA 750 P2 
CaseMouse
Phanteks Enthoo Luxe Tempered Glass Logitech M90 
  hide details  
Reply
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › ROG Crosshair VI overclocking thread