Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › ROG Crosshair VI overclocking thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ROG Crosshair VI overclocking thread - Page 839

post #8381 of 17756
Quote:
Originally Posted by Atingleee View Post

Seeing you guys hitting the same CPU clock as me with 0.18 less volts makes me sad frown.gif Currently sitting on 3.85ghz with 1.38V. Don't get me wrong I'm beyond happy with the CPUs performance, just sad I cant hit that 3.9-4 range without 1.45V+ frown.gif

Your results almost exactly mirror mine, good to see others with the same results that I can compare to.
3.9 needs 1.43+ volts for me
Currently sticking with 3.85ghz on 1.38v llc3, 1.06v SoC, 2933 ram
post #8382 of 17756
Anyone using Trident Z RGB ram with this board? I've ordered both the Crosshair VI hero and some Trident Z RGB kits and I've read that some Ryzen boards end up frying the dimms.
Main Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 1700 - 3.810GHz - 1.286v Asus Crosshair VI Hero MSI 1080 Ti Gaming X - 1.000mv 2012/6210 G.Skill Trident Z 16GB 3600Mhz CL16 RGB 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
850 evo 120GB (for OS + programs) 850 evo 250GB (for Games) Windows 10 LG 27ea73LM-P 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer BlackWidow Ultimate 2013 Corsair RM750x Corsair Obsidian 750D Razer DeathAdder 2013 
Mouse PadAudioAudioAudio
Razer Goliathus Razer Kraken Pro Sennheiser HD 598 Sound Blaster Z  
  hide details  
Reply
Main Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 1700 - 3.810GHz - 1.286v Asus Crosshair VI Hero MSI 1080 Ti Gaming X - 1.000mv 2012/6210 G.Skill Trident Z 16GB 3600Mhz CL16 RGB 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
850 evo 120GB (for OS + programs) 850 evo 250GB (for Games) Windows 10 LG 27ea73LM-P 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer BlackWidow Ultimate 2013 Corsair RM750x Corsair Obsidian 750D Razer DeathAdder 2013 
Mouse PadAudioAudioAudio
Razer Goliathus Razer Kraken Pro Sennheiser HD 598 Sound Blaster Z  
  hide details  
Reply
post #8383 of 17756
So i had an issue over an hour ago, unsure if it is board, CPU, or PSU

I was using my computer just browsing the Internet and skyping

suddenly it shuts down, try to turn it back on, it kind of tries and fails, shows code 8, unplug PSU

then when i plug power back in, nothing, no matter how many times i push the button nothing, remove power supply from board (as the lights where on while still plugged in but PSU off) waited for lights to come back on, reapplied power, nothing, removed CMOS battery for 10 minutes nothing, all the while constantly trying to reset BIOS at each step

anyways i test my PSU with a PSU tester and Power Good is HIGH, hook it back up and everything works fine

did something happen that tripped something in my PSU that the tester fixed?
post #8384 of 17756
Has anyone figured out the motherboard RGB lighting issue?
post #8385 of 17756
Quote:
Originally Posted by Clukos View Post

Anyone using Trident Z RGB ram with this board? I've ordered both the Crosshair VI hero and some Trident Z RGB kits and I've read that some Ryzen boards end up frying the dimms.

Not sure what that source was, but I have not heard of that problem. I'm running the F4-3600C16D-16GTZR kit now, and have another on the way. My experience with these has been quite positive.
post #8386 of 17756
Quote:
Originally Posted by CeltPC View Post

Not sure what that source was, but I have not heard of that problem. I'm running the F4-3600C16D-16GTZR kit now, and have another on the way. My experience with these has been quite positive.

Nice, I ordered exactly the same kit as yours.
Main Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 1700 - 3.810GHz - 1.286v Asus Crosshair VI Hero MSI 1080 Ti Gaming X - 1.000mv 2012/6210 G.Skill Trident Z 16GB 3600Mhz CL16 RGB 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
850 evo 120GB (for OS + programs) 850 evo 250GB (for Games) Windows 10 LG 27ea73LM-P 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer BlackWidow Ultimate 2013 Corsair RM750x Corsair Obsidian 750D Razer DeathAdder 2013 
Mouse PadAudioAudioAudio
Razer Goliathus Razer Kraken Pro Sennheiser HD 598 Sound Blaster Z  
  hide details  
Reply
Main Rig
(16 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen 1700 - 3.810GHz - 1.286v Asus Crosshair VI Hero MSI 1080 Ti Gaming X - 1.000mv 2012/6210 G.Skill Trident Z 16GB 3600Mhz CL16 RGB 
Hard DriveHard DriveOSMonitor
850 evo 120GB (for OS + programs) 850 evo 250GB (for Games) Windows 10 LG 27ea73LM-P 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer BlackWidow Ultimate 2013 Corsair RM750x Corsair Obsidian 750D Razer DeathAdder 2013 
Mouse PadAudioAudioAudio
Razer Goliathus Razer Kraken Pro Sennheiser HD 598 Sound Blaster Z  
  hide details  
Reply
post #8387 of 17756
Quote:
Originally Posted by CeltPC View Post

Not sure what that source was, but I have not heard of that problem. I'm running the F4-3600C16D-16GTZR kit now, and have another on the way. My experience with these has been quite positive.
I can confirm the F4-3600C16D-16GTZR is an amazing ram kit on the CH6, It has reached 3600mhz for me under 3.75v with its 16-16-16-16-32-1T Timings.
post #8388 of 17756
Quote:
Originally Posted by sr1030nx View Post

Your results almost exactly mirror mine, good to see others with the same results that I can compare to.
3.9 needs 1.43+ volts for me
Currently sticking with 3.85ghz on 1.38v llc3, 1.06v SoC, 2933 ram

That's reassuring! Literally identical xD Sitting with the same RAM speeds, best I could do was get the system to boot on 3200 for RAM but any load would cause a black screen (This is with 3200 CL16 sticks) :/ 1.43-1.44V for 3.9 on the CPU just isn't worth it.. On a positive note, for video rendering this CPU is insane!! Real happy with its performance and do not regret it one bit
post #8389 of 17756
Quote:
Originally Posted by elmor View Post

Quote:
Originally Posted by Dethon View Post

Hi @elmor
I have just tried the c6h_p0vidfix program and it does not fully work for me. Whenever I execute it, clock goes up to 4GHz (my P0 config), but that's only until an idle period makes it drop to another Pstate. After that it doesn't raise to P0 unless I execute the program again, with the same results.

Something I am doing wrong or have misunderstood?

Seems like a different issue. Which settings exactly? OS?

I am having the same results or behavior as Dethon,
P0:
  • FID - 9A(3.85ghz)
  • DID - 8
  • VID - 1C(1.37v)
Windows 10 64bit Anniversary Edition Home. When I excute the program cpu speed will go up to 3850mhz but once it goes to a lower Pstate it will not go back up to P0.
Edited by noko59 - 4/11/17 at 12:13am
Destroyer
(13 items)
 
  
Reply
Destroyer
(13 items)
 
  
Reply
post #8390 of 17756
Quote:
Originally Posted by Ras5al6Ghul2 View Post

Has anyone figured out the motherboard RGB lighting issue?
nah mate.

I've still had no rgb lighting since I updated to 1002.

Have you tried pulling battery for 30 seconds? That's the only thing I haven't tried yet.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › ROG Crosshair VI overclocking thread