Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › ROG Crosshair VI overclocking thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ROG Crosshair VI overclocking thread - Page 893

post #8921 of 17313
Quote:
Originally Posted by Reikoji View Post

you mean auto settings in like cpu and soc voltage? In my experience, upgrading to 0079 from 1002 made 1.8v pll voltage auto to 1.8 instead of 2v, nothing else changed when auto.

when everything is auto, aka stock, cpu voltage is set higher than what auto gives me when i set up 4ghz OC. Im thinking this is because my stock is now giving me 100.6 bclk, 3736hz base clock, and i dont remember the exact boost but it was over 4100mhz.

I mean 0079-83 wont boot with multiplier of 38 or 39 set and not remotely with a strap of 3200 tacked on top. I imagine the voltages are set a bit higher in 1002 leading to the successful boot but damn, 0079-83 dont successfully boot at much of anything if you set the multiplier and strap. Probably be a lot less complaining if everyone could enter 38.5 multiplier and 3200 strap with these results:



Edit: think I set LLC 2 as well.

Edit 2: I left every single option default after the flash with the exception of setting the CPU to 38.5 and the DRAM strap to 3200; I did not set the timings or any other feature with the possible exception of LLC 2 (I dont want to kill the benchmark to check but I have little doubt it will pass).
Edited by madweazl - 4/12/17 at 7:46pm
Inferior FTW!
(22 items)
 
FrankenRyzen
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 6600K 4.5@1.320v Gigabyte Z170X-Gaming 7 Founder's GTX 1070 200/800 Corsair Vengeance LED 3200@4000 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
MyDigitalSSD BPX 120 (RAID 0) EK-FB GA Z170X Monoblock XSPC RX360 (White) XSPC RX240 (White) 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Vardar F2s (x5) EK-FC1070 GTX1070 (nickel/plexi)  EK GTX1070 FE backplate EK Double Bay PWM D5 MX 
CoolingCoolingOSMonitor
Bitspower 250 Z-Multi Res EK HDC fittings (12mm) Windows 10 Samsung C32F391 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Blackwidow Chroma EVGA Supernova G1 1000w Phanteks Enthoo Primo Razer Naga Epic 
Mouse PadAudio
Razer Vespula Sennheiser HD598 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen R7 1700 @3.9 Asus Crosshair VI Hero Radeon HD 6950 G.skill RGB 3200 @3500 C16 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 960 Evo CM 212 Evo (push/pull) Windows 10 Pro 46" Sharp Aquos 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Anansi 750w Keian CM ATCS 840 Logitech G300 
Mouse Pad
My desk... 
  hide details  
Reply
Inferior FTW!
(22 items)
 
FrankenRyzen
(13 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 6600K 4.5@1.320v Gigabyte Z170X-Gaming 7 Founder's GTX 1070 200/800 Corsair Vengeance LED 3200@4000 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
MyDigitalSSD BPX 120 (RAID 0) EK-FB GA Z170X Monoblock XSPC RX360 (White) XSPC RX240 (White) 
CoolingCoolingCoolingCooling
EK Vardar F2s (x5) EK-FC1070 GTX1070 (nickel/plexi)  EK GTX1070 FE backplate EK Double Bay PWM D5 MX 
CoolingCoolingOSMonitor
Bitspower 250 Z-Multi Res EK HDC fittings (12mm) Windows 10 Samsung C32F391 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Blackwidow Chroma EVGA Supernova G1 1000w Phanteks Enthoo Primo Razer Naga Epic 
Mouse PadAudio
Razer Vespula Sennheiser HD598 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen R7 1700 @3.9 Asus Crosshair VI Hero Radeon HD 6950 G.skill RGB 3200 @3500 C16 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung 960 Evo CM 212 Evo (push/pull) Windows 10 Pro 46" Sharp Aquos 
KeyboardPowerCaseMouse
Razer Anansi 750w Keian CM ATCS 840 Logitech G300 
Mouse Pad
My desk... 
  hide details  
Reply
post #8922 of 17313
Quote:
Originally Posted by Silenttrouble View Post

I'm up to I got ram to 3800 mhz, at 16/16/16/36. Making a few more adjustments then shooting for the ram spec of 14/14/14/34.

Left processor at just under 3.9 because its getting warm under max stress.

What ram kit did you get? whats the voltage at for 3800 cl 16?
Sacred Flame
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700 8 core @ 3965 mhz 1.38 vcore 24/7 Asus Crosshair Hero 6 EVGA Geforce 1080ti FE, Hybrid AIO, 2012 mhz GSkill Trident RGB@3500mhz 14-14-14-14-34 1.4v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
960GB ultra ii SSD / 2TB Seagate Blu ray/DVD Corsair H100i v2 Windows 10 64 bit 
MonitorPowerCase
Dell 43 inch IPS 4K Rosewill Quark 1200w NZXT Phantom 820 
  hide details  
Reply
Sacred Flame
(11 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700 8 core @ 3965 mhz 1.38 vcore 24/7 Asus Crosshair Hero 6 EVGA Geforce 1080ti FE, Hybrid AIO, 2012 mhz GSkill Trident RGB@3500mhz 14-14-14-14-34 1.4v 
Hard DriveOptical DriveCoolingOS
960GB ultra ii SSD / 2TB Seagate Blu ray/DVD Corsair H100i v2 Windows 10 64 bit 
MonitorPowerCase
Dell 43 inch IPS 4K Rosewill Quark 1200w NZXT Phantom 820 
  hide details  
Reply
post #8923 of 17313
Quote:
Originally Posted by waltercaorle View Post

I tried everything without success. I await your feed smile.gif

Downloaded and installed and booted up just fine. Saved all my old settings as well so not sure whats going on with yours man sorry.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1700X asus crosshair 6 Sapphire R9 390 Nitro CMK16GX4M2B3200C16 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Kingston HyperX 3K Seagate ST2000DM006 EKWB Supremacy Evo EK-XRES 100 Revo D5 - Acetal 
CoolingCoolingCoolingCooling
Alphacool GPX r9 390 m01 alphacool xt45 240 Alphacool xt45 360 Alphacool D5 PWM 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 LG 29UM68 Corsair Strafe Corsair RM1000 
CaseMouseMouse Pad
Thermaltake X5 Corsair M65 Pro RGB Razer Goliathus Speed 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1700X asus crosshair 6 Sapphire R9 390 Nitro CMK16GX4M2B3200C16 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Kingston HyperX 3K Seagate ST2000DM006 EKWB Supremacy Evo EK-XRES 100 Revo D5 - Acetal 
CoolingCoolingCoolingCooling
Alphacool GPX r9 390 m01 alphacool xt45 240 Alphacool xt45 360 Alphacool D5 PWM 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 LG 29UM68 Corsair Strafe Corsair RM1000 
CaseMouseMouse Pad
Thermaltake X5 Corsair M65 Pro RGB Razer Goliathus Speed 
  hide details  
Reply
post #8924 of 17313
So creator update installed just fine without a single issue, even kept most of my settings intact (it did in fact ask to keep my settings before i downloaded it thru windows update and i pressed accept, had to change device installation to NO THANKS but that was about it) i turned game mode off for now but may give it a try later on.

I did notice a new option in power option, i now have a maximum processor frequency, not sure what that does. I did have to re edit my registry for my core parking to show up.

Besides that everything works fine, feels a whole lot faster at opening up programs and stuff so i think its working. I may eventually do some game mode testing but not sure yet. Otherwise no issues, everything booted up fine, memory still shows up as 2933.
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1700X asus crosshair 6 Sapphire R9 390 Nitro CMK16GX4M2B3200C16 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Kingston HyperX 3K Seagate ST2000DM006 EKWB Supremacy Evo EK-XRES 100 Revo D5 - Acetal 
CoolingCoolingCoolingCooling
Alphacool GPX r9 390 m01 alphacool xt45 240 Alphacool xt45 360 Alphacool D5 PWM 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 LG 29UM68 Corsair Strafe Corsair RM1000 
CaseMouseMouse Pad
Thermaltake X5 Corsair M65 Pro RGB Razer Goliathus Speed 
  hide details  
Reply
    
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1700X asus crosshair 6 Sapphire R9 390 Nitro CMK16GX4M2B3200C16 
Hard DriveHard DriveCoolingCooling
Kingston HyperX 3K Seagate ST2000DM006 EKWB Supremacy Evo EK-XRES 100 Revo D5 - Acetal 
CoolingCoolingCoolingCooling
Alphacool GPX r9 390 m01 alphacool xt45 240 Alphacool xt45 360 Alphacool D5 PWM 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 LG 29UM68 Corsair Strafe Corsair RM1000 
CaseMouseMouse Pad
Thermaltake X5 Corsair M65 Pro RGB Razer Goliathus Speed 
  hide details  
Reply
post #8925 of 17313
Hey guys! Quick question, is there an option in the UEFI to reenable cores? I was fiddling around with the Ryzen Master utility and I cant re enable the cores that I've disabled. Is this an issue with Ryzen Master where profiles cannot be changed or reconfigured. Cycling through the other profiles along with resetting the current profile I reconfigured doesn't work.
Onto a New Home
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 930 3.5 HT OFF (1.16) ASUS P6X58D Premium MSI GTX 970 Gaming OC Edition Corsair Dominator 12GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Corsair Neutron 120gb LAMD controller Synchrono... 500GB Western Digital 32mb cache Hyper 212 plus WIN 10 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
MG279Q 144hz IPS 1440p Cooler Master NOVATOUCH TKL (topre keys) Origin... Enermax Platimax 600w 80 Plus Platinum antec 900 v2  
MouseMouse PadAudioAudio
Deathadder Eltie (Ergonomic Savant) 800dpi Artisan Hayate MID HD650 with ANTLION Mod mic Creative Sound Blaster Z 
AudioAudio
Schiit Modi Multibit Jotunheim Amp (balanced) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
RyZen 1800x ROG CROSSHAIR VI HERO GTX 970 Gskill Trident Z 16gb ddr4 3200 (2x8) 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
960 Evo 256 NVME Corsair Neutron LAMD 120 Crucial m300 750gb Noctua d15se AM4 Edition 
MonitorKeyboardPowerCase
MG279Q Novatouch TKL (Origin carbon Keycaps) Seasonic Prime 750 Titanium (CableMod Mesh Blac... Phanteks Enthoo Evolv Tempered Glass Galaxy White 
MouseMouse PadAudio
DeathAdder Elite Artisan Medium Schiit Mimby>Jotunheim> Blanced ZyCable XLR> Se... 
  hide details  
Reply
Onto a New Home
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 930 3.5 HT OFF (1.16) ASUS P6X58D Premium MSI GTX 970 Gaming OC Edition Corsair Dominator 12GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Corsair Neutron 120gb LAMD controller Synchrono... 500GB Western Digital 32mb cache Hyper 212 plus WIN 10 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
MG279Q 144hz IPS 1440p Cooler Master NOVATOUCH TKL (topre keys) Origin... Enermax Platimax 600w 80 Plus Platinum antec 900 v2  
MouseMouse PadAudioAudio
Deathadder Eltie (Ergonomic Savant) 800dpi Artisan Hayate MID HD650 with ANTLION Mod mic Creative Sound Blaster Z 
AudioAudio
Schiit Modi Multibit Jotunheim Amp (balanced) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
RyZen 1800x ROG CROSSHAIR VI HERO GTX 970 Gskill Trident Z 16gb ddr4 3200 (2x8) 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
960 Evo 256 NVME Corsair Neutron LAMD 120 Crucial m300 750gb Noctua d15se AM4 Edition 
MonitorKeyboardPowerCase
MG279Q Novatouch TKL (Origin carbon Keycaps) Seasonic Prime 750 Titanium (CableMod Mesh Blac... Phanteks Enthoo Evolv Tempered Glass Galaxy White 
MouseMouse PadAudio
DeathAdder Elite Artisan Medium Schiit Mimby>Jotunheim> Blanced ZyCable XLR> Se... 
  hide details  
Reply
post #8926 of 17313
Quote:
Originally Posted by bluej511 View Post

So creator update installed just fine without a single issue, even kept most of my settings intact (it did in fact ask to keep my settings before i downloaded it thru windows update and i pressed accept, had to change device installation to NO THANKS but that was about it) i turned game mode off for now but may give it a try later on.

I did notice a new option in power option, i now have a maximum processor frequency, not sure what that does. I did have to re edit my registry for my core parking to show up.

Besides that everything works fine, feels a whole lot faster at opening up programs and stuff so i think its working. I may eventually do some game mode testing but not sure yet. Otherwise no issues, everything booted up fine, memory still shows up as 2933.
i haven't upgraded yet, but i did see people complaining about "pausing" for a split second or two when the system was under a moderate to heavy load. could you try running something like intel burn test to see if you don't mind?
Quote:
Originally Posted by Sh0 View Post

Hey guys! Quick question, is there an option in the UEFI to reenable cores? I was fiddling around with the Ryzen Master utility and I cant re enable the cores that I've disabled. Is this an issue with Ryzen Master where profiles cannot be changed or reconfigured. Cycling through the other profiles along with resetting the current profile I reconfigured doesn't work.
i don't remember off the top of my head, but yes, there is. might be under advance ryzen settings. like CBE, advance, something like that.
strix
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen R7 1800x Asus X370 Crosshair Vi Hero EVGA 1080 FTW G.skill Flare X 3200 2x8 16gb 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
2x Western Digital Black 2TB 2x 512GB Samsung 850 Pro 1x 512GB Samsung 950 Pro Noctua NH-D15S + 2x Corsair ML120's 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Education Dell S2417DG Ducky One White & Grey - Cherry Reds Evga Supernova G3 750 
CaseMouse
Corsair Air 740 Steelseries Rival 700 
  hide details  
Reply
strix
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD Ryzen R7 1800x Asus X370 Crosshair Vi Hero EVGA 1080 FTW G.skill Flare X 3200 2x8 16gb 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
2x Western Digital Black 2TB 2x 512GB Samsung 850 Pro 1x 512GB Samsung 950 Pro Noctua NH-D15S + 2x Corsair ML120's 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Education Dell S2417DG Ducky One White & Grey - Cherry Reds Evga Supernova G3 750 
CaseMouse
Corsair Air 740 Steelseries Rival 700 
  hide details  
Reply
post #8927 of 17313
Thread Starter 
Quote:
Originally Posted by Timur Born View Post

Over at a Gigabyte thread they claim that they get a fixed +20 C offset. This is very obviously not the case on the CH6 where multiple users have reported idle temps in the 10s when Sense Skew is enabled. This can only happen because at full idle the CPU offset turns to +0 (and often jumps to +10 just to gradially decrease again).

I am rather flabbergasted that this is news to you, because people are reporting jumping CPU temps and idle temps below ambient for quite some time already. The jumping temps are mostly +10 offset jumps during normal desktop idle and load, they usually decrease gradually just to jump up again. The below ambient idle temps happens when Sense Skew and +0 offset come together with HWinfo Tdie or the new Ryzen Master putting another -20 C on their readings. (Real Temp - Sense Skew - software skew = -40 C when no offset is active).
This makes sense, thanks for the clarification. I guess 22 + 30 = 52 C just was the lowest I could get down to at 21.5 C ambient temps. wink.gif

Gupsterg reports about a different behavior for his 1700. Does this vary by CPU type or did he just not look right? wink.gif Are those datasheets available somewhere?
Quote:
Originally Posted by Timur Born View Post

Over at a Gigabyte thread they claim that they get a fixed +20 C offset. This is very obviously not the case on the CH6 where multiple users have reported idle temps in the 10s when Sense Skew is enabled. This can only happen because at full idle the CPU offset turns to +0 (and often jumps to +10 just to gradially decrease again).

I am rather flabbergasted that this is news to you, because people are reporting jumping CPU temps and idle temps below ambient for quite some time already. The jumping temps are mostly +10 offset jumps during normal desktop idle and load, they usually decrease gradually just to jump up again. The below ambient idle temps happens when Sense Skew and +0 offset come together with HWinfo Tdie or the new Ryzen Master putting another -20 C on their readings. (Real Temp - Sense Skew - software skew = -40 C when no offset is active).
This makes sense, thanks for the clarification. I guess 22 + 30 = 52 C just was the lowest I could get down to at 21.5 C ambient temps. wink.gif

Gupsterg reports about a different behavior for his 1700. Does this vary by CPU type or did he just not look right? wink.gif Are those datasheets available somewhere?

Dynamically changing offset is news yes, it is fixed +20 on all XFR capable CPUs. I have however noticed sometimes spikes and settling times, which is due to the curve smoothing algorithm from AMD.

Quote:
Originally Posted by orlfman View Post

hi elmor just curious as to what's the max soc voltage that's safe that ryzen can handle for 24/7 that ignores the embedded controller frying limitation?

Has been stated several times, current recommendation is max 1.20V.

Quote:
Originally Posted by Glazos View Post

@elmor and everybody my fan expert only works correctly if in bios (1002) all fans are set to auto and not pwm or dc according to the
fan that is being used .
is that normal ?

We're aware of fan control issues, no eta on a fix yet.

Quote:
Originally Posted by TheK View Post

unfortunely works bad with mine b die... i rolled back to 1002 and.... tadaaaaa!!! again ram stable frown.gif
Can i do something to evidence that lower compatibility?

Did you try different values for ProcODT (good range seems to be 40-80)? Otherwise you'll have to wait for next iteration of BIOSes.

Quote:
Originally Posted by gupsterg View Post

@elmor

post 8718 had initial info.

I conclude the issue of VCORE going nuts is not down to power I removed earlier.

So I basically did CMOSCLR again on 0079, used my saved base profile again, then 3.8GHz / 3200MHz C14 profile again. PC boot fine, repeated shutdown and up, again mains left on as usual. I then did 1 hr x264 > 1hr Y-Cruncher > 1hr RB, all AOK. Shut PC down, again mains on, leave it for ~1hr, fire her up all good. Let her idle, shutdown and then next boot she's borked. 1x boot and shutdown and then 3x boot before posting, all from 1x press of power on.





Again DMM shows ~1.498V on ProbeIt VCORE point.

Now I've gone for a flash of 0081 and setup base profile, then base profile with 3200MHz C14 and finally 3.8GHz with 3200MHz C14.

Like I said I have had borked boots and say hiccups in OC due to unstable settings before. Board never overvolted CPU, I have been keeping an eye out for it as other member had highlighted issue. I've meddled with CPU / RAM / BCLK, etc and no issue on CPU being overvolted, regardless if mobo post freeze at Q-Code xx and the I use say reset or safe boot button.

Only thing that has changed today is I finally plugged in case speaker, it didn't seem to work on initial build of R7/X370 and I just unplugged. Today after double checking it worked I plugged it in.

And when the borked boot with overvolt gonna happen I get a weird chirped beep right at mobo firing up and then the usual single clean beep on post. Plus as highlighted it does a power up > weird chirp beep > power down > power up with 3x loop with no power outage > clean post beep > check UEFI CPU getting ~1.5V.

Ok thanks, will try to verify. Your default voltage (1.35V) + offset matches very well with ~1.5V. Can you confirm AMD CBS settings are reset at this point?

Quote:
Originally Posted by geoxile View Post

Does the Crosshair VI support AMD Virtualization? I thought it'd be enabled by default but VirtualBox is complaining it's not.

You need to set SVM to enabled under Advanced\CPU Configuration.
post #8928 of 17313
Quote:
Originally Posted by orlfman View Post

i haven't upgraded yet, but i did see people complaining about "pausing" for a split second or two when the system was under a moderate to heavy load. could you try running something like intel burn test to see if you don't mind?
i don't remember off the top of my head, but yes, there is. might be under advance ryzen settings. like CBE, advance, something like that.

Well that was a doozy. It didnt work at first, even through multiple restarts and changing settings in the bios. I guess i also had to fully power cycle my PC when it came to "re-enabling" the cores, but disabling them only required a simple restart. it was indeed in the "Zen Options" and it offers a series possible configurations to choose from when enabling threads among the CCXs. But thank you once again. thumb.gif. biggrin.gif
Onto a New Home
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 930 3.5 HT OFF (1.16) ASUS P6X58D Premium MSI GTX 970 Gaming OC Edition Corsair Dominator 12GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Corsair Neutron 120gb LAMD controller Synchrono... 500GB Western Digital 32mb cache Hyper 212 plus WIN 10 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
MG279Q 144hz IPS 1440p Cooler Master NOVATOUCH TKL (topre keys) Origin... Enermax Platimax 600w 80 Plus Platinum antec 900 v2  
MouseMouse PadAudioAudio
Deathadder Eltie (Ergonomic Savant) 800dpi Artisan Hayate MID HD650 with ANTLION Mod mic Creative Sound Blaster Z 
AudioAudio
Schiit Modi Multibit Jotunheim Amp (balanced) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
RyZen 1800x ROG CROSSHAIR VI HERO GTX 970 Gskill Trident Z 16gb ddr4 3200 (2x8) 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
960 Evo 256 NVME Corsair Neutron LAMD 120 Crucial m300 750gb Noctua d15se AM4 Edition 
MonitorKeyboardPowerCase
MG279Q Novatouch TKL (Origin carbon Keycaps) Seasonic Prime 750 Titanium (CableMod Mesh Blac... Phanteks Enthoo Evolv Tempered Glass Galaxy White 
MouseMouse PadAudio
DeathAdder Elite Artisan Medium Schiit Mimby>Jotunheim> Blanced ZyCable XLR> Se... 
  hide details  
Reply
Onto a New Home
(18 items)
 
   
CPUMotherboardGraphicsRAM
Core i7 930 3.5 HT OFF (1.16) ASUS P6X58D Premium MSI GTX 970 Gaming OC Edition Corsair Dominator 12GB 
Hard DriveHard DriveCoolingOS
Corsair Neutron 120gb LAMD controller Synchrono... 500GB Western Digital 32mb cache Hyper 212 plus WIN 10 pro 
MonitorKeyboardPowerCase
MG279Q 144hz IPS 1440p Cooler Master NOVATOUCH TKL (topre keys) Origin... Enermax Platimax 600w 80 Plus Platinum antec 900 v2  
MouseMouse PadAudioAudio
Deathadder Eltie (Ergonomic Savant) 800dpi Artisan Hayate MID HD650 with ANTLION Mod mic Creative Sound Blaster Z 
AudioAudio
Schiit Modi Multibit Jotunheim Amp (balanced) 
CPUMotherboardGraphicsRAM
RyZen 1800x ROG CROSSHAIR VI HERO GTX 970 Gskill Trident Z 16gb ddr4 3200 (2x8) 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
960 Evo 256 NVME Corsair Neutron LAMD 120 Crucial m300 750gb Noctua d15se AM4 Edition 
MonitorKeyboardPowerCase
MG279Q Novatouch TKL (Origin carbon Keycaps) Seasonic Prime 750 Titanium (CableMod Mesh Blac... Phanteks Enthoo Evolv Tempered Glass Galaxy White 
MouseMouse PadAudio
DeathAdder Elite Artisan Medium Schiit Mimby>Jotunheim> Blanced ZyCable XLR> Se... 
  hide details  
Reply
post #8929 of 17313
Quote:
Originally Posted by waltercaorle View Post

I tried everything without success. I await your feed smile.gif

I have been running it for the past week, no issues on my end.
post #8930 of 17313
Quote:
Originally Posted by orlfman View Post

i haven't upgraded yet, but i did see people complaining about "pausing" for a split second or two when the system was under a moderate to heavy load. could you try running something like intel burn test to see if you don't mind?
i don't remember off the top of my head, but yes, there is. might be under advance ryzen settings. like CBE, advance, something like that.

I have seen some weird pauses when running Cinebench today. does not seem to affect the test, or the results, but the Rendering boxes will pause.

I wonder if any windows updates were installed last night... I will have to go look.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › ROG Crosshair VI overclocking thread