Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › ROG Crosshair VI overclocking thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ROG Crosshair VI overclocking thread - Page 980

post #9791 of 16984
Quote:
Originally Posted by Timur Born View Post

Anyone else having I/O errors with the Asmedia based USB 3.1 ports?
Try some of the newer Asmedia drivers: http://www.station-drivers.com/index.php?option=com_remository&func=select&id=19&orderby=2&page=3&lang=en
I'm using 1.16.45.1 but I only tested it with USB 3.0 devices.
System R
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD RYZEN 7 1700X ASUS ROG Crosshair VI Hero Gigabyte GTX 980 Ti G.SKILL TridentZ F4-3200C14D-16GTZ 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 960 Pro 512GB Samsung 850 Evo 250GB WD My Book (New) 4TB NZXT Kraken X62 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro 1703 Samsung UN65JS9000F Logitech k830 Antec HCP-1200 
CaseAudio
Phanteks Enthoo Evolv ATX Galaxy Silver Onkyo TX-NR646 
  hide details  
Reply
System R
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD RYZEN 7 1700X ASUS ROG Crosshair VI Hero Gigabyte GTX 980 Ti G.SKILL TridentZ F4-3200C14D-16GTZ 
Hard DriveHard DriveHard DriveCooling
Samsung 960 Pro 512GB Samsung 850 Evo 250GB WD My Book (New) 4TB NZXT Kraken X62 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 Pro 1703 Samsung UN65JS9000F Logitech k830 Antec HCP-1200 
CaseAudio
Phanteks Enthoo Evolv ATX Galaxy Silver Onkyo TX-NR646 
  hide details  
Reply
post #9792 of 16984
Quote:
Originally Posted by gupsterg View Post

@geoxile

I would use this.

There is also another method/link to thread with good info in OP of thread in my sig, section RAM Info / Data Fabric (DFICLK) / Memory Stability testing > Memory Stability testing.

So use HCI on Windows and the google test on linux? I did test it on HCI and memtest86+ previously. But that was at a lower OC and stock respectively. Now I'm at 3.8GHz @ 1.4V

But I'd still like to know about memtest86+ even if it's after the fact. Because I'm concerned about the temps.
Edited by geoxile - 4/17/17 at 8:40am
New and Shiny
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Rynze 7 1700 ASUS ROG Crosshair VI Hero Sapphire HD7950 G.SKILL TridentZ F4-3200C14D 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Kingston HyperX 3K Crucial MX300 Western Digital Black Western Digital Green 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Western Digital Red Noctua NH-U14S Windows 10 Pro Dell U2414H 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2414H Ducky One Corsair RM650x NZXT H440 White 
MouseAudio
Logitech G502 Proteus Spectrum Xonar DX 
  hide details  
Reply
New and Shiny
(18 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Rynze 7 1700 ASUS ROG Crosshair VI Hero Sapphire HD7950 G.SKILL TridentZ F4-3200C14D 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
Kingston HyperX 3K Crucial MX300 Western Digital Black Western Digital Green 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Western Digital Red Noctua NH-U14S Windows 10 Pro Dell U2414H 
MonitorKeyboardPowerCase
Dell P2414H Ducky One Corsair RM650x NZXT H440 White 
MouseAudio
Logitech G502 Proteus Spectrum Xonar DX 
  hide details  
Reply
post #9793 of 16984
Thank f1LL, will try 0.82 then.If dont look stable will flash 0.83
post #9794 of 16984
@Benus74 I kept HWiNFO running while gaming a bit to observer, PCH goes up to 60°C here and considering the inside of your case seems to be quite a bit warmer your temps are pretty much in line with mine.

main
(10 items)
 
  
Reply
main
(10 items)
 
  
Reply
post #9795 of 16984
** I have searched the thread and found various answers to these questions, but 900+ pages is a lot to keep track of. I've tried most of them but figured I'd ask anyways. **

1) The cold boot. I've tried everything from changing SOC to setting the vram voltages (boot/normal) independently. If the machine is drained off power for any duration (you can replicated this by unplugging and holding in the power for a couple of seconds) I get back to back power-offs and after 2 or 3 of these I boot, but the ram OC has been reverted. A reboot fixes this. Are there any universal solutions for this yet?

2) Fan smashing. Due to the +20C offset the 1800x reports back, when I OC I often pass the threshold of 75C reported (which I believe is actually 55C). This forces all my fans to 100%. It seems to be hard coded in the bios (I got an out of range error when I changed this value) that passing 75C reported => 100% fan usage. Even at 1.45V I am under 65C. Is there any way to override this other than moving my PMW splitter to a different header? I don't want the fans running at max for any reason as I am gaining almost nothing out of it other than noise. biggrin.gif

3) I may just be unlucky, but is not being able to be stable at 4Ghz @ less than 1.44V (1.39V under load) normal for a 1800x?

Thanks and sorry for the dumb and probably answered questions.

[Edit fixed a typo]
Edited by nersty - 4/17/17 at 9:05am
Jigglypuff
(9 items)
 
Snorlax
(13 items)
 
 
CPUMotherboardRAMHard Drive
amd 5350 ASRock AM1H-ITX 8gb gskill 3tb wd red 
Hard DriveHard DriveOSPower
3tb wd red sandisk Debian 300w Corsair 
Case
Cooler Master Elite 130 
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1800X asus ch6 hero Asus Titan X @1.5Ghz g.skill 3200 
Hard DriveCoolingOSMonitor
ocz vertex 3 h220-x, 2x ek-wb, monsta 120mmx80mm windows 10 pro rog swift 
KeyboardPowerCaseMouse
g.skill KM570 evga 750 g2 rosewill blackhawk g502 
  hide details  
Reply
Jigglypuff
(9 items)
 
Snorlax
(13 items)
 
 
CPUMotherboardRAMHard Drive
amd 5350 ASRock AM1H-ITX 8gb gskill 3tb wd red 
Hard DriveHard DriveOSPower
3tb wd red sandisk Debian 300w Corsair 
Case
Cooler Master Elite 130 
CPUMotherboardGraphicsRAM
R7 1800X asus ch6 hero Asus Titan X @1.5Ghz g.skill 3200 
Hard DriveCoolingOSMonitor
ocz vertex 3 h220-x, 2x ek-wb, monsta 120mmx80mm windows 10 pro rog swift 
KeyboardPowerCaseMouse
g.skill KM570 evga 750 g2 rosewill blackhawk g502 
  hide details  
Reply
post #9796 of 16984
Quote:
Originally Posted by nersty View Post

** I have searched the thread and found various answers to these questions, but 900+ pages is a lot to keep track of. I've tried most of them but figured I'd ask anyways. **



3) I may just be unlucky, but is not being able to be stable at 4Ghz @ less than 1.44V (1.39V under load) normal for a 1800x?

Thanks and sorry for the dumb and probably answered questions. ><<br />
[Edit fixed a typo]

I think only the golden are getting 4ghz stable at under 1.4. I see mostly 1.45v for 4.
post #9797 of 16984
@Benus74

3x f@h runs screenies, HWiNFO logs, my rig setup in this post, PCH max 50°C.

@geoxile

No idea how you would gain temps whilst using MemTest86+ booted off an USB/ISO, etc.

I use HCI Memtest even on OC.
XPS - R7 1700
(14 items)
 
XPS - i5 4690K
(12 items)
 
XPS - Q6600
(8 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700 Asus Crosshair VI Hero Sapphire Fury X@1145/545 G.Skill Trident Z 2x 8GB 3200MHz C14 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung Evo 840 ThermalRight Archon IB-E X2 + 2x TY143 ThermalRight TY-143 2x front case intake Arctic Cooling F12 + 2x F9 as rear case exhaust 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 Pro x64 / Win 10 Pro x64 Asus MG279Q Cherry MX-Board 3.0 Cooler Master V850 
CaseMouse
SilverStone TJ06 Logitech G700S 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4690K@4.9GHz 1.255V Asus Maximus VII Ranger Sapphire Fury X@1145/545 HyperX Savage 2x8GB 2400MHz C11 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung Evo 840 TR Archon SB-E X2 Win 7 Pro x64 / Win 10 x64 Asus MG279Q 
KeyboardPowerCaseMouse
Cherry MX-Board 3.0 Cooler Master V850 SilverStone TJ06 Logitech G700S 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 Asus P5K Premium Black Pearl Sapphire Toxic HD5850 Corsair Dominator 4GB 
Hard DriveCoolingOSPower
Crucial MX 100 256GB TR TRUE Rev.A Win 7 Pro x64 Cooler Master V650 
  hide details  
Reply
XPS - R7 1700
(14 items)
 
XPS - i5 4690K
(12 items)
 
XPS - Q6600
(8 items)
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1700 Asus Crosshair VI Hero Sapphire Fury X@1145/545 G.Skill Trident Z 2x 8GB 3200MHz C14 
Hard DriveCoolingCoolingCooling
Samsung Evo 840 ThermalRight Archon IB-E X2 + 2x TY143 ThermalRight TY-143 2x front case intake Arctic Cooling F12 + 2x F9 as rear case exhaust 
OSMonitorKeyboardPower
Win 7 Pro x64 / Win 10 Pro x64 Asus MG279Q Cherry MX-Board 3.0 Cooler Master V850 
CaseMouse
SilverStone TJ06 Logitech G700S 
CPUMotherboardGraphicsRAM
i5 4690K@4.9GHz 1.255V Asus Maximus VII Ranger Sapphire Fury X@1145/545 HyperX Savage 2x8GB 2400MHz C11 
Hard DriveCoolingOSMonitor
Samsung Evo 840 TR Archon SB-E X2 Win 7 Pro x64 / Win 10 x64 Asus MG279Q 
KeyboardPowerCaseMouse
Cherry MX-Board 3.0 Cooler Master V850 SilverStone TJ06 Logitech G700S 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Intel Q6600 G0 Asus P5K Premium Black Pearl Sapphire Toxic HD5850 Corsair Dominator 4GB 
Hard DriveCoolingOSPower
Crucial MX 100 256GB TR TRUE Rev.A Win 7 Pro x64 Cooler Master V650 
  hide details  
Reply
post #9798 of 16984
No one else really experiencing the S3 Standby/Sleep problem that I posted about earlier? It is really frustrating.
post #9799 of 16984
Quote:
Originally Posted by YpsiNine View Post

No one else really experiencing the S3 Standby/Sleep problem that I posted about earlier? It is really frustrating.

Hello

Test with all default settings. That will eliminate a lot of variables.
post #9800 of 16984
Hi guys, i'm having trouble with my ram. Before this morning when i flashed 0083, i coulden't even boot with 2 sticks - only with 1. My ram is G.Skill Ripjaws V F4-3000C15D-8GVGB. Acording to Aida, it is dual rank ram with Samsung chips. I got it way before i bought CH6 and Ryzen so i coulden't know there will be issues... Anyway, with 1 stick of ram in 2nd slot (from left to right) everything works just fine. When i add another stick in the 4th slot the mbo boots really slow and bios only shows 8Gb of total memory confused.gif. When i log into windows cpu-z shows 16Gb of ram, system also shows 16Gb of ram but only 7,93Gb usable confused.gif. What can i do besides selling my ram and buying another more compatible kit?
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › ROG Crosshair VI overclocking thread