Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › ROG Crosshair VI overclocking thread
New Posts  All Forums:Forum Nav:

ROG Crosshair VI overclocking thread - Page 983

post #9821 of 17555
Not sure if I'm dreaming or smth, but I noticed on Cinebench that going from 083 to 082 seem to perform slightly slower. Same BIOS settings. Just RAM 2T > 1T.
On 083 = 1700-1709
On 082 = 1689-1690
post #9822 of 17555
Quote:
Originally Posted by jugs View Post

@Praz What tool output is that in the terminal?

Hello

The memory testing utility? If so it is GSAT (Google's Stressapp Test). More info is in the first post of the thread linked below.

http://www.overclock.net/t/1569364/official-ddr4-z170-z270-and-x99-24-7-memory-stability-thread
post #9823 of 17555
Quote:
Originally Posted by Benus74 View Post

Do you think having PCH at 66°C something to worry about?
I don't think so. I you look into AiSuite3, max PCH temperature is 100°. Mine goes to ~ 71° when gaming since it's right next to the graphics card and that's actually a good thing since I use this to control my front intake fans biggrin.gif.

For reference I have an overclocked 290X, so there's quite a lot of heat being swirled around the PCH by the GPU fans.
Quote:
Originally Posted by YpsiNine View Post

No one else really experiencing the S3 Standby/Sleep problem that I posted about earlier? It is really frustrating.
I also have problems with sleep. Waking the PC with spacebar works only sometimes. I also use WoL a lot - works everytime, but sometimes with either wake method (spacebar, power button, wol) all I get is a black screen.

Especially frustrating when I'm at work and want to do something on the home PC. It'll then sit there in the black screen until I come home and press reset.
Edited by digitalfrost - 4/17/17 at 12:57pm
post #9824 of 17555
Quote:
Originally Posted by digitalfrost View Post

I don't think so. I you look into AiSuite3, max PCH temperature is 100°. Mine goes to ~ 71° when gaming since it's right next to the graphics card and that's actually a good thing since I use this to control my front intake fans biggrin.gif.

I hope you're right, but I've had the impression so far that everyone was having much lower PCH temp than me.
In fact I've cross-posted on the asus forum to see what people think about it there.

If yours goes up to 71°C then at least I don't feel alone anymore wink.gif

I've done a clear CMOS and I'm running factory default, and after running F@H for about 30 minutes the PCH went up to 64°C.
Then I've put my fans at 100% speed and the PCH went down to 52°C, then I kept on IDLE and it's now back to 58°C after about 30 minutes on IDLE. Warning: Spoiler! (Click to show)

So maybe my cooling isn't enough and I should get my fan case blowing more air, but I'd like to get a quiet rig, and the case fan at 100°C isn't what I call quiet biggrin.gif

At least now I know that my OC has nothing to do with those high PCH temps as I'm getting back to my PCH on IDLE when I was at 3.9 Ghz.

Thanks for your info, at least I'll be able to sleep better tonight not having to worry too much being the only one with this high PCH thumb.gif
Ryzen ROG'ks
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ryzen 1700 Asus ROG Crosshair VI Hero AMD Vega MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6G 
RAMHard DriveCoolingOS
G.Skill F4-3600C16Q-32GTZR samsung 960 PRO 1TB Noctua NH-D15 SE-AM4 Ubuntu 17.04 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 LG 38UC99 WF Corsair K95 Platinium RGB Silver Switch EVGA T2 850W 
CaseMouseMouse Pad
ENTHOO EVOLV ATX GLASS (Galaxy Silver) Razer Mamba Razer Firefly 
  hide details  
Reply
Ryzen ROG'ks
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ryzen 1700 Asus ROG Crosshair VI Hero AMD Vega MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6G 
RAMHard DriveCoolingOS
G.Skill F4-3600C16Q-32GTZR samsung 960 PRO 1TB Noctua NH-D15 SE-AM4 Ubuntu 17.04 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 LG 38UC99 WF Corsair K95 Platinium RGB Silver Switch EVGA T2 850W 
CaseMouseMouse Pad
ENTHOO EVOLV ATX GLASS (Galaxy Silver) Razer Mamba Razer Firefly 
  hide details  
Reply
post #9825 of 17555
Hi,

i have the same problem with my PCH temp!
My GPU covers the whole SB (Zotac 1080 AMP Edition) there is no space to cool it. I use the Fans from GPU with minimum 30% Fan Speed. to cool it down.

Which PCIE Slot is also useable for the GPU?

Did someone notice that the DRAM Voltage on Auto @ 3200Mhz is at 1,417V. If i fix the Value @1,35V , Ai Suite, HWinfo show me the same value 1,417V.

My Mainbooard has on every Voltage at least 0,05+Offset (PLL. DDR,SOC Vcore..




Sry for my english mates smile.gif

Cya and thank you.
Edited by BUFUMAN - 4/17/17 at 1:44pm
post #9826 of 17555
That could be something to try, putting a minimum fan speed of something like 300 RPM on my GPU fan, but I don't see a way to control that from the Fan control.
I've got a GTX 1060 MSI Gaming X 6G, and I haven't found the software yet to configure it.

I'm more and more convinced that my issue is due to my cooling capabilities, and because the GPU use a 0 RPM fan below 60°C, it make it perfect for a quiet system, but then it makes everything around it (including PCH) hotter.

I'll try this tomorrow as it's starting to get late here, and I'm reinstalling my ubuntu since windows installation killed it wink.gif
Ryzen ROG'ks
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ryzen 1700 Asus ROG Crosshair VI Hero AMD Vega MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6G 
RAMHard DriveCoolingOS
G.Skill F4-3600C16Q-32GTZR samsung 960 PRO 1TB Noctua NH-D15 SE-AM4 Ubuntu 17.04 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 LG 38UC99 WF Corsair K95 Platinium RGB Silver Switch EVGA T2 850W 
CaseMouseMouse Pad
ENTHOO EVOLV ATX GLASS (Galaxy Silver) Razer Mamba Razer Firefly 
  hide details  
Reply
Ryzen ROG'ks
(15 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsGraphics
AMD Ryzen 1700 Asus ROG Crosshair VI Hero AMD Vega MSI GeForce GTX 1060 GAMING X 6G 
RAMHard DriveCoolingOS
G.Skill F4-3600C16Q-32GTZR samsung 960 PRO 1TB Noctua NH-D15 SE-AM4 Ubuntu 17.04 
OSMonitorKeyboardPower
Windows 10 LG 38UC99 WF Corsair K95 Platinium RGB Silver Switch EVGA T2 850W 
CaseMouseMouse Pad
ENTHOO EVOLV ATX GLASS (Galaxy Silver) Razer Mamba Razer Firefly 
  hide details  
Reply
post #9827 of 17555
Quote:
Originally Posted by SwiperNoSwiping View Post

Did anyone have an issue with their NVMe Drive where it would detect just fine on system power on boot, yet after OS restart you'd be dropped straight into BIOS because your drive isn't detected? OCZ RD400 here, really have no clue what the issue is. And it's repeatable - first boot everything is fine, restart from windows > drive not detected.
P.S.: 0083 bios currently, had the same issue on 2 previous versions.

I have a 960 EVO, I have not seen that behavior.
post #9828 of 17555
Quote:
Originally Posted by Benus74 View Post

That could be something to try, putting a minimum fan speed of something like 300 RPM on my GPU fan, but I don't see a way to control that from the Fan control.
I've got a GTX 1060 MSI Gaming X 6G, and I haven't found the software yet to configure it.

I'm more and more convinced that my issue is due to my cooling capabilities, and because the GPU use a 0 RPM fan below 60°C, it make it perfect for a quiet system, but then it makes everything around it (including PCH) hotter.

I'll try this tomorrow as it's starting to get late here, and I'm reinstalling my ubuntu since windows installation killed it wink.gif

MSI afterburner for gpu fan speed control and other things is one choice, if you havent tried that already.
post #9829 of 17555
Quote:
Originally Posted by Gadfly View Post

I have a 960 EVO, I have not seen that behavior.

Windowas 10 does not recognize the format delivered by SAMSUNG in the 960 NVMe drives. It does not transfer the "system" properly. You need to delete the partition and create it via Windows

This was discovered by Asus when I built
FT-02
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1800X Asus Crosshair VI Hero Asus ROG Strix RX480 08G Gaming G. Skill F4-3200C14D-16GTZR Samsung B  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 960 Pro EVO M2 WDC Caviar Black  Seagate ST315003 Barracuda LITE-ON iHBS212 (BD-RE) 
Optical DriveCoolingOSMonitor
LITE-ON 1HAS424 (DVD-RW) Corsair H80i v2 Windows 10 Professional 2 Samsung S27A850D 27" PLS 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair STRAFE Red Led Silent Key Corsair RM1000i Silverstone FT-02 Black/Red Limited Edition CMSTORM Inferno 
Mouse PadAudioOtherOther
Corepad Kanto TU3 speakers with Subwoofer Planar Large Format Dual Monitor Stand - 997-65... Corsair Link 
OtherOther
Logitech HD Pro Webcam C920 Track IR5 
  hide details  
Reply
FT-02
(22 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 7 1800X Asus Crosshair VI Hero Asus ROG Strix RX480 08G Gaming G. Skill F4-3200C14D-16GTZR Samsung B  
Hard DriveHard DriveHard DriveOptical Drive
Samsung 960 Pro EVO M2 WDC Caviar Black  Seagate ST315003 Barracuda LITE-ON iHBS212 (BD-RE) 
Optical DriveCoolingOSMonitor
LITE-ON 1HAS424 (DVD-RW) Corsair H80i v2 Windows 10 Professional 2 Samsung S27A850D 27" PLS 
KeyboardPowerCaseMouse
Corsair STRAFE Red Led Silent Key Corsair RM1000i Silverstone FT-02 Black/Red Limited Edition CMSTORM Inferno 
Mouse PadAudioOtherOther
Corepad Kanto TU3 speakers with Subwoofer Planar Large Format Dual Monitor Stand - 997-65... Corsair Link 
OtherOther
Logitech HD Pro Webcam C920 Track IR5 
  hide details  
Reply
post #9830 of 17555
Quote:
Originally Posted by BlazingNanites View Post

Windowas 10 does not recognize the format delivered by SAMSUNG in the 960 NVMe drives. It does not transfer the "system" properly. You need to delete the partition and create it via Windows

This was discovered by Asus when I built

I have a 2x 960 evo, I installed win 10 and only thing I had to do was make sure it was gpt. However, it kept dropping the 850 pro I had on earlier bios revisions.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › ROG Crosshair VI overclocking thread