Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › Gigabyte GA-AX370-Gaming K7 Discussion
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Gigabyte GA-AX370-Gaming K7 Discussion - Page 119

post #1181 of 1608
I finally got this board up and running with a R7 1700 and 32 MB of G.Skill TridentZ 3200 CL16 only to have it immediately die on me into an F9 loop when I tried to move the RAM above 2133Mhz. At which point I realized somehow G.Skill decided that the CL16 kit should be Sk Hynix and not Samsung B-die like all the rest of the TridentZ doh.gif Even after clearing CMOS and trying for a mild 2400 Mhz speed on it it failed into an F9 loop that when it resolved itself, it rebooted back at 2133.thumbsdownsmileyanim.gif

Any thoughts on the likelihood that future BIOSes will get this to function at anything approaching it's rated speeds, or should I just bite the bullet and pay the restocking fee to send this back and get something else?
post #1182 of 1608
Quote:
Originally Posted by TopFox View Post

@above

https://valid.x86.fr/dg7r6w

Went simple x40 & 1.4v.
Disabled HPET

Seems stable ~30 minutes into prime95 now.

I was under the impression that disabling HPET was bad. Maybe I should consider disabling it and seeing what that does for my OC.
post #1183 of 1608
Quote:
Originally Posted by TopFox View Post

@above

https://valid.x86.fr/dg7r6w

Went simple x40 & 1.4v.
Disabled HPET

Seems stable ~30 minutes into prime95 now.

Nice, so disabling HPET helps with OC?

What level of LLC do you use?
Hope (for AMD)
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1700X Gigabyte AX-370X-Gaming K7 Sapphire Tri-X 290X new edition G.SKILL Flare X Series 16GB - F4-3200C14D-16GFX 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
SAMSUNG SSD 960 EVO 250GB Crucial M4 CT256M4 Crucial CT500BX Western Digital WD10EZEX 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright HR-02 Macho Rev.A (BW) Windows 10 Fujitsu P24W-6 IPS be quiet! Straight Power E9 CM 80+Gold 580W 
CaseMouse
Fractal R4 Logitech Performance MX 
  hide details  
Reply
Hope (for AMD)
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1700X Gigabyte AX-370X-Gaming K7 Sapphire Tri-X 290X new edition G.SKILL Flare X Series 16GB - F4-3200C14D-16GFX 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
SAMSUNG SSD 960 EVO 250GB Crucial M4 CT256M4 Crucial CT500BX Western Digital WD10EZEX 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright HR-02 Macho Rev.A (BW) Windows 10 Fujitsu P24W-6 IPS be quiet! Straight Power E9 CM 80+Gold 580W 
CaseMouse
Fractal R4 Logitech Performance MX 
  hide details  
Reply
post #1184 of 1608
Quote:
Originally Posted by colorfuel View Post

Nice, so disabling HPET helps with OC?

What level of LLC do you use?

Leave HPET on, changes nothing AFAIK from further testing.

"AUTO" LLC, all other settings created issues.
Edited by TopFox - 5/4/17 at 11:40am
post #1185 of 1608
Thanks for clarifying.

My 1700X doesnt OC that good, but I believe the 1600X generally is better binned on those 6 cores than the 1700X on 8.
Hope (for AMD)
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1700X Gigabyte AX-370X-Gaming K7 Sapphire Tri-X 290X new edition G.SKILL Flare X Series 16GB - F4-3200C14D-16GFX 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
SAMSUNG SSD 960 EVO 250GB Crucial M4 CT256M4 Crucial CT500BX Western Digital WD10EZEX 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright HR-02 Macho Rev.A (BW) Windows 10 Fujitsu P24W-6 IPS be quiet! Straight Power E9 CM 80+Gold 580W 
CaseMouse
Fractal R4 Logitech Performance MX 
  hide details  
Reply
Hope (for AMD)
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1700X Gigabyte AX-370X-Gaming K7 Sapphire Tri-X 290X new edition G.SKILL Flare X Series 16GB - F4-3200C14D-16GFX 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
SAMSUNG SSD 960 EVO 250GB Crucial M4 CT256M4 Crucial CT500BX Western Digital WD10EZEX 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright HR-02 Macho Rev.A (BW) Windows 10 Fujitsu P24W-6 IPS be quiet! Straight Power E9 CM 80+Gold 580W 
CaseMouse
Fractal R4 Logitech Performance MX 
  hide details  
Reply
post #1186 of 1608
Killed one of my BIOS after crashing on cinebench! Not as stable is it should be yet it seems.

XMP enabled = "ROM Image is not loaded" & "ROM image update denied" boot loop.

Flashed backup BIOS with F3 and loaded up OC settings including XMP.

Strange.
post #1187 of 1608
Quote:
Originally Posted by TopFox View Post

Killed one of my BIOS after crashing on cinebench! Not as stable is it should be yet it seems.

XMP enabled = "ROM Image is not loaded" & "ROM image update denied" boot loop.

Flashed backup BIOS with F3 and loaded up OC settings including XMP.

Strange.

Ya if you get that message you can just reflash that BIOS with the same BIOS. I got that error a few times and decided to re-flash. Haven't had it since as my system has been stable
My System
(11 items)
 
  
Reply
My System
(11 items)
 
  
Reply
post #1188 of 1608
I came home from work to my pc crashed, usb still had power the power button still lit up but unresponsive I had to turn off the power supply to get it to reboot. checked the logs and this is what I found. I cant make heads or tails of it I'm hoping one of you can help me out please.




Edited by chrismk23 - 5/4/17 at 3:38pm
post #1189 of 1608
Guys got the h100 installed was a ***** cause it was pretty tight with the bracket nubs... But got it on and did a test at 3.6ghz at stock voltage and maxed out at 59c vs 76c stock cooler on ibx while the cpu socket stayed around 49c.


At the moment i tried to overclock higher set the vcore at 1.35v at 3.9ghz and it black screen in the middle of the test. But notice the vcore was jumping around.. So i tried load line at high and did the test and the same thing is going on the vcore dropped down to 1.3 threw the test... Did a test at 3.85 and that passed even when it dropped down to 1.3. But for anything over that i need a bit more.

Do i need to have the load line or something higher so the vcore stays in a decent spot? Im so used to my am3 saberkitty set that on high and the voltage stays right there lol...


Would also be great if i could see screen shots of what others have theirs at:)
gigaryzen
(10 items)
 
saberex
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700 @ 3.9 AX370-Gaming K7 AMD Radeon (TM) R9 390 Series corsair lpx 3200@3200 
RAMHard DriveCoolingOS
corsair lpx 3200@3200 ssd 120gb H100 windows 10 
PowerCase
tagan 900watts thermaltake core x9 
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd fx 8370e 5ghz SABERTOOTH 990FX R2.0 msi 390 gskill sniper 8gb 1866 
RAMHard DriveCoolingOS
gskill sniper 8gb 1866 ssd 120gb xspc rasa 750 with tons of fans!! windows 8.1 
PowerCase
power and cooling 750watt thermaltake core x9 
  hide details  
Reply
gigaryzen
(10 items)
 
saberex
(10 items)
 
 
CPUMotherboardGraphicsRAM
Ryzen 1700 @ 3.9 AX370-Gaming K7 AMD Radeon (TM) R9 390 Series corsair lpx 3200@3200 
RAMHard DriveCoolingOS
corsair lpx 3200@3200 ssd 120gb H100 windows 10 
PowerCase
tagan 900watts thermaltake core x9 
CPUMotherboardGraphicsRAM
amd fx 8370e 5ghz SABERTOOTH 990FX R2.0 msi 390 gskill sniper 8gb 1866 
RAMHard DriveCoolingOS
gskill sniper 8gb 1866 ssd 120gb xspc rasa 750 with tons of fans!! windows 8.1 
PowerCase
power and cooling 750watt thermaltake core x9 
  hide details  
Reply
post #1190 of 1608
Quote:
Originally Posted by gordesky1 View Post

Guys got the h100 installed was a ***** cause it was pretty tight with the bracket nubs... But got it on and did a test at 3.6ghz at stock voltage and maxed out at 59c vs 76c stock cooler on ibx while the cpu socket stayed around 49c.


At the moment i tried to overclock higher set the vcore at 1.35v at 3.9ghz and it black screen in the middle of the test. But notice the vcore was jumping around.. So i tried load line at high and did the test and the same thing is going on the vcore dropped down to 1.3 threw the test... Did a test at 3.85 and that passed even when it dropped down to 1.3. But for anything over that i need a bit more.

Do i need to have the load line or something higher so the vcore stays in a decent spot? Im so used to my am3 saberkitty set that on high and the voltage stays right there lol...


Would also be great if i could see screen shots of what others have theirs at:)

In opposition to my previous post.

For me Turbo LLC & 1.4 vcore was necessary to stop crashing in Cinebench with 4.0 OC.

As per OC guide by AMD representative:

https://youtu.be/vZgpHTaQ10k?t=3m49s

1.425 is maximum safe voltage for continuous OC.

This set up gives me 1.394-1.428 vcore according to HWiNFO and no crashes as of yet.
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › Gigabyte GA-AX370-Gaming K7 Discussion