Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › Gigabyte GA-AX370-Gaming K7 Discussion
New Posts  All Forums:Forum Nav:

Gigabyte GA-AX370-Gaming K7 Discussion - Page 39

post #381 of 1625
mini guide on the previous page.
post #382 of 1625
Max you can set it to is 3200Mhz atm. You'll have to adjust bclk to go higher. I remember reading that AMD are going to release new AGESA code that will support higher frequencies in May.

So you might have to wait until then if you do not want to adjust bclk.
post #383 of 1625
Updated the mini guide for F9 issue. Now classified into two categories.

thumb.gif

@colorfuel Can you try? smile.gif
post #384 of 1625
@mus1mus I'm trying. Nothing helps. I put in higher and higher timings, gave it 1.45v upped DRAM Termination even VCORE SOC, nothing helps. It just doesnt want to go past F9 on 3200Mhz.


The funny thing is that after 3 reboots it boots into Windows to 2400Mhz.

When I reboot into the Bios, the settings are still there though. It does not overwrite my profile setting.


Since 2933Mhz works, I tried with the BCLK to set the memory to 3133Mhz. Now I'm getting an E6 error.

Resetting the bios.
Edited by colorfuel - 4/9/17 at 10:20am
Hope (for AMD)
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1700X Gigabyte AX-370X-Gaming K7 Sapphire Tri-X 290X new edition G.SKILL Flare X Series 16GB - F4-3200C14D-16GFX 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
SAMSUNG SSD 960 EVO 250GB Crucial M4 CT256M4 Crucial CT500BX Western Digital WD10EZEX 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright HR-02 Macho Rev.A (BW) Windows 10 Fujitsu P24W-6 IPS be quiet! Straight Power E9 CM 80+Gold 580W 
CaseMouse
Fractal R4 Logitech Performance MX 
  hide details  
Reply
Hope (for AMD)
(14 items)
 
  
CPUMotherboardGraphicsRAM
AMD 1700X Gigabyte AX-370X-Gaming K7 Sapphire Tri-X 290X new edition G.SKILL Flare X Series 16GB - F4-3200C14D-16GFX 
Hard DriveHard DriveHard DriveHard Drive
SAMSUNG SSD 960 EVO 250GB Crucial M4 CT256M4 Crucial CT500BX Western Digital WD10EZEX 
CoolingOSMonitorPower
Thermalright HR-02 Macho Rev.A (BW) Windows 10 Fujitsu P24W-6 IPS be quiet! Straight Power E9 CM 80+Gold 580W 
CaseMouse
Fractal R4 Logitech Performance MX 
  hide details  
Reply
post #385 of 1625
Can't seem to get anything over 2133 with my corsair dominators (CMD16GX4M2B3000C15), just reboots to the backup bios (still on dual bios mode). Oddly however since trying to up the ram speed - 2 of my USB ports have stopped functioning on both F3d/e and F2 bios. I'll pull the CMOS later to see if that solves it, but a bit strange...


Edit: Just did a battery pull to reset the CMOS and still have lost the use of 2 USB ports ( the 2 red ones) headscratch.gif
Edited by Scottland - 4/9/17 at 11:50am
post #386 of 1625
Quote:
Originally Posted by Scottland View Post

Can't seem to get anything over 2133 with my corsair dominators (CMD16GX4M2B3000C15), just reboots to the backup bios (still on dual bios mode). Oddly however since trying to up the ram speed - 2 of my USB ports have stopped functioning on both F3d/e and F2 bios. I'll pull the CMOS later to see if that solves it, but a bit strange...


Edit: Just did a battery pull to reset the CMOS and still have lost the use of 2 USB ports ( the 2 red ones) headscratch.gif
Is it the backup BIOS or default Bios that it reboots to?

I have you tried reflashing flashing to F2?
post #387 of 1625
Was rebooting to backup - I've flashed F2 onto both now and still having weird USB issues. The 2 red USB ports on the back work fine for everything except a kb/mouse - even in the BIOS. I can plug in all sorts which work fine, but not a kb/mouse, if I use the same kb/mouse into a different port and it works fine. Up until a couple of hours ago these ports were behaving normally confusedsmiley.png
post #388 of 1625
Quote:
Originally Posted by Scottland View Post

Was rebooting to backup - I've flashed F2 onto both now and still having weird USB issues. The 2 red USB ports on the back work fine for everything except a kb/mouse - even in the BIOS. I can plug in all sorts which work fine, but not a kb/mouse, if I use the same kb/mouse into a different port and it works fine. Up until a couple of hours ago these ports were behaving normally confusedsmiley.png
If it is rebooting to the backup BIOS you have a motherboard issue, I would exchange it.
post #389 of 1625
It's only rebooting to the backup BIOS when I was trying to apply the higher ram speeds. It's not otherwise
post #390 of 1625
Quote:
Originally Posted by wingman99 View Post

If it is rebooting to the backup BIOS you have a motherboard issue, I would exchange it.

lol

Single BIOS Mode!
New Posts  All Forums:Forum Nav:
  Return Home
  Back to Forum: AMD Motherboards
Overclock.net › Forums › AMD › AMD Motherboards › Gigabyte GA-AX370-Gaming K7 Discussion